stephen_s 23.09.05, 16:24 A wiecie, że forum też obowiązuje cisza wyborcza? forum.gazeta.pl/forum/1,59000,2810934.html Wychodzi na to, że od dzisiejszej północy do niedzieli wieczór lepiej w ogóle o polityce nie dyskutować... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaannaj Re: Cisza wyborcza 23.09.05, 16:25 cisza wyborcza to bzdura jakas jest... Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Cisza wyborcza 23.09.05, 16:27 Bzdura nie bzdura, ale za złamanie odpowiedzialność karną można ponieść! Odpowiedz Link Zgłoś
lynx.rufus Re: Cisza wyborcza 23.09.05, 18:47 stephen_s napisał: > Bzdura nie bzdura, ale za złamanie odpowiedzialność karną można ponieść! > czy napewno? a jesli jestem poza polska? zagraniczne kanaly moga sobie nadawac w eterze co chca, nawet jesli bedzie to odebrane na terenie polskim. no to wszyscy spoza kraju, moga kontynuowac kampanie na forum :) lr Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Cisza wyborcza 23.09.05, 19:48 Niestety, Lynxie, nie możesz. SERWER na którym właśnie sobie hulamy stoi w Polsce. Na serwerze yahoo to do woli, ale na GW - cisza. Na yahoo to i tubylcy mogą agitować. No i popatrz, co się znalazło na startowej stronie forum: forum.gazeta.pl/forum/1,59000,2810934.html Nie możesz udawać, że Cię regulamin nie obowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gumpel Re: Cisza wyborcza 23.09.05, 20:12 a000000 napisała: > forum.gazeta.pl/forum/1,59000,2810934.html > Nie możesz udawać, że Cię regulamin nie obowiązuje. Ja to traktuję jako apel etyczny (obywatelski) bardziej niż prawny. Do którego zresztą zamierzam sie dostosować. Noblesse oblige. Natomiast chciałem przypomnież, że 4-ry lata temu nasza szanowna rezydencja - Gazeta Wyborcza - w sobotnim wydaniu (a więc korportowanym już w trakcie ciszy) opublikowała na pierwszej stronie wyniki sondaży. I co ? No wtedz pamitam jak w komentaryu redakczjnzm tumacyzli ze wolnosc sowa i informacji, ze dziennikarski obowiazek i w ten desen. Wiec teraz to niech po prostu siedza cicho, a nie pouczaja. Odpowiedz Link Zgłoś
lynx.rufus Re: Cisza wyborcza 23.09.05, 21:17 gumpel napisał: > a000000 napisała: > > forum.gazeta.pl/forum/1,59000,2810934.html > > Nie możesz udawać, że Cię regulamin nie obowiązuje. > > Ja to traktuję jako apel etyczny (obywatelski) bardziej niż prawny. Do którego > zresztą zamierzam sie dostosować. Noblesse oblige. nie przesadzajmy, to nie jest zakaz kradziezy czy nakaz pomocy potrzebujacym. to zwykly przepis administracyjny. chyba bzdurny. > Natomiast chciałem przypomnież, że 4-ry lata temu nasza szanowna rezydencja - > Gazeta Wyborcza - w sobotnim wydaniu (a więc korportowanym już w trakcie ciszy) > > opublikowała na pierwszej stronie wyniki sondaży. I co ? No wtedz pamitam jak w > > komentaryu redakczjnzm tumacyzli ze wolnosc sowa i informacji, ze dziennikarski > > obowiazek i w ten desen. Wiec teraz to niech po prostu siedza cicho, a nie > pouczaja. co prawda, to prawda. wyborcza uwielbia byc autorytetem, tylko nie dostrzega belki w swoim oku. do a0000: z calym szacunkiem, ale: serwer moze i jest w polsce, ale ja - nie. to ich problem :) ja jestem za granica i moge przerywac cisze wyborcza jak mi sie podoba. tak samo jak moge nadawac audycje radiowa z zasiegiem na polske (powietrze/eter jest w polsce). [tak mi sie w kazdym razie wydaje. moze jakis prawnik sie wypowie?] pozdrawiam lynx Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: Cisza wyborcza 24.09.05, 13:26 lynx.rufus napisał: > gumpel napisał: > > > a000000 napisała: > > > forum.gazeta.pl/forum/1,59000,2810934.html > > > Nie możesz udawać, że Cię regulamin nie obowiązuje. > > > > Ja to traktuję jako apel etyczny (obywatelski) bardziej niż prawny. Do kt > órego > > zresztą zamierzam sie dostosować. Noblesse oblige. > > nie przesadzajmy, to nie jest zakaz kradziezy czy nakaz pomocy potrzebujacym. t > o > zwykly przepis administracyjny. chyba bzdurny. > > > Natomiast chciałem przypomnież, że 4-ry lata temu nasza szanowna rezydenc > ja - > > Gazeta Wyborcza - w sobotnim wydaniu (a więc korportowanym już w trakcie > ciszy) > > > > opublikowała na pierwszej stronie wyniki sondaży. I co ? No wtedz pamitam > jak w > > > > komentaryu redakczjnzm tumacyzli ze wolnosc sowa i informacji, ze dzienni > karski > > > > obowiazek i w ten desen. Wiec teraz to niech po prostu siedza cicho, a ni > e > > pouczaja. > > co prawda, to prawda. wyborcza uwielbia byc autorytetem, tylko nie dostrzega > belki w swoim oku. > > do a0000: > > z calym szacunkiem, ale: serwer moze i jest w polsce, ale ja - nie. to ich > problem :) ja jestem za granica i moge przerywac cisze wyborcza jak mi sie > podoba. tak samo jak moge nadawac audycje radiowa z zasiegiem na polske > (powietrze/eter jest w polsce). > [tak mi sie w kazdym razie wydaje. moze jakis prawnik sie wypowie?] > > pozdrawiam > lynx Czciogdny Lynx.rufusie, To by się wpisywało w chrześcijańską wizję świata świetnie opisaną powiedzonkiem: "hulaj dusza, piekła nie ma". Na szczęście ta wizja odchodzi w przeszłość. Już dawno temu pewien facet o nazwisku Rousseau wymyślił, że stosunek jednostki do społeczności czy państwa opiera się na umowie społecznej, gdzie jednostka oddaje oddaje pewną swoją suwerenność zbiorowości, za co zyskuje bo otrzymuje z powrotem część suwerenności wszystkich pozostałych członków zbiorowości (na przykład prawa cywilne, prawa człowieka, etc). Krótko mówiąc dzisiejszy wyedukowany i ucywilizowany człek przestrzega prawa nie dlatego, bo jeżeli to prawo złamie to dostanie po dupie; lecz dlatego bo mu się to opłaca albowiem system prawny działa w jego szeroko pojętym interesie. Ja rozumiem, że do Ciebie doskonale przemawia argument rozbolałej dupy, lecz przy Twoim wysokim poziomie intelektualnym nie powinien być to argument podstawowy, a już napewno nie wypada Ci się nim chwalić. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś