Gość: Fiona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.05, 10:16 Samotność- najgorszy rodzaj umierania, bez fizycznego bólu, długotrwały, perfekcyjnie wyniszczający! _________________ To taka rada dla tych co juz nie chca się z nikim wiązać.( dla mnie tez) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hrabia_potocki Re: SAMOTNOŚĆ 28.03.05, 10:19 wcale się z Tobą nie zgadzam, samotność potrafi być twórcza, a poza tym poco sobie zaraz żyły myślami podcinać!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Re: SAMOTNOŚĆ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.05, 10:25 To jest Twoje zdanie ale dla mnie samotność jest wyniszczająca . Chodziło mi o zycie w samotności przez cały czas i robienie tego z własnej woli a nie ze tak wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: SAMOTNOŚĆ 28.03.05, 10:52 czasami też mówię, iż wybieram, ale uwierz, samotność to wcale nie ciemne myśli, ani jakieś specjalne doły!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Re: SAMOTNOŚĆ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.05, 10:56 A teraz coś w druga stronę DOPIERO W SAMOTNOŚCI CZŁOWIEK JEST NAPRAWDE SOBĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
lokmen1 Re: SAMOTNOŚĆ 28.03.05, 10:35 no wiesz w samotnosci jest troche nnudno .... poszukaj kumpli wyskocz na brovvarka i jest ql Odpowiedz Link Zgłoś
albercik7 Re: SAMOTNOŚĆ 28.03.05, 11:05 dokladnie tak ,ludzie co za desperaci tu pisza .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: SAMOTNOŚĆ 28.03.05, 19:54 Co dokładnie tak,no co dokładnie tak? Wyskoczyłeś jak diabełek z pudełka i już taki jesteś mądry? Na piwko,do pubu?Pieprzysz głupoty.... Przeczytaj,ktoś jest samotny,jest mu żle...... a Ty się wpie..sz,że pozdrawiasz.... Myśl........to ma przyszłość.... Odpowiedz Link Zgłoś
wietka Re: SAMOTNOŚĆ 28.03.05, 20:00 Witaj Zegorku:) Jest różnica między samotnością, a samotnictwem. Niechciana samotność rzeczywiście może człowieka zniszczyć, doprowadzić do ostateczności, natomiast samotnik wybiera taką droge - zycie w pojedynkę i jest mu z tym dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zegor Re: SAMOTNOŚĆ 28.03.05, 20:05 Wietko!Fiona pisze o samotności a nie o samotnictwie z wyboru i chyba jest jej żle.... Dlatego szlag mnie trafia,jak ktoś próbuje być madraliński Odpowiedz Link Zgłoś
agnesea77 Re: SAMOTNOŚĆ 28.03.05, 19:55 gó.. prawda:] to najwspanialszy stan jaki kiedykolwiek udało mi się przeżyć :] pozdrawiam wszystkich samotnych :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: SAMOTNOŚĆ IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.03.05, 20:39 Jak na razie nigdy nie czułam się samotna. W dzieciństwie oprócz rodziny koleżanki, później chłopcy, przyjaciółki,partnerzy, znajomi. Dlaczego niektórzy ludzie czują się samotni, a inni nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Re: SAMOTNOŚĆ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.05, 20:41 Samotnośc to nie tylko gdy zostawiamy faceta bo był do d..y ale to ze nie mamy przyjaciół, rodziny, znajomych. Najgorsza smierc to smierc w samotności gdy nie ma ci kto leków podać:(( Odpowiedz Link Zgłoś
viedion Re: SAMOTNOŚĆ 28.03.05, 20:41 Czlowiek jest istota ..stadna :), dlatego samotnosc czy z wyboru czy tez z przymusu tak naprawde tworcza nie bywa. Pominmy naturalny ped prokreacji ktory prowadzi do parowania (laczenie sie w pary)a ktory wystepuje u wiekszosci genetycznie poprawnych osobnikow :). Pozostanie rozlegla plaszczyzna socjalnych potrzeb ktora nijak nie da sie pogodzic z samotnoscia.Samotnosc nie jest umieraniem..jest raczej wegetacja, stanem przetrwania i wyczekiwania. Samotnosc to niekiedy skutek braku aktywnosci (czekanie na manne z nieba ), niekiedy skutek niedokladnego czytania slow poetow (np.Stachura, Wojaczek) czy tez przykrych doswiadczen z ktorymi sami nie potrafimy sobie poradzic a przyjecie pomocy innych wydaje sie nam czyms niegodnym. No..pozostaje jeszcze samotnosc na wyspie bezludnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anha Re: SAMOTNOŚĆ IP: *.chello.pl 28.03.05, 21:28 prawda, i wydaje się, że masz czas na karierę, poczytanie, kosmetyczkę, ciuchy, ble, ble itp, a to wszystko nic nie warte, kompletnie NIC, bez Miłości :[ w końcu jesteś/-m jak suchy wiór....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: SAMOTNOŚĆ IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.03.05, 22:00 Wydaje mi sie, że egoiści bywają samotni. Takim osobom trudno utrzymać związek, ponieważ myślą tylko o sobie, tylko oni są ważni i świat musi sie wokół nich kręcić. Czasem chęć bycia najlepszym, dążenie do wytoczonego celu, powoduje, że gubią po drodze to co jest również ważne w życiu jak np. rodzina. dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesea77 Re: SAMOTNOŚĆ 29.03.05, 12:56 nieprawda, absolutnie się z tobą nie zgadzam miłość nikomu do niczego nie jest potrzebna wmawiamy sobie tylko, że każdy musi kogoś kochać bo to sens życia g... prawda możemy się również realizować bez zbędnego pieprz... o romantyźmie, uczuciach, miłości i tym podobnych bzdurach... całe życie chciałam kochać i być kochaną, ale wiesz co? dopiero teraz gdy dałam sobie spokój, jestem NAPRAWDĘ szczęśliwa :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
anha11 Re: SAMOTNOŚĆ 29.03.05, 22:10 jak to agnesea77o? ani mamusi, ani tatusia, siostrzyczki, braciszka, o sąsisiedzie sympatycznym już nawet nie wspomnę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
agnesea77 Re: SAMOTNOŚĆ 30.03.05, 12:29 nie mówię o miłości do rodziny, krewnych czy domowych zwierzątek mówię o przereklamowanej "miłości" do płci przeciwnej a co do sąsiedztwa, to... brrrrrr lepiej nie wspominać Odpowiedz Link Zgłoś
big.em Re: SAMOTNOŚĆ 31.03.05, 02:37 Ja tez przez 2 (moze troche wiecej) lata bylem samotny (w sensie nie bycia w stalym zwiazku) i wiesz co? Dopiero po tych 2 latach jak poznalem pewna Pania i zakochalem sie po uszy stwierdzilem ze tak naprawde dopiero teraz jestem (bylem, bo juz nie jestesmy razem :/) szczesliwym czlowiekiem. Z samotnoscia i generalnie ze wszystkim to jest tak, ze dopoki nie doswiadczymy czegos lepszego niz mamy obecnie twierdzimy ze wlasnie teraz jest najlepiej. Problem pojawia sie gdy stracimy "to lepsze" i wracamy do "tego kiedys najlepszego" co juz takie fajne nie jest - trudno sobie z tym poradzic, naprawde :( Odpowiedz Link Zgłoś
atrix1 Re: SAMOTNOŚĆ 31.03.05, 19:47 Odpusc Fromma i reklamy. Szukaj gdzies miedzy nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
tomskey Re: SAMOTNOŚĆ 31.03.05, 07:59 agnesea77 napisała: > całe życie chciałam kochać i być kochaną, ale wiesz co? dopiero teraz gdy dałam > > sobie spokój, jestem NAPRAWDĘ szczęśliwa :))))) Tak. Wmawiaj sobie dalej;) Twoje szczęscie az kipi w Twoich postach.. Jesli tak wyglada szczęscie,to ja sie ciesze ,ze jestem szczęśliwy inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon gajowniczek Re: SAMOTNOŚĆ IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 30.03.05, 12:26 Idzie sie przyzwyczaic trzeba umiec sobie z nia poradzić a może okazać sie ona błogosławieństwem jak dla mnie to nie jestb żle pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janq43 Re: SAMOTNOŚĆ 31.03.05, 12:55 Samotność rodzi twórczość,a ta pomaga przetrwac w samotności. samotnizm ma sie do samotności jak prostota do prostactwa,jak kobiecość do kobiecizmu i dalej takie bleblebla bla:P Odpowiedz Link Zgłoś
emilka222 Re: SAMOTNOŚĆ 31.03.05, 13:06 Zwykle uciekamy przed samotnością, bo nie czujemy się dobrze z samym sobą.Przysłowie mówi, że " Samotność jest jak dźwignia: albo cię zmiażdży, albo podniesie" Ja nie potrafiłabym podjąć takiego wyzwania. Bałabym się "zmiażdżenia" Odpowiedz Link Zgłoś
majka11111 Re: SAMOTNOŚĆ 01.04.05, 13:28 Kiedyś przeczytałam bardzo według mnie trafne stwierdzenie " Samotność to najgorszy rodzaj cierpienia" książka Wisniewskiego "S@motność w sieci" zgadzam się z tym po przemyśleniu tych słów. Odpowiedz Link Zgłoś