Dodaj do ulubionych

dzień obciachu

05.05.06, 10:41
tak, to już dziś.
dziś właśnie lepper i giertych mają zacząć rządzić.
oj bedzie się działo ojoj.....

wściekłość mnie ogarnia ale momentami też i śmiech.
jednak podejrzewam ze ten śmiech to przez łzy i będzie
nas dużo kosztował.

moze jakie orędzie się pojawi
i powie nam że to jakiś
dżołk....?????
Obserwuj wątek
    • jahreshka Re: dzień obciachu 05.05.06, 10:50
      Mnie już śmiech nie ogarnia... Nawet taki przez łzy.
      Ręce dawno opadły. Szczęka też...
      Nie ma co zbierać...
      Ciszej nad tą trumną...?
      • aga_ata Re: dzień obciachu 05.05.06, 10:52
        Giertych ministrem edukacji.. Możecie zacząć mi współczuć albo modlić się, żeby
        stanowiska nie przyjął.
        Lepper w rządzie...
        Idę z Polski :)
    • chloe30 Re: dzień obciachu 05.05.06, 10:51
      mnietka.kokietka napisała:

>
      > moze jakie orędzie się pojawi
      > i powie nam że to jakiś
      > dżołk....?????

Oddam za to cały swój majatek. Nie żeby był wielki, ale wszystko co mam.
      • drzejms-buond Re: dzień obciachu 05.05.06, 10:53
        no to się zaczyna..."DYZMA-REAKTYWACJA"
        :-/
        bożżżżżż
      • irmelin Re: dzień obciachu 05.05.06, 10:53
        Jak przeczytałam o Giertychu to mnie zgięło w pół jak słowo daję..."moje
        resorty?" złapał:-(((((((((((((((((((((((((
    • mnietka.kokietka Re: dzień obciachu 05.05.06, 11:05
      to jest włąśnie ta władza za wszelką cenę.
      to jest właśnie, jak sie takie zakompleksione kurduple do niej dorwą.
      Ci ludzie nie potrafią jednoczyć.

Kurde, przecież my się cofamy.....
    • mnietka.kokietka szkoda że mnie nie zapytali 05.05.06, 11:19
      Sondaż "GW":Polacy wstydzą się za nową koalicję

Większość Polaków na myśl o nowej koalicji PiS z Samoobroną miało w piątek po
      południu przykre odczucia. Dominowało rozczarowanie (taką odpowiedź wybrało 32
      proc. badanych), a także mocniejsze: wstyd (20 proc.) i złość (9 proc.).

Co czwarty Polak miał się lepiej, odczuwając ulgę (15 proc.), satysfakcję (8
      proc.), a nawet dumę (5 proc.). Ulga dominowała wśród zwolenników PiS (30
      proc.), zaś dumę u wyborców Samoobrony (36 proc.). Reszta (11 proc.) nie
      wybrała żadnej emocji.

Pytani nie o uczucia, lecz o fakt zawarcia koalicji Polacy, ocenili ją wczoraj
      w błyskawicznym sondażu PBS DGA nieco lepiej: 30 proc. dobrze, a 53 proc. źle
      (reszta nie wiedziała, co powiedzieć). Polska podzieliła się: zwolennicy
      koalicji stanowią niewielką większość na wsi (41 proc. do 38 proc.) i wśród
      gorzej wykształconych. Przeciwnicy są w ogromnej większości w miastach i wśród
      ludzi ze średnim i wyższym wykształceniem.

Badani raczej nie mieli wątpliwości: na tej koalicji straci Jarosław Kaczyński,
      a zyska jego główny koalicjant (patrz wykres). Nawet wśród wyborców PiS więcej
      osób sądzi, że zyska Lepper (63 proc.) niż ich lider (48 proc.). Pewni Leppera
      są ludzie Samoobrony: aż 88 proc. twierdzi, że on dobrze wyjdzie na koalicji.

• Sondaż telefoniczny PBS DGA, 28 kwietnia, próba 500 osób

TYLKO 500??!?!?!?!??!?!??!
      • drzejms-buond Re: szkoda że mnie nie zapytali 05.05.06, 11:36
        a to, szanowne, widziały?
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3324748.html
        • mnietka.kokietka Re: szkoda że mnie nie zapytali 05.05.06, 11:39
          zajebiste!@:)

to pewnie anty radio
          albo rmffm
          • drzejms-buond Re: szkoda że mnie nie zapytali 05.05.06, 11:41
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=40973965&a=41287066

:-[
            • mnietka.kokietka Re: szkoda że mnie nie zapytali 05.05.06, 11:50
              daj spokój.
              zara nam giertych bedzie wytyczał co mozna a co nie.
              moze nawet i foruma zamknie.
            • nioma Re: szkoda że mnie nie zapytali 05.05.06, 11:54
              pytanie: czy moze byc gorzej?
              najbardziej zenujace jest to, ze jeszcze nie tak dawno panowie Kaczynscy z
              oburzeniem wyrazali sie o Lepperze jako o kryminaliscie i osobie niegodnej
              uwagi, teraz okazuje sie ze najwazniejsze jest utrzymanie sie przy korycie
              Za wszelka cene, byle rzadzic, byle sie nachapac, ustawic rodzine i znajomych,
              smiac sie szyderczo innym w twarz.
              Patrze na tego prezydenta i wstyd mi za niego, wstyd mi za ten jego obrzydliwy
              i pogardliwy wyraz twarzy, wstyd mi za jego pieniactwo, wstyd mi za ta żółć
              ktora sie wylewa z tego malego zakompleksionego czlowieczka.
              Wstyd mi bo jestem Polka i jak by to nie zabrzmialo to zalezy mi na moim kraju.
              A ci ludzie tylko wszystko rozwalaja w mysl zasady: po nas chocby potop
              Ucza nietolerancji, pieniactwa i kumoterstwa.
              Sa po prostu obrzydliwi w swoich dzialaniach.
              Nie zaslugujacy nawet na odrobine szacunku,
              nawet na to zeby ich olac ciepłym moczem z gory.
              • mnietka.kokietka Re: szkoda że mnie nie zapytali 05.05.06, 11:57
                Mi tez wstyd ale obawiam sie ze efektem tego wszystkiego juz teraz, bedzie
                wlasnie to, ze ludzie wogole przetana chodzic na wybory
                i ostatecznie wlasnie wygra taki Lepper.
                Ja nie wiem, dlaczego ludzie nie chodza na wybory przeciez to ma odwrotny efekt.
                Kurde, jakas paranoja, teraz wlasnie powinny byc jakie s wielkie protesty,
                jakies pikiety, troche burzy, a wyglada na to ze ludzie juz maja to kompletnie
                gdzies....

Szkoda.

Ja tam moze nie jestem politykiem, ale uwazam ze ci ludzie nie maja za grosz
                szacunku, juz nawet do siebie.

Co jak co, ale sadzilam ze chociaz jeden z kaczynskich wlasnie ma w glowie
                troche oleju pod wzgledem prawa, i wlasnie przy nim mozna bedzie odetchnac ze
                te leppery i inne badziewia ulotnia sie z Wiejskiej.
                A tu prosze.

Przeciez to absurd.
                • to.ya Re: szkoda że mnie nie zapytali 05.05.06, 12:01
                  I Leppera przeżyjemy

Fot. Iwona Burdzanowska / AG

Kinga Graczyk 05-05-2006, ostatnia aktualizacja 04-05-2006 22:21

Daliśmy sobie radę ze smokiem wawelskim, potopem szwedzkim i kartkami na wódkę,
                  to i wicepremiera Leppera przetrzymamy

Andrzej Lepper odbierze dziś z rąk prezydenta Lecha Kaczyńskiego nominację na
                  wicepremiera. W ten sposób przewodniczący Samoobrony, z wykształcenia technik
                  rolnik, dołączy do Ludwika Dorna (socjologa) i Zyty Gilowskiej (profesora). To
                  efekt umowy koalicyjnej PiS i Samoobrony podpisanej 27 kwietnia. Za poparcie
                  rządu Kazimierza Marcinkiewicza partia Leppera dostanie jeszcze teki w
                  przynajmniej trzech ministerstwach i kilka pomniejszych urzędów.

Jeśli się boisz Samoobrony rządzącej Polską, powtarzaj sobie: gorzej bywało. I
                  przeżyliśmy.

Smok wawelski (według Wincentego Kadłubka ok. roku 700) - grasował w Krakowie,
                  tuż pod Wawelem, łupiąc okoliczną ludność z żywego inwentarza, głównie owiec.
                  Według podań pokonał go sprytem skromny szewczyk Dratewka. Napchał barana
                  siarką i podrzucił nienapasionemu potworowi. Ten pożarł łatwą zdobycz i padł,
                  wypiwszy uprzednio sporą część Wisły.

Potop szwedzki (1655-60) - sąsiedzi zza morza najechali nas niecnie i z
                  zaskoczenia. Wzorem smoka łupili, co się dało. Ale i tutaj, jak uczy nas
                  Sienkiewicz, znalazł się dzielny wojak Kmicic vel Babinicz, który dał wszystkim
                  przykład, jak zatrzymać szwedzką nawałnicę (pod Jasną Górą w 1655 r.). Kiszką
                  wypchaną prochem nakarmił siejącą zniszczenie kolubrynę, tak iż ta rozpadła się
                  w drobny mak. Później do wojny włączył się hetman Stefan Czarniecki i pogonił
                  Szwedów z powrotem za morze.

Rozbiory Polski (1772, '93 i '95 r.) - ościenni władcy, korzystając z naszych
                  wewnętrznych swarów, postanowili podzielić Rzeczpospolitą między siebie. Mapa
                  bez Polski istniała do czasu, kiedy Europę ogarnęła wojna (pierwsza, ale
                  wówczas o tym jeszcze nie wiedziano). Polacy pokazali w niej, że jeszcze Polska
                  nie umarła, i w nagrodę dostali II Rzeczpospolitą. Po 123 latach.

Stonka ziemniaczana (lata 50. XX w.) - niewielkie stworzenie, które zżera
                  ziemniaczane liście. A te gwarantują prawidłowy rozwój podziemnych bulw,
                  podstawowego wyżywienia w naszym klimacie. Stonkę mieli zrzucić nam z powietrza
                  Amerykanie, by powstrzymać rozwój świetlanego ustroju socjalistycznego. Dzielni
                  Polacy wylegli na pola całymi rodzinami i zebrali robaka do koszyków. Dzięki
                  temu ziemniaki rosną w Polsce po dziś dzień.

Kartki na wszystko - przede wszystkim na mięso, benzynę, cukier, papierosy,
                  słodycze, wódkę. Oprócz nich mieliśmy kolejki, a koniec końców - i tak puste
                  półki. Braki dotyczyły głównie artykułów pierwszej potrzeby, w tym papieru
                  toaletowego. Kolejek nie dało się ominąć w żaden sposób. Na kartki był jeden -
                  kupowanie spod lady za niebotyczne kwoty tudzież inne deficytowe towary na
                  wymianę. Zniknęły z naszego krajobrazu 1 sierpnia 1989 r. Teraz za niebotyczne
                  kwoty można je kupić na aukcjach - jako pamiątki.

Hymn państwowy w wykonaniu Edyty Górniak (4 czerwca 2002 r.) - miał dodać
                  skrzydeł naszym piłkarzom przed występem na mistrzostwach świata w Korei Płd.
                  Po tym występie najwięcej roboty mieli dentyści, bo wielu Polaków rozbolały
                  zęby, zaś specjaliści dociekali, co też Edyta nam zaśpiewała - „Lulajże,
                  Jezuniu” czy może marsz żałobny. Ale podnieśliśmy się po klęsce i szczęśliwie
                  za miesiąc kolejne mistrzostwa!

Dla przypomnienia:

- Przeżyłam już trzy wojny w moim życiu, w tym dwie światowe - mówiła matka
                  Pawlaka w kultowym filmie "Sami swoi". Wiele razy dawała dowody, że Polak
                  potrafi, nawet jeśli ma Kargula za płotem. "Sąd sądem, a sprawiedliwość musi
                  być po naszej stronie" - twierdziła, wręczając synowi dwa granaty. Sam Pawlak
                  ten życiowy spryt przekazał synowi, ucząc go stosownej modlitwy: "A na całe
                  Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się
                  nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj,bo my się
                  swojej miedzy trzymamy".

(z dzisiejszego "Metra")
                  • mnietka.kokietka Re: szkoda że mnie nie zapytali 05.05.06, 12:13
                    w sumei to i można tak na to patrzeć....
                    ale z rokiem 89 chyba wszyscy mieli nadzieje ze teraz to już trochę
                    spokoju będzie a nie takie cyrki....
                    • aasiek Re: szkoda że mnie nie zapytali 05.05.06, 13:56
                      Fajny artykuł. Trochę mi się po przeczytaniu tego leppiej (ups, nie mogłam sobie
                      darować) zrobiło...
    • panisiusia Re: dzień obciachu 05.05.06, 16:15
      Właśnie widziałam zaprzysiężenie. Jeszcze to ich "tak mi dopomóż Bóg" na koniec.
      No w sumie fakt: tylko Bóg może pomóc w takiej sytuacji.
      Błagam Was, jakiś ruch oporu, czy protesty zróbmy. No nie wiem, autonomię?
      • mnietka.kokietka Re: dzień obciachu 05.05.06, 16:17
        to nas powystrzelają.
      • around_the_sun Re: dzień obciachu 05.05.06, 16:17
        na szczęście jestem w pracy i nie musiałam oglądać.
        Zresztą nie, w domu też bym nie oglądała.
        Jak słyszę o polityce to mam mdłości po co więc samemu sobie życie uprzykrzać?
      • iza232 Re: dzień obciachu 05.05.06, 16:19
        Tak, to trzeba oprotestować. Na początek głodówka może? Kto ze mną? Bo ja już
        po obiedzie.
        A tak na serio to normalnie dno! I wodorosty.
    • panisiusia Re: dzień obciachu 05.05.06, 16:32
      W zeszłą niedzielę brałam udział w takiej teatralnej akcji odczarowywania 1
      maja. Na krakowskim rynku się to działo. Była parodia pochodu, sadzenia
      ziemniaków, ówczesnego wesela(potańcówka na płycie rynku). Wielu ludzi zarzucało
      nam, że jesteśmy za młodzi, że nie wiemy, jak to było. Z kolei zagraniczni
      turyści nas zaczepiali, pytali o co chodzi itp.(do dziś nie wiem, czy oni to
      odczytywali jako parodię). Do czego zmierzam: czy moje dzieci też się będą
      śmiały z tego, co się teraz wyrabia?
      Póki co chyba uczynię swe popiersie trybuną polityczną.
    • mnietka.kokietka jak macie jakieś polityczne obciachowe wieści itp 05.05.06, 22:28
      to zapraszam do tego mojego kąta małego:)

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39564
      • drzejms-buond ty-dzień obciachu 08.05.06, 10:23
        ojej, wy wiecie ze ja kolejny dzień nie moge uwierzyc?
        no, budze sie jak co rano , załąąączam tiwi a tu mi mówią:
        -MINISTER EDUKACJI- ROMAN GIERTYCH...i to jeszcze żeby sama partia była u
        władzy ale ZA PISSSSSSSSSSOWCÓW??? no nie łapię..nie łapię!!!
        :-[
        • drzejms-buond Re: ty-dzień obciachu 09.05.06, 10:36
          68.org.pl/pmwiki.php/Opinie/ApelDoGiertycha
          JEST NADZIEJA W NARODZIE!!!
        • ja27-09 Re: ty-dzień obciachu 09.05.06, 11:01
          Nie Ty jeden przecierasz oczka ze zdumienia rano, nie Ty jeden.
          Aśmy Polski doczekali.....
          • drzejms-buond Re: ty-dzień obciachu 09.05.06, 11:06
            no..gierek sie w grobie przewraca
            :-D))))))))
            • drzejms-buond Re: ty-dzień obciachu 10.05.06, 16:08
              jakie ładne forum!
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=38995

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka