Dodaj do ulubionych

Cisza wyborcza

23.09.05, 16:24
A wiecie, że forum też obowiązuje cisza wyborcza?

forum.gazeta.pl/forum/1,59000,2810934.html

Wychodzi na to, że od dzisiejszej północy do niedzieli wieczór lepiej w ogóle
o polityce nie dyskutować...
Obserwuj wątek
    • monikaannaj Re: Cisza wyborcza 23.09.05, 16:25
      cisza wyborcza to bzdura jakas jest...
      • stephen_s Re: Cisza wyborcza 23.09.05, 16:27
        Bzdura nie bzdura, ale za złamanie odpowiedzialność karną można ponieść!
        • lynx.rufus Re: Cisza wyborcza 23.09.05, 18:47
          stephen_s napisał:

> Bzdura nie bzdura, ale za złamanie odpowiedzialność karną można ponieść!
          >

czy napewno?
          a jesli jestem poza polska? zagraniczne kanaly moga sobie nadawac w eterze co
          chca, nawet jesli bedzie to odebrane na terenie polskim. no to wszyscy spoza
          kraju, moga kontynuowac kampanie na forum :)
          lr
          • a000000 Re: Cisza wyborcza 23.09.05, 19:48
            Niestety, Lynxie, nie możesz. SERWER na którym właśnie sobie hulamy stoi w
            Polsce. Na serwerze yahoo to do woli, ale na GW - cisza. Na yahoo to i tubylcy
            mogą agitować. No i popatrz, co się znalazło na startowej stronie forum:

forum.gazeta.pl/forum/1,59000,2810934.html
            Nie możesz udawać, że Cię regulamin nie obowiązuje.
            • gumpel Re: Cisza wyborcza 23.09.05, 20:12
              a000000 napisała:
              > forum.gazeta.pl/forum/1,59000,2810934.html
              > Nie możesz udawać, że Cię regulamin nie obowiązuje.

Ja to traktuję jako apel etyczny (obywatelski) bardziej niż prawny. Do którego
              zresztą zamierzam sie dostosować. Noblesse oblige.
              Natomiast chciałem przypomnież, że 4-ry lata temu nasza szanowna rezydencja -
              Gazeta Wyborcza - w sobotnim wydaniu (a więc korportowanym już w trakcie ciszy)
              opublikowała na pierwszej stronie wyniki sondaży. I co ? No wtedz pamitam jak w
              komentaryu redakczjnzm tumacyzli ze wolnosc sowa i informacji, ze dziennikarski
              obowiazek i w ten desen. Wiec teraz to niech po prostu siedza cicho, a nie
              pouczaja.
              • lynx.rufus Re: Cisza wyborcza 23.09.05, 21:17
                gumpel napisał:

> a000000 napisała:
                > > forum.gazeta.pl/forum/1,59000,2810934.html
                > > Nie możesz udawać, że Cię regulamin nie obowiązuje.
                >
                > Ja to traktuję jako apel etyczny (obywatelski) bardziej niż prawny. Do którego
                > zresztą zamierzam sie dostosować. Noblesse oblige.

nie przesadzajmy, to nie jest zakaz kradziezy czy nakaz pomocy potrzebujacym. to
                zwykly przepis administracyjny. chyba bzdurny.

> Natomiast chciałem przypomnież, że 4-ry lata temu nasza szanowna rezydencja -
                > Gazeta Wyborcza - w sobotnim wydaniu (a więc korportowanym już w trakcie ciszy)
                >
                > opublikowała na pierwszej stronie wyniki sondaży. I co ? No wtedz pamitam jak w
                >
                > komentaryu redakczjnzm tumacyzli ze wolnosc sowa i informacji, ze dziennikarski
                >
                > obowiazek i w ten desen. Wiec teraz to niech po prostu siedza cicho, a nie
                > pouczaja.

co prawda, to prawda. wyborcza uwielbia byc autorytetem, tylko nie dostrzega
                belki w swoim oku.

do a0000:

z calym szacunkiem, ale: serwer moze i jest w polsce, ale ja - nie. to ich
                problem :) ja jestem za granica i moge przerywac cisze wyborcza jak mi sie
                podoba. tak samo jak moge nadawac audycje radiowa z zasiegiem na polske
                (powietrze/eter jest w polsce).
                [tak mi sie w kazdym razie wydaje. moze jakis prawnik sie wypowie?]

pozdrawiam
                lynx
                • diabollo Re: Cisza wyborcza 24.09.05, 13:26
                  lynx.rufus napisał:

> gumpel napisał:
                  >
                  > > a000000 napisała:
                  > > > forum.gazeta.pl/forum/1,59000,2810934.html
                  > > > Nie możesz udawać, że Cię regulamin nie obowiązuje.
                  > >
                  > > Ja to traktuję jako apel etyczny (obywatelski) bardziej niż prawny. Do kt
                  > órego
                  > > zresztą zamierzam sie dostosować. Noblesse oblige.
                  >
                  > nie przesadzajmy, to nie jest zakaz kradziezy czy nakaz pomocy potrzebujacym. t
                  > o
                  > zwykly przepis administracyjny. chyba bzdurny.
                  >
                  > > Natomiast chciałem przypomnież, że 4-ry lata temu nasza szanowna rezydenc
                  > ja -
                  > > Gazeta Wyborcza - w sobotnim wydaniu (a więc korportowanym już w trakcie
                  > ciszy)
                  > >
                  > > opublikowała na pierwszej stronie wyniki sondaży. I co ? No wtedz pamitam
                  > jak w
                  > >
                  > > komentaryu redakczjnzm tumacyzli ze wolnosc sowa i informacji, ze dzienni
                  > karski
                  > >
                  > > obowiazek i w ten desen. Wiec teraz to niech po prostu siedza cicho, a ni
                  > e
                  > > pouczaja.
                  >
                  > co prawda, to prawda. wyborcza uwielbia byc autorytetem, tylko nie dostrzega
                  > belki w swoim oku.
                  >
                  > do a0000:
                  >
                  > z calym szacunkiem, ale: serwer moze i jest w polsce, ale ja - nie. to ich
                  > problem :) ja jestem za granica i moge przerywac cisze wyborcza jak mi sie
                  > podoba. tak samo jak moge nadawac audycje radiowa z zasiegiem na polske
                  > (powietrze/eter jest w polsce).
                  > [tak mi sie w kazdym razie wydaje. moze jakis prawnik sie wypowie?]
                  >
                  > pozdrawiam
                  > lynx

Czciogdny Lynx.rufusie,

To by się wpisywało w chrześcijańską wizję świata świetnie opisaną
                  powiedzonkiem: "hulaj dusza, piekła nie ma".
                  Na szczęście ta wizja odchodzi w przeszłość.

Już dawno temu pewien facet o nazwisku Rousseau wymyślił, że stosunek jednostki
                  do społeczności czy państwa opiera się na umowie społecznej, gdzie jednostka
                  oddaje oddaje pewną swoją suwerenność zbiorowości, za co zyskuje bo otrzymuje z
                  powrotem część suwerenności wszystkich pozostałych członków zbiorowości (na
                  przykład prawa cywilne, prawa człowieka, etc).
                  Krótko mówiąc dzisiejszy wyedukowany i ucywilizowany człek przestrzega prawa nie
                  dlatego, bo jeżeli to prawo złamie to dostanie po dupie; lecz dlatego bo mu się
                  to opłaca albowiem system prawny działa w jego szeroko pojętym interesie.

Ja rozumiem, że do Ciebie doskonale przemawia argument rozbolałej dupy, lecz
                  przy Twoim wysokim poziomie intelektualnym nie powinien być to argument
                  podstawowy, a już napewno nie wypada Ci się nim chwalić.

Kłaniam się nisko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka