Dodaj do ulubionych

Sen i my, czyli powiedz mi, jak śpisz,

16.12.02, 06:21
a powiem Ci, jaka jesteś.
Na początek popatrzmy, miłe Panie, jak same śpimy:
- jeśli na plecach, z głową spoczywającą na złożonych dłoniach na poduszce,
to jesteśmy zmysłowe, erotyczne, otwarte seksualnie, bardzo odprężone.Ale
równiez skłonne do zadumy i rozpamiętywania;
- jeśli na brzuchu, z jedna nogą podwiniętą, to jesteśmy zrównoważone,
śpiewająco pokonujemy wszystkie trudności i problemy, jakie stawia przed nami
życie;
- jeśli na brzuchu z rękoma pod spodem i głową na poduszce, to jesteśmy
marzycielskie, czułe, delikatne i wielkoduszne;
- jeśli na boku, z podciągniętymi kolanami, dłońmi zaciśniętymi w pięści -
szukamy opieki i często miewamy trudności z poradzeniem sobie w życiu;
- jeśli w połowie na brzychu, w połowie na boku, obie nogi wysoko
podciągniete - to sygnał o wewnetrznych zahamowaniach. Osoba śpiaca w ten
sposób ma kompleksy i szuka ciągle poparcia u partnera. I naturalnie wiele
miłości;
- jeśli śpimy na brzuchu, całkowicie rozciagnięte - to świadczy to o mocnym
charakterze, lecz także o skłonności do zazdrości, i o impulsywności; kochamy
życie, miłość oraz seks;
- jeśli na plecach, z pięścia na piersi, to oznaka mocnej osobowości. Na
takiej kobiecie można polegać pod każdym względem. Ale, choć się do tego nie
przyzna - jest wrazliwa i łatwo ją urazić.

No i jak, odnajdujecie się w którejś z pozycji?? Ja w więcej niż jednej :))

P.S. Przytoczona typologia pochodzi z książki Eriki Berger "Erotyczna mowa
ciała".
Obserwuj wątek
    • slinanajezyku Re: Sen i my, czyli powiedz mi, jak śpisz, 16.12.02, 07:07
      a jak spi jedza?
      albo cholera?
      albo zolza?
      albo inne zarazy?

• ulalka Re: Sen i my, czyli powiedz mi, jak śpisz, 16.12.02, 11:25
        ja tez roznie spie.. i wyglada na to, ze sama sobie przecze ;)))
        pozdrooveczki :)))
        • Gość: mario2 Re: Sen i my, czyli powiedz mi, jak śpisz, IP: *.sroda-wielkopolska.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 12:15
          Nie wazne jak,
          wazne z kim...

:o)
      • Gość: maryjo2 Re: Sen i my, czyli powiedz mi, jak śpisz, IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 18:55
        Zołzy, zarazy i cholery we śnie pewnie wcale nimi nie są, więc nie wiadomo, jak
        śpią ;)
    • 0nly Re: Sen i my, czyli powiedz mi, jak śpisz, 16.12.02, 20:28
      maryjko,
      ja tam spie calutka ale to calutka pod moja kolderka
      kiedys czytalam
      ze oznacza to wlasnie poczucie braku bezpieczenstwa.....
      nie mniej jednak niejaki mario
      powiedzial chyba wszystko to co o stylu spania powiedziec mozna
      czyli
      nie wazne jak, wazne z kim....:)))))
      • ulalka Re: Sen i my, czyli powiedz mi, jak śpisz, 16.12.02, 21:04
        no to dopieroz odkrycie ;)) jasiek moze byc?? ;)))
        • 0nly Re: Sen i my, czyli powiedz mi, jak śpisz, 16.12.02, 21:11
          etam, kot, kot, i raz jeszcze kot
          czasem jednak moze byc takie mile stworzonko co to kota przypomina a od kota
          rozni sie tylko tym ze tysiacy razy od kota lepszym stworzonkiem jest.....:))))
          • ulalka Re: Sen i my, czyli powiedz mi, jak śpisz, 16.12.02, 22:56
            dobra.. poszukam czy sie gdzie taki nie paleta kolo mnie ;))))
            • Gość: maryjo2 Re: Kocur, czy łapczywy amator poduszek? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 06:18
              Który lepszy?
              Mam ich tu opisanych.
              Poza tym jest jeszcze cyklop, bokser, świątynny tancerz, embrionek, fleming,
              mumia i król.
              Kocur-
              jego pozycja we śnie przypomina zewnęrznie tego największego wśród zwierząt
              domowych indywidualistę. Zdradza tym samym,że jest otwarty i chciałby się
              pieścić. Ale uwaga! Prawa, częściowo otwarta dłoń z rozczpierzonymi palcami
              przypomina uzbrojoną w pazury, gotową do ataku kocią łapę. To mężczyzna,
              któremu nie można bezkarnie zaleźć za skórę. I prosze nie próbować go oswajać.
              Nie znosi tego - a i tak w gruncie rzeczy zabieg ten nie jest konieczny. I tak
              nakłonicie tego kocura do mruczenia!

Łapczywy amator poduszek-
              spędza noc tuląc do siebie zarekwirowaną poduszkę. Nie może więc obejmować
              żadnej kobiety - jest zajęty! Dla ochrony przed zbyt wielkim ciepłem i
              bliskością cielesną postarał się o partnera zastępczego, który chroni go na
              całej długości przed natręctwem: tuli swój JASIECZEK.
              Z drugiej strony życzy sobie miłości i przywiązania, pragnie czułości.
              Z łapczywym amatorem jasieczka należy być miłym i oględnym. Wówczas może
              zapomni o jasieczku.
              :))
              • ulalka Re: Kocur, czy łapczywy amator poduszek? 17.12.02, 09:21
                hi hi hii... ;)))) nio to ja poprosze o dalsze opisy, Maryjko :))
                • Gość: maryjo2 To czas na CYKLOPA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 21:36
                  specjalnie dla ulalki-c.d.
                  Cyklop
                  - we śnie ramieniem osłania prawe oko, lewe jest szeroko otwarte. Część świata
                  została zatem wyłączona, żeby tym lepiej druga mogła być obserwowana.
                  Tak sypia mężczyzna nie umiejący w pełni dojść do ładu ze swoimi problemami. Z
                  jednej strony chciałby odpoczywać jak król i również tak żyć, z drugiej zaś we
                  śnie i na jawie obawia się utracić kontrolę nad otoczeniem.
                  jako postawa trwała sen cyklopa jest raczej zjawiskiem niezwyczajnym. Jeśli
                  jednak obserwujecie taka pozycję, to możecie być pewne: parner nie ufa wam,
                  wasza miłość nie jest już dla niego oczywista. Proszę mu udowodnić, że nadal
                  jest "ukochaną dzieciną" - wtedy ponownie przymknie drugie oko.
                  :)))
                  • ulalka Re: dziekuje - za CYKLOPA :)) 17.12.02, 21:46
                    zaczynam jakby rozumiec wiecej ;)))))
                    dziekuje Maryjko :)))

ps. czy moge poprosic o wiecej danych o innych typkach?? ;))
                    • Gość: maryjo2 Re: Jasne- dla Ciebie wszystko IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 21:56
                      Tylko traktuj to z przymrużeniem oka.
                      A może pożyczyć Ci tę książkę??
                      Przyniosę do Vikinga :)
                      Tymczasem
                      BOKSER
                      - Ostrożnie z pięściami zaciśnietymi we śnie! Zdradzają agresywność i
                      wrogość.Kto zazwyczaj sypia z dłońmi rozprostowanymi, ale po wizycie u
                      teściowej lub po dyskusji z nami zaciska je w pięści, ten jasno wyraża swój
                      pogląd.
                      Po każdej kłótni prosze zatem zwrócić uwagę na to, czy jego ręce spoczywają
                      odprężone, czy palce sa wypostowane, Tylko wtedy pozostaje w zgodzie ze sobą i
                      światem.
                      • ulalka Re: Jasne- dla Ciebie wszystko 17.12.02, 21:59
                        nio... jak przeczytasz ja do Vikinga, to bardzo chetnie poczytam sobie :))
                        zrelaksuje sie troszki :)))
                        wiesz... coraz bardziej Cie lubie :))))
                        • Gość: maryjo2 Re: Jasne- dla Ciebie wszystko IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 23:17
                          He, he, przeczytałam ją kilka razy,
                          jak urządzałam polowanie na chłopa ;))
                          W końcu upolowałam (albo mnie upolowano, sama już nie wiem), ale nie wtedy,
                          kiedy chciałam i kogoś zupełnie...hmmm :)))(suspens)
                          • Gość: maryjo2 Re: Śpiące chłopy-cd. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.12.02, 06:21
                            Świątynny tancerz.
                            Nie wygląda to akurat najskromniej,gdy on tak rozwala się rękami i nogami po
                            łóżku.Partnerkę, jeśli to możliwe, już dawno z niego wypchnął.Lecz on sam tak
                            nie myśli. Pozycja ta sygnalizuje aktywność i dynamikę. Osobnik tak śpiący
                            tańczy zawsze z przodu, dominuje i odnosi sukcesy. jako partner potrzebuje
                            silnej przeciwwaggi, partnerki potrafiącej utrzymać swą pozycję nie tylko na
                            drugiej połowie łóżka. Proszę się zatem nie dać wyrugować. Będzie mu was
                            straszliwie brakowało, jeśli sie obudzi sam!
                          • ulalka Re: Jasne- dla Ciebie wszystko 19.12.02, 14:50
                            Gość portalu: maryjo2 napisał(a):

> He, he, przeczytałam ją kilka razy,
                            > jak urządzałam polowanie na chłopa ;))
                            > W końcu upolowałam (albo mnie upolowano, sama już nie wiem), ale nie wtedy,
                            > kiedy chciałam i kogoś zupełnie...hmmm :)))(suspens)

he he he... :))) suspens mnie zaintrygowal nieco :)) mhmm.. obym nie podzielila
                            Twego losu... ;)) choc moze jesli suspens.. to... :))
                            • maryjo2 Re: Jasne- dla Ciebie wszystko 20.12.02, 06:12
                              O, to widzę, że i u Ciebie suspens trwa?
                              Rozmyślam właśnie o tym, czy i czym się do krzesła przywiązać, żeby z niego nie
                              spaść, jak się suspens rozsupła. Może wcale się nie przywiązywać, tylko
                              pookładać dokoła poduszkami??
                              Może uda się nam przedyskutować jutro taktykę wyjścia z suspensu ?
                              A tymczasem

Pozycja embrionalna
                              Kto zwija się jak nienarodzone dziecko, ten ma zahamowania. Jest to kandydat do
                              związku na całe życie, któremu brak pewności siebie.Czuje się uzależniony,
                              szuka bezpiecznego bieguna, wokół którego mógłby, pełen zaufania, zbudować
                              swoją egzystencję. Potrzebuje partnerki mogącej zdjąć z niego cały ciężar
                              podejmowania decyzji, otaczającej go czułościa i opieką. Jest dobrym partnerem
                              dla natur macierzyńskich z wykształconym instynktem opiekuńczym. Nie wolno
                              zapominać: ma wielką potrzebę czułości. Bez przytulania i pieszczot nic nie
                              jest u niego możliwe.

• ulalka Re: Jasne- dla Ciebie wszystko 20.12.02, 11:59
                                he he.. a najlepsze jest totalne zaskoczenie.. nagle odkrycie... :)) pewnie, ze
                                pogadamy.. walcze z katarem dzielnie... tylko moge byc zbyt aromatyczna po tej
                                walce.. no ale.. najem sie moze jakiejs miety i da rade ze mna wytrzymac ;))

heh.. taa... coraz bardziej mam ochote to przeczytac :))
                                • randia_ Re: Jasne- dla Ciebie wszystko 20.12.02, 12:07
                                  To naprawde niezły kandydat......hahahahahahahahahahaha..:))))))
                                • maryjo2 Re: Jasne- dla Ciebie wszystko 20.12.02, 18:52
                                  Ulalko, katar leczony trwa tydzień, a nieleczony - 7 dni. A ja od 5 tygodni mam
                                  zajadę, której nie mogę się pozbyć :(
                                  A teraz:
                                  FLEMING
                                  Kto śpi tak spokojnie, ten musi być człowiekiem zrównoważonym.Kimś, kto żyje w
                                  zgodzie ze swym otoczeniem. Pozory jednak mylą: wyciagnięte ramię i
                                  podciągnięte kolano wyrażają obronę, wytwarzaja dystans do partnera,który
                                  niełatwo pokonać. Z drugiej strony wyciągnięte czubki palców sygnalizuja
                                  gotowość do kontaktu. Ktoś do tańca i do różańca, którego można pozyskac do
                                  każdej zabawy i oczekiwać po nim wszelkich niespodzianek.
                                  • czarowna_ica Re: Jasne- dla Ciebie wszystko 20.12.02, 18:57
                                    buu... biedactwo.. to podobno sie czasem robi z braku witamin.. :((
                                    moze zjedz cebule, to nie bedziesz czula mojego czosnku :))
                                    mhmm.. flaming brzmi intrygujaco :))
                                    • maryjo2 Re: Jasne- dla Ciebie wszystko 20.12.02, 19:02
                                      O nie! Cebula na mój woreczek żółciowy to pewna śmierć !
                                      Ty sie lepiej najedz czosnku na full, a ja się będę inhalować, bo to na wątrobę
                                      nie szkodzi, a zajadę może szlag trafi :))
                                      • czarowna_ica Re: Jasne- dla Ciebie wszystko 20.12.02, 19:14
                                        no dobrze.. :)) to nie taka w sumie straszna ta inhalacja, a moze faktycznie
                                        zajad sie wystraszy jej, jak ma co wspolnego z wampirami :))
                                        • Gość: maryjo2 Re: Jasne- dla Ciebie wszystko IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 06:00
                                          Ha! Żarty żartami, a wampirów dokoła pełno. Jeden wysysa z ciebie to, drugi co
                                          innego. Umieć obronić sie przed nimi - to ci dopiero sztuka.
                                          No, skoro już doszłyśmy do horroru, to pora na mumię.
                                          MUMIA
                                          Owinięty jak niemowlę, prześcieradło dodatkowo zaciągnięte na głowę - kto we
                                          śnie tak się krępuje, ten jest opętanu strachem. Ukrywa się przed światem, lęka
                                          konfrontacji, nie walczy, lecz raczej udaje martwego. Na prywatkach chowa sie
                                          najchetniej w najciemniejszym kącie. Nie mozna od takiego partnera oczekiwać
                                          zbyt wiele pomocy i oparcia. Wręcz przeciwnie, to on podświadomie oczekuje od
                                          was opieki. Chyba, że jest mu rzczywiście tylko zimno.
                                          • ulalka Re: Jasne- dla Ciebie wszystko 21.12.02, 10:30
                                            a najgorsze sa wampiry energetyczne... brrrr..

heh.. niby ja nie facet, ale jak zimno to wlasnie tak spie ;))
                                            do zobaczenia :))
                                            • Gość: maryjo2 Re: Jasne- dla Ciebie wszystko IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 10:32
                                              Do zobaczenia!
                                              Kiedy dokładnie przyjeżdżasz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka