nict1 19.03.03, 15:19 przyjaciele...i niech sie warzy na smaczek każdy :)))) Ja – nict pierwszy - zaczynam: wody wlałem i wiosenki dosypałem :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jtka Re: gar jest, a w nim miejsca wiele, więc...wrzuc 19.03.03, 15:57 ja zaś do garnka dorzucam witaminek pięć garści, natki zielonej, marchewkowej czerwonej maści , a na dokładkę grochu zielonego w miseczce, by kolory ożyły w naszej zupeczce! Pozdrawiam - ita_wracająca_do zdrowia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dmd13 Re: gar jest, a w nim miejsca wiele, więc...wrzuc 19.03.03, 16:39 to i ja do zupki się dołożę dwa żonkile, jakiś orzech garść goździków,trzy brukselki by nasz usmiech taaaki wielki.... Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 w tym zaganianiu zapomnialem wrzucić do gara 19.03.03, 18:07 taką dzisiejszą myśl dręczącą, że rozdzielając swoje serce, swój umysł i swoją duszę między innych, człowiek staje się wielokrotnością istnienia... _____________________ nict pierwszy w pogaduchach na poduchach hehehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: w tym zaganianiu zapomnialem wrzucić do gara 19.03.03, 18:15 oj , nictu, toś Ty dziś podzielony, ale ciekawo po ilekroć? Pewnie sam już nie wiesz;-)))) A ja do zupki dorzucę jeszcze szczyptę uśmiechu mego, niech ten kto zupke zje, dziś uśmiechnie się!!! Pozdrawiam -ita_zupę_warząca Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 szczypnę szczyptę i ... 19.03.03, 18:41 jtka napisała: > oj , nictu, > toś Ty dziś podzielony, ale ciekawo po ilekroć? > Pewnie sam już nie wiesz;-)))) a skąd Ty o tym wiesz? > A ja do zupki dorzucę jeszcze szczyptę uśmiechu mego, > niech ten kto zupke zje, > dziś uśmiechnie się!!! bardzo mi dzisiaj potrzeba tego uśmiechu dlatego szczypnę szczyptę ze szczypty i...może się jeszcze nią z Kimś dzisiaj podzielę? > Pozdrawiam > -ita_zupę_warząca i ja Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: szczypnę szczyptę i ... 19.03.03, 18:45 dziel, dziel się mym uśmiechem, on ma cechę specyficzną,że sam na usta pcha sie! i nieś go w świat szeroki :-))))))))))))) Pozdrawia- ita Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 niosę i obdzielał będę :-) 19.03.03, 18:50 a jeszcze i swojego dołożę hehehe :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) może się rozmnoży hehehe:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka niech mnoży się na świat cały 19.03.03, 18:52 oj, niech się mnoży, dziś potrzeba bardzo wielu uśmiechów, zwłaszcza otuchy i wsparcia :-)))))))))) Pozdrawiam ita_uśmiech_rozsyłająca:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 Jtko, możesz choć na chwilę przestać 19.03.03, 19:05 mówić, żebym mógł przestać słuchać i wyjść wreszcie? tylko się na mnie nie gniewaj :-) posłucham wszystkiego i jeszcze więcej, ale teraz muszę wyjść :( ...muszę kiedyś porozdawać te uśmiechy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka a idź wreszcie.. 19.03.03, 19:07 a idź , idź wreszcie! miotełkę mam wziąść do ręki? czego czytasz? jak wrócisz to poczytasz!!!! Pozdrawiam ita_z_miotełką_w_ręku ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 no dobrze, już idę a Ty nie musisz miotełki 19.03.03, 19:13 brać, bo się jeszcze zmęczysz rekonwalescentko i na powrót do łóżka uciekniesz :)) P.S. poczytam jak napiszesz :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jtka spróbuj... 19.03.03, 19:38 mi się jeszcze raz odezwać, a miotełkę w ręku ujrzysz! Nic to,że się do łóżeczka położę później!!! Pa Nict1- ita_z_groźbą_w ręku ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 nie spróbowałem, wolałem nie oberwać :-) 19.03.03, 21:05 jtka napisała: > spróbuj > mi się jeszcze raz odezwać, a miotełkę w ręku ujrzysz! > Nic to,że się do łóżeczka położę później!!! bo z choróbska lubisz być wyciągana :-)) > Pa Nict1- Pa powiedziałem :( > ita_z_groźbą_w ręku ;-)))) zabawnie musi wyglądąć, więc wróciłem :)) i się zachwycam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka ciesz się... 19.03.03, 21:08 ciesz się,że miotełka na Tobie nie została wypróbowana ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: gar jest, a w nim miejsca wiele, więc...wrzuc 19.03.03, 19:55 a do gara proszę wrzucać , co kto ma pod kucharską ręką zwinną, by się zupka gotowała, i wiosennie smakowała! bo wiosenka już tuż tuż, trzeba być zdrowym i silnym, i już!!! Pozdrawiam ita_z_rymowanym_językiem ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: gar jest, a w nim miejsca wiele, więc...wrzuc 19.03.03, 21:23 A ja dorzuce do garneczka promykow slonecznych jedna i druga garsteczka. I bedziemy jesc lyzkami te sloneczna zupke z groszkami !! Z wieczornymi pozdrowieniami i slonecznymi usmiechami witam Was wszytskich cieplutko ! :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: gar jest, a w nim miejsca wiele, więc...wrzuc 19.03.03, 21:27 slo-onko kochane, w końcu wyszłoś z ukrycia!!!:-))) na Ciebie też przerzucam pilnowanie zubki wiosennej , by się nie przypaliła Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 Slo-onko :) 19.03.03, 21:29 slo-onko napisała: > Z wieczornymi pozdrowieniami > i slonecznymi usmiechami witam Was wszytskich cieplutko ! :)))))) ja Cie też :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 dorzuciłem i jeszcze dorzucę uśmiechów :)))))))))) 19.03.03, 21:26 Jtki rozmnożonych przez dzielenie :)) i swoich przez zarażanie dorzucam też mendel nadziei, że Ktoś tu jeszcze przyjdzie i coś dorzuci :)) a na dokładkę kilka łez, bo muszę znowu wyjść bez pogaduch i bez poduch :(( Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dorzuciłem i jeszcze dorzucę uśmiechów :))))) 19.03.03, 21:32 Jtka, ja juz pilnowalam rzulwikowa zupinke i niestety niedokonczylam jej gotowac, zabraklo chetnych do probowania. az boje sie pomyslec co bedzie z nasza zupka jesli Was tu nie bedzie ?:(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: dorzuciłem i jeszcze dorzucę uśmiechów :))))) 19.03.03, 21:34 slo-onko kochane, ja rano zaglądne i doprawię, jak trzeba będzie! A przez dzień cały pilnowałam zupki wiosennej nictusia i wcale ona milusia;-) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dorzuciłem i jeszcze dorzucę uśmiechów :))))) 19.03.03, 21:37 A jak przecudnie pachnie slonkiem groszkiem wiosenka ladnie. Dopilnuje dopilnuje slowo daje postaram sie najlepiej jak bede mogla. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: dorzucam jeszcze....... 19.03.03, 21:36 świeżej pietruszki, mojego uśmiechu, mieszam delikatnie, dorzucam bazylii świeżej (dobrze działa na humorek :)) smaczna zupka? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: dorzucam jeszcze....... 19.03.03, 21:37 ulalko, z ciebie jest suuuper kucharka!:-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: dorzucam jeszcze....... 19.03.03, 21:43 Promykiem zamieszam i lyzka pokrece, a potem lyzka sprobuje i powiem Wam wszytskim ze wysmienicie smakuje. :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: dorzucam jeszcze....... 19.03.03, 21:43 dziękuję Itko :))) jakoś tak lubię gotować, a dla ludzi, którzy to docenią, to przyjemność :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 a zmieści sie jeszcze w garze myśl taka jedna... 19.03.03, 21:44 zabłąkana, że kto poprzestaje na małym, temu i ostatnia kasza potrafi wykipieć? Odpowiedz Link Zgłoś
jtka wiem już me kochane ... 19.03.03, 21:44 że dopilnujecie zupkę zgrabnie, doprawicie młodym zielem, przyprawicie swym uśmiechem, a wtedy wszyscy wkoło będą śmieli się wesoło! A Nict na dokładkę jeszcze Wam coś przyniesie i zupkę , jak nic, bedzie można spożyć w lesie! A może na łące? Nad rzeczką szemrącą? Będziemy musieli wybrać miejsce pachnące!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 hehehe :)) a Ty czemu jeszcze nie 19.03.03, 21:47 w łóżku? ..może teraz ja miotełki poszukam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 po Twojemu miło było :))))) 19.03.03, 22:05 a teraz kołysanki nakręcone więc się zakręcaj a nie wykręcaj od spanka? Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: wiem już me kochane ... 19.03.03, 21:47 no to mieszamy zgodnie ze Sloonkiem :))) Nictus, wrzucaj, co przyniosłeś i próbujemy :)) żeby Itka spróbowała chociaż :))) zanim nam zaśnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: wiem już me kochane ... 19.03.03, 21:48 A ja jutro zupke od rana podgrzeje i promykiem sloneczka po buzi posmyram. a teraz zmykam bo ksiezyc mnie goni. dobranoc wysmienicie kolorowych snow :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: wiem już me kochane ... 19.03.03, 21:53 slo-onko napisała: > A ja jutro zupke od rana podgrzeje i promykiem sloneczka po buzi posmyram. a > teraz zmykam bo ksiezyc mnie goni. dobranoc wysmienicie kolorowych snow :)))))) Kolorowych snów Słoneczko :)))) śpij dobrze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka życzę... 19.03.03, 21:48 Wam jeszcze , by zupka wjechała na 2000!!! Jaki wtedy będzie aromat super Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 to i dobrze, że się wymknął... 19.03.03, 22:10 jtka napisała: > Wam jeszcze , by zupka wjechała na 2000!!! p.s.ten liścik poprzedni spod kontroli mi się wymknął;-) ... bo ciut zupkę do 2000 przysunął :-) Odpowiedz Link Zgłoś
_mea_ Re: życzę... 19.03.03, 22:11 jeszcze jedna zupka? nooooo toooo jaaaa dorzuce .... hmmmm, o wiem! kuleczki na mlego! pyyyycha:) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: życzę... 19.03.03, 22:20 ooooo!.. super :)) spróbujmy.... mhhmmmmmmmm.... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 _Mea_ :-) 19.03.03, 22:21 _mea_ napisała: > jeszcze jedna zupka? nooooo toooo jaaaa dorzuce .... hmmmm, o wiem! kuleczki > na mlego! pyyyycha:) a może, jeszcze coś wynajdziesz? może szczyptę "zaniedbania poduchowego" odrobinę "dowartościowania ksiazkowo-uczelniano-spolecznego" kilka "grzechow których nie pamietasz"(?!) i nic "żalu" bo by Ci - "uuuuu, nos urósł" hehehe :))) Pozdrawiam i gratuluje bo czuję, że jest czego :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
_mea_ Re: _Mea_ :-) 20.03.03, 11:14 > a może, jeszcze coś wynajdziesz? > może szczyptę "zaniedbania poduchowego" > odrobinę "dowartościowania ksiazkowo-uczelniano-spolecznego" > kilka "grzechow których nie pamietasz"(?!) > i nic "żalu" bo by Ci - "uuuuu, nos urósł" Nictaku, wredoto! I co? Myslisz, ze mi dogryzles? Nic(t) z tych rzeczy:P Jezyk pokaze, a bo co.... tradycje szanowac!:P A grzechy pamietam, ale kto powiedzial, ze sie o nich dowiecie? > hehehe :))) > > Pozdrawiam i gratuluje bo czuję, że jest czego :)))))))) Czujesz, ze jest czego? Hmmmmnnn... Ciiiiii, nic nie powiem, jezyczek zawiazany, ale to nie powod, zeby go nie pokazac:P Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 _Mea_ :-) 20.03.03, 12:35 _mea_ napisała: > Nictaku, wredoto! I co? Myslisz, ze mi dogryzles? Nic(t) z tych rzeczy:P > Jezyk pokaze, a bo co.... tradycje szanowac!:P ładny i zdrowo wygląda :-) > A grzechy pamietam, może się zastanów pamiętasz czy nie pamiętasz? (hmm, raz tak, raz siak...) > ale kto powiedzial, ze sie o nich dowiecie? nict nie powiedział :-) > > Pozdrawiam i gratuluje bo czuję, że jest czego :)))))))) > Czujesz, ze jest czego? Hmmmmnnn... Ciiiiii, nic nie powiem, jezyczek > zawiazany, ale to nie powod, zeby go nie pokazac:P obiecanki, cacanki...hehehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
_mea_ Re: _Mea_ :-) 20.03.03, 13:41 Nic(t)poniu jeden Ty! Prosze mi sie tu nie przedrzezniac, bo jak sie zdenerwujeee, to po inne metody siegne niz pokazywanie jedyka... Miej sie na bacznosci:) > > A grzechy pamietam, > może się zastanów pamiętasz czy nie pamiętasz? (hmm, raz tak, raz siak...) > Ojejku, tak za slowka lapiesz. Tak to jest, z tymi kobietami. Raz tak, raz siak. I tak nic(t) na to nie poradzisz:P > obiecanki cacanki.... to je ono:) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 przyjdzie chyba sen w gar wrzucić i udusić :-) 19.03.03, 22:49 jak tu samą zupę z takimi pysznościami zostawić na ogniu? poprzypala się co gęściejsze, reszta wyparuje i tylko smród zostanie... eee nie! gar z ognia odsunę, snu nie ugotuję, a rano Ktoś pewno zajrzy, poprzysuwa, podokłada i dalej pitrasić będzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: gar jest, a w nim miejsca wiele, więc...wrzuc 20.03.03, 06:27 zupki troszkę już wczoraj siorbnęłam, dzięki temu snem się owinęłam, a dziś po wszystkich choróbskch wypoczęta już cała wielka micha z załącznikami wzięta, gar stawiam na ogienku malusim, by zupka nasiąkła się aromatem milusim! Z samego ranka śniegiem pokrytym -ita(mam nadzieję,że słoneczko tą cieniutką pokrywę roztopi) :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: gar jest, a w nim miejsca wiele, więc...wrzuc 20.03.03, 12:22 Kipi zupka kipi. Wstawajcie spiochy i niespiochy. Wszyscy do garneczka . Lyzke w dlon talerzyk przygotowac i smakowac, smakowac, smakowac ........ Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 i dorabiać i doprawiać... 20.03.03, 12:39 czym kto ma pod ręką i... na wątrobie - w bigosie sie wszystko zmieści :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: gar jest, a w nim miejsca wiele, więc...wrzuc 20.03.03, 14:49 ja też już dziś spróbowałam, skosztowałam i sie w zupce do cna rozmiłowałam ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 Jtko cieszę się, że Ci lepiej, ale..... 20.03.03, 12:26 mnie się dzisiaj ryczeć chce :( dlatego do gara łez nakapię - najwyżej przesolę :( a jak jeszcze i innościami naszpikuję dla zagęszczenia, to z tej wiosennej zupki najwyżej się bigos jakiś wykisi :( Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: gar jest, a w nim miejsca wiele, więc...wrzuc 20.03.03, 12:33 a ja pomimo lez wrzucam swoj usmiech i sloneczna pogode :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 to ja łyżeczkę.. 20.03.03, 13:11 tego uśmiechu i ładnej pogody od razu do smakowania proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko smakowac prosze 20.03.03, 13:22 uuuuwazaj podaje lycha do pyszczka. i jak????? smakowita juz? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
_mea_ Re: gar jest, a w nim miejsca wiele, więc...wrzuc 20.03.03, 13:47 oj, dzis do gara sobie nawrzucam.. emocje, smutek, usmiech, sos z telepizzy, czosnek i jeszcze troszke kuleczk na mleko, bo nasiakly i nie wyplywaja Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 ładuj co tam tylko masz... 20.03.03, 13:56 pod ręką, na półce i pod półką :) Pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 jak myślicie? 20.03.03, 14:39 jak przydeptane i pochlapane szampanem 2000 dorzucę - zacznie kipieć? P.S. lepiej idę sobie, Itce gar zostawię, bo ze mnie kucharz, jak...(nie powiem co:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka najlepiej... 20.03.03, 14:47 spróbować, bo inaczej nigdy sie nie dowiesz, a gdy zupka zacznie kipieć, dmuchaj, dmuchaj, ile sił masz ;-)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka i mieszam ... 20.03.03, 15:24 mieszam cały czas, by się nic nie przypaliło , ani z garnka nie uciekło! Bo bym miała zabawę w chowanego po poduchach;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: i mieszam ... 20.03.03, 15:44 mhmmmmniam :)))) pewnie niebawem trzeba będzie zacząć gotowanie nowej zupki, bo ta nam dobrze idzie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: i mieszam ... 20.03.03, 15:50 Ulalko, bo tu sami wyśmienici kucharze i kucharki ;-)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka jestem ... 20.03.03, 18:12 jestem , sopkojnie jeszcze..... ale przyjdzie niestety czas , gdy troszkę mnie tu rzadziej będziesz widział... Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 to i dobrze, że jesteś 20.03.03, 20:37 jtka napisała: > jestem , sopkojnie jeszcze..... > ale przyjdzie niestety czas , gdy troszkę mnie tu rzadziej będziesz widział... > ważne, że..będę widział :-) choć ja tu przecież nie mieszkam :) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: gar jest, a w nim miejsca wiele, więc...wrzuc 20.03.03, 19:13 to ja idę zupkę pichcić by te wszystkie łzy dzisiejsze osłodzić dorzucę garść malinek słodkich poziomek , co na polance cichej rosną jabluszek ciepłym wiaterkiem pachnących zamieszam to wszystko może ze trzy razy zagotuję , podgrzeję i przygotuję gościom wieczornym do spożycia Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 już wieczór.. 20.03.03, 20:40 i czas najwyższy na kolacji smakowanie z gara smakow kosztowanie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: gar jest, a w nim miejsca wiele, więc...wrzuc 20.03.03, 21:13 tak, pora już siadać na poduchach i smakować smakować naszej zupki poduchowej o smaku wiosny pachnącej niech ukoi nasze nerwy stargane dniem codziennym niech obdarzy nas uśmiechem na dzień kolejny niech sercom otuchy doda i sen spokojny sprowadzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 pusty, czysty....więc od nowa wrzucamy i warzymy:) 21.03.03, 10:56 a że dzisiaj pierwszy dzień wiosny, i na dodatek piątek, to możeby tak.... piątkową zupę nowalijkową? nalewam wody i wrzucam nać :-) A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: pusty, czysty....więc od nowa wrzucamy i warz 21.03.03, 14:39 [tak zaczął nać wrzucił i uciekł;-))))))] a ja do zupki nowalijkowej dodam szczypiorku garść całą, dorzucę koperku i promyczków słońca wiosennego:-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: pusty, czysty....więc od nowa wrzucamy i warz 21.03.03, 19:26 zupka spokojnie sobie bulgocze, zmniejszę jej troszkę ogień, by nam z garka nie uciekła, niech nabiera aromatu i smaku nowalijkowego:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 a śmietaną podprawiona? 21.03.03, 20:50 kminkiem posypana? mniam mniam <mlask> tylko jedną łyżkę skosztowałem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: doprawiaj ją... 21.03.03, 20:55 i dosypuj ziół tysiące niech ulepszą jej smak na wiel lat! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: doprawiaj ją... 21.03.03, 22:11 no to znów trochę ziółek: imbir - wyostrzy nam smak, bazylia - dobra na uśmiech :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: gar jest, a w nim miejsca wiele, więc...wrzuc 22.03.03, 07:12 zupkę przygotuję i na slonko wystawię, by jak się obudziło, ją podgrzało! bo to nasza zupka nowalijkowa - radosna, jak komuś humor nie dopisuje, to niech jej sobie skosztuje :-)))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 o tak - wystaw na słonko, najlepiej do ogrodu 22.03.03, 12:41 będę miał blisko podjadanie, tylko żebym przy tej zupie o robocie nie zapomniał albo zupy łopatą nie zaczął mieszać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka już ... 22.03.03, 12:45 ja będę miała na to baczenie ,żebyś nie pomieszał tą łopatką swoją ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka zasiadaj... 22.03.03, 16:26 zatem Nict1 do stołu, a ja juz Ci pyszną zupkę nowalijkową podaję. Uhm... co za zapach, co za smak.... po prostu pycha, w sam raz na dobry humor :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 czy pomidorówka jest nowalijkowa? 22.03.03, 16:45 jtka napisała: > zatem Nict1 do stołu, a ja juz Ci pyszną zupkę nowalijkową podaję. > Uhm... co za zapach, co za smak.... > po prostu pycha, > w sam raz na dobry humor > :-) bo to co właśnie jem, smakuje jak pomidorówka, hmm całkiem niezła :-) a drugie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
jtka no jak tak bardzo głodny jesteś... 22.03.03, 16:58 to zaraz drugie przyniesiemy! pierogi z nadzieniem przeróżnym, kotlecik z wiosennymi nadzieniem, a może gulaszu łyzka? (no mam nadzieję,że mi tu łopatki nie wkładałeś;-)) a do tego ryż , ziemniaczki , kaszka... no i oczywista sprawa - suróweczka! Taka wiosenna, pachnąca i świeża:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 a, głodny, głodny 22.03.03, 17:12 jtka napisała: > to zaraz drugie przyniesiemy! > pierogi z nadzieniem przeróżnym, > kotlecik z wiosennymi nadzieniem, > a może gulaszu łyzka? (no mam nadzieję,że mi tu łopatki nie wkładałeś;-)) > a do tego ryż , ziemniaczki , kaszka... > no i oczywista sprawa - suróweczka! > Taka wiosenna, pachnąca i świeża:-) > dziękuję, wszystko brzmi smakowicie, ale wiesz - samo życie i brzuch tylko jeden - dlatego kończę właśnie prawdzwe polskie danie: ziemniaki, kotlet i kapusta - żadna filozofia, ale smaczne :-) > -- > ita_woląca_nic_nie_mówić_na_temat_instrukcji:-( może jednak na temat instrukcji powiesz coć na deser? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka deser... 22.03.03, 17:20 dziś może galaretkę z owocami? a może o zapachu czy lepiej w kształcie tulipana? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 warzymy coś czy..... idziemy do baru? 24.03.03, 08:09 ja bym wolał na poduchach... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko wole warzyć u nas :)))) 24.03.03, 08:12 ja tez wole warzyc. nasza zupa przyjacielska najlepsza na swiecie. nigdzie takiej nie podaja, tak mi sie wydaje . i pogadac mozna jak normalni :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 extra! jakie menuuuu proponujesz? 24.03.03, 09:03 co mam z miasta przywlec? Gar wymyty, woda nalana, i pierwszy uśmiech wrzucony :-) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: extra! jakie menuuuu proponujesz? 24.03.03, 09:15 od siebie wrzucam swoje trzy promyki do tego szczypte dobrego humoru i jeszcze nieco milych slow. a z miasta nictusiu...... ....sama nie wiem, moze jakies fajne towarzystwo ?:) nasze towarzystwo nam pzrywiez bedzie jak zwykle milo :) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 idę do miasta 24.03.03, 09:24 slo-onko napisała: > a z miasta nictusiu...... > ....sama nie wiem, moze jakies fajne towarzystwo ?:) > nasze towarzystwo nam pzrywiez bedzie jak zwykle milo :) Slo-onko, na targu "niewolników" nie sprzedają, a tu jak ktoś już wpadnie to jak sliwka w kompot i nasze towarzystwo z pewnością się zjawi :-) Marchew, pietruszka, kartofle, buuuuuraki i - jak to się nazywa - taka bulwa nieładna a smaczna.. Idę do miasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: idę do miasta 24.03.03, 13:08 to co z tymi bulwami? masz juz je mozemy zaczac strugac?:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 możecie, możecie :-) 24.03.03, 15:27 a te bulwy to nazywają się..hm znów zapomniałem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka do zupki.... 24.03.03, 15:07 ja wrzucam dziś mój dzień słoneczny, i wietrzyk ciepły smagający po buźce, i uśmiech mój piękny;-) bo to bedzie chyba zupka dobrego humoru na cały tydzień :-)))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka a ja mam pytanko drobne... 24.03.03, 15:14 czy ja mogę już spróbować tej zupki? czy ona się juz nawarzyła? bo ja taaakaaa głodna dziś po pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: a ja mam pytanko drobne... 24.03.03, 15:27 itka chyba nictus zapomnial o tch warzynkach i jarzywkach :)))) bo cos cicho :)) nictus dawaj je :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka przy takiej pogodzie... 24.03.03, 15:31 to się wcale nie dziwię,że się zapomniał:-) a ja chwilkę zaczekam, aż wrzucimy wszystko:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 nie zapomniał, nie zapomniał 24.03.03, 15:36 i wcale nie jest cicho :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka obym tylko.... 24.03.03, 15:37 doczekała tej zupki ;-))))))))))))))))) Bo inaczej Nictusie1 i reszta poduchowiczów bedziecie musieli mnie karmić!!! ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: obym tylko.... 24.03.03, 15:38 wiesz co ja mam wyobraznie zaaraz jak cos takiego sie dzieje to widze siebie lezaca na czyms tam :))))) i siedzace pzry mnie ludzie karmiace lycha. a moja twarz ze smiechu jest tak obryzgana ze hoho. o Tobie nie smiem napisac jak Ty siebie wyobrazasz? Odpowiedz Link Zgłoś
jtka hihi.... 24.03.03, 15:42 oj sloonko, Ty lepiej mej wyobraźni ciekawych obrazów nie podsyłaj.....;-)))))))))))))) bo się uhahaham i pisać nie będę mogła:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 24.03.03, 15:44 ja juz pisać nie moge :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka hihi.... może lepiej ... 24.03.03, 16:04 zakończyć karmić mnie? hihihi :-)))))))))) może w końcu sama coś zjem? :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka lody... 24.03.03, 16:27 noo tak , a czy ja mogę tylko troszkę? no bo pełną łychą nie mogę, choć tak lubię:-) (hihi... bo jutro nie będę mogła do Was nic rzec - uff dobrze ,że pisać mogę) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka a jak... 24.03.03, 16:41 już jecie i cicho siedzicie, to sobie chociaż skrzynkę przejrzyjcie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 Re: obym tylko.... 24.03.03, 15:40 jtka napisała: > doczekała tej zupki ;-))))))))))))))))) > Bo inaczej Nictusie1 i reszta poduchowiczów bedziecie musieli mnie karmić!!! > ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))) > czemu nie? zgłaszam sie na ochotnika :-) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: obym tylko.... 24.03.03, 15:44 do karmienia? ciekawe jak to bedzie wygladalo? taki nictus sobie siedzi i......... i co dalej?:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 i...karmi zupką :-) 24.03.03, 15:48 hihihi chachacha i hehehe :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) a teraz leci po deser :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka hahahaha.... 24.03.03, 15:50 ja już sił z Wami nie mam:-)))) sloonko, jak to co dalej?! cała poduszka zafajdana;-) nie mówiąc nic o mej twarzy:-) hihi... a i ściany moga wyglądać ciekawie:-) a ciekawe, jak Nict by wtedy wyglądał?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka coś Ty... 24.03.03, 15:57 to będzie ogon pokarmowy:-)))))))) składający się z zupki i deserku:-)))) hihihi... Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Nictusie1..... 24.03.03, 15:45 Ty nie wiesz , co czynisz..;-))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: Nictusie1..... 24.03.03, 15:46 oj nie boj sie niech nam pokarze co potrafi taki facet jak nict :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka i jeść mi się odechce.... 24.03.03, 15:52 od tego śmiechu i karmienia:-)))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 Jtko zgłoś w urzędzie patentowym 24.03.03, 16:06 patent nowy na głodu śmiechem nasycenie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka tylko nie wiem .... 24.03.03, 16:13 czy mi uwierzą i jestem ciekawa , jakie dokumenty na potwierdzenie zechcą;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka a potem tylko .... 24.03.03, 15:54 pranie bedzie wspólne:-))))))))))))))))))))) bo wszysko będzie w zupce i deserach:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: smacznie brzmi :-) ? 24.03.03, 16:08 smacznie brzmi sprzątanie i pranie? hihihihihihiiii.... taak , to będzie pranie nowe, polegające na podlizywaniu i zlizywaniu wszystkiego, co ze ścian ścieka;-))) i z poduch:-)))))))) oby podłogi nie trzeba było.... hihihihihihihihiiii..... Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 Re: smacznie brzmi :-) ? 24.03.03, 16:13 jtka napisała: > smacznie brzmi sprzątanie i pranie? > hihihihihihiiii.... > taak , to będzie pranie nowe, polegające na podlizywaniu i zlizywaniu > wszystkiego, co ze ścian ścieka;-))) > i z poduch:-)))))))) > oby podłogi nie trzeba było.... > hihihihihihihihiiii..... zanim na ściany, poduchy, podłogę to najpierw chyba na nas coś sie pochlapało:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: smacznie brzmi :-) ? 24.03.03, 16:14 hihi... o tym wolałam nie wspominać i przemilczę resztę;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: a potem tylko .... 24.03.03, 16:05 no chociazby ! albo zupke bedziemy z itki wycierac. te buraki, kartofle rozmazane, groszki i inne badziewka Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: nie szkoda w ścierę ? 24.03.03, 16:10 moze i troszke ale potem mozemy nowa ugotowac nowa zupine? Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: nie szkoda w ścierę ?????? 24.03.03, 16:11 ze mnie nie szkoda!!!!! hihihihihihiiiii Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: nie szkoda w ścierę ?????? 24.03.03, 16:13 a co mas zitka taka byc ubabrana? ja zaczynam: dwa groszki, cwierd deko marchewki bleeee ale sie rogotowala. dwa palstry ziemniakow-kto wrzucal palstarmi w zupe ????!!!!! jaks pietruszka i inny seler łeeeeeeeee. coraz korzystniej itka wygladasz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka o dzięki Ci... 24.03.03, 16:17 sloonko, że mnie do porządku oczyszczasz!:-)))) a te plastry to na pewno Nictusia sprawka;-))))))))) a może to i lepiej , wyobraź sobie jakbyś na tarce ścierane zdejmowała;-)))))))) hihihi.... Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: o dzięki Ci... 24.03.03, 16:19 no masz racje nie bylo tak najgorzej. teraz jestes sliczna zgrabna i powabna :) trzeba to chyba jakos uczcic :) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 oj baby, baby nad babami :))))))) 24.03.03, 16:18 ...człek by Was łyżkami jadł :-) lecę po ten deser :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: oj baby, baby nad babami :))))))) 24.03.03, 16:19 noooooo tym razem nie musimy sie prosic, nictek sam wykapowal tylko ciekawe co to bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 lody! lody dla ochłody! 24.03.03, 16:23 bo się bardzo gorąco zrobiło od tych śmichów hihów chachów i hehów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka iii .............. 24.03.03, 16:20 dla nas przyynieśśśśśśśś!!!!!!!!!!!!!!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 sie robi :-) 24.03.03, 16:26 oj baby baby nad babami....dokąd panować będziecie nad nami :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: sie robi :-) 24.03.03, 16:33 nict1 napisał: > oj baby baby nad babami....dokąd panować będziecie nad nami :)))))))))))))))) Nict1 to chyba dzięki lodom ta rymowanka;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka lody... (II - hihi) 24.03.03, 16:30 noo tak , a czy ja mogę tylko troszkę? no bo pełną łychą nie mogę, choć tak lubię:-) (hihi... bo jutro nie będę mogła do Was nic rzec - uff dobrze ,że pisać mogę) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka wszyscy... 24.03.03, 16:36 siedzą i wcinają, wymęczeni po gotowaniu, karmieniu i sprzątaniu :-))))))))0 tylko mlaskanie słychać;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: wszyscy... 24.03.03, 17:33 nie spóźniłam się? :)))) witajcie :)) przyniosłam pyyyyszną szarlotkę do lodów waniliowych :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka szarl.... 24.03.03, 17:37 otklaaaaa:-)))))))) pychaaaaaaaaaa:-))))) oj , jeszcze okruszki zjem tylko:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka dokładaka?:-)))))))))))))) 24.03.03, 17:49 chętnie, chetnie ... poproszę:-))))))) ale zostaw trochę pozostałym , bo jeszcze będą mi kazać okruchy z poduch zbierać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: Jtko! to tuczy !!!!!!!!!!!!! Czyżby??? 24.03.03, 18:50 no to bedę gruba!!!!!!!!!! ;-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 najbardziej z ciast lubię szarlotkę :) 24.03.03, 18:38 daję słowo! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) i proszę o duży kawał Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 czy obudził Was kiedyś głód :-) 25.03.03, 00:41 mnie jak widać :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka głód powiadasz? 25.03.03, 06:23 to Ty jeszcze za mało zjadłeś? trzeba będzie zwiększyć porcje zupki dla Nicta1, bo wiosna idzie i sił mu potrzeba:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 ano głód powiadam :-) 25.03.03, 10:09 jtka napisała: > to Ty jeszcze za mało zjadłeś? > trzeba będzie zwiększyć porcje zupki dla Nicta1, > bo wiosna idzie i sił mu potrzeba:-) nie wiem czy za mało, ale co zjadłem to wyśmiałem z Waszym udziałem :)))) Wiosna...tralala lala la :-) To co dzisiaj gotujemy? Odpowiedz Link Zgłoś