gatta13 07.04.05, 16:12 noża nad łyżką i widelcem razem wziętymi. W pobliskim spożywczym (???) można nabyć łyżkę za 1,35zł, widelec za 1,35zł i nóż za 2,77. Czy zatem nóż może zastąpić niezbędnik łyżczano-widelczany? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paladin Re: O wyższości 07.04.05, 19:30 lyzka posiadajac komore zupna zbiorcza jest bardziej porzadania od przeciekajacego widelca :) Odpowiedz Link Zgłoś
kocibrzuch Re: O wyższości 07.04.05, 19:43 Ale nie można nią nikogo zadźgać. ...co może i dobrze, ale obniża jej wartość merkantylną w tym dziczałym świecie :p Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: O wyższości 07.04.05, 21:25 łyżka i widelec to tylko odlew, nie wiadomo nawet czy prosty, nóż trzeba ostrzyć. To jego cecha ostrości podbija cene. Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: O wyższości 09.04.05, 08:19 ja tam mam w domu ostra lyzke znaczy od mieszania roznych potraw sie zrobila ostra ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: O wyższości 11.04.05, 07:10 Przepraszam, petycje w sprawie wykałaczki tutaj? Nie? A gdzie? OLDPETENT ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma aktorzy na scenę:) 11.04.05, 09:26 ..tu tańczą sztucce!:) www.strykowski.net/fotografia_sztucce_zdjecia.php Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: O wyższości 11.04.05, 19:46 Wykałaczki 1,33 za paczkę. Reklamacji nie uwzględnia się. Towar macany należy do macanta. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: O wyższości 11.04.05, 23:14 a to sie chłop wyżył na widelcach :))) ... jak to ostry piekarnik a może nie ostry tylko gorący ? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: O wyższości 12.04.05, 00:15 cover_wielki napisał: > a to sie chłop wyżył na widelcach :))) ciekawe..spojrzenia:) tu też..jeden o tym samym:) tym razem Brzechwa :) "Szły sobie dwa widelce Zarozumiałe wielce. Rzekł jeden: "Widzę woła, Wół dwóm nam nie podoła, Wół dla mnie nie nowina, Bo wół - to wołowina, To zwykła sztuka mięsa, Co w polu się wałęsa." Odrzecze na to drugi: "Znam dobrze twe zasługi, Ja także, bez przesady, Przebijam funt sztufady, A ile to już razy Kłułem wołowe zrazy, Rumsztyki, antrykoty - Miałem z tym dość roboty." Rzekł pierwszy szczerząc zęby: "Ja do niejednej gęby Wpychałem polędwicę, Czym po dziś dzień się szczycę. Wołową pieczeń stale Przebijam na trzy cale I jestem dosyć mądry, By zmóc najtwardsze szpondry." Rzekł drugi: "Dość złorzeczeń, Wiadomo już, raz pieczeń, Raz befsztyk, raz sztufada - To świetnie nam się składa, Bo z faktów tych wynika, Że bijąc przeciwnika Kawałek za kawałkiem, Pobiliśmy go całkiem!" A wół kopnięciem nogi Zrzucił widelce z drogi I wobec późnej pory Spać poszedł do obory." Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: O wyższości 11.04.05, 19:45 O, to ja mam wszystko ostre. Łyżki, widelce, noże, mieszadełka, piekarnik... gatta_pikantna Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: O wyższości 12.04.05, 17:35 gatta13 napisała: > Czy zatem nóż może zastąpić niezbędnik łyżczano-widelczany? Jedno pociągnięcie kosą moze uczynić z niezbędnika zbędnik. Na wieki wieków Arni Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: O wyższości 13.04.05, 15:17 Raczej podejrzane zaułki wieczorową porą. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: O wyższości 13.04.05, 19:54 Że się wtrącę: kompletuję Pratchetta na Allegro. Tanio i nadzwyczaj sympatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: O wyższości 13.04.05, 21:01 Podrzuć jakieś nie za długie streszczenie. www. ściąga.pl też pewnie cóś ma. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: O wyższości 14.04.05, 09:09 Poszukuję "Morta" na papierze. W pobliskich i średnio oddalonych księgarniach już nie ma. :( Skończyłem czytać "Muzykę duszy". ech... O wyższości poczucia humoru nad jego brakiem? OLD ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: O wyższości 14.04.05, 10:33 oldpiernik napisał: > Skończyłem czytać "Muzykę duszy". > ech... Cymes! > O wyższości poczucia humoru nad jego brakiem? Aby streszczenie spełniło swoją misję, winno kończyć się kropką, nie pytajnikiem. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: O wyższości 14.04.05, 19:19 Możesz go mieć już za 55 minut. :) www.allegro.pl/show_item.php?item=47961407 A jeśli nie zdązysz: www.allegro.pl/show_item.php?item=48066974 Odpowiedz Link Zgłoś