romy_sznajder 07.04.05, 14:10 ...to ostatnio bardzo popularna forma szantażu. Bardzo ładny, w formacie PPS. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romy_sznajder oto jego treść: 07.04.05, 14:10 15 rzeczy, o których prawdopodobnie nie wiesz lub o nich nie myslisz: 1. Jest na świecie co najmniej 5 osób, które tak cie kochają, że oddałyby zycie za ciebie [nie ma. Męza i dzieci nie posiadam, nie jestem kobieta fatalną, ani generałową Zajączkową – przypis mój – r_s] 2. Jest na świecie co najmniej 15 osób, które kochaja cię w ten czy inny sposób [jak autor to policzył? Strach pomysleć, co to znaczy „w ten czy inny sposób”. Byle jak? ] 3. Jeśli kiedykolwiek ktos cie nienawidził, to tylko dlatego, że chciał być taki jak ty [wszyscy moi „byli” chodzili w damskich ciuchach? To nienajlepiej o mnie świadczy! Tego maila dostałam od mamy jednego z nich. Ani chybi zawoalowany wyrzut;-)] 4. To twój uśmiech może przynieść radość każdemu, nawet temu kto cie nie lubi [co znaczy, że ktoś mnie jednak nie lubi] 5. Każdej nocy jest ktoś, kto mysli o tobie zanim zaśnie [ to jest przedmiotowe traktowanie kobiet! Fuj!] 6. Są tacy, dla których jesteś całym światem [wirusy, bakterie, wągliki...] 7. Są tacy, którzy nie mogliby żyć bez ciebie [to chyba dla nich niedobrze. Jednak wątpię] 8. Jesteś jedyny i wyjątkowy [ jedyny sznajder, wyjątkowy okaz] 9. Są tacy, którzy cię kochają, a ty nawet nie masz pojęcia o ich istnieniu [ciekawostka mi to bardzo wielka, skąd oni maja pojęcie o moim! Może mnie z kimś mylą?] 10. Kiedy popełniasz pomyłkę, zawsze wynika z niej coś dobrego [o tak. kiedys nie byłam pewna NIP-u w PIT-ach . Teraz powtórze go w środku nocy] 11. Jeśli świat odwrócił się do ciebie plecami, zrób tak jak on – odwróć się do niego placami. [i czekać aż zapuka?] 12. Jeśli sądzisz, że nie masz szans osiągnąć to, czego chcesz, najprawdopodobniej nie osiągniesz tego, ale jeśli wierzysz w siebie, najprawdopodobniej wcześniej, czy później osiągniesz to [ale czy jeszcze w tym życiu?] 13. Zawsze pamiętaj komplementy, jakie prawią ci inni, zapomnij o docinkach. [komplement I m IV, D. -u, Ms. ~ncie; lm M. -y «uprzejma, często przesadna pochwała; pochlebstwo» Zdawkowy komplement. Powiedzieć komuś komplement. Prawić damom komplementy.] 14. Zawsze mów innym, co do nich czujesz, będziesz czuł się lepiej, wiedząc, że oni o tym wiedzą. [mogę stracić te 15 osób, które mnie „kocha, w ten czy inny sposób”] 15. Jeśli masz wspaniałych przyjaciół, poświęć im czas, by wiedzieli jacy są wspaniali. [mam, czy nie mam?] Wyślij to każdemu, na kim ci zalezy, włącznie z tymi od których to dostałeś. [dochodzimy do sedna!] Na pewno będzie im przyjemnie. [Na pewno to mieliby zafloodowane skrzynki] Powiedz tej osobie, co dla ciebie znaczy, bo zanim zdecydujesz, może być za późno. Żyj chwilą i nigdy niczego nie żałuj. I co najważniejsze – MUSISZ wysłac ten list do 10 różnych osób w ciągu trzech godzin po przeczytaniu. Jeśli to zrobisz, będziesz miał niewiarygodne szczęście w miłości. Jeśli nie wyslesz tej wiadomości nikomu, to znaczy że jestes samolubem i nie lubisz nikogo. [O! Samolubny sznajder nie lubi nikogo, będzie się samotnie starzeć, obrażony na męsokosobowa formę inwokacji. Nie straszą urwaniem nogi, ani śmiercią pod kołami tramwaju, więc nie będę wysyłać. Taka ze mnie bura suka. Czy raczej wsiurski burak – skoro obowiązuje męska forma] Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: oto jego treść: 07.04.05, 14:13 ja zrobiłam sobie w ostatnich dniach kilku wrogów, odpisując opierdolem na łańcuszki na okoliczność papieską-wszyscy się oburzali, jak im mówiłam, ze robią z tego szopkę i mają mnie wykreślić z listy mailingowej-ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: oto jego treść: 07.04.05, 14:19 te na okoliczność papieską są powalające, to fakt. z grubej rury walą. najgorsze jest to, że zawsze są jakieś bojące osoby, które regularnie przestraszone - ślą dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kylly Re: oto jego treść: 07.04.05, 14:26 z netu Wiesiek umiera. Jego życie kończy się w straszliwych męczarniach, których nawet on sam nie jest w stanie opisać. Wiesiek choruje na ostrą odmianę egzotycznej choroby zwanej przez specjalistów KAC (Kurewska Abrakadabra Czachy). Znajomi oraz pani Halinka, sprzątaczka z bloku Wieśka i jednocześnie przyjaciółka rodziny twierdzą, że w obecnej sytuacji niewiele już można zrobić - Wiesiek jest skazany na śmierć. Pomyśl, jak straszne musi być życie z wyrokiem. A wszystko zaczęło się tak niewinnie na imieninach u szwagra Wieśka, niejakiego Czesława D. ... Ale jest jeszcze szansa! Możemy pomóc Wieśkowi! Firma WDUPEX s.a. z Rozworowa Podlaskiego, producent czopków przeciwgrzybicznych "Solaris", zgodziła się sponsorować kampanię ratowania Wieśka. Za każde przesłanie tej wiadomości nowej osobie, firma WDUPEX wpłaca na konto Wieśka 2 ruble białoruskie. Uzbieraliśmy już 374764687098176523,5 rubli, co jest równowartością około 26 groszy. Jeżeli uzbieramy 1,50 zł mama Wieśka będzie mogła kupić mu mineralkę w osiedlowym sklepie spożywczym i jej syn będzie uratowany (być może wystarczny nawet na regeneracyjną zupkę chińską). Tak więc nie czekaj! Los Wieśka leży w twoich rękach! W tak łatwy sposób możemy mu pomóc... Jesli wyślesz to : 5 osobom- nic sie nie stanie, 10 osobom - nic sie nie stanie, 15 osobom - też pewnie nic sie nie stanie, 20 osobom - zgadnij co sie stanie ... NIC ! 666 osobom - tez sie kurwa nic nie stanie Otoz to: Nic sie kurwa nie stanie ! Ania nie wysłała łańcuszka i nic się jej nie stało, Grzesiek wysłał łańcuszek i nic mu sie nie stało Robert nie wysłał łańcuszka i pierdolnął go tramwaj, ale nie wiadomo jaki był związek z łańcuszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: oto jego treść: 07.04.05, 14:29 > wysłał łańcuszek i nic mu sie nie stało Robert nie wysłał łańcuszka i > pierdolnął go tramwaj, ale nie wiadomo jaki był związek z łańcuszkiem. Wiedziałam, że chodzi o tramwaj. wiedziałam! Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: oto jego treść: 07.04.05, 14:30 Kylly ten akurat obrażonym roześlę:) Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: oto jego treść: 07.04.05, 14:52 i dopisek- "jeśli nie wyślesz do wszystkich ze swojej listy kontaktów, nie masz serca". Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: oto jego treść: 07.04.05, 14:51 invicta jak sie cieszę, że to mówisz ja zrobiłam tak samo. tak mnie wkurw te łańcuszki o tym co powinnam myśleć co powinnam robic i o której godzinie że mam ochote... sama nie wiem co. Myślałam że jestem wredna małpa a tak jesteśmy dwie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: oto jego treść: 07.04.05, 14:53 :) a niech mnie nie lubią, co mi tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: oto jego treść: 07.04.05, 15:02 > a niech mnie nie lubią, co mi tam:) Ee, załatwisz to przy natępnej okazji. Patrz punkt 4.: To twój uśmiech może przynieść radość każdemu, nawet temu kto cię nie lubi. Sama nie wiedziałam co z tym zrobić. wywalić? ok, ale będą następne. uprzejmie podziękować głupio, zwłaszcza jak widzisz całą cudzą ksiązke adresową, przesyłac dalej - zwyczajnie w złym guście. Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: oto jego treść: 07.04.05, 15:05 ja tak jak mnie doprowadzą do szału to bluzgam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ikkebra Re: oto jego treść: 07.04.05, 15:07 Boze, dziewczyny jak dobrze ze to napisałyście, juz myślałam żem wariatka. Chciałam sobie dać opis na GG "nie życzę sobie maili o Papieżu" ale bałam się. wiecie, jestem chyba tchórzem, bałam się co o mnie pomyślą. Wiec podziwiam Was za odwagę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: oto jego treść: 07.04.05, 15:10 Ikkebra, trzeba się wzajemnie wspierać:)) Nie ma chyba osoby, która nie dostała ostatnio czegoś podobnego. Nie mam gada, ale wyobrażam sobie, co się tam dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
kylly Re: oto jego treść: 07.04.05, 15:13 a ja mam gada i dostaję takie coś parę razy dziennie :) dlatego spodobał mi się tekst o ratunku "dla wieśka" :) Odpowiedz Link Zgłoś
ikkebra Re: oto jego treść: 07.04.05, 15:19 wiesiek był super, popłakałam sie:) Chcialam porozsyłac dalej, no i oczywiscie pojawił sie kłopot znowu, czy ktos sie nie obrazi ze ja w Takiej Chwili, boze:( Ale wyslalam bratu :) na niego moge liczyc hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: oto jego treść: 07.04.05, 15:59 tylko czekam z trwogą aż pojawi się jakiś wirus rozwalający twardy pod hasłem Jan Paweł II. nie wypada nie otworzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: oto jego treść: 07.04.05, 16:29 pomme napisała: > Myślałam że jestem wredna małpa a tak jesteśmy > dwie:-) ooooo jak mi dobrze... jesteśmy już trzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: oto jego treść: 07.04.05, 16:34 na trzecią to ja się załapałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: oto jego treść: 07.04.05, 16:41 around_the_sun napisała: > na trzecią to ja się załapałam :) ok ok mogę byc czwarta - im nas więcej tym lepiej przecież :) Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: oto jego treść: 07.04.05, 16:44 moniq_c napisała: > around_the_sun napisała: > > > na trzecią to ja się załapałam :) > > ok ok mogę byc czwarta - im nas więcej tym lepiej przecież :) jasne,, chciałam tylko powiedzieć, że wredną małpą mianowałam się już wcześniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
mason_verger Re: oto jego treść: 07.04.05, 16:41 Ja na każdy łańcuszek odpowiadam nastepująco: daję linka www.jakzemnarozmawiac.prv.pl i każe przejść do pkt 7. Papieskie ignoruję (powyższy link byłby jednak teraz nie na miejscu), bo choć jestem wierzący to też ta szopka ze zmianami profilu na GG, wysyłaniem SMSów do "wszystkich na liście" mnie wkurza i to porządnie. Obudzili się nagle wszyscy "wierzący"-jak Papież żył to go nie słuchali, jak zmarł to myślą że wysyłając 50 tysięcy maili automatycznie będą uchodzić za wzorowych Chrześcijan. Ja po śmierci JPII chodziłem do Kościoła i tam się modliłem a nie przed ekraniem komputera względnie wyświetlaczem komórki. Odpowiedz Link Zgłoś
taskussani Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 16:34 ja nie odpisuje na żadne tam łańcuszki. pewnie dlatego zapadłam na tajemniczą chorobę skóry i juz nigdy nikt mnie nie zechce!!! ale co tam, konsekwentnym trza być;) a ten Twój łańcuszek, romy, to ja bym odesłała do nadawcy z Twoimi uzupełnieniami;) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 16:56 > ja nie odpisuje na żadne tam łańcuszki. pewnie dlatego zapadłam na tajemniczą > chorobę skóry i juz nigdy nikt mnie nie zechce!!! A ja mam wieczne alergie! > a ten Twój łańcuszek, romy, to ja bym odesłała do nadawcy z Twoimi > uzupełnienia mi;) Ale to jest naprawdę mamut mojego byłego! Światła osoba, tłumaczka, dziennikarz. Przyjaźnimy się. Ale racja. Wyślę. W końcu mam mówić ludziom, co do nich czuję, żebym sama się z tym dobrze czuła:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk2 Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 20:09 Od paru dni mam opis : " Łańcuszkom wszelkiego rodzaju wstęp wzbroniony!!! ". Myślicie że podziałało? Gdzie tam ! Przysyłają dalej. A prym w tym wiedzie moja szwagierka, która nie dość że wyszukuje w necie tego typu liściki ,to jeszcze sama tworzy nowe... No comments Odpowiedz Link Zgłoś
blubelle Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 20:42 Mój brat własnie na 18-stkę dostał komórkę. I jaki był jego pierwszy SMS do siostry-oczywiście łańcuszek-modlitwa za papieża i nakaz przesłania do pięciu osób(pod groźbą czego nie bylo napisane). Musiałam go porządnie ochrzanić i uświadomić...Co za idiotyzmy... Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 20:46 Wczoraj dostałem łańcuszek (ze zdjęciem), z którego dowiedziałem się, że jeśli nie odpisze to grozim mi śmierc buhehehe To jest dopiero idoiotyzm ;) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 20:47 Ty sie nie śmiej. Ty lepiej na siebie uważaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 20:53 romy_sznajder napisała: > Ty sie nie śmiej. Ty lepiej na siebie uważaj. No ba! "..wszyscy naukowcy, którzy je badali zginęli w niewyjśnionych okolicznościach.Także każda osoba, która miała kontak z tą fotografią.Ty TEŻ ją zobaczyłes!!..." hehehheh Ty Romy uważaj, bo jak Ci to wyślę, to klątwa będzie rzucona też na Ciebie! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 20:59 Ty nie strasz, Ty patrz gdzie stąpasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
irenka82 Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 21:08 brrrrrrr,zadnych lancuszkow!zycia Papie to nie wroci:( Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 21:10 Fota jest? To jest w formacie PPS, jako załącznik? Może wklej, trudno.... Swoją drogą, zastanawiam się, po co ludzie robią takie rzeczy. Niektóre wydają się pracochłonne, a podpisac się nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 21:17 To jest łańcuszek w posatci linka ;) Wysłałem Ci emila z nim ;) (na Twoją odpowiedzialność) i nie przerwóć się na podłogę ze smiechu jak zobaczysz zdjęcie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Death_Ring 07.04.05, 21:32 Trzymałam sie stolika, więc sie nie przewróciłam, za to atak smiechu nastąpił nieadekwatny do powagi ostatnich dni. Trzeba trafu, że zaśmiałam sie w popielniczkę z petami, znakiem tego klątwa działa. Od razu spoważniałam. Wzroku nie można oderwać - to fakt. Wstrząsające. Zastanawiam się, czy nie zrobić z tego tapety. Jest w tym cos tak obezwładniająco durnego, że to aż przerażające. To jest lepsze, niż filmy Rogera Cormana. Kazzol - dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
lideczka_27 Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 21:03 Jejku, to mnie chyba wszyscy nienawidzą :( Ten z wątku dostałam, ale dawno temu, poza tym... cisza. No nie, kłamię! Dostałam maila, ale bardzo mnie ucieszył, bo to były anegdoty z życia Papieża. Dostałam też info, by lecieć na ulicę Jana Pawła, bo tam od 21.00 będą znicze palone. Ale poza tym nic! Żadnego łańcuszka. Znaczy - nie ma już dla mnie ratunku, skoro w TAKIEJ chwili wszyscy o mnie zapomnieli :((( ;)))))) pozdrówki lidka Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 21:08 Lideczko, może to własnie wyraz szacunku? Odpowiedz Link Zgłoś
lideczka_27 Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 21:35 romy_sznajder napisała: > Lideczko, może to własnie wyraz szacunku? Nie wiem, ale taki powód byłby bardzo miły :) W kwestii łańcuszków powiem tak: nigdy nie przesyłamy (ani ja, ani mąż) dalej, więc nawet gdy jest zwrot "pamiętaj żeby to odesłać do osoby, która ci przesłała - będzie wiedzieć, że jesteś jej przyjacielem" to ta osoba od nas tego nie dostaje - może się ci wysyłający po prostu poobrażali? Ja mam do tego stosunek ogólnie mówiąc "wiszący", natomiast mój małż szczerze nienawidzi łańcuszków, nawet ppsów nie bardzo - lubi wywalać, więc go proszę, by tego nie robił, tylko najpierw zajrzał, bo czasem są to fajne rzeczy jak np. fotki natury, jakieś inne super klimaty, no ale to rzadko, najczęściej jeśli nie gołe laski z wypiętą, pierdzącą, obrośniętą w cellulit d*** na końcu, to jakieś "mądrości" pokroju tych cytowanych w pierwszym poście... Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 21:39 A chcesz zobaczyć ten od Kazzola? Pytam, bo mocny:)) Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 21:40 też chcę !! znaczy jeśli można prosić :) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 21:45 Przesłałam, ale zobaczymy, czy jak wkleję, to będzie aktywne. death-ring.kw.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 21:46 Działa! Uwaga, osoby o słabych nerwach prosimy nie klikać! Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 21:47 romy_sznajder napisała: > Działa! > Uwaga, osoby o słabych nerwach prosimy nie klikać! za późno;)! Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 21:49 Co się stało? Łezka! opowiadaj, co Ci zrobiła klątwa? Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 21:52 romy_sznajder napisała: > Co się stało? Łezka! opowiadaj, co Ci zrobiła klątwa? teraz,to już tylko mój duch może udzielić odpowiedzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
lideczka_27 nie wiem czy ktoś uzupełnił komentarzem ;) 07.04.05, 21:54 ale jestem w posiadaniu maila z tym zdjęciem i Wam wklejam. Teraz czekam aż mi nogę pies odgryzie (w moim mieście nie jeżdżą tramwaje ;))) > Ten gosciu na zdjeciu, pojechal sobie pospacerowac do Sundarbans, z > przyjaciolmi. i poprosil jednego faceta , aby zrobil mu zdjecie. > W momencie kiedy naciskal na guzik, krzyknal i zemdlal. > Po uplywie dwoch dni zmarl. > Lekarze postawili diagnoze, ze byl to zawal serca. > Gdy przyjaciele wywolali to zdjecie, obok goscia,pojawiala sie jakas > kobieta. > Przyjaciele zapewniali, ze byli sami. Duzo osob mysli, ze to montaz. > Zdjecie jest naprawde szokujace! > Jeden oficer wyslal to zdjecie do 13 osob i zapobiegl nieszczensciu. > Inny kierowniczy firmy zmazal je i go zwolnili. > Tak więc, zrob co uwazasz za sluszne. > Wyslij je do 13 osob i przydazy ci sie cos dobrego. > Lub nie wysylaj go. Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: nie wiem czy ktoś uzupełnił komentarzem ;) 07.04.05, 22:00 > > Jeden oficer wyslal to zdjecie do 13 osob i zapobiegl nieszczensciu. > > Inny kierowniczy firmy zmazal je i go zwolnili. > > Tak więc, zrob co uwazasz za sluszne. > > Wyslij je do 13 osob i przydazy ci sie cos dobrego. > > Lub nie wysylaj go. Ale co dobrego przydarzyło się oficerowi, który wysłał? Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: nie wiem czy ktoś uzupełnił komentarzem ;) 07.04.05, 22:02 > > Wyslij je do 13 osob i przydazy ci sie cos dobrego. > > Lub nie wysylaj go. coś dobrego - nie umrzesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: nie wiem czy ktoś uzupełnił komentarzem ;) 07.04.05, 22:04 Nie umrzesz natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
lideczka_27 Re: nie wiem czy ktoś uzupełnił komentarzem ;) 07.04.05, 22:06 > Ale co dobrego przydarzyło się oficerowi, który wysłał? Jak to co? Listonosz zachorował i żona mu wierności dochowała - przez kolejne 13 dni ;) Swoją drogą - dlaczego w tych łańcuszkach tak często występuje "oficer"? Pamiętam, że mając lat kilka, ślęczałam nad łańcuszkami i przepisywałam je RĘCZNIE, by potem porozsyłać - jeszcze stresa miałam co by się z czasem wyrobić - ze strachu przed klątwą - of kors ;) A potem mi mama z biura fioletową kalkę przyniosła i życie mi uratowała ;) Jedyny mój grzeszek polegał na tym, że na koperty znaczków nie naklejałam - nie wiem czy Poczta Polska kazała odbiorcom uregulować należność? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: nie wiem czy ktoś uzupełnił komentarzem ;) 07.04.05, 22:13 Ja Cie nie chcę straszyć, ale taki łańcuszek przez kalke się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lideczka_27 Re: nie wiem czy ktoś uzupełnił komentarzem ;) 07.04.05, 22:40 romy_sznajder napisała: > Ja Cie nie chcę straszyć, ale taki łańcuszek przez kalke się nie liczy. Już teraz zaczynam rozumieć dlaczego w czwartej klasie otrzymałam gałę za zadania z treścią ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: nie wiem czy ktoś uzupełnił komentarzem ;) 07.04.05, 22:15 bo znaczka wg przepisów łańcuszkowych nie trzeba było naklejać-"w miejscu znaczka wpisz GH-345"lub jakiś inny kod tajemny;)i pamiętam to rozszyfrowywanie charakteru pisma-kto tez łańcuszek nadesłal;) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: nie wiem czy ktoś uzupełnił komentarzem ;) 07.04.05, 22:19 I dochodził pocztą?! Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: nie wiem czy ktoś uzupełnił komentarzem ;) 07.04.05, 22:21 romy_sznajder napisała: > I dochodził pocztą?! zawsze:)moce tajemne to sprawiały;)poczta polska tez pewnie cykała klątwy,więc nie egzekwowała należności za znaczek:) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: nie wiem czy ktoś uzupełnił komentarzem ;) 07.04.05, 22:24 infrrrasrrruktura miała pietra:) Odpowiedz Link Zgłoś
lideczka_27 Re: nie wiem czy ktoś uzupełnił komentarzem ;) 07.04.05, 22:39 romy_sznajder napisała: > I dochodził pocztą?! OCZYWIŚCIE! To strasznie stare jest, gdy pierwszy raz dostałam, byłam chyba w drugiej klasie, strasznie się przejęłam i wtedy mama mnie oświeciła, że ona też takie będąc dzieckiem dostawała! A! I to było strasznie "odpowiedzialne", bo sama nazwa - łańcuszek - wskazywała na to, że to coś, czego nie należy przerwać. W tekście było coś takiego, że jakiś tam chłopiec umrzeć może jeśli się tego nie wyśle dalej, że łańcuszek krąży PO CAŁYM ŚWIECIE już x lat, na końcu było wezwanie: nie przerywaj łańcuszka! I było o oficerze, który olał i umarł i jeszcze kilka innych smutów. Tyle, że ja zawsze dostawałam ze znaczkami, nigdy z kodami jak tu któraś z dziewczyn pisała i sama zaczęłam wysyłać bez - może byłam prekursorem tego procederu? ;))) Fakt, że to było naprawdę uciążliwe, bo kopii trzeba było zrobić naście - 12 lub 15 albo i więcej, nie pamiętam już... Gdy po latach zapytałam mamę dlaczego mnie nie odwiodła od tej durnoty to powiedziała, że chciała, bym wprawiała się w pisaniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: nie wiem czy ktoś uzupełnił komentarzem ;) 07.04.05, 22:51 a jeszcze był taki rodzaj łancuszka,że należało wysłać ileś tam pocztówek do ilus tam osób,a po jakimś czasie też się dostawało ich tysiące z całego świata.ja nie dostałam,ale słuchy chodziły,że byli szczęściarze,którzy dostawali.to taki prolog do pózniejszej piramidy finansowej pewnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 21:55 O, Twój duch potrafi sie posługiwać klawiaturą, czyli nadal jesteś wśród nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 21:47 trzymajcie mnie!!dobrze, że siedzę :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 21:09 Się ciesz, że nie zostałaś zbombardowana tymi arcydziełami, ja mam naprawdę dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lideczka_27 Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 07.04.05, 21:37 around_the_sun napisała: > Się ciesz, że nie zostałaś zbombardowana tymi arcydziełami, ja mam naprawdę > dosyć. Cieszę się cieszę ;) Mnie dobijają niektóre patetyczne opisy na gadzie, jest to już nieco męczące... Ale może nie powinnam tego oceniać? hm... Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder epilog 08.04.05, 19:51 Zgodnie z sugestią Takussani odesłałam maila z komenarzem. Mało tego, wysłałam też tekst o Wieśku.... Myślę: -Przegięłam. I co? I dzis dostałam kolejnego maila, papieskiego tym razem. Eeeeeeeeeeh, szkoda słów. Nawet mnie nie kręci, że jestem na jednej liście adresowej z Piotrem Lachmanem, czy Krystyną Jandą. Pora umierać. Albo ignorować. Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder a może... 08.04.05, 19:56 .....chodzi o pochwalenie się swoją lista kontaktową? To rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kylly Re: epilog 08.04.05, 19:57 hmmm przebijam - dziś dwa maile papieskie, dwa sms zgaś światło, dwa z modlitwą z watykanu (po włosku) z dopiskiem KONIECZNIE WAŻNE ROZEŚLIJ WSZYSTKIM ZNAJOMYM - :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kylly Re: epilog 08.04.05, 19:59 hmm sprawdziłem nie obraża ;) ale i nie pomaga... niestety :)) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: epilog 08.04.05, 20:01 trzeba wymyślic własnego Wieśka. Groźnego Wieśka, któremu niestraszne żadne łańcuchy. Teksańska masakra piłą tarczową! Odpowiedz Link Zgłoś
avvg Hicior, normalnie mówię wam, hicior. 08.04.05, 22:32 Własnie dostałam ppsa z tytułem "Góral". I tam te wszystkie piękne obrazki, papież w górach, papież na nartach, jakieś teksty okolicznosciowe, a w podkładzie muzycznym - uwaga uwaga - tak, zgadliście! GÓRALU, CZY CI NIE ŻAL śpiewane rzewnym sopranikiem. A tak w ogóle, jestem nowa na tym forum. Miło poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: Hicior, normalnie mówię wam, hicior. 08.04.05, 22:37 CZE! ;) Ja to chyba jakiś trędowaty jestem, bo żadnego maila, łnacuszka ani smsa nie dostałem z papieżem ;) Jakoś dziwnie tylko ludzie na gadzie mają taki sam opis. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Hicior, normalnie mówię wam, hicior. 08.04.05, 22:38 U Ciebie też? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: Hicior, normalnie mówię wam, hicior. 08.04.05, 22:41 Noooo ;) Z tym pewnie też jakiś łancuszek był pewnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: Hicior, normalnie mówię wam, hicior. 08.04.05, 22:42 pewnie, pewnie co za idiot ze mnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
avvg Re: Hicior, normalnie mówię wam, hicior. 08.04.05, 22:45 jutro podeślę zainteresowanym:) Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Hicior, normalnie mówię wam, hicior. 08.04.05, 22:45 a pewnie, że był :) Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: Hicior, normalnie mówię wam, hicior. 08.04.05, 22:48 to jest małe miki! moja sąsiadka sama została łańcuszkiem, przychodząc do mnie z nakazem zgaszenia śwaitła na 5 minut ;) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Awg! Ja poproszę! 08.04.05, 23:09 Zgłaszam zapotrzebowanie, jeśli można. Poproszę hicior. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Awg! Ja poproszę! 08.04.05, 23:19 Romy, a ja myslałam, że Ty też się za flaszeczkę chwyciłaś tak Cię długo nie było :) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Awg! Ja poproszę! 08.04.05, 23:22 Ja nie piję, bo wpadam w bezsenność po drinach. Poszłam kupić faje. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Awg! Ja poproszę! 08.04.05, 23:26 Też używka, trop był dobry ;) Odpowiedz Link Zgłoś
frygija Re: Awg! Ja poproszę! 08.04.05, 23:38 ja tez poprosze:) jak czytam ten watek to sie powaznie zaczelam matrwic, bo dostalam 1 (tak jednego ) maila z lancuszkiem... i zadnego smsa... niemozliwe, zeby mnie inne ludki az tak olewaly :( a co do takich oldskulowych lancuszkow na papierze w skrzynce to kolezanka dostala taki list gdzies w podstawowce - rozowa cienka koperta z makulatury (pamietacie prawda?), list pisany na maszynie - pamietam jak siedzialysmy z kolezanka na lozku i zastanawialysmy sie kto to mogl wyslac ( kto ma maszyne do pisania? nie ma polskich znakow wiec moze z zzagranicy? ooo tu ktos zrobil blad! ) ach ten dreszczyk emocji i kwestia wyslac czy nie wyslac - bo to byl taki podobnej tresci do tego, ktory lezka opisuje - krazy x lat i ktos jest chory ... Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Awg! Ja poproszę! 08.04.05, 23:43 Frygija, mogę Ci podesłać ten z adresem Jandy. Ale przeterminowany, bo o gaszeniu światła o 21-ej ileśtam. Już szukam. Odpowiedz Link Zgłoś
frygija Re: Awg! Ja poproszę! 08.04.05, 23:48 Dawaj Romy! Przynajmniej bede miec pojecie co krazy po polskim internecie :) Bo na razie to abstrakcja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
frygija Re: Awg! Ja poproszę! 09.04.05, 00:38 ale przeciez kiedys sie obudzi :) no chyba, ze klatwa ze zdjecia dziala i wszyscy skonczymy tak jak nieszczesni naukowcy i tych dwoje turystow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Awg! Ja poproszę! 09.04.05, 00:40 a to dobre było! tak sie zaśmiałam, że się sama przestraszyłam:)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Awg! Ja poproszę! 09.04.05, 01:40 a ja dostalam jedna wiadomosc na gg i dwa maile typu papieski lancuszek niestety ich juz nie posiadam - wszystkie lancuszki wyrzucam, nawet za bardzo ich nie czytam i mnie Romy troche zmusilas do zastanowienia sie;-) bo moze w tych niektorych lancuszkach tez byl zwrot "odeslij i do nadawcy" a ja nawet nie doczytalam tego..;-) Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 09.04.05, 02:33 Ja dostalam dzisiaj 3 (!!!) z haslem "cala Polska gasi swiatlo"... problem tylko w tym, ze mieszkam w Anglii... xx: Zgasmy swiatla w piatek o 21.37 na 5 minut niech zgasnie na chwilke cala Polska prosze przeslij to swoim przyjaciolom! ja: ??? ja: nie przesylaj mi tego wiecej, ok? xx: okik:) xx: jestes w anglii? ja: tak ja: to jeden z powodow ja: nie bardzo mam wplyw na zuzycie energii elektrycznej w polsce I co, myslicie, ze podzialo? Heh. Nastepny byl pt "ustaw w opisie Ojcze Swiety Ty Szukales Nas Teraz My Znalezlismy Ciebie". Swoja droga, ktos wie o co w tym chodzi? bo ja nie bardzo. Zawsze na "wyslij do xx osob, a spelnia sie twoje marzenia" odpowiadam, ze moim marzeniem jest nie dostawanie spamu przez internet. Niestety, do niektorych nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 09.04.05, 15:43 Niech to będzie największa świeca jaka zapłoneła na GG. Dla Papieża.... Przeslij ją wszystkim osobom jakie masz na GG l l l l l l l l l l l l l l l l l lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll l l l l l l l l l l l l llllllll l l l l l l l l l lllllllll lllllllll l l l l l l l l l l l llllllll l l l l l llllllllllllllllllllllllllllllllll Wszystko o opisach na gg dostałam ma się rozumieć i o gaszeniu i o świeceniu słoneczkami godzinach od do. A tu prezentacja talenów rysowniczych czy jak to nazwać? Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 09.04.05, 15:44 e, nie udało się, a takie dzieło. Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 09.04.05, 15:51 tiny.pl/hw61 - o te dzieło chodziło? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 09.04.05, 15:56 śmichy chichy, a ja nie rozesłałam łańcucha i wszystko mi leci z rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 09.04.05, 15:57 Ciesz się, że wogóle żyjesz! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 09.04.05, 16:02 eh, masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
cenobite Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 11.04.05, 09:18 a ja 5 min po zakonczeniu pogrzebu Papieza dostalam esa "to sa ####4 drabiny do nieba dla Ojca Swietego.rozeslij to do 4 osób bo jak nie to czekaja cie 4 lata nieprzerwanego pasma nieszczesc"...no comments.. Odpowiedz Link Zgłoś
frygija Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 09.04.05, 16:13 wlasnie sobie popatrzylam na to dzielo - pamietajcie niewidoczny status i swieca... - to takie niesmaczne :/ Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 09.04.05, 16:33 Dzieło bardzo podobne, widać wyszło ich więcej ale styl ten sam, jeszcze parę krzyży dostałam, nie odesłałam ani jednego. Pewnie dlatego musiałam dzisiaj rano lecieć do dentysty bo ni z tego ni z owego ząb mi sie wściekł. Mówię Wam, rozsyłajta ludziska co Wam na monitor wpadnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kylly Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 10.04.05, 10:24 hmmm wczorajszy :) Aby zachować pamięć. Do 27. sierpnia 2031 roku (czyli przez 26 lat 5 miesięcy i 17 dni od 9.04.2005) gaśmy codziennie o 21:37 światła w swoich domach na 3 min. Zachowamy pamięć i zaoszczędzimy mnówstwo energii elektrycznej. Wyślij tę wiadomość do 5 ważnych dla Ciebie osób, a Moc będzie z Toba. Jeżeli zignorujesz tę proźbę, za 3 dni skonczy sie Świat. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kylly Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 10.04.05, 10:38 lista zdezaktualizowana :) ale dość ciekawa ;) www.ceti.pl/~gralinski/chains/ Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 10.04.05, 11:50 fajny link:) Odpowiedz Link Zgłoś
taskussani Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 11.04.05, 11:45 pamiętam te papierowe łańcuszki z podstawówki;) ehh, to były czasy... była jeszcze taka akcja (nie wiem czy miała ogólnopolski zasięg) która polegała na zbieraniu kodów kreskowych z zagranicznych produktów oczywiście, zaczynających sie od czwórki. jak się tego zebrało odpowiednia ilość (nieokreśloną) to jakiś biedny chłopiec miał dostać wózek inwalidzki (od kogo?). do dzis nie wiem czy to prawda była, ale cała podstawówka zbierała;) Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 11.04.05, 11:55 ja też zbierałam, ale u nas w szkole chłopiec otrzymał za to wózek-serio! warto było zbierać Odpowiedz Link Zgłoś
taskussani Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 11.04.05, 12:08 invicta1 napisała: > ja też zbierałam, ale u nas w szkole chłopiec otrzymał za to wózek-serio! warto > było zbierać super;) ja nie miałam pewności, bo to było jakos dalej wysyłane i chłopiec był bardziej abstrakcyjny. ale jak działało, to super;) Odpowiedz Link Zgłoś
frygija Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 11.04.05, 23:00 ha! ja tez wycinalam kody! i pamietam, ze sie za to jakies uwagi za dobre sprawowanie do dzienniczka dostawalo :) a najwieksze powodzenie to mial w owych czasach chlopak, ktorego ojciec pracowal w niemczech i mial cale mnostwo kodow ;) czy dzialalo - nie wiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawa_potrzeba Re: dostałam maila z gatunku 'łańcuszek'... 11.04.05, 18:05 a ja dzis dostalam takie cus... nie rozumiem go nawet...;-) 21:37 o tej godzinie zmarł Papiez ... Ojcze Święty Byłeś ... Jesteś ... i > będziesz Największym Autorytetem ... > Zwroć uwage na tą godzinę gdy się doda wszystkie cyferki 2+1+3+7=13 ... > wiecie co to za dzien? 13-tego był zamach na Papieża ..., ale to jeszcze > nic ... 21+37=58 - tyle Ojciec Św. miał lat gdy został Papieżem ..., gdy > przeczytamy z prawej strony 73+12=85 - wiek śmierci, ... a gdy 37-21=16 > ... 16-tego został wybrany na Papieża ... niesamowite prawda? > i jeszcze dwie rzeczy może już troche naciągnięte ale jednak ... data > śmierci Papieża 02.04.2005 - suma cyfr także daje 13 ... > 21:37 środkowe cyfry dają 13 a te z brzegu 27 - lata pontyfikatu > > Data smierci 02.04.2005 = 13 26 - 13 = 13 > zgadnij jaki rozdzil w bibli zajmuje apokalipsa? > To śmieszne, jak prostym jest dla ludzi wyrzucić Boga, a potem dziwić się, > dlaczego świat zmierza do piekła. To śmieszne, jak bardzo wierzymy w to, > co napisane jest w gazetach, a poddajemy w wątpliwość to, co mówi Biblia. > To śmieszne, jak bardzo każdy chce iść do nieba, pod warunkiem, że nie > będzie musiał wierzyć, myśleć,mówić, ani też czynić czegokolwiek, o czym > mówi Biblia. To śmieszne, jak ktoś może powiedzieć 'Wierzę w Boga' i nadal > iść za szatanem, który, tak a'propos również 'wierzy' w Boga. To śmieszne, > jak łatwo osądzamy, ale nie chcemy być osądzeni. > To śmieszne, jak możesz wysyłać tysiące 'dowcipów' przez > e-mail, które rozprzestrzeniają się jak nieokiełzany ogień, ale kiedy > zaczynasz przesłania dotyczące Pana, ludzie dwa razy > zastanawiają się czy podzielić się nimi. To śmieszne, jak wiadomości > sprośne, bezwstydne, pikantne i wulgarne swobodnie przenoszą się w > cyber-przestrzeni lecz publiczna dyskusja o Bogu w szkole i w miejscu > pracy jest tłumiona. > To śmieszne, jak ktoś może być zapalony dla Chrystusa w > niedziele, a przez resztę tygodnia jest niewidzialnym chrześcijaninem. > Śmiejesz się? > To śmieszne, że kiedy przeczytasz tę wiadomość nie wyślesz > jej do zbyt wielu osób z twojej listy adresowej, ponieważ nie jesteś > pewny, w co wierzą lub co pomyślą o tobie kiedy im to wyślesz. To > śmieszne, jak bardzo mogę być przejęty tym co inni ludzie pomyślą o mnie, > zamiast tym, co Bóg pomyśli o mnie. Czy myślisz? Przekaz to dalej, jeśli > uważasz, że warto. > Jeśli nie, to wyrzuć... Nikt się o tym nie dowie. Lecz jeśli to wyrzucisz, > nie stój z boku i nie narzekaj nad fatalnym stanem tego Świata... Odpowiedz Link Zgłoś