Dodaj do ulubionych

Przyjaciel, przyjaciolka i problem...

01.01.05, 19:07
Mam problem i nie wiem jak sobie z nim poradzic. Nie jest to wielka sprawa, ale cos trzeba z nia zrobic, a ja nie wiem co. Sytuacja ma sie nastepujaco:

Mam od wielu lat przyjaciela. Bardzo dobrego, takiego 'z najlepszych'. On od kilku lat ma dziewczyne, ktora przez fakt mojej przyjazni z Przyjacielem stala sie moja Przyjaciolka rowniez. Tez taka 'z najlepszych'. Problem jest w tym, ze ostatnio miedzy nimi sie nienajlepiej uklada. Poczatek tego mial miejsce czas jakis temu, kiedy Przyjaciel zdradzil Przyjaciolke. Zostalo mu to wybaczone. Jednakze podczas dzisiejszej sylwestrowej nocy 'dorwala' mnie Dziewczyna, z ktora Przyjaciel spedzil wakacje na splywie i mnie zagadnela. Opowiedziala mi o tym, ze moj Przyjaciel psychicznie zdradzal Przyjaciolke z nia. Dziewczyna mowila o tym, ze na zaboj go kocha, ze sa sobie pisani, ze to jest TO, do konca zycia itp Dodam, ze owa Dziewczyna jest zareczona ze swoim wieloletnim chlopakiem i wlasnie z nim pojawila sie na owej imprezie. Moja Przyjaciolka podejrzewala cos i mowila mi, ze ta Dziewczyna i Przyjaciel sie do siebie maja. Ja nie moglem (nie chcialem?) w to uwierzyc, choc czulem pismo nosem, ze cos jest na rzeczy. Dziewczyna wczoraj mnie sie zapytala czy Przyjaciolka cos podejrzewa. Niestety podejrzewa.

Nie szukam rozwiazania do TEGO problemu, bo nie czuje sie odpowiednia osoba do tego. Zostalem postawiony przed problemem lojalnosci. Czy powinienem powiedziec Przyjaciolce o tym co mi powiedziala Dziewczyna? Czy wczesniej powinienem porozmawiac z Przyjacielem o tym calym zajsciu? Czy jak mu to powiem to powinienem powiedziec Przyjaciolce? Co mam zrobic?? Prosze o pomoc, kazda rada zostanie wzieta pod uwage, dziekuje z gory!

----------------------------
Pozdrawiam, Oleander Kiepski
Obserwuj wątek
    • aariel Re: Przyjaciel, przyjaciolka i problem... 01.01.05, 22:48
      oleanderkiepski napisał:

> moj Przyjaciel psychicznie zdradzal Przyjaciolke z nia.

Na czym polegala ta psychiczna zdrada?

> tego. Zostalem postawiony przed problemem lojalnosci. Czy powinienem
      powiedziec
      > Przyjaciolce o tym co mi powiedziala Dziewczyna? Czy wczesniej powinienem
      poro
      > zmawiac z Przyjacielem o tym calym zajsciu? Czy jak mu to powiem to
      powinienem
      > powiedziec Przyjaciolce? Co mam zrobic??

Ja nie wiem czy bym sie wtracala, ale jesli mialabym z kims porozmawiac to
      raczej z Przyjacielem, a nie Przyjaciolka.
      Bo np ta dziewczyna skoro jest na zaboj zakochana- mogla sobie pewne rzeczy
      dopowiedziec i koloryzowac cale zdarzenie- bo to od niej znasz historie tak?
      Czy od obiektywnego obserwatora?
      Moze Twj Przyjaciel byl po prostu dla niej mily, a ona sobie wyobrazila
      niewiadomo co....
      • oleanderkiepski Re: Przyjaciel, przyjaciolka i problem... 02.01.05, 13:42
        Wlasnie, chyba tak zrobie! Bo przeciez Dziewczyna rzeczywiscie mogla sobie cos uroic, chociaz troche w to watpie. Zeby nie zaszkodzic lepiej chyba bedzie jak pogadam z Przyjacielem. Dzieki za rade:)

----------------------------
        Pozdrawiam, Oleander Kiepski
        • afonia Re: Przyjaciel, przyjaciolka i problem... 05.01.05, 10:50
          Twój przyjaciel napewno był dlaniej tylko miły bo na czym polega psychiczna
          zdrada? ona jest albo jej nie ma, jeśli mieliby się ku sobie to poprostu twój
          przyjaciel zdradziłby swoją dziewczynę i tyle. Gdybyś ty spędził wakacje z miłą
          koleżanką też byłbyś dla niej miły? A poza tym pokaż mi faceta który będzie
          nieszczęśliwy że dziewczyna się nim interesuje, znasz takiego bo ja nie. Pogadaj
          z przyjacielem nie martw przyjaciółki a dziewczyna niech żyje złudzeniami że go
          kocha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka