hrunio 11.06.06, 08:33 otwórzcie już oczy, na niebie słońce wysoko... ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urszulka_ma Re: Wstańcie ludzie... 11.06.06, 11:42 ludzie wstali oczy otwierali słońce powitali i do hrunia,.. się uśmiechali:) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Wstańcie ludzie... 11.06.06, 20:37 eeeeeeeee no nie o 8:33 ! nocne marki muszą się wyspać Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma ludzie... 12.06.06, 00:04 ..idą spać nadchodzi poniedziałek a mój komputer niestety muzyczki nie chce grać! czy grają już na łące świerszcze? może w nocnej ciszy, księżycowy koncert posłucham dobranoc... Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Wstańcie ludzie... 12.06.06, 01:51 lubilem Go sluchac. dzieki za strone. Bogu dzieki. to.ja tam zamieszkam w tej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
usmieszek_bez_noska Wstańcie ludzie... 12.06.06, 07:49 nowy dzień, tydzień, startujemy?:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma i poszliiiiiiiii ostro?:) 12.06.06, 13:44 ..już półmetek dnia za nami:) może spacja na kawę?:) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: i poszliiiiiiiii ostro?:) ...i zwiedzają;))) 13.06.06, 14:05 SKARBY W ZAMKU TENCZYŃSKIM. Zamek Tenczyńskich "Zamek Tenczyński, starożytne gniazdo słynnej w dziejach rodziny, której ostatni potomek Stanisław Tenczyński wojewodzic Krakowski, umarł z gorączki w obozie na Podolu r. 1634 *(Historyja Władysława IV); później majętność ta przeszła na Ossolińskich, którzy dotąd piszą się hrabiami na Tenczynie, teraz jest w posiadaniu Potockich. - Zamek zbudowany w czworobok, prowadziła niegdyś do niego brama od zachodu pomiędzy dwoma murami, z których zewnętrzny opatrzony jest w strzelnice. - Jak prawie wszystkie starożytne zamki, tak i ten wybudowany jest po największej części z kamienia - środkowa jego część przedstawia tylko kupę kamieni; od wschodu na pierwszym piętrze zachowały się w całości ściany kilku pokoi, mających okna obszerne, mury wewnątrz białe a gdzie niegdzie przebijają się malowania, z tej także strony jest miejsce, gdzie była kaplica zamkowa, na ścianach znać jeszcze niektóre ozdoby; Lud tutejszy podaje z ust do ust o niezmiernych bogactwach dawnych posiadaczy, sądzi, że skarby ich zagrzebane są w gruzach i z wielkim mozołem odgrzebuje kamienie, odkrywa sklepienia dolnych pomieszkań, i już kilka piwnic stało się przystępnemi, jednak-że skarbów nikt dotąd nie znalazł?" halina02.fajnafotka.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: i poszliiiiiiiii ostro?:) ...i zwiedzają;))) 13.06.06, 14:15 Dolina Kobylańska " Bywa nazywana także Dolinką Karniowicką lub Jarem Kobylańskim. Jest bardzo ładna chociaż krótka, bo liczy niewiele ponad 4 km długości. U jej wylotu leży wieś Kobylany. Jej zbocza i dno porośnięte są grądami a na górnych partiach stoku spotyka się rośliny reliktowe - brzozę ojcowską i brzozę Szafera. Dno doliny jest bardzo wąskie i tworzy miejscami wąwóz. Od środkowej części doliny do jej wylotu rozciągają się malownicze skałki zboczowe, na które chętnie wspinają sie trenujący tutaj taternicy. Z resztą nie tylko oni upodobali sobie to miejsce, gdyż regularnie przyjeżdżają tutaj spadochroniarze, kursanci klubów wspinaczki skałkowej i speleologicznej. Dolinka Karniowicka jest pod tym względem rajem. Najbardziej charakterystyczny jest Żabi Koń z krzyżem na szczycie. Po schodkach można wejść do zbudowanej przed zakrętem kapliczki Matki Boskiej. Na zachodnim zboczu widać Zjazdową Turnię z jaskinią nazywaną Garażem. Idąc dalej mijamy Żabkę i górujący nad nią Okręt. Zmierzając na północ mijamy kolejno Tarasowatą i Kruchą Turnię, Pieninki, Obelisk, Wronią Basztę, Nad Źródełkiem, Wzgórze Dumań i Słoneczną Turnię. Opuszczając dolinę widzimy skałę, której wierzchołek zdobi wykrzywiona przez wiatr sosna." Od siebie dodam,żetak wspaniałego zapachu ziół, jaki się tam unosi nie można do niczego porównać.Oprócz widoków cieszących oczy doznaliśmy swoistego zabiegu aromaterapii.:) halina01.fajnafotka.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: i poszlii ostro?:) ...powalczyć po rycersku:)) 13.06.06, 14:21 i pobiesiadować po ślunsku ;)))) halina25.fajnafotka.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: i poszlii ostro?:) rywalizować o miano 13.06.06, 14:26 najlepszej dzielnicy Rybnika i o nagrodę prezydenta miasta :)) halina23.fajnafotka.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: i poszlii ostro?:) rywalizować :))) 13.06.06, 14:29 halina1.fajnafotka.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Wstańcie ludzie... 14.06.06, 09:07 tam nizej jest taki denerwujacy post, co go nie moze otworzyc klik. dziewiatka w nawiasie i toja,sie nazywa ten post. to ja nie wie...to takie niemile... juz by lepiej pisaua w esperando,nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Wstańcie ludzie... 14.06.06, 09:08 ale ze kuki sie wlaczaja to dobrze.sniadanie gotowe ! Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Wstańcie ludzie... 14.06.06, 20:48 TEN post? Bu... nie chciałam zdenerwować :( Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Orły... 15.06.06, 09:27 Orły?! Hmmmmm... Ćwiórble to też chyba nie są ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hrunio Re: Wstańcie ludzie... 18.06.06, 11:25 słońca co prawda nie widać ale dziś też wstać warto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma ludzie... 18.06.06, 23:48 teraz idą spać.. trzy dni zwiedzały i oglądały a dziś wstały o świcie i cały dzień podróżowały i wreszcie do domku wróciły:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Wstańcie ludzie... 28.06.06, 07:50 dzyń dzyń dzyń... już budzik dzwoni wstawanie się od niego, nie odgoni?!:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzień dobry:) 30.06.06, 08:09 przyzwyczajony "budzik" do godziny wstawania nie daje swobody leniuchowania:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzień dobry:) 01.07.06, 06:56 "GDZIE ONI SĄ! CI WSZYSCY MOI PRZYJACIELE?" Wciąż pewnie śpią. Wszak nocy latem tak niewiele... :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wstańcie ludzie... 12.07.06, 08:42 hrunio napisał: > otwórzcie już oczy, > na niebie słońce wysoko... > ;) a ludzie jak zaczarowani śpią?:) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Wstańcie ludzie... 12.07.06, 14:02 nie śpia tylko pracuja w pocie czoła :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Wstańcie ludzie... 13.07.06, 13:20 Nie śpią..tylko chorują Mam grypę, nie wstaję... a raczej idę sie połozyć;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma ło matko ... 13.07.06, 13:26 w takie lato jesteś Grypina?:) z wypoceniem choroby chyba nie będzie problemu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrunio Re: Wstańcie ludzie... 12.07.06, 14:36 może zaśpiewać "Deszczowe lato"? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma a może... 12.07.06, 23:58 ..mały prysznic?:) img221.imageshack.us/my.php?image=fontanna9xi.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma widzę że.. 13.07.06, 13:18 ..jest wolny:) jeśli tak to wskoczę sobie na głowkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wstańcie ludzie... 27.07.06, 09:51 hrunio napisał: > otwórzcie już oczy, > na niebie słońce wysoko... > ;) aha!..słońce nie zawodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Wstańcie ludzie... 27.07.06, 10:21 żem spojrzał w niebo wysokie żem oczy zamknął żem wzrok ocalił ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma ok..ok... 27.07.06, 23:38 dziś już noc.. i można dać skok .. w miękkie poduszeczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ok..ok... 28.07.06, 08:36 "Nareszcie świt zastąpił noc Powietrze świeże jest jak po burzy? Więc po co chowasz twarz pod koc?? Dzisiejszy dzień się nie powtórzy..." :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Wstańcie ludzie... 02.08.06, 10:26 .."musimy się zmierzyć ze światem.."?:) clips.interia.pl/index.html?id=19506# Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Wstańcie ludzie... 11.08.06, 09:10 ..koniec pory deszczowej?...znowu świeci słońce:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hrunio Re: Wstańcie ludzie... 11.08.06, 10:36 i już koniec pory suchej? znowu pada deszcz i podlewa... podlewa... suchy czy mokry, byle był dobry ten dzień ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wstańcie ludzie... 11.08.06, 16:47 ..burza przeszła..i znowu świeci słońce:) wreszcie nawiedziło nas typowe polskie lato?:) u mnie całkiem mokro - suchy... ale dobry:) udało mnie się załatwić jedną sprawę i mogę chwilkę spokojnie poleniuchować:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrunio Re: Wstańcie ludzie... 11.08.06, 23:08 dziś nawiedsziło mnie gradobicie ale poza surfiniami nic nie ucierpiało a teraz o dach lekko uderzają krople dżdżu kołysząc słodko mnie do snu... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
hrunio Dziś jeszcze nie wstawajcie... 13.08.06, 08:43 pada, ponuro, popatrzeć za okno przeciągnąć się odcedzić i... myk pod kołderkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dziś jeszcze nie wstawajcie... 13.08.06, 09:14 kartofelki odcedzone ale jeszcze pod kołderką siedzą?:) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Dziś jeszcze nie wstawajcie... 13.08.06, 17:11 he he he he he he ... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dziś jeszcze nie wstawajcie... 14.08.06, 09:51 No masz cieszy się!..Kartofelek jeden!:) zapewne nie wiesz, że kiedyś nie było mikrofalówek i babcie odcedzone kartofelki owijały w pierzynkę to był najlepszy sposób przechowywania ciepłych kartofelków... jeśli wszyscy domownicy nie byli w jednym czasie na obiedzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dziś jeszcze nie wstawajcie... 14.08.06, 09:56 hrunio napisał: > pada, > ponuro, > popatrzeć za okno > przeciągnąć się > odcedzić > i... myk pod kołderkę > ;) zeby było co odcedzać.. należy jeszcze się napić:) koniec lenistwa! wstawać! kawa czeka!:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Wstańcie ludzie... 13.08.06, 20:44 Wróciwszy do domu, odespałem, wstałem. OLDPOWAKACJACH ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wstańcie ludzie... 14.08.06, 09:58 oldpiernik napisał: > Wróciwszy do domu, odespałem, wstałem. ale nic nie poopowiadałem..jak te wakcje spędzałem?:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Wstańcie ludzie... 25.08.06, 09:20 hrunio napisał: > otwórzcie już oczy, > na niebie słońce wysoko... > ;) biegam, szukam w okno zerkam nie chce wierzyć znowu zerkam pokazało się, jest! tak! po niebie płynie jak złocisty ptak:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrunio Jak dobrze... 28.08.06, 11:17 Jak dobrze być barankiem i wstawać sobie rankiem, i biegać na polankę, i śpiewać sobie tak: be be be, kopytka niosą mnie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
liczydelko liczydełko pyta: 28.08.06, 17:27 ile baranków dziś po polance skakało? Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: liczydełko pyta: 28.08.06, 19:42 "Jak dobrze być poziomką, dojrzewać całe dnie..." Pamiętacie piosneczkę? Dziś już nie mam tak dobrze, chyba za wcześnie dojrzałem, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: liczydełko pyta: 28.08.06, 22:20 Tego baranka to gdzies w kilku językach miałem Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: jest! 30.08.06, 19:09 o własnie o to mi chodziło :) brawo, teraz wszyscy mogą wkuc na blache ;) Odpowiedz Link Zgłoś
liczydelko Re: jest! 30.08.06, 22:06 i zostać owieczkami? www.info.koszalin.pl/photoweek/16_owieczki.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wstańcie ludzie... 09.09.06, 10:23 słońce już oczy przemyło:) tiny.pl/7jts Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wstańcie ludzie... 24.09.06, 16:10 w południe, słonko grzało cudnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wstańcie ludzie... 25.09.06, 20:47 wstali rozpęd brali na początku trochę truchtali potem chodzili popołudniu już biegali a teraz padli?:) jaki macie rozruch bo urszulka to cosik powolny!:) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Wstańcie ludzie... 01.10.06, 07:15 Wstałam :) i kawę/kakao/herbatę zrobię - kto chętny? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wstańcie ludzie... 01.10.06, 14:23 ja poproszę o poobiednią...kawę oczywiście:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wstańcie ludzie... 01.10.06, 14:52 o.. bardzo dziekuję barmaneczko miła:) ja żadnych smakowych kaw nie pijam! tylko mocną, czarną i fusiastą czasem z % wkładką:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Wstańcie ludzie... 02.10.06, 07:22 bar o metr niż i dyszcz a ja siedzę i się biedzę na "dedlajna" sznurku przy służbowym biurku Odpowiedz Link Zgłoś
liczydelko Re: Wstańcie ludzie... 04.10.06, 09:17 czy sznurek już powiązany i problem rozwiązany? Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Wstańcie ludzie... 04.10.06, 12:10 cięty sznurek mnie po murek szef postawi i zostawi ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wstańcie ludzie... 07.10.06, 11:01 sznurek zerwany Old uratowany realizuje w Zakopanym weekendowe plany:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Wstańcie ludzie... 12.10.06, 06:10 że ciemno, jak w... kopalni fraszka :0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wstańcie ludzie... 12.10.06, 06:55 oldpiernik napisał: > że ciemno, jak w... kopalni > fraszka > :0) a może by tak.. nie budzić jeszcze ptaszka?:) Odpowiedz Link Zgłoś
el_morfeusz Re: Wstańcie ludzie... 12.10.06, 07:20 Ja jeszcze śpię, chociaż udaję, że jest wręcz odwrotnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wstańcie ludzie... 12.10.06, 07:47 na paluszkach się zakradam i zaglądam.. śpisz z szeroko otwartymi oczami!:) Odpowiedz Link Zgłoś
el_morfeusz Re: Wstańcie ludzie... 12.10.06, 08:06 Taaa..., pozycja na filozofa (łeb podparty, oczy niewidzące, zmarszczki na czole - że niby myślę;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wstańcie ludzie... 12.10.06, 08:12 że niby myślisz o poduszeczce?:) Odpowiedz Link Zgłoś
el_morfeusz Re: Wstańcie ludzie... 12.10.06, 08:32 Poduszeczce? Ja myślę o poduchach jak Himalaje i pierzynach jak nieboskłon:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wstańcie ludzie... 12.10.06, 08:43 hmm.. może korporacja senna zatrudni czarodziejki- szwaczki, które uszyją jasieczki w białe chmurki?:) z napisem reklamowym: gdy przyłożysz do nich głowę znajdziesz się w Himalajach pod wspaniałym nieboskłonem... tylko co na to ...wstawanie powie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
el_morfeusz Re: Wstańcie ludzie... 12.10.06, 17:31 Proponuję tak:) "Wstawaj, jesteś tego warta" Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma o tej porze? 12.10.06, 22:10 to raczej tak: Jesteś szczęściarą! Wygrałaś wspaniałą, podniebną podróż w krainę SNU Nic nie płacisz! Zamykasz tylko oczy i.... już tam jesteś!:) Odpowiedz Link Zgłoś
el_morfeusz Re: o tej porze? 12.10.06, 22:48 Albo tak: "Dobranoc - stać Cię na to" :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: o tej porze? 12.10.06, 23:06 Śpijcie dobrze;) nieboskłony,poduchy,Himalaje i wszystkie inne baje. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma baju baje.. 13.10.06, 10:53 nocą opowiadały, uli do snu kołysały:) może jeszcze pospać sobie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Wstańcie ludzie... 13.10.06, 07:20 po wczorajszym wstawaniu przyszło mi nader szybko polec więc dziś wstaję nieco wolniej ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wstańcie ludzie... 13.10.06, 11:01 wstalim szybko i wcześnie:) ale.. ktoś rozlał rano, mleko takie, że ślady we mgle niewyraźne..:) hej hej ludzie...gdzie jesteście?:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Wstańcie ludzie... 14.10.06, 07:41 jesteśmy nazajutrz ;0) w tej samej mgle? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wstańcie ludzie... 14.10.06, 11:04 .."Po omacku łapie, szuka. Uciec jej nie sztuka." ... jesień zaprasza do ciuciubabki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wstańcie ludzie... 25.10.06, 07:18 słonko senne takie.. ale... dzień już mówi... dzień dobry:) Odpowiedz Link Zgłoś