ewa2233 13.01.05, 09:23 Doczekaliśmy się! Oczywiście nie zawsze woła, ale zdarza się, że kilka razy dziennie. Więc może niedługo będą oszczędności na Pampersach! :) ----------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naatii Re: woła siusiu! :) 13.01.05, 15:31 Moje gratulacje :)). Cieszę sie z wami. Mój 16 miesięczny synek jeszcze nie woła, ale mam nadzieję, że też zacznie niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
pagosia1 Re: woła siusiu! :) 14.01.05, 09:18 Hej, Gratulacje !! To rzeczywiscie ważny postęp. Nasz Łukaszek juz coraz częściej woła.. Na początku to bylo ee.. i znaczylo to jedno i drugie. Od dwoch tygodni pojawilo sie ciu-ciu (siusiu) i jak zawola, to oczywiscie jest szybka akcja na nocnik. I rzeczywiscie zmniejszyla sie liczba pampersow - okolo 3 na dzien. Pozdrowienia dla wszyskich nocnikowych maluszków. Gosia i Łukaszek Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_alek Re: woła siusiu! :) 14.01.05, 13:32 Gratuluje!!! i zazdroszczę. Alek do piero jak coś zrobi to mówi ee :((( Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2233 Re: woła siusiu! :) 14.01.05, 13:40 Wczoraj był jeden pampers przez cały dzień i dopiero wieczorem "siuśnięty" ! :)) ----------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
new5 Re: woła siusiu! :) 15.01.05, 12:57 Moja też ale jak zrobi :))Choć ostatnio sygnalizuje,siiiiiii,jak ma zamiar zrobić kupke.Niestety siedzi na nocniku nawet 10 min.i nic.Za to jak ja ubiore w pampersa kupa murowana:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
elmira_k Re: woła siusiu! :) 15.01.05, 23:57 Dla Zuzi pampers to przyjaciel numer 1. Potrafi powiedzieć : siku, kupa, nocik (nocnik), pampek, papel (papier), golaś, ublać ale ani myśli o sygnalizowaniu potrzeb fizjologicznych :)Może ze trzy razy zrobiła siku na nocnik. Nawet jak pytam chcesz siku? Nie. Zrobiłaś może kupkę? Nie. A kupa wielka siedzi w pampku. Zuzka bardzo dużo pije więc po 2-3 gdzinach papers jest strasznie nabąbany i Zuzka niesie go wtedy do kosza i mówi "ale bomba" :)). To już jest rytuał :)) Ale przecież prędzej czy później każde dziecko nauczy się korzystać z nocniczka :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cz.wrona Re: woła siusiu! :) 16.01.05, 23:06 Pytanie do dziewczyn słyszących słowo SIUSIU- lub podobne: Czy wcześniej jakoś uczyłyście dzieciaki tego? To znaczy mówiłyście siusiu- jak siusiały czy cuś..... Wiem, ze ni etrzeba się śpieszyć ale wyczytałąm, że nauka nocnikowania ma własnie dopiero sens gdy dziecko jest w stanie zorientować się, ze się załatwia... Ewciu - gratulki!!!!!!!!!!! Brawo!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2233 Re: woła siusiu! :) 17.01.05, 09:00 >> nauka nocnikowania ma własnie dopiero sens gdy dziecko jest w stanie zorientować się, ze się załatwia...>> Mnie ta teoria nie dotyczy :) Sadzaliśmy, odkąd synek zaczął siedzieć. Mówiliśmy wtedy "sii", "trzeba zrobić siusiu". Teraz oczywiście też się zdarzają "wpadki", albo Jacek krzyczy "nieee!", jeśli wychodzi od nas propozycja sprawdzenia pieluchy lub posadzenia na przedmiotowym przyrządzie :) Protesty zdarzają się zwykle wtedy, gdy nasze propozycje kolidują z dobrą zabawą :) A tak pilnujemy Go zwykle przed spaniem i po spaniu. No i w ciagu dnia tak co ok 2 godziny. Mówiąc szczerze najbardziej pilnuje Go niania:) Nam to wychodzi ze zmiennym szczęściem :) ----------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś