danas74 01.02.08, 11:28 czy któras z Was ma i używa takie formy?? bo przymierzam sie do zakupu, ale chciałam najpierw wybadac rynek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grimma Re: SILIKONOWE FOREMKI DO CIAST??? 01.02.08, 11:52 moja bratowa superkuchmistrzyni uzywa i chwali sobie (tzn na prezent chciala jakies dodatkowe ) Odpowiedz Link Zgłoś
azzure1 Ja używam 01.02.08, 12:44 co prawda na razie mam tylko jedną, tortową, następne 3 idą dopiero w paczce. Mam taką zwykłą, kupioną w rossmannie w zeszłym roku za 15 zł , szarą, z grubszymi brzegami. Chwalę sobie, bo: -jak się naleje ciasta płynnego, to się "wyprostowuje", za to przy przechowywaniu można lekko upchnąc co dla mnie jest ważne, bo mam do dyzpozycji całe 2 szafki kuchenne - nie rdzewieje - łatwo się myje - łatwo się ciasto odkleja od brzegów, chociaż trzeba trochę wprawy, żeby je wyjąc bez połamania Odpowiedz Link Zgłoś
opium74 Re: Ja używam 01.02.08, 14:08 no właśnie - ja chciałam do tarty kupić ale jak taką tarte później wyjąć?? bo przeciez nożem się w tym nie kroi?? Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 dzieki Ci Danka za ten wacik:) 01.02.08, 20:46 tez sie zastanawiam nad zakupem, nawet z Buba o tym ostatnio gadalam z checia poczytam opinie uzytkowniczek Odpowiedz Link Zgłoś
azzure1 z tartową nie ma problemu, gorzej tOrtową 02.02.08, 01:57 ale i tak na razie otrzebuję pomocy drugiej osoby - ona ldgina brzegi, ja unoszę dno od spodu i forma się jakby "wywija" na lewą stronę - tylko trzeba delikatnie i powoli, ja parę tart zbierałam z podłogi Odpowiedz Link Zgłoś
nunna81 Re: SILIKONOWE FOREMKI DO CIAST??? 01.02.08, 21:41 Mam dwie,jedną do tarty w kształcie serca i jedną do babeczek.Wypróbowałam tą do babeczek i nie zdała egzaminu,ale to chyba dlatego żem fujara i wlałam ciasto od razu do foremek a to chyba coś nie tak,bo mi nie wyrosły te baby.Wiem,że powinny wyrosnąć,bo piekłam je razem z babkami w zwykłej blaszce,nosz cholera jasna powinnam chyba zapisać sie na jakieś kursy"jak piec w silikonowych foremkach"D Odpowiedz Link Zgłoś
nuna27 Re: SILIKONOWE FOREMKI DO CIAST??? 02.02.08, 00:17 mam, uzywam i polecam. Oprocz ciast, mozna uzywac do rozynych wypiekow- tart, fritat z warzywami itd. Odpowiedz Link Zgłoś
baskokvet Re: zamówiłam na alegro- do mufinów- 04.02.08, 11:38 razem z mąka mm. Zdam relacje jak wypróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
baskokvet Re: wypróbowałam 11.02.08, 09:57 Kupiłam foremkę do muffinek silikonową firmy fackelmann. polecam szczerze! REWELACJA! Na allegro za około 9 zł. Pierwszy raz posmarowałam tłuszczem - tak jak nakazali. Up[iekły mi się muffinki szybciutko- max to 15 minut. Wypadały same z tej formy - żadnych kłopotów z wyjęciem bez papilotek papierowych! Jestem bardzo zadowolona. Kupię sobie inne kształty. Muffinki piekłam kakaowe z książki MM Karuzela smakó i teraz jem je na sniadanie! Odpowiedz Link Zgłoś
danas74 Basko 11.02.08, 14:12 ja też piekłam muffiny przedwczoraj kakaowe ale z powodu braku foremek upiekłam je normalnie w blaszce jak ciasto, wyszło pyszne, tylko za duzo kakao dałam i trochę gorzkawe i tez je wcinam na śniadanie z dżemem na fruktozie-pycha! a foremki silikonowe też se zamówię Odpowiedz Link Zgłoś
baskokvet Re: moje tez gorzkawe i rodzina buczy że niesłodki 11.02.08, 14:33 ale przynajmniej mi nie wyżrą wszystkiego od razu- a dzisiaj sobie zrobie wytrawne- pomidorowe - przepisy z forum zuzla. Odpowiedz Link Zgłoś
danas74 hehehe 11.02.08, 17:42 u mnie tez dzieciaki nie chcą a my z małżam się zażeramy DD Odpowiedz Link Zgłoś