Gość: maryjo2 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 07:18 i truskawek serdecznie dziś pozdrawiam. Czerwone kulki tanieją! Hurra! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oona Re: Adoratorów pomidorów IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 07:52 precz z pomidorami ale truskawki mogą być jestem złaaaaaaaaa mam paskudny humor ale mimo wszystko dzień dobry Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Adoratorów pomidorów 14.05.02, 07:53 Yhm, ni emoge doczekavc się lata - znów parę miesięcy jedząc tylko pomidory przeżyję...;) Cześć, Maryjko!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: Adoratorów pomidorów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 08:11 Ronja- uskuteczniasz powrot do natury? Jedzenie owocow i przykrywanie sie liscmi? :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Adoratorów pomidorów IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 08:26 Witam wszystkich w sloneczny poki co dzien. Czy od pomidorow nie dostaje sie uczulenia,bo od truskwek to czasami pryszczacieje przy nadmiarze spozycia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: Adoratorów pomidorów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 08:27 Ja na razie uskuteczniam szparagi. Pycha! Tylko to skrobanie :o( Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Adoratorów pomidorów 14.05.02, 08:31 Ja od zrywania truskawek miałam lekkie uczulenie, od ich ostro zakończonych liści. Nimi sie nie przykrywam!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: Adoratorów pomidorów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 08:36 Ty a moze zbieralas agrest ? :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Adoratorów pomidorów 14.05.02, 08:50 W ogóle w życiu wiele razy. Ostatnio nie. W zwiazku z powyższym nienawidze agrstu...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: Adoratorów pomidorów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 08:51 No ale taki chlodny- kwaskowaty kompocik truskawkowo- agrestowy- po prostu pycha ! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Adoratorów pomidorów 14.05.02, 09:07 A wiśniowy z migdałowym posmakiem pestek?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 a kto lubi rabarbar............... 14.05.02, 09:01 bo moj szefuncio nie, bo zawsze sika na niego:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: a kto lubi rabarbar............... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 09:04 Dzien Dobry! Moze posikany bardziej mu smakuje? :o) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 Re: a kto lubi rabarbar............... 14.05.02, 09:08 jajek tez nie lubi, bo jak byl maly widzial srajaca kure znoszaca jajo, taki dziwak:) Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: a kto lubi rabarbar............... 14.05.02, 09:10 trzeba go przebadać :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 witaj storczyku cudny........... 14.05.02, 09:11 na tym kulinarnym watku:) Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: witaj storczyku cudny........... 14.05.02, 09:16 cześć Kitku zapracowany :)* Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 Re: witaj storczyku cudny........... 14.05.02, 09:18 wlasnie mam przerwe netowo-sniadaniowa:)*** Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: witaj storczyku cudny........... 14.05.02, 09:27 i jesz truskawki? Słodkie, soczyste, pachnące wiosną, rozpływają się w ustach :))) rozmarzyłam się trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 Re: witaj storczyku cudny........... 14.05.02, 09:31 o truskawwczkach z gesta smietanka jeszcze sobie marze, a teraz jem drozdzoweczke z mlikiem prosto od krowy, za przeproszeniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: witaj storczyku cudny........... 14.05.02, 09:33 nie cierpię mleka, piję sobie kawę poranną i uśmiecham się do Ciebie znad klawiaturki :) idę dziś oddać mój film do wywołania i nareszcie zobaczę co z niego wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 Re: witaj storczyku cudny........... 15.05.02, 07:52 dzisiaj tez witaj, moj mily storczyku-fotografiku:)*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Adoratorów pomidorów IP: 2.4.STABLE* 14.05.02, 09:09 Truskaweczki - mniam.:) Pomidorki - mniam.:) Witam wszystkich bardzo cieplutko. Pomka-dobita-i-bardzo-smutna Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 Re: Adoratorów pomidorów 14.05.02, 09:10 oj czemu znowu smutna, nasza pompuszka sliczniutka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Adoratorów pomidorów IP: 2.4.STABLE* 14.05.02, 09:12 A no bo Kitusiu tak to czasem jest.:) Po fruwaniu skrzydełka mi oderwali na żywczyka.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Adoratorów pomidorów 14.05.02, 09:14 A nie dało się nic zrobić, żeby nie oderwali?;) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1 Re: Adoratorów pomidorów 14.05.02, 09:17 skrzydelka nie raczki, szybko odrastaja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Adoratorów pomidorów IP: 2.4.STABLE* 14.05.02, 09:20 Ronja, dało się. Dało się nie wyrwać wszystkich piórek, więc jest nadzieja!:) Odrosną Kituś, czasu tylko trzeba. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Adoratorów pomidorów IP: 212.244.252.* 14.05.02, 14:53 Przepraszam, że nie odpowiedziałam, ale siła wyższa... To dobrze, że masz nadzieje... Jak oczy sie śmieją, to czasami sie można poprzygnębiać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Adoratorów pomidorów IP: 2.4.STABLE* 14.05.02, 15:28 Witaj Ronju, dawno Ciebie tu nie było.:) Czy Twoje oczka sie śmieją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Adoratorów pomidorów IP: 212.244.252.* 14.05.02, 15:31 Moje - jak prawie zawsze, tak! Choć mam tylko takie zwyczajne małe powodki do radości! A Twoje, Pomko? Udało Ci się z egzaminem - i w urwanie skrzydeł do końca nie wierzysz:) Może to tylko nieporozumienie, które da się dogadać, hm?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Adoratorów pomidorów IP: 2.4.STABLE* 14.05.02, 15:33 Ezgamin do przodu:) Nawet na bardzo dobrze (oj, jak się chwale:))) Ale to już było i czekam na wpis na liste. Pewnie pod koniec maja... No oczka sie śmieją, choć smutnawo nieco. A co z sercuchem u Ciebie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: Adoratorów pomidorów IP: 212.244.252.* 14.05.02, 15:37 A u mnie bez zmian, ale przyzwyczaiłam się i prawie zapomniałam , jak to jest... Może gdybym miała na koncie cos świeżego, byłoby mi gorzej, a tak czuję się szczęśliwa:) Najważniejsze że nikogo nie krzywdzę... A Twoje wzloty? Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Adoratorów pomidorów IP: 2.4.STABLE* 14.05.02, 15:45 Wiem, jak sie czujesz i mam nadzieję poczuć to samo. Na razie pupę sobie zdrowo potłukłam ,ale nauczona doświadczeniem, podłożyłam pare poduszek i troche zamortyzowało. :) Niby nie koniec ale ja wiem, ze koniec.:) I już. Tak bywa, trudno, nie bedę szat rozrywać. A jakie plany u Ciebie zawodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Adoratorów pomidorów 15.05.02, 07:47 Ja to jestem leń patentowany;) A poza tym w tym zawodzie sie za bardzo nie widzę... Swiadczy o tym m.in. to, że wciąż potrafiłabym rzucić to wszystko w diabły wyjechać na jakąś zabitą dechami prowincję i pracować przy koniach, tak jak to na studiach robiłam... Na szczęście zawsze mamy wybór. Choć warto by na pewno pomyśleć jednak o zajęciu się swoim zawodem jakos na dłuższą metę. Cały czas mi się wydaje, że to co ciągle przeżywam to tylko kolejne etapy w moim życiu, zanim nie zacznie się to prawdziwe, to ostateczne... Odpowiedz Link Zgłoś
stonka_ziemniaczana Re: Adoratorów ziemniaczków 14.05.02, 09:15 Witam. A dlaczego nikt nie wspomina o ziemniaczkach. Są mniam, mniam. I to w każdej postaci. Frytki, pyzy, placki ziemniaczane. Chrup, chrup, chrup. A najlepsze są takie młodziutkie, na poletku u jakiegoś chłopa. Stonka ziemniaczana rozłożyła skrzydełka i z pieśnią na ustach:" pochrupałoby się, pochrupało" powróciła do codziennych obowiązków. Stonka ziemniaczana pozdrawia adoratorów ziemniaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: Adoratorów ziemniaczków IP: 195.205.73.* 14.05.02, 09:18 Kubek, to Ty? stonka_ziemniaczana napisał(a): > Witam. > A dlaczego nikt nie wspomina o ziemniaczkach. Są mniam, mniam. I to w każdej > postaci. Frytki, pyzy, placki ziemniaczane. Chrup, chrup, chrup. > A najlepsze są takie młodziutkie, na poletku u jakiegoś chłopa. > > Stonka ziemniaczana rozłożyła skrzydełka i z pieśnią na ustach:" pochrupałoby > się, pochrupało" powróciła do codziennych obowiązków. > > Stonka ziemniaczana pozdrawia adoratorów ziemniaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
stonka_ziemniaczana Re: Adoratorów ziemniaczków 14.05.02, 09:44 Witaj Mona. Niestety, muszę cię zmartwić, droga Mono, ale nie jestem adoratorką kubków, preferują młode, świeże ziemniaczki. Gorący kubek mnie nie pociąga, zresztą przyprawia mnie on o ból brzuszka. Zresztą nie wiem czemu miałabym korzystać z takich podróbek, skoro właśnie po budynku rozniósł się zapach smażonych placków ziemniaczanych, przygotowywanych przez naszego kucharza. Koleżanka Biedronka przybiegła i oświadczyła, że bedą one z sosem pieczarkowym. A ona już bardzo dobrze wie, bo przyjaźni się z kucharzem. A i u mnie pewnie wkrótce chłop dowiezie ziemniaczki, twierdził że już wypuściły listki, więc poczekam i wtedy sobie pochrupiemy. Wiec na nic mi gorący kubek, bo jest z całą pewnością przestarzały i niesmaczny. Stonka ziemniaczana (w paski, a nie jakaś podrobiona) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_pantera2 Re: Adoratorów pomidorów 14.05.02, 10:01 taaaaaaak truskawki to jest to:) slodkie, z lekkim kwaskiem miazdzysz je w ustach i pyszny sok rozplywa sie w paszczy:) oddajac paszczowy dzwiek DZIENDOBEREK mniam mniam mniam ups cieknie po brodzie Odpowiedz Link Zgłoś