Dodaj do ulubionych

Dlaczego Angole się nie wstydzą

09.07.05, 11:39
nadawać kretyńskich nazw dla produktów (bądź produktom bez dla) a Polacy, żeby
zatuszować tandetne brzmienie nazwy albo wymyślają nić nie znaczący wyraz albo
biorą nazwę z angielskiego??
Obserwuj wątek
    • bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:40
      kamilario napisał:

> nadawać kretyńskich nazw dla produktów (bądź produktom bez dla) a Polacy, żeby
      > zatuszować tandetne brzmienie nazwy albo wymyślają nić nie znaczący wyraz albo
      > biorą nazwę z angielskiego??
      np.nazwy sklepów,barów etc. w Polsce;(
    • nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:40
      na przykład? :)
      • kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:42
        Jasio Wędrowniczek
        Zimowa świeżość
        Arktyczny Lód

• nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:43
          ale fajne! hehehehehe
      • kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:44
        Co znaczy takie Frugo, Cristal, Mariot, Computerland (czemu nie komputerowy
        świat) Zeto, Amica (czemu nie po prostu Przyjacółka)
        • bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:46
          CEFARM też??
          • kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:49
            Nie wiem, podejrzewam, że to jakiś skrót, tak jak niemieckie AEG
            • nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:50
              CEFARM to skrót od Centrum Farmaceutyczne ;)
                albo od Centrali Farmaceutycznej nie pamietam już ;)
                • bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:51
                  nekroskop88 napisał:

> albo od Centrali Farmaceutycznej nie pamietam już ;)
                  >
                  > wiesz co?zapytam mamę,powie mi.To jest dokłądniej CEFARM Białystok s.a.
                  kiedyś to był polski związek farmaceutyczny,PZF CEFARM
                  • nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:52
                    tak ale CEFARM obejmował całą Polskę ;)))
                    tu jest stronka naszego www.cefarm.bialystok.pl
                    • bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:55
                      nekroskop88 napisał:

> tak ale CEFARM obejmował całą Polskę ;)))
                      > tu jest stronka naszego www.cefarm.bialystok.pl
                      >
                      > a teraz powstał PTfarm,a Białystok jest w rękach prywatnych
                      • nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:57
                        wow Cefarm ma apteke w Olecku ;)
                        • bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:59
                          nekroskop88 napisał:

> wow Cefarm ma apteke w Olecku ;)
                          >
                          >
                          wiem,jedną jedyną,kiedyś były 2,a teraz wśród wszystkich prywatnych ostała się jedna,hehe(i tak ma najwięcej klientów);)
                          • nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:59
                            ja lubie, nie wiem czemu, apteki Cefarmu i sklepu Społem :)
                            • kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:01
                              Bo chcesz se przypomnieć czasy, kiedy żonika była młodsza i włosów miałeś więcej
                              na głowie:)
                              • nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:02
                                hehe zebym ja zyl w tych czasach ;)))
                                • kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:04
                                  A co chciałbyś???
                                  Sadomasochista:)
                                  • nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:05
                                    hej kazdy ma jakies dewiacje heheheheh
                              • bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:04
                                kamilario napisał:

> Bo chcesz se przypomnieć czasy, kiedy żonika była młodsza i włosów miałeś więce
                                > j
                                > na głowie:)
                                za młody jest;)
                                • nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:04
                                  dokładnie ;)
                                • kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:05
                                  Tak sićh domyślałem, ja zresztą też:)
                                  • bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:06
                                    kamilario napisał:

> Tak sićh domyślałem, ja zresztą też:)

i ja!!!to się wszystko zgadza;)
                                    • kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:06
                                      Ale włosków na głowie i tak przydałoby się więcej:)
                                      • bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:07
                                        kamilario napisał:

> Ale włosków na głowie i tak przydałoby się więcej:)
                                        mnie wystarczy i tak mam zamiar obciąć:)
                                      • nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:07
                                        ja chyba pojde do fryzjera ... :)))
                                        • bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:08
                                          nekroskop88 napisał:

> ja chyba pojde do fryzjera ... :)))
                                          >
                                          >
                                          wy musicie częściej chodzić do fryzjera...
                                          • nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:09
                                            my???? kto i dlaczego? :)
                                            • bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:11
                                              nekroskop88 napisał:

> my???? kto i dlaczego? :)
                                              >
                                              >
                                              wy czyli faceci,bo cały czas (większość z was) ma krótkie włosy a że szybko odrastają i szczególnie latem mogą być uciążliwe,częściej je musicie obcinać(strzyc) ;P
                                              • nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:13
                                                strasznie szybko :/ te wlosy mnie wkurzaja, ale nie chce sie strzyc na łyso...
                                          • kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:10
                                            Raz na póltora miesiąca wystarczy mi zupełnie:)
                                            A w tym tempie to za parę lat nie będę miał po co, chyba, że na fryzjerki
                                            popatrzeć:)
                                            • nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:12
                                              ja tez chodze mniej wiecej raz na 1,5 miesiac, ale chyba zaczne raz na miesiac,
                                              bo te wlosy mnie derwuja :P
                                              • nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:12
                                                denerwuja ;)
                                              • bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:13
                                                nekroskop88 napisał:

> ja tez chodze mniej wiecej raz na 1,5 miesiac, ale chyba zaczne raz na miesiac,
                                                >
                                                > bo te wlosy mnie derwuja :P
                                                > o widzisz,"a nie mówiłam"???;D
                                                >
                                                • nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:14
                                                  hehe
          a Frugo to fajna nazwa ;)
          • bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:52
            nekroskop88 napisał:

> a Frugo to fajna nazwa ;)
            >
            >
            Sprite???nie wiem o co chodzi,albo Fanta
          • kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:52
            Fajna nazwa to Łaciate, Kubuś, Polar, Żubrówka.
            Wyobraź sobie, że zachodziś do sklepu i mówisz poproszę psa we mgle i jeszcze
            dwa dziwaki
            • bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:54
              kamilario napisał:

> Fajna nazwa to Łaciate, Kubuś, Polar, Żubrówka.
              > Wyobraź sobie, że zachodziś do sklepu i mówisz poproszę psa we mgle i jeszcze
              > dwa dziwaki
              hehe,rzeczywiście dziwne,ostanio słyszałam słowo Pizzernia,a nie pizzeria,hehe
              • nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:55
                a co oznacza "Savona" ? :)
                • kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:56
                  To jest takie miasto
                  www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/dyn/controller/mapPerformPage?strLocation=Savona&strCountry=eur&google=1
                  • nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:57
                    bardzo pomysłowe...
              • kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:56
                No a Angol nie wstydzi się poprosić o dwa psy we mgle i jeszcze o zimową
                świeżość, żeby mu piwskiem z pyska nie jechało.
                • bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:58
                  kamilario napisał:

> No a Angol nie wstydzi się poprosić o dwa psy we mgle i jeszcze o zimową
                  > świeżość, żeby mu piwskiem z pyska nie jechało.

a my mamy Skrzata,Kreta,Kubusie,Smakusie,Karotki,Żubra,Magnata;)
                  • kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:01
                    bad_habit napisała:

> a my mamy Skrzata,Kreta,Kubusie,Smakusie,Karotki,Żubra,Magnata;)

I to sie chwali, tylko, że to jest jeden wyraz a nie kilka, jak ten pies we mgle
                    • bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:05
                      kamilario napisał:

> bad_habit napisała:
                      >
                      >
                      > > a my mamy Skrzata,Kreta,Kubusie,Smakusie,Karotki,Żubra,Magnata;)
                      >
                      > I to sie chwali, tylko, że to jest jeden wyraz a nie kilka, jak ten pies we mgl
                      > e

proste zwięzłe i łatwo przez mózgownicę przyswajalne,ale ale
                      a biały patyk albo czerwony tur???
                      • nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:07
                        Heyah!!!
                        • bad_habit a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:08

• nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:08
                            o wlasnie, szafy KOMANDOR heheheh
                            • bad_habit Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:08
                              :P
                              • nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:09
                                :P
                          • kamilario Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:09
                            OLepsze to niż Falc, Nord Serwis (nie service, tylko serwis. Takie kretyńskie
                            połączenie polskiego i Angielskiego), Group Four.
                            A Komandos i Sezam to były normalne nazwy
                            • bad_habit Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:12
                              kamilario napisał:

