diabollo 26.09.06, 17:50 ...napisał ten tekst 26 lat temu, a tak aktualnie... Wizjoner jakiś? Czy to tylko nasza "prawica" przejęła peerelowską retorykę? serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,3640733.html Może pojawią się komentarze? Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fnoll Re: Jan Józef Lipski... 26.09.06, 23:53 czytałem dzisiaj właśnie i dotarło do mnie (po latach!) ubóstwo edukacji historycznej, którą odebrałem w szkołach... :/ odkładam do domowej biblioteki Odpowiedz Link Zgłoś
pelengajew Re: Jan Józef Lipski... 27.09.06, 09:04 Sz.F. Diabollo czy Ty przypadkiem nie przesiąknąłeś za bardzo zachodnią lewacko- ateistyczną zgnilizną? Jan Józef Lipski no, no. Popatrzmy: socjalista, mason. Prezes Klubu Krzywego Koła do którego należał Jerzy Urban. Współtwórca odbudowy PPS z Ikonowiczem. Hmmmmm. Czy trzeba Sz.F. Diabollo coś dodawać? Musisz Sz.F. Diabollo być tam na obczyźnie czujniejszy. Wokół Ciebie czai się Zło. Zło przebrane w pseudo filozofie utworzoną przez marksistowsko-masoński spisek. Ty jako przedstawiciel Narodu Polskiego, będąc młodym inteligentnym człowiekiem musisz nauczyć się oddzielać to co dobre, prawdziwe od tego co jest fałszem. Niepokoi mnie, że młody Polak czytuje artykuły w których podważa się oczywiste fakty o odwiecznej polskości ziem zachodnich i szkaluje się historię Macierzy. Macierzy, która przez tyle wieków strzegła chrześcijańskiej Europy przed zalewam muzułmańskiej zarazy płacąc za to krwią swoich synów i córek. Jesteś potomkiem Narodu Bohaterów, Rycerzy bez Skazy i Prawych Chrześcijan. Gdy widzisz jak szkalują i obrażają Kraj Twoich Przodków musisz reagować, TRZEBA POKAZAĆ WROGOM NASZEJ UKOCHANEJ OJCZYZNY GDZIE ICH MIEJSCE! JEDENA RZECZYPOSPOLITA, JEDEN NAROD, JEDEN.......... Kche, kche . Przepraszam, uniosłem się. A tak na poważnie, ciekawe co by Lipskie powiedział, że człowiek, który pośmiertnie odznaczył go Orderem Orła Białego odsłania pomnik „Ognia”. Trzymaj się ciepło. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: Jan Józef Lipski... 06.10.06, 21:24 pelengajew napisał: > Sz.F. Diabollo czy Ty przypadkiem nie przesiąknąłeś za bardzo zachodnią lewacko > - > ateistyczną zgnilizną? > Jan Józef Lipski no, no. Popatrzmy: socjalista, mason. Prezes Klubu Krzywego > Koła do którego należał Jerzy Urban. Współtwórca odbudowy PPS z Ikonowiczem. > Hmmmmm. Czy trzeba Sz.F. Diabollo coś dodawać? > Musisz Sz.F. Diabollo być tam na obczyźnie czujniejszy. Wokół Ciebie czai się > Zło. Zło przebrane w pseudo filozofie utworzoną przez marksistowsko-masoński > spisek. Ty jako przedstawiciel Narodu Polskiego, będąc młodym inteligentnym > człowiekiem musisz nauczyć się oddzielać to co dobre, prawdziwe od tego co jest > > fałszem. Niepokoi mnie, że młody Polak czytuje artykuły w których podważa się > oczywiste fakty o odwiecznej polskości ziem zachodnich i szkaluje się historię > Macierzy. Macierzy, która przez tyle wieków strzegła chrześcijańskiej Europy > przed zalewam muzułmańskiej zarazy płacąc za to krwią swoich synów i córek. > Jesteś potomkiem Narodu Bohaterów, Rycerzy bez Skazy i Prawych Chrześcijan. Gdy > > widzisz jak szkalują i obrażają Kraj Twoich Przodków musisz reagować, TRZEBA > POKAZAĆ WROGOM NASZEJ UKOCHANEJ OJCZYZNY GDZIE ICH MIEJSCE! > JEDENA RZECZYPOSPOLITA, JEDEN NAROD, JEDEN.......... > Kche, kche . Przepraszam, uniosłem się. > > A tak na poważnie, ciekawe co by Lipskie powiedział, że człowiek, który > pośmiertnie odznaczył go Orderem Orła Białego odsłania pomnik „Ognia̶ > 1;. > > Trzymaj się ciepło. > Pozdr. > Kochany Pelengajewie, Znowu pragnę złożyć moje serdeczne Bóg zapłać za Twój wpis. Rzeczywiście muszę bardziej uważać uważać na masonów, Układ, no i w ogóle. Pwiadasz, że Jan Józef Lipski był prezesem Klubu Krzywego Koła do którego należał Jerzy Urban? Rany Boskie! Czuwaj! Kłaniam się nisko i pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pelengajew Re: Jan Józef Lipski... 27.09.06, 09:31 Ledwie skończyłem pisać moje wygłupy o Lipskim a tu przeczytałem, że minister Giertych chce usunąć z programu lektur obowiązkowych Gombrowicza?! Czyżby rzeczywistość chciała doganiać moje debilne teksty? Chciałem córką wysłać za granicę do szkoły średniej. Jak tak dalej pójdzie trzeba będzie ją wysłać za granicę już do podstawówki. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: Jan Józef Lipski... 06.10.06, 21:33 pelengajew napisał: > Ledwie skończyłem pisać moje wygłupy o Lipskim a tu przeczytałem, że minister > Giertych chce usunąć z programu lektur obowiązkowych Gombrowicza?! > Czyżby rzeczywistość chciała doganiać moje debilne teksty? > Chciałem córką wysłać za granicę do szkoły średniej. Jak tak dalej pójdzie > trzeba będzie ją wysłać za granicę już do podstawówki. > Pozdr. Jak to mówią "są rzeczy na niebie i ziemi, o których nie sniło się filozofom". Gombrowicza upupić? Rozumiem, że Giertych, w ogóle politycy grają o duże stawki do których potrzebne jest im poparcie społeczne, ale jakoś mnie to boli, że zakładają a priori, że społeczeństwo to idioci. Otwartym pozostaje pytanie retoryczne - czy mają rację? Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś