romana_polka
10.06.06, 20:01
Anglia - Paragwaj
"Cała Anglia odetchnęła, bo Rooney wróci dopiero na 1/8 finału" - Jacek Jońca, TVP
"To piłkarz o takich szlachetnych, indiańskich rysach" - Andrzej Janisz, Polskie Radio
"Haedo Valdez prywatnie przyjaźni się z Roque Santa Cruzem, ale nic dziwnego, skoro są dwoma Paragwajczykami" - Andrzej Janisz, Polskie Radio
"Acuna nosi przydomek El Toro, czyli byk. Anglicy jednak najwyraźniej mają dobrych torreadorów" - Jacek Jońca, TVP
"Crouch - niby niezgrabny, a przyjąć jednak umie" - Andrzej Janisz, Polskie Radio
"Na razie kibice angielscy zachowują się wyjątkowo grzecznie. Oczywiście żaden z nich nie siedzi" - Andrzej Janisz, Polskie Radio
"Jeśli jesteś trafiony i masz tzw. luźną szczękę, ból jest oszałamiający" - Andrzej Janisz, Polskie Radio
"Santa Cruz rozkłada ręce i pyta: co ja mam zrobić? Gdzie wy jesteście? Przecież gramy zbyt zachowawczo" - Jacek Jońca, TVP
"Wspaniale skacze ta dziewiątka z Paragwaju" - Mirosław Trzeciak, TVP
"Ja do ciebie, ty do mnie - tak właśnie grają do siebie gracze Paragwaju" - Andrzej Janisz, Polskie Radio
"Crouch wygląda na paralityka, ale podobno sporo ćwiczy"- Włodzimierz Szaranowicz, TVP
"Proszę teraz zatrzymać wideo, bo ten właśnie chłopak bierze w Anglii 120 tys. funtów tygodniowo" - Jacek Gmoch, TVP
"Paragwajczycy potrafią grać tą taką krótką, uwielbiającą ich piłkę" - Jerzy Dudek, TVP
"Czy myślisz, że podejmie takie ryzyko trener Anibal Ruiz, by zdjąć z boiska tych wieżowców?" - Jacek Jońca, TVP
"Michael Owen jak takie żywe srebro robi małe kroczki" - Andrzej Janisz, Polskie Radio
"Jeśli dwumetrowy Crouch nie zdobędzie dziś bramki, znów zaczną się docinki kibiców o tym łóżku, z którego wystają nogi dryblasa" - Andrzej Janisz, Polskie Radio
"Meksykański arbiter bez żadnej charakteryzacji mógłby zagrać w filmach sprzed powiedzmy 40 lat, gdy było zapotrzebowanie na ulizanego macho z wklepaną we włosy brylantyną. Śniady, opalony, czerwona koszula, czarne spodenki, zgrabna sylwetka. Cały czas ma kontakt z dziećmi, gdyż jest nauczycielem" - Andrzej Janisz, Polskie Radio
"Paragwajczyk rozłożył ręce i chce jak pająk muchę wciągnąć w te ręce Johna Terry'ego" - Andrzej Janisz, Polskie Radio
"Anglicy chcą powtórzyć sukces tych wszystkich Huntów, Hurstów, Bobby Moorów czy Gordonów Banksów, którzy triumfowali w 1966" - Andrzej Janisz, Polskie Radio
"Przeciągnął się Sven Goran Eriksson po szpakowatych włosach. Ma tak wielkie powodzenie u kobiet, że a angielskiej federacji zastanawiają się czy nie zatrudnić sekretarzy zamiast sekretarek" - Andrzej Janisz, Polskie Radio
"Ale John Terry z flegmą wystawił tylko nogę" - Jacek Jońca, TVP
"Anglicy mogli wąchać jego pot, jak to się między nami mówi. Bo biegli za jego plecami." Jacek Gmoch, TVP
Wpadki wybrane ze zgłoszonych przez forumowiczów
Polska - Ekwador
"Japoński arbiter nawet nie skrzywił tego swojego skośnego oka." - Program 1 Polskiego Radia
"Krzynówek... jakoś tak na chybił trafił... Ale na chybił trafił to cieżko wygrać nawet w totolotka, a co dopiero na boisku." - Program 1 Polskiego Radia
"..czarnoskórego o kolorze dwóch czarnych kaw... takich mocnych." - Program 1 Polskiego Radia
"Żurawski opuścił pole karne przeciwnika, czym wprowadził w zakłopotanie obrońców Ekwadoru." - Dariusz Szpakowski, TVP 2
"Ekwadorczycy nie dali nam szansy, żebyśmy mieli szansę strzelić gola." - Grzegorz Mielcarski, Polsat Sport
Niemcy - Kostaryka
"... szybko inkorporował się w drużynę." - Mirosław Trzeciak, TVP 1 - prowadzącemu udało się dowiedzieć, że inkorporacja polega na wpasowaniu się do drużyny. Trzeciak musiał też tłumaczyć co znaczy "wyblok", który zastosował na obrońcy jeden z Niemców, aby Klose mógł strzelić bramkę
"Obrońcy Kostaryki razem mają prawie 2 metry wzrostu." - Mirosław Trzeciak, TVP 1
"Zawodnik długo podnosi się z murawy bo jest wysoki." - TVP 1
Mój faworyt - Andrzej Janisz, Polskie Radio :)))))