> OLepsze to niż Falc, Nord Serwis (nie service, tylko serwis. Takie kretyńskie
                              > połączenie polskiego i Angielskiego), Group Four.
                              > A Komandos i Sezam to były normalne nazwy

GENERALI,Orlen,Statoil???:)
                              • kamilario Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:14
                                Generali i statoil są niepolskie a orlen tak, więc skąd nazwa, która nic nie
                                znaczy, jedyna jej funkcja to kojarzyć się z jakimś bielikiem
                              • nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:14
                                Orlen!!! To wg jedna z najlepszych nazw firm w Polsce :)))
                              • nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:14
                                albo Lotos! :)
                                • bad_habit Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:15
                                  nekroskop88 napisał:

> albo Lotos! :)
                                  >
                                  >
                                  mnie sie podoba Oszołom,heh,choć to francuska nazwa;P
                                  • nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:16
                                    hehe Oszołom to akurat polska nazwa ;)))))

ale np. Carrefour to skrzyżowanie :)
                                    • bad_habit Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:16
                                      nekroskop88 napisał:

> hehe Oszołom to akurat polska nazwa ;)))))
                                      > Auchan;)
                                      > ale np. Carrefour to skrzyżowanie :)
                                      >
                                      >
                                      • nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:17
                                        ;)
                                      • kamilario Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:18
                                        Warsiawka mówi na ten wynalazek Kalafior
                                        P.S. Pozdrowienia dla prof. Kofmana:)
                                        • nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:19
                                          hehe moze i u nas sie przyjmie jak ten twor powstanie ;)))

ja i tak z hipermarketow to czekam na Centrum M1 :)
                                          • bad_habit Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:20
                                            nekroskop88 napisał:

> hehe moze i u nas sie przyjmie jak ten twor powstanie ;)))
                                            >
                                            > ja i tak z hipermarketow to czekam na Centrum M1 :)
                                            >
                                            > a co tam ma być???
                                            • nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:22
                                              Real, Media Markt i Praktiker ;)
                                          • kamilario Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:20
                                            Real jest słaby, za to MM i Praktiker to inna sprawa:)
                                            • nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:22
                                              wlasnie! licze na MM :))))

a z hipermarketow... jako ze jestem leniwy i zakladajac ze powstanie galeria w
                                              Polpledzie, to bede jezdzil tam (jesli to bedzie centrum handlowe Apsysu to
                                              bedzie Geant), bo mam dobre polaczenie 19 :D
                                              • bad_habit Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:22
                                                nekroskop88 napisał:

> wlasnie! licze na MM :))))
                                                >
                                                > a z hipermarketow... jako ze jestem leniwy i zakladajac ze powstanie galeria w
                                                > Polpledzie, to bede jezdzil tam (jesli to bedzie centrum handlowe Apsysu to
                                                > bedzie Geant), bo mam dobre polaczenie 19 :D
                                                > o iwidzisz,mój ulubiony MPK,19;P
                                                >
                                                • nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:26
                                                  19 to najlepszy autobus!

jezdzilem nim (zanim rodzice nie kupili samochodu) do babci na Antoniuk, na
                                                  Dworzec PKS, do gimnazjum i w wiele innych miejsc! mam sentyment do tego
                                                  numeru :)
                                                  • bad_habit Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:27
                                                    nekroskop88 napisał:

> 19 to najlepszy autobus!
                                                    >
                                                    > jezdzilem nim (zanim rodzice nie kupili samochodu) do babci na Antoniuk, na
                                                    > Dworzec PKS, do gimnazjum i w wiele innych miejsc! mam sentyment do tego
                                                    > numeru :)
                                                    > a ja śmigam 19 na dworzec i na uczelnię(w czasie sesji);)albo późnym wieczorem gdy wracam z maista;P
                                                    >
                                                  • nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:28
                                                    19 to super autobus, powiedzmy to sobie wprost ;)
                                                  • bad_habit Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:30
                                                    nekroskop88 napisał:

> 19 to super autobus, powiedzmy to sobie wprost ;)
                                                    >
                                                    >
                                                    tak,moi koledzy kiedyś nią jechali do centrum,wsiedli nie w tym kierunku co trzeba, pojechali za daleko i per pedis musieli wracać do miasta,hehe:)
                                                  • nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:32
                                                    hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka