scoutek 29.06.05, 09:58 czy ktos to wczoraj ogladal? to jeden z lepszych filmow o wojnie w Wietnamie, zupelnie inne spojrzenie... cudna muzyka i genialny Robin Williams.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drzejms-buond Re: good morning Vioooooooooooocho ! 29.06.05, 10:45 Kiedyś bardzo mie sie podobał..niestety widzę tam teraz same wpadki... i poprawność ideologiczną...sztampę i ogólną takąsobość... zamiast tego obejrzałem o wiele ciekawszy film...POLSKI! sie zdziwiłem... ale miło.... Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: good morning Vioooooooooooocho ! 29.06.05, 10:50 gadaj jaki? uwielbiam Williamsa w tych momentach prowadzenia programu, jak wylaczy sie polskiego lektora i slucha CO i JAK gada....wlasciwie NADAJE a nie gada... to jest fascynujace... zreszta, po tym wlasnie filmie zaczal swoja kariere i odkryli jego talent komediowy... odmawiam widzenia jakichkolwiek wpadek, odmawiam stanowczo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: good morning Vioooooooooooocho ! 29.06.05, 11:06 tak, tak..ja się zgadzam co do Williamsa...ale te wszystkie sceny są takie ODKALKOWANE, w każdym filmie amerykańskim te same motywy...a dowcipy? hmm, czy one były śmieszne? A film polski...no, aż wstyd się przyznać....nie widziałem wczesniej, mam spore zaległości kinowe więc jak coś się trafi na dewede zaległego, to normalnie wyjmuje pomponetkę, pieniążek, mówię Jadźce skiosku...-gazetkę raz! i normalnie..kupuję...i nie patrzę na poziom gazety... tym razem padło na GALĘ i "SUPERPRODUKCJĘ"...bardzo przewrotny film...dobrze zmontowany,a aktorzy jacy???zawrót głowy...nawet przesłanie filmu nie raziło..właściwie nic nie raziło...chociaż KILLERY mię się nie podobały, to to dziwowisko warte jest polecenia..chociażby z tego powodu by pokazać : jak dać widzom , to czego chcą i samemu sie nie zeszmacić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
humprey_bogart Re: good morning Vioooooooooooocho ! 29.06.05, 11:08 popieram stanowczo wypowiedż mojej koleżanki. Robbi jest na 5 z + w tym i w wielu innych filmach. Odpowiedz Link Zgłoś
humprey_bogart a tak przy okazji 29.06.05, 11:14 bodajże w niedzielę leciał na 1 TVP film z (boże mam w mózgu dziury! zapomniałam jak się nazywa ten aktor co grał z willem smithem w "facetach w czerni") w każdym razie z nim. Była to historia wietnamskiej dziewczyny na tle rozgrywającej się wojny w Wietnamie. Co ciekawe historia oparta na jej zapiskach. Po wielu tragicznych przygodach poznaje ona amerykańskiego sierżanata (on to właśnie) i ... ciekawe czy ktoś to z Was widział, leciało dość póżno. Jak przystało na mozgodziura tytułu też zapomniałam...:)) ps. Ja muszę powiedzieć, że obejrzałam cały z zainteresowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: a tak przy okazji 29.06.05, 11:34 aaa, Bogarcik, Ty mowisz o ostatniej czesci Stonowskiej trylogii.. byl Pluton, potem Urodzony 4 lipca i ten trzeci Miedzy niebem a pieklem ... czy jakos tak... Odpowiedz Link Zgłoś
humprey_bogart Re: a tak przy okazji 29.06.05, 12:59 właśnie nie wiem, być może tak, o, nazywa się on Tomy Lee Jones, film fajny i przejmujący. Zwłaszcza tortury wietkongu na ludzxiach ze wsi... Odpowiedz Link Zgłoś
jaginger Re: a tak przy okazji 29.06.05, 13:28 Był w niedzielę wieczorem Pomiędzy niebem a ziemią z Tommy Lee Jonsem.. A Good Mormning Vietnam obejrzałam końcówkę... ------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: a tak przy okazji 29.06.05, 14:52 No właśnie oglądałam miedzy niebem a ziemią i bardzo mi sie podobał, niestety nie dotrwałam do końca. wstyd pytać ale jak sie skończył? pamietam jak ona mieszkała z nim w tej Ameryce i narzekała,że nabrała amerykańskich manier a on zrobił sie porywczy. co było dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
humprey_bogart Pomme 29.06.05, 15:54 Niestety nie ułożyło się, wyznał jej, że był zawodowym kilerem, potem zabrał dzieci, pewnego wieczora zadzwoniła do niej KIM (siostra), że jest z dziećmi u jej męża i poje. lee zaczeła z nim rozmawiać i prosić żeby wrócił i chyba nawet jechał do nie ale miał wypadek i zginął, dzieci nie. Ona założyła biznesk (już wcześniej) dobrze jej szło pote. poleciała z synami do Wietnamu. Chciała żeby ten najstarszy poznał ojca, ktory przestał być wielkim panem i pracował jako robotnik. W rodzinnym domu spotkała się z najstarszym bratem, który maił do niej duży żal, że odeszła do Ameryki. Matka i jej siostra potwornie cierpały, głodowały, ojca zakatowali amerykańscy żołnieże, generalnie smutek. Kończy się tak, że ona próbuje znaleść zgodę między życiem tym i w USA, czy się uda, film właściwie kończy sie nie dokończonym pytaniem. Buziaki, pomma. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Pomme 29.06.05, 16:30 wielkie dzieki, jak mi sie nadarzy okazja to oglądne jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: a tak przy okazji 29.06.05, 13:51 aaaa i wszystko sie zgadza.... tylko troszke tytul pomieszalam... Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: a tak przy okazji 29.06.05, 14:07 aaaa, z spowodu (tak bylo kiedys na drzwiach sklepu napisane) tortur film Lowca jeleni byl cale wieki zakazany w Polsce...a tam byla cudna Meryl Streep i Robert de Niro i Christopher Walken.... Odpowiedz Link Zgłoś
jaginger Re: a tak przy okazji 29.06.05, 14:23 ...to jeden z moich ulubionych filmów... -------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Symetria 29.06.05, 14:51 Wtrace sie do watku i polece rewelacyjna Symetrie, z Borysem Szycem w roli glownej. Odpowiedz Link Zgłoś