christopher_frank 02.05.06, 09:36 Czy istnieje taki w Polsce? Bo na świecie na pewno, ale u nas? Ech, miło byłoby zobaczyć taką, bo nie ma seksowniejszego widoku od kobiety w skórach na siodełku motocykla :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aprilia33 Re: kobiecy klub motocyklowy 02.05.06, 10:49 O ile wiem jest klub Amazons,ale większość na tym forum to kobiety niezrzeszone.Osobiście jakoś nie mam przekonania do klubów,nie są one mi do niczego potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi :) 02.05.06, 19:06 Tak sie zastanawiam ... byloby wg. mnie ciekawym pomyslem miec jakies np. odznaki/naszywki identyfikujace nas - babki (np. kobiety znajace sie z tego forum). Nie mowie o zakladaniu jakiegos oficjalnego klubu, ale cos, co by nas jednoczylo i pokazywalo, ze jest nas wiecej. Co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
lidia_01 Re: :) 04.05.06, 13:10 Zanim założy się jakikolwiek klub motocyklowy trzeba przedstawić ten pomysł i ew. projekt naszywek przed kongresem motocyklowym.Kongres tworzą przedstawiciele, prezydenci polskich klubów MC, jest ich 7 albo 8, mniejsza z tym. W każdym bądź razie jeśli ktoś zrobi to bez pozwolenia kongresu niech się później nie dziwi(jak trafi na któryś klub MC), że barwy zostaną mu z kamizelki odprute... Takie sa zasady obowiązujące w tym świecie, a niestety nie każdy o tym wie. Chciałam jeszcze podkreślić,że sprucie zdarza się w sytuacjach pokojowych.Zależy to tylko od nastawienia "spruwanych". W takiej miłej atmosferze można wytłumaczyć nieświadomym zasady klubów motocyklowych :))) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
aprilia33 Re: :) 04.05.06, 14:22 Dlatego jestem przeciwniczką tego rodzaju klubów.Kojarzy mi się to niestety z kibicami,szalikowcami i IMHO z motocyklizmem nic wspólnego nie ma. Niemniej,jeżeli ktoś lubi - rozumiem i akceptuję.Ludzie są różni i mają różne potrzeby. Jak rozumiem Sarawi nie chodziło jednak o założenie klubu,a o to,by jakimś np.znaczkiem czy naklejką na motocyklu zasugerować,że należymy do forum i móc się gdzieś na trasie czy nie na trasie rozpoznać.W sumie-czemu nie? -- Motocykl i dziewczyna "Nic nie stoi mi na przeszkodzie Kochać, marzyć, śnić na co dzień" Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi :))) 04.05.06, 16:15 Nie, nie ! ja o zadnym oficjalnym klubie z systematycznymi spotkaniami, skladkami i cala reszta tego typu dziwactw nie mowie :))) Mialam na mysli raczej cos co by laczylo nasze forum, NASZE dziewczyny i fakt, ze kobiet na motocyklach jest wiecej, niz by sie zdawalo :) Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi ... 04.05.06, 16:18 Lidia, zdecydowanie przesadzasz ... To nie o to chodzi. Czy ludzie, ktorzy np. naklejaja sobie na tylnej szybie samochodu motocykliste, jako znak tego, ze na dwoch kolkach tez jezdza, maja to odkleic? bo to sie nie spodoba komus tam? ... A mnie wlasnie o cos takiego chodzilo. A czy to bedzie nalepka na motocyklu, naszywka na kurtce, to juz ma najmniejsze znaczenie. Poza tym to i tak narazie tylko pomysl ... Odpowiedz Link Zgłoś
bambix2 Re: ... 04.05.06, 17:12 fajny pomysł...ciężej bedzie z originale rysunkiem :-) w mojej rodzinie dwóch rysowników może coś wykminią...macie jakieś pomysły??? Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: ... 05.05.06, 06:58 zgadzam się z Tobą Magda, naszywka czy znaczek forum nie ma nic wspólnego z naszywkami klubowymi i nie ma powodu by kogokolwiek pytać o zgodę na ich zrobienie czy noszenie :) ... myślę, że będzie to świetny temat do przegwarzenia podczas naszego tegorocznego spotkania (jeśli któraś będzie miała czas, ochotę i wenę twórczą może pokusić się o przywiezienie propozycji rysunkowej ;D). pozdrawiam - Goha Odpowiedz Link Zgłoś
jagdam nie zapomnijcie o mnie... 05.05.06, 12:22 hej, goha, pozdrawiam z wrocławia. Jak tam otwarcie sezonu??? Ja namówiłam tej zimy dwie dziewczyny na motocyklowe szaleństwo. Jedna ma już draga, a druga własnie zamówiła virage. Ja przesiadłam sie na ścigacza. Mówię ci goha, chyba lepsze od seksu... no, czasami:))))) kiedy sie spotkamy??? Ja jestem w tygodniu w wawie, ale weekendy we wrocławiu. Pozdrawiam was , dziewczyny, i do zobaczenia na drodze. Błekitny bandyta - to ja. Znak rozpoznawczy to super sprawa - wiesz przecież jak trudno było nam sie ostatnim razem spotkać w tłumie - trzeba było trochę ludzi pozaczepiać - "przepraszam jesteś może goha?" - przy odpowiedzi nie - sprawa jasna - nastepna proszę, a przy tak - goha z gazety? - odpowiedż - z jakiej gazety, itp. Prawie jak audyt certyfikujący. Przy dziesiątej osobie chęci zamieniaja sie w niechęci,... Znak rozpoznawczy dziewczyny, i w droge... pozdrawiam Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: nie zapomnijcie o mnie... 06.05.06, 06:08 :D audit na bramce wjazdowej w Maniowie?... pamiętam :D:D:D a spotykamy się (mam nadzieję) dzisiaj popołudniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
lidia_01 Re: ... 05.05.06, 07:21 OK, może dokładnie nie zrozumiałam o co Ci chodzi, ale żadna to "wielka przesada". Mimo wszystko uważam, że odrobina wiedzy w tym temacie nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
motograss Re: ... 05.05.06, 10:27 Lidia,no nie obraź się, ale to Twoja wiedza jest "żadna". Jak było wyraźnie napisane - chodzi o naszywki, znaczki itepe, nie o KAMIZELKI, o których wspomniałaś. Mogę się obszyć lub obwiesić takimi znaczkami razem z motocyklem, założyć koszulkę z logo babskiego forum, nawet na kamizelce DŻINSOWEJ, jeżeli by mi taki typ odpowiadał, choć zdecydowanie nie gustuję - a MC może mi skoczyć w takich przypadkach:) Radzę zapoznać się bliżej z kwestiami statutowymi.Owszem, statut swoje, doświadczenie swoje, jeżeli chodzi o barwy. Ale my tu o barwach nie mówimy i nie piszemy. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
lidia_01 Re: ... 08.05.06, 07:35 Nie wiem czemu wszyscy atakujecie mnie w jakiś sposób. Nie pisałam o znaczkach jak zauważyłaś i do znaczków nic nie mam, tak samo zreszta jak kluby MC. Tak samo nie wiem o co chodzi Ci ze sprawami statutowymi. Status masz wtedy gdy zakładasz stowarzyszenie, klub itp.,a zasady o których mówiłam nie są spisane i oficjalne, nie ma ich wobec tego w jakimś ogólnym statucie. Chyba lepiej się w ogóle nie wypowiadać, bo albo ktos nie czyta ze zrozumieniem albo po prostu chce się przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
oz_ktm Re: ... 08.05.06, 09:07 jeśli ktoś chce założyc klub to go zaklada i nie musi sie on nikogo o nic pytac i nikt nie ma pretensji. Co innego jesli ma byc to oddzial klubu np MC czy HOG w tedy nalezy sie spytac i zlozyc wniosek i powstaje np MC stell rose albo HOG Warsaw Chapter Poland. ale jesli chce sobie załozyc klub np ludzi jeżdzacych na cbr XX to nie musze sie nikogo pytac tylko go zakladam. pozdr. Oz Odpowiedz Link Zgłoś
motograss Re: kobiecy klub motocyklowy 08.05.06, 09:47 "Zanim założy się jakikolwiek klub motocyklowy trzeba przedstawić ten pomysł i ew. projekt naszywek przed kongresem motocyklowym." To była Twoja rada, Lidio, ktora zabrzmiała niemal jak ostrzeżenie, zaraz po pojawieniu się pomysłu znaczka/naszywki wyróżniającej to forum. Nie odbieraj wypowiedzi mojej jako ataku, bo wcale nie taki zamiar był (ani nie jest). Wyluzuj, po to jest forum, żeby dyskusja się toczyła, a akurat tutaj jest wyjątkowo przyjemnie, nie ma skakania sobie do oczu i krzyczenia "ja jestem najlepszy/-a, a cała reszta do d...". I to sobie cenię na tym forum. A wracając na chwilę jeszcze do samowolki MC - pewnie tak samo Ciebie, jak i mnie ich zachowanie wkurza i śmieszy. Zawsze lepiej trzymac się swojej drogi i swoich wartości w kwestii dwóch kółek i motocyklizmu jako zjawiska. Pozdrawiam serdecznie w słoneczny dzień:) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: do aprilia33 :) 10.05.06, 06:19 Inga czy dostałaś ode mnie maila (z propozycjami graficznymi naszywek)?? nie mam odpowiedzi od Ciebie i teraz nie wiem czy coś pochrzaniłam wysyłająć czy może zamarłaś w niemym zachwycie i dlatego nic nie piszesz :D pozdr. Goha :) Odpowiedz Link Zgłoś
aprilia33 Re: do aprilia33 :) 17.05.06, 00:15 Gosiu,pomysły da świetne!Zaraz odpisuję! Odpowiedz Link Zgłoś