Dodaj do ulubionych

zycie za granica

26.08.06, 15:19
czy ktoras z was mieszka za granica? w jakim kraju i dlaczego akurat tam?
Ja pozdrawiam serdecznie wszystkich z Italii (dzisiaj deszczowej nie
slonecznej)
aga
Obserwuj wątek
    • myshen82 Re: zycie za granica 26.08.06, 15:26
      ja obecnie jestem w Anglii, ale juz za parenascie dni wracam do Polski...
      pozalatwiam wszystko co pozalatwiac musze :) i jade do Nowej Zelandii, gdzie,
      jesli wszystko dobrze sie ulozy, bede mieszkac :)))
      • elektyka Re: zycie za granica 26.08.06, 18:24
        ja od ok. dwoch lat mieszkam sobie w Edynburgu ( dla niewtajemniczonych stolica
        Szkocji ;] - watpie zeby tacy byli )... plany realizuje, wszytsko uklada sie
        pozytywnie ...jednak od czasu do czasu teskni mi sie za Starym Kochanym
        Poznaniem ...
    • diegosia Re: zycie za granica 26.08.06, 20:27
      Witam i ja. Od 6 lat mieszkam w Berlinie. Tutaj studiuje, zaczelam tzw. 'dorosle zycie' no i poznalam
      mojego obecnego meza. Na razie pewnie tu zostane, przynajmniej do skonczenia studiow, ale strasznie
      ciagnie mnie poludnie - w gory, wiec mozliwe, ze za pare lat sie tam przeniesiemy. No ale to na razie
      tylko marzenia :-)
      Pozdrawiam, gosia.
    • mad_die Re: zycie za granica 26.08.06, 21:56
      Witam, ja z Holandii piszę :) jestem tu od stycznia, z narzeczonym (Polakiem - zeby nie było;)), na razie uczę się języka :)

mag
    • jolitha Re: zycie za granica 27.08.06, 14:19
      Ja od polowy wrzesnia tez Italia :) Motyw : studia i zauroczenie wszystkim co
      wloskie. A ty z jakiego miasta agnesep piszesz?
    • supcik Re: zycie za granica 27.08.06, 15:12
      ja mieszkam w Polsce ktora dla mnie jest za granica:)sama jestem z
      Kazachstanu,jezdze do domu niestety dosc rzadko,sriednio 2razy do roku,potwornie
      teskne za rodzicami!!wybralam Polske bo mam polske pochodzenie czyli moja
      babcie.mieszkam w pieknym Krakowie wiec jest super;)
      • natalya20 Re: zycie za granica 27.08.06, 17:49
        ja mieszkalam poltora roku w holandii, teraz z moim holedrem i syniekiem
        mieszkamy w polsce:)
    • havana_pl Re: zycie za granica 27.08.06, 21:38
      Ja z kolei jeszcze nie mieszkam za granicą ale widzę siebie w przyszłości w
      Barcelonie... daję sobie 10 lat na zrealizowanie tego marzenia:) Trzeba by
      chyba zacząć od nauki katalońskiego. Może ktoś wie, gdzie można się tego języka
      uczyć w Poznaniu?:)
      • guapisima Re: BCN 27.08.06, 22:25
        Świetny wybór! Ja spędziłam semestr w Barcelonie i mam zamiar tam wrócić na
        stałe. Co prawda tak mi się wszystko pokręciło ostantio w życiu, że za 3
        tygodnie wyjezdzam do pracy do Anglii, ale ostatnio myślę, że nie zabawię tam
        zbyt długo, bo w Barcelonie zakochałam się na zabój. Teraz uważam, że za szybko
        się poddałam i za szybko przyjęłam ofertę pracy w Anglii. No ale w końcu nie
        muszę tam zostać do końca życia. Mój obecny plan: Anglia minimum do końca roku,
        jak wytrzymam to 6 mies, zeby może trochę kasy odłożyć,a jak nie będzie tak źle
        to może rok, a potem Barcelona, chocbym tam miała być kelnerką.
        Co do katalońskiego w Poznaniu to nie wiem, ale w większości przypadkow
        hiszpanski i rozumienie katalonskiego mi wystarczało. Z tego co wiem, łatwo
        znaleźć kursy na miejscu.
        • havana_pl Re: BCN 28.08.06, 21:53
          A jak wyglądają koszty utrzymania w Barcelonie? Bo ja tak narazie tylko sobie
          marzę, ale w końcu marzenia się spełniaja:) Do zobaczenia w Barcelonie?;)
    • kingadpl Re: zycie za granica 28.08.06, 16:46
      a ja w Holandii. Studiuje tu i mieszkam z narzeczonym (Holendrem), poznalismy
      sie na studiach w Niemczech i tak wyszlo. Ale juz nie moge sie doczekac kiedy
      wrocimy na stale do Polski :))
    • elka1983 Re: zycie za granica 28.08.06, 20:16
      Ja obecnie jestem w Oxfordzie (Anglia) ale za dwa tygobnie wracam do Polski,został mi ostatni rok studiów! Od razu po obronie wsiadam w samolot i jestem tu z powrotem!
      Mój chłopak jest tutaj od dwóch lat, wiec swój czas dzielę miedzy Szczecin i Ox!
      Pozdrawiam
      • irenka82 Re: zycie za granica 28.08.06, 20:40
        ja chce do wloch i do mojego wlocha
        ale to dopiero najmarniej za 2 lata
    • zipjc Re: zycie za granica 28.08.06, 22:09
      a ja mieszkam w Polsce i choc nie jest mi zle to zastanawiam sie nad wyjazdem
      do Londynu, wiąze sie to z pewnymi hmm jakby to powiedziec ( zmianami,
      decyzjami ) m.in. moje studia tutaj- wzielabym urlop dziekanski.
      wyjechalabym z chlopakiem na ( prawdopodobnie ) rok i sie ostro zastanawiamy co
      robic...bylby to wyjazd raczej w celu 'znalezienia swojego miejsca ", z
      ciekawosci, raczej nie za kasa, bo pewnie na poczatek mielibysmy nie najlepsza
      prace- on na budowie, ja - opieka nad dzieckiem itp.( ?). a w Polsce nie mamy
      zle, oboje studiujemy i pracujemy i do zeszlego tygodnia raczej nie bylo mowy o
      wyjedzie ( przynajmniej z jego strony) a teraz prosze....
      powiedzielismy sobie ze podejmiemy decyzje do konca sierpnia... juz niedlugo a
      ja dalej nie wiem...:)
      moze mi doradzicie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka