urszulka_ma 11.05.05, 08:15 ..dla optymistów?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quarantina Re: Kolor .. 11.05.05, 08:33 Żółta sukienka w pomarańczowe grochy, zielony kapelusz z czerwoną wstążką i koniecznie różowe okulary:). I jeszcze długi, zwiewny szal, najlepiej niebieski. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma w kolorze słońca... 11.05.05, 13:45 serwisy.gazeta.pl/avanti/5,52882,2677810.html czy może.. w kolorze nieba?;) serwisy.gazeta.pl/avanti/5,52882,2617275.html Odpowiedz Link Zgłoś
quarantina Re: w kolorze słońca... 11.05.05, 14:01 W zasadzie oprócz błękitnego nieba, nic mi dzisiaj nie potrzeba:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma w kolorze błękitu... 11.05.05, 17:07 mnie też.. znowu leje.... chyba po gorącej fliżance... wskoczę do jednego nieba,.. na senne tańce:) koldry.megasam.net/images/niebo15.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: w kolorze błękitu... 12.05.05, 09:04 ..ale mnie się dobrze spało..w tych błękitach:) byłam gdzieś na jakieś wesołej zabawie.. i nie czuję..nóg prawie ..tak tańczyłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Kolor .. 11.05.05, 11:38 szaroniebieskie oczy szaroniebieska bluza stalowoszare spodnie chodzący optymizm ;0) wariacje na temat: ciemnobrązowa koszula czarna bluza zielonobrązowe spodnie ten sam optymizm ;o) i jeszcze jedna wersja blada, tu i tam opalona skóra i nic więcej, poza nieco gładszą i nieco bledszą skórą.... tuż obok szczyt optymizmu ;0))))))))))))) OLDSIĘZAWSTYDZIŁ ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Kolor .. 11.05.05, 13:49 ..różne zestawy..i zawsze optymizm:) czy kolor, który zakładamy na siebie..jest odbiciem naszego nastroju..?:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Kolor .. 13.05.05, 08:47 ..dla pechowców?:) a może lepiej nie wywoływać dziś..wilka z lasu?;) Odpowiedz Link Zgłoś
quarantina Re: Kolor .. 13.05.05, 13:59 Dla pechowca każdy kolor jest dobry. Pechowiec i tak widzi tylko czarny:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Kolor .. 13.05.05, 14:03 zatem trzeba przekonąc pechowców do pomarńczowego świetnie się odcina od czarnego tła... OLD ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Czerń... 13.05.05, 16:27 ..prowadzi podwójną grę: jest ascetyczna i perwersyjna, poważna i zmysłowa. Przez całe wieki czerń kojarzyła się przede wszystkim ze skromnością i cnotą, z żałobą oraz z biedą. Dopiero od 1926 roku stała się synonimem elegancji. A to dzięki Coco Chanel, która przeforsowała w modzie małą czarną sukienkę. Odtąd już nie tylko pensjonarki, zakonnice, służące, sprzedawczynie oraz kelnerki ubierały się na czarno; także - panie z towarzystwa. Po drugiej wojnie światowej czarny stał się kolorem egzystencjalistów, intelektualistów, bohemy, kontestatorów, bitników, punków, rockowców i... wszystkich. Spójrz na uliczny tłum: jest czarny (a nie szary - jak zwykło się mówić). Na przyjęcie, spotkanie towarzyskie czy do teatru zawsze 95 procent gości przyjdzie ubranych na czarno. Można to przewidzieć bez pudła.".. katalog.bizz.pl/index.php?engine=tekst&nid=8069&cid=84 Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: mam :))) 21.05.05, 12:26 Jestem za leniwa na różne takie. Proste rozpraszanie mamony w celu ochrony morale bliźniego cłkowicie mi wystarcza. Nie tylko słowem człowiek żyje.. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma gramy w zielone..... 21.05.05, 14:24 arnick_a napisała: Nie tylko słowem człowiek żyje.. > Arni właśnie,.. ludzie zapominają, że żyją w środowisku przyrody ..robiąc z niej czasem śmietnik.. akcja "Gramy w zielone" ogłoszona kilka lat temu..pomaga choć troszkę w ochronie środowiska:) Arni łap kolor zielony...na szczeście:) www.danad.com.pl/pic/Rolnicze/Uzytki%20zielone/Koniczyna/koniczyna%20006.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: gramy w zielone..... 21.05.05, 16:30 Ukryta dla równiejszych. Dla nas standard. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: gramy w zielone..... 21.05.05, 20:57 o... moje panie!.. tak łatwo to się czterolistnej nie dostanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: gramy w zielone..... 12.11.05, 17:01 Popatrz Arni,jest :)) halina6.wordsight.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: gramy w zielone..... 21.05.05, 16:28 Dzięki! Ładne, bardziej mi się podobają niż wiosenne, oklepane kwiaciory do wzdychania. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: gramy w zielone..... 21.05.05, 21:02 ..a jaki jest Twój kolor ulubiony?:) Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: gramy w zielone..... 21.05.05, 22:37 Nie zielony. Szaroniebieski jak chmury napęczniałe łzami. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma hmm... 21.05.05, 22:51 ..taki?:) arab.eu.org/images/galeries/chmury/pics/000_1866.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: hmm... 23.05.05, 21:20 chmurne błękity..są wyjątkowe:) popatrz... www.interklasa.pl/chmury/wolken/vwolken8.htm Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: hmm... 26.05.05, 15:05 ..idziemy na spacer popatrzeć w chmury?:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: hmm... 26.05.05, 15:13 oj.. ..zapatrzyłaś się ..i złapłaś zająca? Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: hmm... 27.05.05, 00:41 Nabiłam sobie guza. Zając pomknął w siną dal. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: hmm... 27.05.05, 21:19 Ani jedno, ani drugie. Zranienia wliczone w ryzyko są mniej bolesne i szybciej się goją. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: hmm... 27.05.05, 22:33 Przy takich temperaturach tracić oddech na dmuchanie? Arni Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Kolor .. 30.05.05, 10:23 Lekki brąz. Bardzo poweekendowy kolor. I kilka brzydkich przebarwień :( Mimo wszystko, nieźle to wygląda... :0) OLDSŁONECZNY Odpowiedz Link Zgłoś
quarantina Re: Kolor .. 30.05.05, 10:35 Na dzisiaj, tylko niebieski. Orzeźwiający. Ładnie zresztą współgra z lekkim brązem. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Kolor .. 30.05.05, 13:45 u mnie kontrast duży.. nie miałam czasu na zabarwianie się:) więc.. biały i czarny:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Kolor .. 30.05.05, 20:18 U mnie niestety tylko biało...bez zabarwień i brązów...:( Lekarka rzekła... "żadnego słońca...chyba ,że chce pani być w kropki" Nie chcę w kropki....antybiotyki...ech ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Kolor .. 30.05.05, 23:43 yoanna napisała: > Nie chcę w kropki....antybiotyki...ech ;) może..koniec tego smarkania.. hmm?:) ja bez antybiotyków mam kilka kropek na nosie:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Kolor .. 31.05.05, 00:22 urszulka_ma napisała: > może..koniec tego smarkania.. hmm?:) > ja bez antybiotyków mam kilka kropek na nosie:) Uli..opalałaś się przez sitko? :) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Kolor .. 31.05.05, 08:15 czarno-czerwono-brązowo i na koniec jasnoszary olbrzymi parasol, który już dawno powinienem wyrzucić cóż, kiedy lubię z nim chodzić przez kałuże :0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Kolor .. 12.11.05, 10:39 ..ciszy? czy cisza oznacza dla Was zadowolenie i spokój.. czy pustkę? Odpowiedz Link Zgłoś
wredota_sromotnicza Re: Kolor .. 12.11.05, 11:41 urszulka_ma napisała: > ..ciszy? błękitny, granatowy > > czy cisza oznacza dla Was zadowolenie i spokój.. czy pustkę? Pustka to otchłań kosmiczna. Jest czarna. W. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Kolor .. 13.11.05, 21:37 > błękitny, granatowy cisza.. raz jest błękitna.. a raz granatowa? Odpowiedz Link Zgłoś
wredota_sromotnicza Re: Kolor .. 13.11.05, 21:44 Kolor nieba nigdy nie jest ten sam. W. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Kolor .. 13.11.05, 22:14 masz rację nie jest.. ale niebo to cisza? Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Kolor .. 14.11.05, 20:53 rozdzierana rykiem dwójki dyżurnej patrolującej granice obszaru powietrznego Rzeczpospolitej to błękit cięty srebrnym nożem poznaczonym biało-czerwoną szachownicą kolor ciszy głęboki granatowo-czarny ponakłuwany miriadą gwiazd splamiony księżycową poświatą kolor? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Kolor .. 15.11.05, 23:45 Pośrodku nocnej polany na mchu zielonym leżę nade mną gwar nieba rozpościera się niesłychany.. Szczebiot piskliwy gwiazdeczek i rozwaga gwiazd milion lat starszych... Spóźniona kometa lekko zdyszana warkoczem swym z marzeń utkanym z pragnień zaplecionym dumnie zawija po niebie. Szeroki oddech drogi mlecznej płynącej, gdzie słychać stukot moich wpatrzonych myśli... powoli gwar nieba cichnie... już nie słyszę go wcale po omacku chwytam się za nieba krawędź wszystko ku sobie przyciągam i przykryta zimnym bezruchem pędzącego nieba - zasypiam....... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Kolor .. 06.05.06, 11:08 Nowym werniksem trzeba przeciągnąć, by blask kolorów świeży osiągnąć.. Wiosna! zieleni się wszystko w koło, niech i tu będzie, gwarno! wesoło..:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Kolor .. 07.05.06, 19:58 Słońce malarzem jest doskonałym, gdy świeci na niebie, przez dzień cały.. promieniem maluje barwy tęczowe, rozjaśnia uśmiechem każdą głowę:) img465.imageshack.us/my.php?image=niedziela0145ev.jpg Odpowiedz Link Zgłoś