kamilario 09.07.05, 11:39 nadawać kretyńskich nazw dla produktów (bądź produktom bez dla) a Polacy, żeby zatuszować tandetne brzmienie nazwy albo wymyślają nić nie znaczący wyraz albo biorą nazwę z angielskiego?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:40 kamilario napisał: > nadawać kretyńskich nazw dla produktów (bądź produktom bez dla) a Polacy, żeby > zatuszować tandetne brzmienie nazwy albo wymyślają nić nie znaczący wyraz albo > biorą nazwę z angielskiego?? np.nazwy sklepów,barów etc. w Polsce;( Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:42 Jasio Wędrowniczek Zimowa świeżość Arktyczny Lód Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:43 ale fajne! hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:44 Co znaczy takie Frugo, Cristal, Mariot, Computerland (czemu nie komputerowy świat) Zeto, Amica (czemu nie po prostu Przyjacółka) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:49 Nie wiem, podejrzewam, że to jakiś skrót, tak jak niemieckie AEG Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:50 CEFARM to skrót od Centrum Farmaceutyczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:50 albo od Centrali Farmaceutycznej nie pamietam już ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:51 nekroskop88 napisał: > albo od Centrali Farmaceutycznej nie pamietam już ;) > > wiesz co?zapytam mamę,powie mi.To jest dokłądniej CEFARM Białystok s.a. kiedyś to był polski związek farmaceutyczny,PZF CEFARM Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:52 tak ale CEFARM obejmował całą Polskę ;))) tu jest stronka naszego www.cefarm.bialystok.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:55 nekroskop88 napisał: > tak ale CEFARM obejmował całą Polskę ;))) > tu jest stronka naszego www.cefarm.bialystok.pl > > a teraz powstał PTfarm,a Białystok jest w rękach prywatnych Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:57 wow Cefarm ma apteke w Olecku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:59 nekroskop88 napisał: > wow Cefarm ma apteke w Olecku ;) > > wiem,jedną jedyną,kiedyś były 2,a teraz wśród wszystkich prywatnych ostała się jedna,hehe(i tak ma najwięcej klientów);) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:59 ja lubie, nie wiem czemu, apteki Cefarmu i sklepu Społem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:01 Bo chcesz se przypomnieć czasy, kiedy żonika była młodsza i włosów miałeś więcej na głowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:02 hehe zebym ja zyl w tych czasach ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:04 A co chciałbyś??? Sadomasochista:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:05 hej kazdy ma jakies dewiacje heheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:04 kamilario napisał: > Bo chcesz se przypomnieć czasy, kiedy żonika była młodsza i włosów miałeś więce > j > na głowie:) za młody jest;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:05 Tak sićh domyślałem, ja zresztą też:) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:06 kamilario napisał: > Tak sićh domyślałem, ja zresztą też:) i ja!!!to się wszystko zgadza;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:06 Ale włosków na głowie i tak przydałoby się więcej:) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:07 kamilario napisał: > Ale włosków na głowie i tak przydałoby się więcej:) mnie wystarczy i tak mam zamiar obciąć:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:07 ja chyba pojde do fryzjera ... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:08 nekroskop88 napisał: > ja chyba pojde do fryzjera ... :))) > > wy musicie częściej chodzić do fryzjera... Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:09 my???? kto i dlaczego? :) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:11 nekroskop88 napisał: > my???? kto i dlaczego? :) > > wy czyli faceci,bo cały czas (większość z was) ma krótkie włosy a że szybko odrastają i szczególnie latem mogą być uciążliwe,częściej je musicie obcinać(strzyc) ;P Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:13 strasznie szybko :/ te wlosy mnie wkurzaja, ale nie chce sie strzyc na łyso... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:10 Raz na póltora miesiąca wystarczy mi zupełnie:) A w tym tempie to za parę lat nie będę miał po co, chyba, że na fryzjerki popatrzeć:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:12 ja tez chodze mniej wiecej raz na 1,5 miesiac, ale chyba zaczne raz na miesiac, bo te wlosy mnie derwuja :P Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:13 nekroskop88 napisał: > ja tez chodze mniej wiecej raz na 1,5 miesiac, ale chyba zaczne raz na miesiac, > > bo te wlosy mnie derwuja :P > o widzisz,"a nie mówiłam"???;D > Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:50 a Frugo to fajna nazwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:52 nekroskop88 napisał: > a Frugo to fajna nazwa ;) > > Sprite???nie wiem o co chodzi,albo Fanta Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:52 Fajna nazwa to Łaciate, Kubuś, Polar, Żubrówka. Wyobraź sobie, że zachodziś do sklepu i mówisz poproszę psa we mgle i jeszcze dwa dziwaki Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:54 kamilario napisał: > Fajna nazwa to Łaciate, Kubuś, Polar, Żubrówka. > Wyobraź sobie, że zachodziś do sklepu i mówisz poproszę psa we mgle i jeszcze > dwa dziwaki hehe,rzeczywiście dziwne,ostanio słyszałam słowo Pizzernia,a nie pizzeria,hehe Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:55 a co oznacza "Savona" ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:56 To jest takie miasto www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/dyn/controller/mapPerformPage?strLocation=Savona&strCountry=eur&google=1 Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:57 bardzo pomysłowe... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:56 No a Angol nie wstydzi się poprosić o dwa psy we mgle i jeszcze o zimową świeżość, żeby mu piwskiem z pyska nie jechało. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 11:58 kamilario napisał: > No a Angol nie wstydzi się poprosić o dwa psy we mgle i jeszcze o zimową > świeżość, żeby mu piwskiem z pyska nie jechało. a my mamy Skrzata,Kreta,Kubusie,Smakusie,Karotki,Żubra,Magnata;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:01 bad_habit napisała: > a my mamy Skrzata,Kreta,Kubusie,Smakusie,Karotki,Żubra,Magnata;) I to sie chwali, tylko, że to jest jeden wyraz a nie kilka, jak ten pies we mgle Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Dlaczego Angole się nie wstydzą 09.07.05, 12:05 kamilario napisał: > bad_habit napisała: > > > > a my mamy Skrzata,Kreta,Kubusie,Smakusie,Karotki,Żubra,Magnata;) > > I to sie chwali, tylko, że to jest jeden wyraz a nie kilka, jak ten pies we mgl > e proste zwięzłe i łatwo przez mózgownicę przyswajalne,ale ale a biały patyk albo czerwony tur??? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:08 o wlasnie, szafy KOMANDOR heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:09 OLepsze to niż Falc, Nord Serwis (nie service, tylko serwis. Takie kretyńskie połączenie polskiego i Angielskiego), Group Four. A Komandos i Sezam to były normalne nazwy Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:12 kamilario napisał: > OLepsze to niż Falc, Nord Serwis (nie service, tylko serwis. Takie kretyńskie > połączenie polskiego i Angielskiego), Group Four. > A Komandos i Sezam to były normalne nazwy GENERALI,Orlen,Statoil???:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:14 Generali i statoil są niepolskie a orlen tak, więc skąd nazwa, która nic nie znaczy, jedyna jej funkcja to kojarzyć się z jakimś bielikiem Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:14 Orlen!!! To wg jedna z najlepszych nazw firm w Polsce :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:15 nekroskop88 napisał: > albo Lotos! :) > > mnie sie podoba Oszołom,heh,choć to francuska nazwa;P Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:16 hehe Oszołom to akurat polska nazwa ;))))) ale np. Carrefour to skrzyżowanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:16 nekroskop88 napisał: > hehe Oszołom to akurat polska nazwa ;))))) > Auchan;) > ale np. Carrefour to skrzyżowanie :) > > Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:18 Warsiawka mówi na ten wynalazek Kalafior P.S. Pozdrowienia dla prof. Kofmana:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:19 hehe moze i u nas sie przyjmie jak ten twor powstanie ;))) ja i tak z hipermarketow to czekam na Centrum M1 :) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:20 nekroskop88 napisał: > hehe moze i u nas sie przyjmie jak ten twor powstanie ;))) > > ja i tak z hipermarketow to czekam na Centrum M1 :) > > a co tam ma być??? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:22 Real, Media Markt i Praktiker ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:20 Real jest słaby, za to MM i Praktiker to inna sprawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:22 wlasnie! licze na MM :)))) a z hipermarketow... jako ze jestem leniwy i zakladajac ze powstanie galeria w Polpledzie, to bede jezdzil tam (jesli to bedzie centrum handlowe Apsysu to bedzie Geant), bo mam dobre polaczenie 19 :D Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:22 nekroskop88 napisał: > wlasnie! licze na MM :)))) > > a z hipermarketow... jako ze jestem leniwy i zakladajac ze powstanie galeria w > Polpledzie, to bede jezdzil tam (jesli to bedzie centrum handlowe Apsysu to > bedzie Geant), bo mam dobre polaczenie 19 :D > o iwidzisz,mój ulubiony MPK,19;P > Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:26 19 to najlepszy autobus! jezdzilem nim (zanim rodzice nie kupili samochodu) do babci na Antoniuk, na Dworzec PKS, do gimnazjum i w wiele innych miejsc! mam sentyment do tego numeru :) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:27 nekroskop88 napisał: > 19 to najlepszy autobus! > > jezdzilem nim (zanim rodzice nie kupili samochodu) do babci na Antoniuk, na > Dworzec PKS, do gimnazjum i w wiele innych miejsc! mam sentyment do tego > numeru :) > a ja śmigam 19 na dworzec i na uczelnię(w czasie sesji);)albo późnym wieczorem gdy wracam z maista;P > Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:28 19 to super autobus, powiedzmy to sobie wprost ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: a może KOMANDOS??? 09.07.05, 12:30 nekroskop88 napisał: > 19 to super autobus, powiedzmy to sobie wprost ;) > > tak,moi koledzy kiedyś nią jechali do centrum,wsiedli nie w tym kierunku co trzeba, pojechali za daleko i per pedis musieli wracać do miasta,hehe:) Odpowiedz Link Zgłoś