sereni 07.01.06, 10:39 Uwielbiam :-) Najlepiej z expresu ciśnieniowego rano, wtedy duża z mlekiem i cukrem a po poludniu mała i czarna jak smoła :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eevvaa Re: Smak kawy 07.01.06, 12:22 też uwielbiam kawę, a szczególnie jej zapach. Najlepiej lubię rozpuszczalną z mlekiem (bez cukru), ale do tego jakieś ciacho:) ewa Życie jest piękne -tylko trzeba to jeszcze zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sereni Re: Smak kawy 07.01.06, 12:26 Do tej czarnej i mocnej to lubię odrobinkę marcepana :) Odpowiedz Link Zgłoś
hedonista.oswiecony kawa z rana :) 07.01.06, 15:40 jakże mógłbym zacząć dzień inaczej niż czymś przyjemnym. Nie ma to jak dobre nastawienie się do nia. Kiedyś przybyłem do biura, jak zwykle się uśmiechnąłem do recepcjonistki i jak zwykle spytałem jak samopoczucie. Dziewczę zrobiło minkę i rzekło, że ta pogoda itd. Zrobiłem zdziwioną minę i spytała o co chodzi. "A, pogoda... hm, nie zauważyłem"... Czy mam wpływ na pogodę? Ale za to mam wpływ na kawę i do ust nie wezmę rozpuszczalnej :) ukłony Odpowiedz Link Zgłoś
sereni Re: kawa z rana :) 07.01.06, 16:10 Czyli fusiasta czy z expresu ciśnieniowego? Wg.mnie nie ma to jak dobra,Lavazza z rana :) I zapach...eewaa ma racje :) Rozkoszny :) Odpowiedz Link Zgłoś
hedonista.oswiecony tylko ciśnieniowy i lavazza :) 07.01.06, 16:44 jakże by inaczej? Nie da się zacząć dnia kiepską kawą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sereni Re: tylko ciśnieniowy i lavazza :) 07.01.06, 17:28 Swój człowiek jesteś ;) Zakupiłam sobie ciśnieniowy express i Levazze mam na kazde życzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
hedonista.oswiecony Re: tylko ciśnieniowy i lavazza :) 07.01.06, 17:47 :) ja używam takiego żeliwnego, zakręcany, kosztuje grosze, a jakość kawy jak z tego drogiego ;) ale także lubię małą, b.mocną czarną lavazzę + pół szklaneczki wody. Jak byłem w Hiszpanii to nawet w "najpodlejszym" barze na dworcu autobusowym dostałem pyszną, czarną kawę i wodę... Za to też ich kocham ukłony HO Odpowiedz Link Zgłoś
sereni Re: tylko ciśnieniowy i lavazza :) 07.01.06, 19:29 Wiem,też mam taki:) I z tą kawą jest podobnie we Włoszech, najpodlejszy bar a kawa wyśmienita :) Odpowiedz Link Zgłoś
nunebbia Re: tylko ciśnieniowy i lavazza :) 08.01.06, 22:16 Zgadzam się Włosi są mistrzami jeśli chodzi o kawę. Lawazza parzona po włosku, to jest to... i prawdziwe włoskie tiramisu! Jest jeszcze znakomita kawa Illy. Ach, tęsknię do włoskiej kawy przed jakimś barem z widokiem na duomo, albo jakies orocze piazza... za słońcem, za ciepłem i tramontana... ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sereni Re: tylko ciśnieniowy i lavazza :) 08.01.06, 23:34 A ja to w ogóle tęsknie do wielu rzeczy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sereni Re: tylko ciśnieniowy i lavazza :) 13.01.06, 19:27 nunebbia napisała: > to jest to... i prawdziwe włoskie tiramisu! Jest jeszcze znakomita kawa Illy. Kupiłam Illy .Kurcze ! Jest lepsza od lavazzy :) Tylko jeszcze nie wiem, o co z kolorami chodzi ( czerwony, czarny i zielony- to wiem, bezkofieinowa) A kupiłam z czarnympaskiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hedonista.oswiecony Illy 13.01.06, 20:01 próbowałem, ale stosunek wzrostu jakości do wzrostu ceny nie jest korzystny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sereni Re: Illy 14.01.06, 09:41 hedonista.oswiecony napisał: > próbowałem, ale stosunek wzrostu jakości do wzrostu ceny nie jest korzystny ;) To prawda, cena zawrotna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Smak kawy 13.01.06, 20:59 owszem lubie jak jest, ale sama jej nie robie... od lat namierzam sie na ekspres, ciagle robie badania rynkowe w tej materii i w koncu zamiast kupic zapominam jakas dekade temu nawet mialam maszynke do espresso, ale raz wychodzac z domu zapomnialam ja wylaczyc wiec poszla do wielkiej kafeterii w niebie kawa Irish Cherry, moja ulubiona (Bear mial taka w stolowce pracowniczej, naprawde) Odpowiedz Link Zgłoś