Dodaj do ulubionych

Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! !

14.01.05, 17:23
Myślałam, że forum jest jedynym miejscem gdzie możemy być sobą,
gdzie możemy pisać to, co naprawdę myślimy lub czujemy, ale czy naprawdę ?
Poszukujemy tu czegoś lub kogoś ... oceny sytuacji przez inną osobę. Jest
formą wygadania się, kiedy przed znajomymi jest nam wstyd. Ale czy na pewno ?
Może dotyczy to osób, które pojawiają się tu i znikają. „Zalogowani” tutaj
też nie są do końca tacy jak naprawdę, kreujemy siebie i innych. Aby nikogo
nie pominąć nie będę charakteryzować nawet dla przykładu.

Długo nie rozpoczynałam swojego wątku, bo miałam strasznie dużo
pracy i wplątałam się w coś dla mnie niezrozumianego. Już nie widzę dla
siebie nadziei, nikt mnie nie rozumie, lub rozumie za bardzo. Wszyscy są
zranieni i oszukani, więc sami ranią i oszukują. To błędne koło chyba się
nigdy nie skończy. Czy ktoś to w końcu przerwie, tak po prostu. Myślałam, że
to będę ja, ale jak zwykle się pomyliłam. Ile razy Syzyf wtoczył głaz na
szczyt ? Czy nadal go toczy, a może też się już poddał ?

Co w takiej chwili daje nadzieję ? Ile dni, miesięcy, lat ... musi
minąć, by było dobrze, a przynajmniej tak sobie. Uratuje nas tylko spokój,
ale ja właśnie tego spokoju potrzebuję. Już mam dość tego wszystkiego, co się
działo wokół mnie przez te lata. Zbyt szybko, zbyt mocno, zbyt inaczej ...

I tylko nie piszcie, że świat jest piękny i wszystko będzie dobrze,
bo puszcze pawia. Naprawdę szczęśliwy może być tylko idiota, bo nie zdaje
sobie sprawy z powagi tego świata. A głupich ludzi tu nie ma. (mam nadzieję)
Obserwuj wątek
    • kotek_mru Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 17:34
      wierzysz w reinkarnacje???:DDD

I tylko nie piszcie, że świat jest piękny i wszystko będzie dobrze,
      > bo puszcze pawia. Naprawdę szczęśliwy może być tylko idiota, bo nie zdaje
      > sobie sprawy z powagi tego świata.

jestesmy elementem tego "brutalnego"swiata,ale czy troche nie przesadzasz???:)

• inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 17:41
        Tylko wiara w reinkarnacje pomaga mi jakoś to wszystko sobie wytłumaczyć, na
        sobie tylko znany pokrętny sposób.
        W poprzednim wcieleniu byłam Hitlerem.
        Przesadzanie jest niestety moją domeną, przynajmniej ostatnio zatraciłam
        dystans.
        • kotek_mru Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 17:57
          no to niezle narozrabiałs:)
          boje sie pomyslec,kim bedziesz w kolejnym???:DDD
          • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:09
            Miss świata z mężem jak Shon Connery, z domem na Lazurowym Wybrzeżu i w Aspen,
            Z Lingolnem Nawigatorem w garażu.
            • kotek_mru Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:14
              uspokoiłas mnie...III wojny swiatowej nie bedzie:)
              myslisz ze to bedzie juz pełnia szczescia???:)
            • mati_77 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:14
              do miss to juz Ci niedaleko ;-)
              • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:18
                Już Ci kiedyś powiedziałam !
                Przestań !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
                Przesadzasz jak zwykle.
                • mati_77 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:19
                  moze i tak, zakochalem sie :)
                  • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:24
                    Wiem, wiem w pani ze sklepu
                    • mati_77 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:26
                      no jaka ty dociekliwa jestes. NIe nie w tej pani. Przeciez mowilem w kim...
                      • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:35
                        Nie uważasz, że prowadzenie jednoczećnie dwóch rozmów na różne tematy w tym
                        samym czasie jest cokolwiek nienormalne ?
    • mati_77 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 17:35
      Bajcia, ja Ci to wszystko wytlumacze. Pozwol tylko ze znjade jeeee..y tel.
    • zaza7 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:15
      Piszesz, jakbyś miała ze sto lat. Ale ja też czasami tak się czuję, a nie mam
      jeszcze 50-tki:)))
      Plątanie się w sytuacje bez wyjścia są domeną pewnego typu kobiet. Czy da się z
      tego wyjść? Same nie damy radę. czy będzie lepiej? To posłuchaj:
      KIEDY NIE BĘDZIESZ JUŚMÓGŁ DŁUŹEJ WYTRZYMAĆ,
      KIEDY UTRACISZ WIARĘ, ALE NIE BĘDZIESZ UMIAŁ JAK INNI ŹYĆ NA KOLANACH
      KRZYCZEĆ TO ZNACZY BYĆ ŚMIESZNYM, KIEDY I TO ZROZUMIESZ
      KIEDY NIE BĘDZIESZ MIAŁ DO KOGO DZISIAJ PÓJŚĆ
      CHOCIAŻ NIKT PRZED TOBĄ NIE ZAMKNIE DRZWI, LECZ BĘDĄ NA CIEBIE CZEKALI
      TO TYLKO ROZMOWY MIĘDZY WAMI STANĄ SIE NIEMOŻLIWE
      BO BĘDZIE MÓWIĆ W DWU RÓŻNYCH JĘZYKACH
      KIEDY NIE BĘDZIESZ MIAŁ DO KOGO WRACAĆ
      WTEDY PRZYJDŹ DO MNIE, A JA TWÓJ OPIEKUN
      TEN KTÓRY CZUWA NAD TWOIM ŻYCIEM
      NIE DAM CI ULGI ANI POCIESZENIA
      NIE OBIECUJĘ CI NICZEGO.
      Może to jest wyjście.
      • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:20
        Amen ;)
        Sory, ale nie wierzę w takie rzeczy.
        • zaza7 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:22
          A może tak bardziej metafizycznie, bo jeżeli mówiłaś o reinkarnacji:)?
          • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:26
            Metafizycznie powiadasz ... uuuuuuuuuhhhhhhhuuuuuuuuuuu Amen
            • zaza7 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:28
              No i sobie pogadałyśmy:)))
              Życzę Ci dalej takiego poczucia humoru:)
              Mnie to kiedyś pomagało.
              Wychodzę do domu.
              • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:30
                Pa. Dzięki.
    • robert78 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:44
      Dlaczego się łamiesz, słyszałem, że jesteś zajebistą laską?
      • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:51
        Kto Ci takich głupot naopowiadał ?!
        • robert78 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:51
          Nie jesteś przypadkiem z Katowic?
          • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:57
            Przypadkiem nie.
            • robert78 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 18:59
              To przepraszam że pisze głupoty:)
              • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:02
                Ale słyszałam, że w innych rejonach Górnego Śląska też są laski ;)
                • robert78 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:04
                  A nie opowiadasz głupot?;)
                  • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:09
                    Wiesz, tym postem przyznałam sie do wszelakiej głupoty tego świata, więc ...
                    Czy to jak ktoś wygląda jest ważne. Czy naprawdę zajebiste laski sa szczęśliwe,
                    czy brzydule zasługują na ciepło, bo ładne mają powodzenie ... NIE
                    • robert78 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:18
                      Pisząc zajebista laska nie miałem na myśli samego wyglądu, poprostu skojarzyłaś
                      mi się z bardzo fajną panienką z Katowic (odniosłem wrażenie, że jesteś z
                      tamtej okolicy). Ze szczęściem różnie bywa, zależy głownie od twojego
                      nastawienia:)
                      • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:22
                        Pytanie, jakie okoloce masz na myśli ;)
                        • robert78 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:27
                          No Śląsk, panienka mieszkała w Katowicach, ale pochodziła z jakiejś mniejszej
                          miejscowości, miała na imię Ania i miała śliczne zielone oczy:)
                          • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:39
                            Aleś się uparł. Nie mam na imię Ania. I nie mieszkam w Katowicach. Górny Śląsk
                            to także inne miasta ;)
                            • robert78 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:43
                              A masz śliczne zielone oczy?
                              • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:48
                                No i tu pojawia się problem.
                                Jestem tak walnięta, że co dwa lata mam na zmianę niebieskie i szare, tylko raz
                                jakieś 5 lat temu miałam zielone.
                                A tak na marginesie, to zaczynamy chyba czatować ;) A to jest forum.
                                • robert78 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:58
                                  5 lat to by się nawet zgadzało. Jeśli duże i śliczne to mam podejrzenia. To
                                  miło, że jesteś walnięta, to by się też zgadzało;)
                                  Hehe nigdy nie czatowałem (chyba, że w realu), czy to coś złego?:)
                                  • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 20:02
                                    A teraz czatujesz na mnie ;)
                                    Na rogatkach mojego miasta.
                                    • robert78 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 20:09
                                      Nie miej pretensji, po zmroku mnie nosi;)
                                      • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 20:12
                                        Ok.
                                        Tylko mów do mnie szeptem, cobym zawału nie dostała, bom okrutnie strachliwa.
                                        Jak tak dłużej będziemy nawijać to bedzie to najdłuższy post.
                                        A miałam iść na miasto i utopić smuteczki.
                                        • robert78 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 20:16
                                          Coś mi się nie chce wierzyć. Podobno nie boisz się nawet 40-to tonowych wyzwań?
                                          Jak tylko smuteczki to nie potrzeba ich topić, można tylko lekko zamoczyć:)
                                          • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 20:20
                                            Chwila, chwila !!!
                                            Skąd Ty o mnie tyle wiesz ?
                                            • robert78 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 20:22
                                              To jednak jesteś zajebistą laską?;)
                                              • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 20:29
                                                Cholera, zaczynasz mnie irytować i intrygować ;)
                                                • robert78 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 20:31
                                                  To lubię:]
                                                  • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 20:34
                                                    Ok. To mnie zatkało.
                                                    Rozmawialiśmy na forum motoryzacyjnym ?
                                                  • robert78 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 20:36
                                                    E nie. Udzielasz się tam? Raz tylko rozmawialiśmy o adopcji:)
                                                  • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 20:41
                                                    A tak, przypominam sobie.
                                                    To skąd wiesz o 40 tc ?
                                                  • robert78 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 20:44
                                                    Tylko z tym trafiłem?;) Jesteś raczej wyjątkową laską, nie dziw się, że wpadłaś
                                                    mi w oko:)
                                                  • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 20:47
                                                    Taaaaaaaak.
                                                    To dziś piję Twoje zdrowie i umykam chyłkiem.
                                                  • robert78 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 20:52
                                                    Eee nie pękaj.. Miłego wieczoru:)
                                                  • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 21:08
                                                    Ok. Jeszcze 30 min. czekam na transport, bo znowu gdzieś posieję samochód.
            • Gość: justusz Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! IP: *.stnet.pl 14.01.05, 19:01
              no i stało sie... od dawna czytam Twoje wątki. I jakos tak duzo było w nuich
              optymizmu i bajeranckiej radosci zycia. Az mnie korciło...ze by napisac
              przestroge...Potem czytałem cisze... A dzisiaj te smutne słowa.
              Naprawde nic nie mozna zrobic?
              • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:06
                Cholera, nie ma Cię i nie ma, ale jak się zjawisz to zadasz takie pytanie, że
                człowiekowi zwoje mózgowe się prostują.
                Cholera nie wiem czy coś się da zrobić. Od lat mam takie jedno marzenie ....
                ..... MORZE ZIMĄ .......
                I muszę to zobaczyć, tylko ze moi znajomi sa mniej walnieci ode mnie.
                Ale zrobie to przysiegam.
                • justusz Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:15
                  nie rozumiem .jesli "morze zima" to proponuje Berentsa jest zamarzniete i mozna
                  na łyzwach pojezdzić albo na bojerach. A jesli "marze zima" to proponuje wiecej
                  swiatła bo pora nieodpowiednia do marzen mroczna i swiatło dzienne tak krótko.
                  • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:24
                    Precyzuję.
                    Chcę zobaczyć morze Bałtyckie, teraz. Ma być śnieg.
    • didi83 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:16
      Upadlam tak nisko, ze juz nikogo nie widzialam od polowy mojego spadania,
      Upadlam tak nisko, ze juz stracilam nadzieje, ze ktos uslyszy moj krzyk
      Upadlam tak nisko, ze juz sama w sobie nie moglam bardzie.. chyba siegnelam dna
      Stoje i czuje, ze ktos od dolu delikatnie mnie skrobie w podeszwy...

Czyli JEDNAK zawsze mozna spasc bardziej ;D
      • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:21
        Didiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Jak Boga kocham, tylko nie TY !!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Prosiłam, bez takich.
        • didi83 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:23
          To nie mnie skrobiesz w podeszwe :D Ja Ciebie tym bardziej nie :D

"I tylko nie piszcie, że świat jest piękny i wszystko będzie dobrze,
          bo puszcze pawia. Naprawdę szczęśliwy może być tylko idiota, bo nie zdaje
          sobie sprawy z powagi tego świata." nic takiego nie napisalam!!! :D tylko
          zasugerowalam, ze pod Toba jeszcze ktos moze byc... czyli masz miejsce do
          spadania :D

Jem kolacje chetnie sie podziele :D
          • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:27
            Taaaaaaaaaaaaaaa.
            To chyba jest rodzaj pocieszenia.
            Ale jak tam sobie chcesz.
            A tak między nami, to jutro mogę się rozwaliś samochodem mam do pokonania ponad
            150 km w góry, więc jest jeszcze szansa na wózek.
            • didi83 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:32
              Nie pij % przed wyjazdem to bedzie dobrze ;]
              • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:41
                No co Ty ?! Wystarczy grzać 2 razy więcej niż znaki, a pogoda
                okropnaaaaaaaaaaaaaaaaa
                • didi83 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:47
                  U mnie ladnie...
                  Pozdrawiam i mam nadzieje, ze jednak nie bedziesz na tym wozku... pomysl sobie
                  wtedy zostaje jedyną atrakcją FT 24h na dobe.. ;]
                  • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 19:49
                    Cholera, chyba polece na jakis alkohol.
    • Gość: xy2 znowu ktos złapał doła IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.01.05, 20:01
      • inna-bajka Re: znowu ktos złapał doła 14.01.05, 20:06
        Doła, doła ... proza życia, zresztą życia na maxa./
        • Gość: xy2 Re: znowu ktos złapał doła IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.01.05, 20:12
          ja sie to czyta to tylko strzelić sobie w glowe
          • inna-bajka Re: znowu ktos złapał doła 14.01.05, 20:22
            Dokładnie. Czytasz mi w myslach ;)
            • Gość: xy2 Re: znowu ktos złapał doła IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.01.05, 20:27
              życie bywa straszne. dzisiaj byłam u kumpeli i usłyszałam że zmarł na zawał
              szwagier jej faceta. facet 40 lat osierocił 2 dzieci 9 letnie i 8 miesięczne.
              Do wierzących- gdzie był Bóg?
    • schizoo bajeczko łyknij sobie browarek 14.01.05, 20:14
      i pomyśl o wujku schizoo .....
      • inna-bajka Re: bajeczko łyknij sobie browarek 14.01.05, 20:27
        Nie lubie browarka, tylko Martini.
        • Gość: xy2 Re: bajeczko łyknij sobie browarek IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.01.05, 20:29
          już ci chyba mówiłam ze masz dobry gust:)
          • inna-bajka Re: bajeczko łyknij sobie browarek 14.01.05, 20:35
            Ty też Martini ? Czy myslisz o czymś innym ? ;)
            • Gość: xy2 oczywiście że o martini;) IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.01.05, 20:43
        • schizoo Re: bajeczko łyknij sobie browarek 14.01.05, 20:32
          inna-bajka napisała:

> Nie lubie browarka, tylko Martini.

no to mnie już nie dziwią Twoje problemy ;)
          • inna-bajka Re: bajeczko łyknij sobie browarek 14.01.05, 20:42
            Jędza ;)
    • Gość: Iwan Turgieniew Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! IP: *.echostar.pl 14.01.05, 20:17
      Masz całkowitą sluszność - "Naprawdę szczęśliwy może być tylko idiota, bo nie
      zdaje sobie sprawy z powagi tego świata." Poziom szczescia jednostkowego we
      wspolczesnych spoleczenstwach konsumpcyjnych (wyksztalconych i zyjących na
      dobrej stopie) jest nizszy niz w spolecznosciach nazywanych prymitywnymi
      (nomadowie czy tez osiadle plemiona kultywujące dawne tradycje).
      Wysoka samoswiadomosć i swiadomosc tego jak funkcjonuje swiat ( w kazdym
      wymiarze, od biologii czy geologii po poltyke i gospodarke) jest niewątpliwie
      obciązająca. Wielu sławnych myslicieli, kolokwialnie mowiąc dostawalo z tego
      powodu "na łeb". Do tego dochodzi dzisiejszy pęd, rywalizacja, koniecznosc
      bycia lepszym, piekniejszym itd. zwierze zwane Homo Sapiens dostaje zadyszki.
      Kilka lat temu bylem na Ukrainie w Gorganach - jednych z najslabiej
      zagospodarowych gor Europy. Któregos dnia zszedlem do jakiejs malej,
      zapomnianej wioski. Kilkanascie malowanych domów, jedna droga, najblizszy sklep
      oddalony o kilka kilometrów. Biednie, ale nie żałosnie. Za to ludzie... Nigdy
      jeszcze takich nie spotkalem. Radosni, rumiani, nawet staruszkowie z "iskrą w
      oku", chetni do rozmów, nieludzko goscinni, szczerzy i być moze naiwni jak
      dzieci.
      Nie moge cie pocieszyć, bo masz racje, wiedz jednak ze rozumiem Cie doskonale.
      • Gość: xy2 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.01.05, 20:21
        czy ze swoją inteligencją i świadomością umiałbyś tam żyć i być szczęśliwym?

• Gość: xy2 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.01.05, 20:24
          albo poczucie wyższości- masz tych "szczęśliwych" ludzi za idiotów
        • Gość: Iwan Turgieniew Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! IP: *.echostar.pl 14.01.05, 20:39
          Oczywiscie, że nie. Wiedza i swiadomosc to bilety w jedną stronę.
          • Gość: xy2 ale cały czas idziesz do przodu IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.01.05, 20:42
            a ja czuje ze sie uwsteczniam. brakuje mi wiedzy no i złapałam dola po tych
            postach:(
      • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 20:25
        Masz absolutna rację.
        Dlatego nie lubię skomercjalizowanych Tatr tylko cudowne spokojne i "biedne"
        Bieszczady. Gdzie ludzie są cudowni, zyczliwi i uśmiechnieci. Ostatnią koszulę
        oddadzą. Nigdzie sie nie śpieszą nie są zawistni i nieuprzejmi, poprostu raj.
    • libressa Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 21:03
      Może byc punktem zwrotnym w życiu doczesnym, ale nie mamy pewnosci,czy w ogóle
      istnieje, nasze ciało umiera dla otoczenia, ale czy dla nas samych??
      • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 21:10
        No jeśli ktoś pół zycia spędza przed lustrem i na silowni, zapominając o
        pokarmie dla duszy, to chyba tak.
        • libressa Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 21:13
          Myślisz ,ze barbie i karki, nie mają duszy??
          Mózgu z pewnoscią :)))
          • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 21:16
            Dusza ?
            Zwierzątka chyba też mają duszę. Chyba, że śmierć to tylko zatrzymanie akcji
            serca, a nie rozłąka sacrum i profanum.
            • libressa Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 21:22
              Zwierzatka tak, ale one są wyższa forma od rzeczonych :DDD
              Dusza duszy duchowej, nie traci po śmierci ciała takich swoich cech jak:
              rozumność, zdolność do miłowania lub nienawidzenia, ona czeka na możliwość
              zaistnienia gdzie indziej, zostaje świadomosć.
              • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 21:28
                Czyżbym w poprzednim wcieleniu nie miała możliwości cierpieć i dlatego tak jest
                teraz.Więc moja teoria o byciu Hitlerem w poprzednim wcieleniu sie sprawdza.
                Choć ostatnie wieści donoszą, że on tez cierpiał ... na swój sposób.
                • libressa Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 21:39
                  Twoje cierpienie to subiektywne odczucie, a moze to jest to dobre w odczuciu
                  innych. Nie każdy potępiał Hitlera.
                  • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 21:43
                    Wiadomo, że nie każdy, bo to była zbiorowa psychoza.
                    Zawsze największe "osobliwości" tego świata powstawały na biedzie i ciemnocie.
                    • libressa Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 21:56
                      Więc nie masz czym martwić się:)))
                      • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 14.01.05, 23:29
                        Wydaje mi się że niestety mam :(
                        • Gość: heart-man Ładnie to napisałaś IP: *.visp.energis.pl 15.01.05, 00:05
                          „Naprawdę szczęśliwy może być tylko idiota, bo nie zdaje
                          sobie sprawy z powagi tego świata.”

Ładnie to napisałaś, choć zamiast powagi bardziej pasuje mi miernota i wszystko
                          to, co się z tym słowem wiąże.

Miernota tkana misternie hipokryzją, bezgranicznym egoizmem skrywanym w pozie
                          dobroci, uprzejmości poświęcenia, itd.
                          Nic to nie ujmuje powagi tego świata a wręcz przeciwnie.

„Ile razy Syzyf wtoczył głaz na
                          szczyt ?”

Może jego błędem było to, że nie poszedł na niziny.
                          Nie warto sklejać potłuczonej szklanki - być może w szafce nie brakuje innych,
                          z których też się można napić .

Życzę… no właśnie czego tu życzyć.?
                          Może tych nizin, nowego kompletu szklanek ..:-)

Pozdrawiam

PS Jakieś tornado przez to forum przeszło???
                          • inna-bajka Re: Ładnie to napisałaś 15.01.05, 11:29
                            >Może jego błędem było to, że nie poszedł na niziny.
                            >Nie warto sklejać potłuczonej szklanki - być może w szafce nie brakuje innych,
                            >z których też się można napić.
                            Twój sposób myślenia jest bardzo logiczny.
                            Ale co zrobić, gdy wszystkie szklanki sie tłuką lub już są potłuczone. Za
                            kubkami nie przepadam. Więc może nie korzystając z pomocy naczyń, poprostu pić
                            prosto z kranu.
                            To jak z tym powiedzeniem "ile drzew tworzy las", czy o jedno mniej lub więcej
                            ma jakieś znaczenie. Kiedy jest tem moment kiedy jest ich tyle, że ten las już
                            nie jest i nie bedzie lasem. Nigdy.
              • Gość: xy2 libressa IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.01.05, 21:39
                przeczytaj sobie klasyfikacje kobiet konesera z forum kobieta. jesteś dziwnym
                typem (przeczytasz to sie zorientujesz) kobiety takiej jaką wyypada być wg np.
                autorytetu cosmo: po 7 rozwodach bo co tam, nie ten to inny, nic ze ukrywa cie
                przed swiatem bo z zonka zyje calkiem niezle, palisz cygara, które pewnie ci
                nie smakują, pijesz whisky (rzecz gustu), demonstrujesz swoje "mądrości", w
                mężczyznach widzisz albo dresów albo twardzieli. głupia nie jestes to fakt, ale
                to twoje bycie trendy jest tez skrajnościa jak dresiarstwo. wykreuje sie na
                barbi ale jaka to ja do tego mądra.
                • libressa Re: libressa 14.01.05, 21:49
                  Widzisz problem Twoj polega na tym,ze zamiast polemizowac z moimi pogladami,
                  dokonujesz oceny mojej osoby, masz do tego co prawda prawo, ale nie jest to
                  metoda, ktora stosuje sie w dyskusji, wiec pozwolisz, że bede odwiedzac te
                  fora, ktore mi odpowiadaja i zyc bedę według swojej wolnej woli, a nie Twoim
                  sugestiom i wyobrażeniom :)
                  • Gość: xy2 Re: libressa IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.01.05, 22:03
                    ok, ale próbujesz byc męska jak facet i to tak dziwnie: trendy, obojętna,
                    macho, nie placze bo nie wypada. a prawda jesta taka ze nawet takie "facet"
                    jakiego próbujesz robić z siebie jest bleeeeeeee:)
                    • libressa Re: libressa 14.01.05, 22:14
                      Twoje wnioski sa zadziwiające, ale to Twoj problem :)
                      • Gość: xy2 Re: libressa IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.01.05, 22:18
                        jestem zla, chyba sama na siebie i sie czepiam

• Gość: xy2 co mają do tego barbie i karki IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.01.05, 21:26
            siłownia i lustro. i siłownia i lustro są zdrowe tylko bez przesady. nie musisz
            być ani barbie ani karkiem
            • libressa Re: co mają do tego barbie i karki 14.01.05, 21:28
              Nie musisz,ale możesz:)
    • malinka48 Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 15.01.05, 00:10
      wiesz co,to nie Ty tylko ja puszczę pawia na ten Twój post.A co uważasz,że
      znajdziesz tutaj plaster miodu? Sama też dowalasz ludziom na forum więc o co Ci
      tak naprawde chodzi?>Zyj i daj innym żyć bez swoich przemysleń,bo każdy ma inne.
      • inna-bajka Re: Punktem zwrotnym w życiu może być śmierć ! ! 15.01.05, 11:32
        Wiem Malinko i dlatego Cię lubię. Przynajmniej Ty sie nie zmieniaj i nie trać
        tej złośliwości. Ja się chyba ostatnio robię za mięciutka i boję się, że to
        mnie zgubi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka