justysbytomianka 02.09.06, 22:11 a dzieciństwo to mi sie kojarzy z orężadą albo oranżadą ( nie pamiętam ) lodami mewa i batonem krymskim :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lejdik Re: dawne smaki 02.09.06, 23:12 A mnie smak dzieciństwa kojarzy się z turecką chałwą w puszce, wisniami w likierze alkoholowym i serkiem homogenizowanym o naturalnym smaku:)I z kotletem, którego nigdy nie było, a ja tak uwielbiałam prawdziwe (czyli w panierce)schabowe!:( Odpowiedz Link Zgłoś
tercybiades Re: dawne smaki 03.09.06, 13:31 Woda z sokiem z saturatora, kotlety z mortadeli(w panierce;), lody od gościa na plaży - "loooody Calypsoo, loooody" i to co kochałem najbardziej - LEGUMINA!!!;) Odpowiedz Link Zgłoś
proces7 Re: dawne smaki 05.09.06, 14:05 Lody kalipso, lody! Dla ochłody! Jedna babcia chorowała, zjadła loda, wyzdrowiała. Lody kalipso, lody. Kto kupuje? Odejdź gówniarzu bo cię opluję. Placki ziemniaczane i gołąbki, mniammi. Odpowiedz Link Zgłoś
woow2306 Re: dawne smaki 05.09.06, 15:14 Gorący chleb z wypieku tuż przed dużą przerwą w piekarni obok szkoły, do tego jogurt truskawkowy, rzadki i paskudny w smaku jak nic na świecie... ale w wyżej wymienionym zestawie: pycha! Babciny barszcz biały z dodatkiem suszonych grzybów, cukierki-krówki wytwarzane na własnej kuchence gazowej, "blok" - dziwny twór z masy herbatnikowej , mleka w proszku , kakao i dodatkow w-g dostępności... a nigdy tak jak smak i ochota dyktowała. Odpowiedz Link Zgłoś
sprawa7 Re: dawne smaki 05.09.06, 23:03 Okrajki z ciasta makaronowego, pieczone na rozgrzanej blasze pieca węglowego, prawdziwe, ciągnące się krówki, chleb z masłem i powidłami z czerwonych borówek, kluski na parze ze śliwkami, gumy do żucia-kupowane na wagę, cukierki kamyczki i niedojrzałe, kradzione jabłka. Odpowiedz Link Zgłoś
justysbytomianka Re: dawne smaki 06.09.06, 09:17 co to za cisto makaronowe? nalesniki? Odpowiedz Link Zgłoś