makbrajd 26.07.06, 14:27 www.youtube.com/watch?v=H3coL-j2gjs&NR bardzo fragmenatrycznie pokazana ale całkiem miłe dla oka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nekroskop88 Re: moja bydzia:) 26.07.06, 15:41 oczywiście - żenuła! Bydgoska Wenecja bardzo piękny rejon miasta, zaniedbany, na filmiku pokazany z pewnej odległości i w połowie zasłonięty drzewami, oto sposób na ukrycie zaniedbań ze strony miasta. a dla bydgoskiego rynku tego z ratuszem, przydałaby się rewitalizacja, m.in. odbudowa jednej pierzei z kościołem, no i przeniesienie tego pomnika, najlepiej do jakiegoś parku a tak to wszystko pięknie jest :D Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: moja bydzia:) 26.07.06, 19:20 nekroskop88 napisał: > oczywiście - żenuła! Bydgoska Wenecja bardzo piękny rejon miasta, zaniedbany, > na filmiku pokazany z pewnej odległości i w połowie zasłonięty drzewami, oto > sposób na ukrycie zaniedbań ze strony miasta. > > a dla bydgoskiego rynku tego z ratuszem, przydałaby się rewitalizacja, m.in. > odbudowa jednej pierzei z kościołem, no i przeniesienie tego pomnika, najlepiej > > do jakiegoś parku > > a tak to wszystko pięknie jest :D > > to przybywaj nekro do Bydzi:) co do pierzeji z kościołem to jest to raczej mało prawdpodobne choć idea jest cudna natomiast trwa budowa pierzeji na miejscu wyrwy w której stoi bar mleczny kaskada:) szczerze mówiąc nie wiem jak bedzie to dokładnie wyglądalo i czy rynek zostanie dopnięty ale na pewno będzie lepiej:) a Wenecja...oj dużo by tu można opowiadać jest taka sympatyzna strona na ten temat www.wyspa.mlynska.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: moja bydzia:) 26.07.06, 20:34 no proszę Cię, widziałem jak ma wyglądać zasłonięcie Kaskady, żenuła! ;-) zaraz pogrzebię to znajdę wizualizacje Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: moja bydzia:) 26.07.06, 20:43 joł podobno podrzucenie linka jest wskazane Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: moja bydzia:) 26.07.06, 20:56 nie jest to takie znowu najgorsze, ale mogliby odbudować kamienice, które tam wcześniej stały www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=6444066&postcount=188 Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: moja bydzia:) 26.07.06, 20:57 a tu cały wątek [Bydgoszcz] Rewaloryzacja Starego Miasta www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=261195&page=1&pp=20 Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: moja bydzia:) 26.07.06, 21:02 mi się podoba:) trochę monumentalne i mroczne....ale pewnie dlatego jest ok:) ale i tak żal teatru :( www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=261195&page=2&pp=20 Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: moja bydzia:) 26.07.06, 21:05 odbuduję:) zacznę jesienią jak dobrze pójdzie na mej drodze do podbicia swiata:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: moja bydzia:) 26.07.06, 21:08 to odbuduj też pierzeję rynku, a w kościele urządzi się muzeum ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: moja bydzia:) 26.07.06, 21:15 jakiś czas temu rozmawialem z szefem stowarzyszenia odudowy tejże pierzeji równolegle do lobbowania władz miasta na rzecz odbudowy szukają inwestorów prywatnych, którzy wkladając swe pieniążki byliby przecież wlaścicielami budynów czy zwłaszcza ekskluzywnych punktów handlowych czy usługowych ale odzew na razie niejaki:) choć kaskada jest zabudowywana też za kasę niejakiego Sowy, znanego i ponoć najlepszego cukiernika ot snobizm bydgoski i głupie teksty na imprezach rodzinnych to jest "tort od Sowy" (ściszonym przeciągającym akcentem na końcu rzecz jasna) albo "jakie pyszne ciasto, czuć, ze od Sowy" Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: moja bydzia:) 26.07.06, 23:00 tylko,żeby to była odbudowa zgodna z pierwowzorem, a tak - część rynku bedzie 'oryginalna', czesc bedzie fantazja architekta:( Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: moja bydzia:) 26.07.06, 23:04 tak jak oryginalna starówka warszawska;) Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: moja bydzia:) 26.07.06, 23:06 ale już dość o tym na KK zbyt wiele zdegustowania to wprowadziło na kk jest nawet sugestia a nawet prośba coby wątek komisyjnie usunąć nekro! Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: moja bydzia:) 26.07.06, 23:11 kopytko to ja władza to ja prośbę oddalam Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: moja bydzia:) 26.07.06, 23:13 narazasz sie na gniew naczelnika... poza tym nutopia wyraźnie napisła, zexuj ją to obchodzi czy jakoś tak...więc nie masz wyjścia Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: moja bydzia:) 26.07.06, 23:15 nie usunę tego wątku! i tematy dotyczące Bydgoszczy będą poruszane na tym forum! xuj mnie obchodzi, że komuś się to nie podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: moja bydzia:) 26.07.06, 23:16 ja tam mam daleko...ale zdegustowana Nutopia ma blizej do ciebie.... chyba nie chcesz by spłonęły Ci drzwi od mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: moja bydzia:) 26.07.06, 23:25 no widzisz:) i wszystko jasne na każdego jest metoda:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: moja bydzia:) 26.07.06, 23:27 prędzej sam dam się wypatroszyć, ha! Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: moja bydzia:) 26.07.06, 23:31 Ty?! to ja tak się zachwycam Bydgoszczą, a przyjdzie mi zginąć z rąk mieszkańca tego grodu! Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: moja bydzia:) 26.07.06, 23:37 tu prądem popieszczą, tam kosą przeżegnają ot, żeby nudno nie było:) przypomniała mi się scenka z kabaretu: - no i wtedy komuniści postanowili wszystkich uszczęśliwić - no i co? - no i nie wszyscy przeżyli tę próbę Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: moja bydzia:) 26.07.06, 23:40 tak to jest jak władza jest zbyt dobra dla obywateli trzeba szczęście dawkować Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: moja bydzia:) 26.07.06, 23:47 przypomnial mi się dowcip ale nie potrafię go opowizieć bla Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: moja bydzia:) 31.07.06, 18:59 nekroskop88 napisał: > to odbuduj też pierzeję rynku, a w kościele urządzi się muzeum ;-) > > będzie referndum:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=46132694 Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: moja bydzia:) 31.07.06, 20:43 fajnie, może się coś wreszcie ruszy:) > Bydgoszcz jest jedynym miastem w Polsce, które po wojnie nie odbudowało swojej starówki a to jest nieprawda:) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: moja brzydzia:) 26.07.06, 22:01 kamilar napisał: > Tak mi sie jakoś zawsze kojarzy:) moja brzydzia:) fajne:) (maku jak szło z tym tekstem, że trzeba się umieć śmiać z siebie??;) Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: moja brzydzia:) 26.07.06, 22:41 doskonale wiadomo, że nie mam poczucia humoru (a tu był jakiś dowcip?) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: moja brzydzia:) 27.07.06, 09:32 makbrajd napisał: > doskonale wiadomo, że nie mam poczucia humoru > (a tu był jakiś dowcip?) > TU dowcipu nie było ale podziwiam cię za szczerość Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: moja brzydzia:) 27.07.06, 09:34 a już myślałem, że był ot pieprzony kujawiak ze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: moja brzydzia:) 27.07.06, 09:49 szkodzą ci upały zapewne w porzednim poście piszesz , że nie było by za chwilę napisać , że myślałeś że był....a mowią ze to nutopia ma słąbą pamiec... Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: moja brzydzia:) 27.07.06, 10:05 makbrajd napisał: > oj szkodzą > ale idzie ku lepszemu > oby szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Odczepcie się od upałów są fajne:P 27.07.06, 10:13 Ja chce upałów przez cały rok, fundnijcie mi wczasy pracownicze na Bora Bora:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Odczepcie się od upałów są fajne:P 27.07.06, 10:24 nie zasłużyłeś, wypracowałeś tylko 160% normy Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Odczepcie się od upałów są fajne:P 27.07.06, 10:26 Przepraszam, ale jako odpowiedzialny za czystki w szeregach partyjnych i narodzie, nie mogę wyrabiać wiecej normy. Mam za mało ludzi, a Tych któych mam sa niekompetentni, są z kapitalistycznego układu, to są ludzie jeszcze od Macierewicza, dopóki ustawowo ich nie zweryfikujemy, nie będę mógł wykonywać wiecej jak 160% planu wyłapywania wrogów demokracji ludowej Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: moja brzydzia:) 27.07.06, 10:20 już prawie nie ma to jak gorąca herbata:) Odpowiedz Link Zgłoś