Dodaj do ulubionych

Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ?

IP: *.abo.wanadoo.fr 27.09.01, 17:46
Mam 22 lata, na imie Claire, mieszkam w Paryzu i niedlugo wybieram sie do
Warszawy-rodzinnego miasta mojego Taty. Poza stolica chcialabym odwiedzic pare
innych, ciekawych miejsc. Czy ktos moze mi pomoc ? Mowie po polsku !!! P.S
Jestem RACZEJ ladna (tak mowi moj Tata)
Obserwuj wątek
    • krzysztof.r.m Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? 27.09.01, 18:15
      Ale z lotu ptaka?
      A czemu laskawy tatus mowi RACZEJ?
      Kokietujesz czy zabral Ci lustereczko?
      A moze powsciagliwie francuska modle przyjmujesz?
      Cala Polske to nie wiem, i nie wiem czy z lotu ptaka, ale kawaleczek...
      a kiedy? I chcesz aby Ci to pokazal chlopczyk?
      krm
      • Gość: Anna26 Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.244.214.87.Dial1.Washington2.Level3.net 27.09.01, 18:35
        Niezle kombinujesz Malwino.
        Ja wiem, ze to Ty a nie zadna Claire chce sprawdzic czy Polacy lubia Francuski.
        • Gość: Klara Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.abo.wanadoo.fr 27.09.01, 18:47
          What ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????
          ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
          ?????????????????. Jaka Malwina ?!
      • Gość: Klara Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.abo.wanadoo.fr 27.09.01, 18:45
        Ja prosze o pomoc a nie o 125 tysiecy pytan ! Tata mowi "raczej" bo chcial
        wychowac corke na skromna dziewczyne, ktora nie powie o sobie "jestem extra-
        laska" (slyszalam ten zwrot, kiedy rozmawia z Polakami). A napisalam to bo nie
        chce, zeby ew. chlopczyk pomyslal sobie, ze jakies monstrum prosi go o drobna
        usluge. Jesli chcesz wiedziec naprawde, Panie Ciekawski, to jestem bardzo ladna
        (Wy mowicie "ognista") brunetka (Mama jest z Korsyki), mam 171 cm wzrostu,
        jestem b. zgrabna i szczupla, moich wymiarow nie podam Ci, bo obslinilbys sobie
        klawiature, studiuje nauki polityczne (Sciences-Po) i specjalizuje sie w
        problemach Afryki. Zastanawiam sie ( i Tata tez mi radzi) czy nie zmienic
        specjalizacji na Europe srodkowa ale to zalezy od tego, jak znajde Ojczyzne
        mojego kochanego Taty. Chce przyjechac pod koniec pazdziernika, ale, moj drogi
        Ciekawski, w Krakowie mam 3 cioteczne babki: na Rakowickiej, na Rabina Majzelsa
        (niedaleko kosciola na Skalce) i gdzies dalej, na Ruczaj-Bocznej niedaleko
        starego Solvay'u (tak mowi Tata) oraz cala plejade kuzynow. Nawet wiem, ze jest
        u Was super-restauracja "Krew i Roza" obok Rynku. Ot co, Panie Pytajacy !
        • Gość: lola17 Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: 194.181.38.* 27.09.01, 18:53
          Po tak ognistym liściku będą Cię oprowadzać na kolanach! O ile oczywiście szanowny tatuś
          pozwoli. "Raczej" mogłoby mu się to nie spodobać.
          • Gość: Klara Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.abo.wanadoo.fr 27.09.01, 19:34
            Moj Tata nie ma tu nic do gadania ( no, powiedzmy ! ) bo jestem pelnoletnia, a
            z tymi kolanami, Lolu, nie przesadzaj, bylam juz w Polsce (pare lat temu z
            Rodzicami) i widzialam Wasze dziewczyny-piekne ! A zreszta ja wcale nie szukam
            chlopaka, byloby mi rownie milo spedzic czas z cieplutka (pod koniec
            pazdziernika u was zimno podobno) polska dziewczyna. Prosze nie robic ze mnie
            jakiejs nimfomanki ! Pozdrawiam i czekam ...
            • Gość: Anna26 Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.244.214.87.Dial1.Washington2.Level3.net 27.09.01, 19:40
              Droga Klaro...Jak na Francuzke to mowisz za dobrze po polsku. Nawet slowo
              pazdziernik napisalas poprawnie. Poza tym Kalinka, ktora szuka meza tez ma 171
              centymetrow wzrostu. Czyzby to byla ta sama osoaba.
              BTW< ja tez mam 171 wzrostu i jeszcze z dziewczynka nie probowalam.
        • Gość: a psik Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: 192.168.1.* / *.zrpa.com 27.09.01, 19:43
          po bardzo dobrej znajomosci jezyka polskiego - lacznie z prawidlowym stawianiem
          znakow interpunkcyjnych, co sie to doyc rzadko zdarza wnioskuje ze Twpja
          znajomosc Polski jest wieksza niz piszesz :-)))))))))
          • Gość: XOXO A Psik IP: *.244.214.87.Dial1.Washington2.Level3.net 27.09.01, 20:10

I to byc dobry odpowiedz. Znowu Pan wygral

Gość portalu: a psik napisał(a):

> po bardzo dobrej znajomosci jezyka polskiego - lacznie z prawidlowym stawianiem
            >
            > znakow interpunkcyjnych, co sie to doyc rzadko zdarza wnioskuje ze Twpja
            > znajomosc Polski jest wieksza niz piszesz :-)))))))))

• Gość: samanta1 Re: A Psik IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 20:20
              Oj chlopy! Tatus ja nauczyl czystej polszczyzny!;)
        • Gość: krm Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.olsza.krakow.pl 27.09.01, 20:21
          Klaro, wybacz ale Tys nie ognista, a krewka zaledwie. Wzrostu jak na
          wspolczesna europejke przecietnego, do tego zuchwalas w opiniach dotyczacych
          ewentualnego slinienia sie przewodnikow. To terminologia powiedzmy
          nieszczegolnie dobrze notowanego elementu, odleglego od wychowania jakie
          sugerujesz dal Ci laskawy tatus. Ekstra laska - co zdarza Ci sie slyszec w
          wydaniu tatusia w rozmowach z kolegami zdaje sie sugerowac, ze jeszcze pare
          nacji poza afrykanskimi dane Ci byc moze postudiowac.
          Ale to rzecz nie moja.
          Co do babek ciotecznych , jesli sadzisz, ze to zart niezly lokalizujac
          przynajmniej dwie z nich w okolicy szacownych krakowskich nekropolii, trzecia
          zas niemal tam gdzie takowa ma sie pojawic, to jest to sad niezwyczajnie
          subiektywny.
          I jeszcze dosc istotne, ze jesli Ty poszukujesz taka droga przewodnika, z
          pytaniami sie licz - robisz to zreszta prezentujac sie dosc obrazowo- i nie
          odzegnuj sie od odpowiedzi.
          Jestem ciekawski, ale to ja mialbym "mloda Francuzke" wiesc przez jakis kawalek
          drogi, i oczywistym istotne kogoz.
          Mysle , ze Tobie nie przewodnik potrzebny, ale wedlug moich regul to rozmowa
          nie na oficjalnym Forum.
          Pozdrawiam i zycze z lotu ptaka
          krm
          • Gość: Klara Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.abo.wanadoo.fr 27.09.01, 20:51
            Allez tous vous faire mettre, bande d'abrutis de mes deux de bordel de merde !
            Ja szukam bratniej duszy w Polsce i milego (milej) przewodnika (przewodniczki),
            a tu czytam jakies insynuacje,ze "za dobrze pisze po polsku", ze jakas enculée
            de Malwina, ze cos tam jeszcze... Moj Tata (prosze pisac Go duza litera) mowi
            do mnie tylko po polsku od 22 lat i dzieki Jego uporowi nauczylam sie Waszego
            arcytrudnego jezyka. Czytalam "Kubusia Puchatka", Tuwima, Konopnicka, Brzechwe
            ( co, znow bedziesz wypyszczac sie, ze nie zrobilam bledu ???) i "Pana
            Tadeusza". Mam sie moze z tego spowiadac ? A moze z tego, ze w tej chwili
            slucham WASZEGO radia RMF FM przez net ? Nie wstyd Wam ? A panu Krakowiakowi
            Ciekawskiemu odpowiem, ze ulica trzeciej babki ciotecznej nazywa sie od lat nie
            Ruczaj-Boczna(stara nazwa) ale Strakowa. Powiem wam jeszcze, zebyscie
            odpieprzyli sie od mojego Taty, ktory nauczyl mnie stawiac polskie przecinki
            lepiej niz wielu z Was, i ktory odkryl dla mnie Hlaske, Tyrmanda i
            Iredynskiego. Czekam na POWAZNE odpowiedzi a nie na ubeckie pytania lampa
            prosto w pysk !
            • Gość: samanta1 Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 20:55
              Lusia! Nikt sie nie da nabrac! Zbyt grubymi nicmi to szyte!:)
              • Gość: Klara Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.abo.wanadoo.fr 27.09.01, 22:21
                No juz dobrze, dobrze. Tata pomaga mi troche pisac do Was... No i co z tego ?
                • Gość: a psisk Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: 192.168.1.* / *.zrpa.com 27.09.01, 22:36
                  jakie to miłe - wpierw opierdolic (jak to poeci mawiali) a potem sie przyznać.
        • Gość: Mar Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: 213.25.197.* 28.09.01, 11:33
          > (Wy mowicie "ognista") brunetka (Mama jest z Korsyki), mam 171 cm wzrostu,
          > jestem b. zgrabna i szczupla, moich wymiarow nie podam Ci, bo obslinilbys sobie

A wąsy Ci nie rosną?
    • Gość: Rene Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.proxy.aol.com 27.09.01, 23:12
      KLaro, nic sie tym nie przejmuj, po prostu zapomnij o tym. Przeczytalem te
      wszystkie beznadziejne wypowiedzi i jedyne co moge Ci poradzic, to po prostu
      pojedz do Polski, czy konkretnie do W - wy i tam na pewno znajdziesz sobie
      odpowiedniego "przewodnika". A jeszcze "lepiej" poznalabys ten kraj gdybys tak
      sama go tak objechala wzdluz i w szerz, ale jako ze jestes kobietka i to
      jeszcze w dodatku atrakcyjna, byloby to z pewnoscia zbyt ryzykowne.

Pozdrawiam Cie i zycze Ci wiele milych wrazen, Rene
      • Gość: trapszo Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.access.nacamar.de 28.09.01, 14:38
        No prosze miedzy nami Francuzami. Swoja droga ma slowinictwo ta mloda "dama"
        Ola-la.

Pozdrawiam
        • Gość: Klara Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.abo.wanadoo.fr 28.09.01, 15:02
          Jeszcze raz OJCIEC Klary w odpowiedzi dla Trapszo : a ma, ma a w dodatku mowi
          po polsku prawie bez akcentu. Pozdrawiam i ja (ona tez, biedulka)
      • Gość: Klara Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.abo.wanadoo.fr 28.09.01, 14:57
        Tu ojciec Klary: pisze ja, bo moja corka machnela reka na to forum, na glupie
        uwagi i insynuacje.Przede wszystkim dziekuje RENE za mile i cieple slowa,
        ktore, niestety, nie zmienia juz faktu, iz moja mala Klara jest bardzo
        zawiedziona reakcjami na jej mail.Jest osoba niesmiala i dosc dlugo musialem
        namawiac ja, aby skorzystala z forum "Wyborczej" aby poznac Polakow z Kraju. No
        to teraz dziekuje Wam serdecznie, drodzy Rodacy, za niezwykle gorace przyjecie
        jakie jej zgotowaliscie. Owszem, pomagalem jej podpowiadajac np. "napisz im, ze
        Strakowa a nie Ruczaj-Boczna, ze kosciol na Skalce " itp. I co w tym zlego ?
        Niedowiarkom odpowiem zas, ze po urodzeniu Klary postawilem sobie za punkt
        honoru nauczyc ja polskiego no i po prostu mala uczyla sie od szczeniaka dwoch
        jezykow jednoczesnie, mowila, czytala i pisala, a majac iloraz inteligencji,
        ktorego niejeden z nas moglby jej pozazdroscic , przyswoila sobie NASZ jezyk w
        sposob wprawiajacy w oslupienie nawet mnie. A, jako ze z powodow ode mnie i od
        niej niezaleznych, byla w Polsce tylko raz, przed laty jako podlotek, dopiero
        teraz wybiera sie do Starego Kraju sama. No i mily poczatek podrozy juz ma !!!
        Trudno, jest jeszcze Wirtualna Polska, moze uda mi sie ja namowic, w co watpie,
        aby tam sprobowala szczescia. Wam zas radze na koniec odrobine wiecej
        umiarkowania i taktu. Gdzi ta slynna polska goscinnosc, ktora od lat Francuzom
        i przedstawicielom innych nacji kluje w oczy ??? Marcin- Polak maly
        • Gość: trapszo Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.access.nacamar.de 28.09.01, 15:10
          Naprawde jestes maly, doslownie maly.
          Normalna Francuzka to idzie do biura podrozy i zamawia sobie wycieczke dookola
          Polski. Jestes dobrym nauczycielem ta mala klnie jak szewc z polskim akcentem.

Pozdrawiam
          • Gość: krm Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.olsza.krakow.pl 28.09.01, 16:46
            Wzruszylem sie. No wzruszyl mnie Tatus jak cholera.
            Jak bedziesz stary w Krakowie , obojetne z cora czy bez, powiedz o tym , na
            Pigalaczku zalatwie Ci cos niedrogo w ramach rekompensatki, za to nie po Twej
            mysli przyjecie Klaruni.
            Ale ona niech ognistosci nie gubi, tez jej pokaze kawaleczek miasta.
            Serdecznosci i pozostaje we wzruszeniu glebokim.
            Lezke uronie chyba , bo juz nie wytrzymuje...
            krm (ciekawski)
            • Gość: Ojciec Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? do Trapszo i krm IP: *.abo.wanadoo.fr 28.09.01, 17:37
              Trapszo, ty nie czaisz zagadnienia, synu. Kiedy pisalem o wyjatkowosci mojej
              Klary to Ty chyba byles na rybach ! Ona... To jeszcze ja, Claire (Klara).
              Odepchnelam Tate od klawiatury po to tylko, zeby ci powiedziec, Trapszo, zebys
              NIGDY, rozumiesz ? N I D G Y !!! nie mowil o moim Tacie "maly" !!! Natychmiast
              masz Go przeprosic, slyszysz ?! A jak nie, to tak potrafie sieknac w kly, ze
              zapomnisz skad woda leci (od 5-ciu lat jestem 3 razy w tygodniu w fitness-
              clubie i paru natretnych gosci juz trzymalo sie za jaja jeczac z bolu) !!!
              Tu ojciec, wracam do przerwanego watku, choc dodam najpierw, ze mala mowi
              prawde bo juz musialem raz jezdzic po nia do komisariatu przy Place d'Italie.
              No wiec moja corka nie nalezy do osob, ktore gustuja w organizowane przez biura
              podrozy tour de... Ona jest raczej niezalezna i, jak kot, chodzi wlasnymi
              sciezkami. A teraz krm: Nie potrzebuje uslug "panienek" bo moja Anne-Marie jest
              najpiekniejsza kobieta na swiecie (wiadomo, Korsyka !)Wystarczy, ze zaprosisz
              mnie (lub Klare, jesli bedzie miala na to ochote) do pub'u gdzie czepuja
              Pilsner Urquell, Zywiec lub Bitburger. Marcin
    • Gość: ola Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.nowy-targ.sdi.tpnet.pl 28.09.01, 17:14
      chetnie pokaze Ci Krakow i Zakopane;daj znac, jesli jeszcze tam jestes
      • Gość: Ojciec Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.abo.wanadoo.fr 28.09.01, 17:49
        Dziekuje w imieniu Klary, ktora pomknela na jakies seminarium. Buziaczki
        • Gość: Gero Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.mcps.com 28.09.01, 18:27
          Satut ca va
          Do Francuzow, a do Francuzek w szczegolnosci mam sentyment, chetnie pokazalbym
          100lice, jezeli mnie akurat firma w weekend gdzies nie wystrzeli. Gdyby cora
          tak publicznie nie bluznila, byloby tu pewnie tloczno, ale coz obscenia naleza
          do jezyka.
          • Gość: samanta1 Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 18:31
            Hi,hi! Rola Klary nie wypalila to przerzucilas sie na role papy??:))
            • Gość: Ojciec Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.abo.wanadoo.fr 28.09.01, 19:30
              Do Gero i Samanty. Gero, cora nie "bluzni" tylko papa nauczyl ja jak nie nalezy
              dac sobie w kasze dmuchac (tego wyrazenia tez ja nauczylem). Rezultat jest
              taki, ze moja corunia swietnie radzi sobie z polskimi idiomami, ktore, byc moze
              sa troche przestarzale-po to wlasnie wysylam ja do Polski. A Wasz Filip
              Ubunakuki (TOK FM) nie nauczyl sie klac po polsku ? Nota bene uwielbiam sluchac
              tego faceta ! Samanta, o czym Ty mowisz, zlotko ? Ty naprawde wierzysz, ze ja
              cierpie na rozdwojenie jazni ? Malo mnie to zreszta obchodzi, wierz sobie w co
              chcesz, szkoda tylko, ze moj scanner jest w naprawie bo poprosilbym Cie o Twoj
              adres e-mail'owy i przyslalbym ci piekne zdjecie naszej trojki w Pietraserena-
              rodzinnej wiosce mojej korsykanskiej Zony. Pozdrawiam Was wszystkich, ktorzy
              mieliscie pare cieplych slow dla mojej malej Klary i spadam stad na week-end.
              • Gość: samanta1 Drogi papciu... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 20:14
                Moj indianski dziadek ze strony australijskiego pradziada ozenil sie swojego
                czasu z chinska ksiezniczka....Pierdu,pierdu ..i tak dalej! ;)))Pozdrowienia
                dla pomyslowej kolezanki!:))
    • Gość: Raf Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.citicorp.com 28.09.01, 19:47
      W październiku mogę skombinować parę dni wolnego i pokazać Ci parę ładnych miejsc w Polsce. Może się
      nauczę przy tym trochę francuskiego - zawsze o tym marzyłem, ale jakoś nie miałem ku temu okazji.
      Jeśli jesteś zainteresowana, mój mail to raf2002@interia.pl
      Pozdrawiam.
      Raf
    • Gość: Yoko Czy Ty nie jestes aby chlopcem ,Charles? IP: *.abo.wanadoo.fr 29.09.01, 15:14
      A moze Ty chlopakiem jestes, a nie dziewczyna, co???
      • Gość: trapszo Re:Do Papcia i Klary IP: *.access.nacamar.de 29.09.01, 15:49
        A ja znam kung-fu, judo, i jeszcze pare slow po chinsku i japonsku.
        Papciu juz powiedzialem Twoja coerczka jest wyjatkowa, klnie jak szewc, tagze z
        francuzkim akcentem.

Pozdrawiam
        • Gość: Magda do Klary-POWAŻNE IP: *.pl 29.09.01, 20:18
          hej Claire

je suis etudiante, j'ai vingt ans, j'habite a Varsovie et je voudrais bien te
          montrer notre pays. Je suis ouverte pour tes propositions, j'attends ta lettre
          avec des details, mon adresse, c'est kokcinella@hoga.pl

amicalement-Magda
          • Gość: samanta1 Re: do Klary-POWAŻNE IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 20:58
            No ,teraz to juz bizonek stepowy skreci sie ze smiechu!
            • sombre Re: do Klary-POWAŻNE 30.09.01, 02:29
              Otóż to, biedna dziewczynka, będzie pewnie płakać, to jej pierwszy zawód na
              człowieku... Bizonie ty sadysto
    • Gość: Bizon Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? (à papa) IP: *.abo.wanadoo.fr 01.10.01, 22:09
      Salut, mec. Il me semble qu'il y a une embrouille monstrueuse. J'ai un plan
      pour ta fille, si ça t'interresse je te file mon portable : 06.60.06.23.17.
      peut-être à+
    • thort Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? 03.10.01, 00:59
      napisz jesli sie nie zrazilas do tzw staropolskiej goscinnosci.
      thort@poczta.gazeta.pl
    • Gość: niktinny fascynująca dziewczyna, fascynujący post, żenujący ludzie IP: *.stacje.agora.pl 03.10.01, 13:08
      Rozpętałaś niesamowitą dyskusję Klaro, jak rzadko tutaj sie komuś udaje.
      Wychodzi na wierzch całą specyfika netu, dlatego nie zniechęcaj się proszę do
      tego medium, co najwyżej do ludzi, którzy Ci odpisali w ten sposób. Dali oni
      wspaniały popis swojej pseudopsychologii. Co oni mogą o Tobie wiedzieć i
      dlaczego Ci nie wierzą. Niech myślą sobie że nawet jesteś facetem. Ale tak
      widać tutaj musi być. Ludziom się wydaje tutaj ze mogą być anonimowi, ale net
      to niestety też narzędzie do manipulacji ludźmi. Dlaczego miałbym Ci nie
      wierzyć że jesteś z Korsyki, i chciałaś zaufać ludziom a nie biurom podróży to
      tylko swiadczy o Twojej niebanalności.. Z chęcią pokazał bym Ci całą Polskę,
      ale sądząc z Twoich postów nie czuję się na siłach, bo skoro tak dobrze znasz
      ten język nie mieszkając tutaj możesz również wiedzieć o moim kraju więcej niż
      ja.. i dlatego nie podjąbym się być Twoim przewodnikiem, ale wydajesz mi się
      być bardzo sympatyczną dziewczyną, i jeśli byłabyś kiedyś w Warszawie z
      przyjemnością spotkałbym się z Tobą (za pozwoleniem szanownego tatusia,
      oczywiście :) i z chęcią porozmawiałbmy z Tobą w bardziej cywilizowany sposób,
      tj. przy kawie.
      pozdrawiam, i życzę niezapomnianej podróży do Polski
      nikt_inny@yahoo.com
      • ghbril Re: fascynująca dziewczyna, fascynujący post, żenujący ludzie 27.10.01, 10:16
        AD TOPIC : nic dodac, nic ujac.

> Rozpętałaś niesamowitą dyskusję Klaro, jak rzadko tutaj sie komuś udaje.
        > Wychodzi na wierzch całą specyfika netu, dlatego nie zniechęcaj się proszę do
        > tego medium, co najwyżej do ludzi, którzy Ci odpisali w ten sposób.

To po prostu kwestia paranoidalnego podejscia ludzi ktorzy prywatne konflikty
        przenosza na takie fora jak to, obszczekujac sie nawzajem.

Gratuluje Szanownemu Tacie opanowania, a i samej Klarze otwartosci i
        determinacji.

> Dali oni
        > wspaniały popis swojej pseudopsychologii. Co oni mogą o Tobie wiedzieć i
        > dlaczego Ci nie wierzą. Niech myślą sobie że nawet jesteś facetem.

Heh. no comment :]

> Dlaczego miałbym Ci nie
        > wierzyć że jesteś z Korsyki, i chciałaś zaufać ludziom a nie biurom podróży
        to
        > tylko swiadczy o Twojej niebanalności..

Przychodzi mi sie jeno zgodzic w calej rozciaglosci.

> Z chęcią pokazał bym Ci całą Polskę,
        > ale sądząc z Twoich postów nie czuję się na siłach, bo skoro tak dobrze znasz
        > ten język nie mieszkając tutaj możesz również wiedzieć o moim kraju więcej
        niż
        > ja.. i dlatego nie podjąbym się być Twoim przewodnikiem, ale wydajesz mi się
        > być bardzo sympatyczną dziewczyną, i jeśli byłabyś kiedyś w Warszawie z
        > przyjemnością spotkałbym się z Tobą (za pozwoleniem szanownego tatusia,
        > oczywiście :) i z chęcią porozmawiałbmy z Tobą w bardziej cywilizowany
        sposób,
        > tj. przy kawie.
        > pozdrawiam, i życzę niezapomnianej podróży do Polski
        > nikt_inny@yahoo.com

Nikt Inny mnie juz, co prawda uprzedzil, ale wiedz prosze, ze jest i jeszcze
        jeden warszawiak, ktory z radoscia oprowadzilby Cie po stolicy, takoz za
        przywoleniem Taty.

Mam nadzieje ze szczeniateria "co poniektorych" Cie nie zrazila do Polakow.
        To margines. Przynajmniej caly czas mam taka nadzieje, choc marginesow Ci u nas
        dostatek :/ kibole, zulernia, dresy i neonazisci... Ech. I tak jeste dumny z
        bycia Polakiem. Ha. :]

"Gabriel"
        ghbril@poczta.gazeta.pl
        • Gość: trapszo Re: fascynująca dziewczyna, fascynujący post, żenujący ludzie IP: *.access.nacamar.de 27.10.01, 16:14
          No no! Ale powialo, inteligencja i zrozumieniem. Ja proponuje jak nie chce z
          biurem podrozy to moze auto-stop. W Polsce ostatnio przy drogach duzo takich
          przydymionych panienek, ktore zwiedzaja Polske moze sa tez i z Korsyki nie wiem.
          Wrazen napewno duzo, bedzie co wnukom opowiadac.

Pozdrawiam
    • Gość: Rayoff Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.01, 00:08
      Ja pokażę. Przynajmniej ten kawałek, który znam :) Tylko Klaro jak się z Tobą
      kontaktować?
      • Gość: karelia Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.pnu.com 28.10.01, 10:48
        Ray, a gdzie buziaczki dla Klaruni, zapomniales o buziaczkach ;-))) tatuska tez
        ucaluj :-))
    • Gość: jjj Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.physik.uni-ulm.de 01.11.01, 22:14
      Claire,

Musisz wypierdalac z Warszawy. Warszawa jest w rekach
      Mafii
      Nowojorskiej. My nie lubimy francuzeczek. Wasze wszysko
      panstwowe i system socjalny i la'Atomique i zmienianie
      prezerwatyw na orgietce. Wypierdalac. Tak bym to ujal
      po polsku chociaz od dawna nie mowie. I te popiperzone
      dworce w Paryzu zawsze trzeba sie przebijac metrem. I
      tu nie wolno pic
      nawet wina bo my kochamy samochody. Wypierdalac.
    • Gość: krecha jesli w zamian... IP: *.hwr.arizona.edu 05.11.01, 10:09
      ... zechcialabys pokazac mi troche Francji.

Bylem kilka razy w roznych czesciach Francji (Paryz, Pireneje, caly poludniowy zachod,
      Wogezy, Jura, Alpy i Prowansja. W czasie ostatniej podrozy (we wrzesniu 2001) mialem
      w planach Korsyke, ale spoznilem sie na prom w Toulonie, no i z Korsyki nici. Ciagle mam
      jeszcze duzy niedosyt Francji. Chcialbym jeszcze raz pojechac do Paryza a potem do
      Prowansji i na Korsyke.

Jesli Ci to odpowiada, to prosze o odpowiedz.

Aha - bylbym zapomnial - znam Polske bardzo dobrze, chociaz teraz juz tam nie mieszkam.
      Jestem Polakiem.
    • Gość: magnolia Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.01, 10:59
      Klaro, a czy Ty czasem nie jesteś naszym żeberkowo-piwnym Bizonem?
      Macie jednakowe adsresy serwerów.(?)
    • Gość: Stefano Re: Kto pokaze Polske mlodej Francuzce ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.01, 18:06
      Witaj Klaro , troche mi przykro , ze nie jestem w poblizu Twojego wieku , a
      chetnie podjalbym sie tego zadania . Uwierz mi , ze jest co ogladac i o czym
      rozmawiac . Mysle , ze mam dla Ciebie kogos kto moze Ci pomoc . Napisz Stefano-
      b@wp.pl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka