drzejms-buond 03.10.06, 10:56 strzelać do amisza???do dzieci???? to... to jak rozmyslnie rozjechać wiewiórkę... ? toż to samo chodzące dobro jest... ? ja myślę,że światu potrzebna jest lewatywa! :-[ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
around_the_sun Re: strzelać do Amisza 03.10.06, 20:10 ja bym stawiała na CZOPKI ... Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: strzelać do Amisza 03.10.06, 21:47 nasza TVp sie troszke wstrzelila z tematem jutro na jedynce(cos po 20) ma byc jakis film z amiszami w roli glownej nie wiem nawet czy to nei bedzie cos podobnego do tego co sie tam stalo :( A swoja droga to ciekawe maja zycie ci Amisze, bryczki jakies hulajnogi, slomkowe kapelusze tylko jak oni z neta korzystaja, chyba tak jak kury slawnego chodowcy drobiu w zoltym sweterku :) Odpowiedz Link Zgłoś
zeberkaa Re: strzelać do Amisza 04.10.06, 09:18 Widziałam hamerykancki program, na którym było coś prawie na temat. Amiszki nie miały doma telefonów, ale przed każdą chałpą wzdłuż drogi stały budki telefoniczne, kobitki se wychodziły z domu i pitupitu. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: strzelać do Amisza 04.10.06, 10:34 ja tam ich podziwiam. pamiętacie film SWIADEK z H.Fordem? to był zaczątek mojej fascynacji tym zjawiskiem... ale skąd Dziki Kamień wiedział,że taki film TERAZ puscić trzeba , to nie wiem? Może on rzeczywiscie WIZJONER JEST? Może on rzeczywiscie MISJE POSIADA? łał... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: strzelać do Amisza 05.10.06, 11:45 ale czemu guzików nie używają , to nie wiem do dziś Odpowiedz Link Zgłoś
gregorz Re: strzelać do Amisza 05.10.06, 13:55 widac latwiej jest kiecke w gore i juz mozna oddawac sie przyjemnosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: strzelać do Amisza 05.10.06, 15:01 uwielbiam ten film... ... jak una unemu w oczy patrzy kiedy uny Ford wyjeżdża, mmmmmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: strzelać do Amisza 05.10.06, 20:34 Tylko kobiety pono, bo jest napisane w Biblii, że niewiasta ma się nie stroić, a nigdzie nie jest napisane, że mężczyzna nie może się stroić. W XVII wieku, kiedy powstała ich wspólnota, guziki były ozdobne i często bardzo drogie. Niektóre źródła też twierdzą, że guziki się za bardzo kojarzą z mundurami. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: strzelać do Amisza 06.10.06, 15:31 aaa! strojne guziki..a takie np. rzepy to chyba też nie , bo to nowinka techniczna? a tego Forda to ja lubiłem najbardziej tamoj przy śniadaniu... gdy nabijał się z telewizyjnej reklamy "pyszna kawusia kochanie..." Odpowiedz Link Zgłoś