czaj_ka 18.10.06, 22:01 czym sie zaczytujecie?? chodzi o książke po którą warto sięgnąć na długie zimne jesienne wieczory:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sumire Re: co ostatnio czytałyście?? 18.10.06, 22:21 "Córeńkę" Tochmana właśnie skończyłam. Zabieram się za "Fado" Stasiuka - baaardzo go lubię. W kolejce czeka nowy Pielewin i... mnóstwo rzeczy e-biznesowych do przeczytania, bo przygotowuję się do zmiany pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
katikot Re: co ostatnio czytałyście?? 18.10.06, 22:28 "Fenotyp rozszerzony" Richarda Dawkinsa. Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: co ostatnio czytałyście?? 19.10.06, 07:42 znów Pilcha :) i Miłosza, i angielską gramatykę ... Odpowiedz Link Zgłoś
prabucianka Re: co ostatnio czytałyście?? 19.10.06, 10:28 Co ostatno czytalyscie- smiesznie sformulowane pytanie, ja zawsze cos czytam:) Aktuallnie: "Salimar klaun" Rushdiego. Bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
rasgeea Re: co ostatnio czytałyście?? 19.10.06, 10:33 ostatnio to mam braki ale z tego co pamiętam z ostatnio pzreczytanych książek to "dziecko noego" , "PL-BOY", "wiosna PL-boya", :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoniska Re: co ostatnio czytałyście?? 29.10.06, 21:19 haha, ja też własnie przeczytałam pl boya i wiosne pl boya - bardzo zabawnie ujete srodowisko redakcji znanego miesiecznika :) teraz kolejna rozrywka w postaci nocarza m. kozak Odpowiedz Link Zgłoś
mam_to_w_nosie Re: co ostatnio czytałyście?? 19.10.06, 11:27 "Polowanie na czerwony październik" Toma Clancy'ego. Wcześniej "Demony i anioły" Dana Browna - moim zdaniem o niebo lepsze niż "Kod Leonarda da Vinci", chociaż tak samo trąci "lekturą wagonową". Odpowiedz Link Zgłoś
isia85 Re: co ostatnio czytałyście?? 19.10.06, 12:04 "historia myśli ekonomicznej" Stankiewicza-czuje ze to bedzie hicior nastepnej sesji egzaminacyjnej:)jesli któs ma problemy z zasypianie polecam ta ksiazke:) Odpowiedz Link Zgłoś
nowika21 Re: co ostatnio czytałyście?? 19.10.06, 14:01 Właśnie czytam "Cień wiatru", autor Carlos Ruiz Zafon. Polecam, super książka! Odpowiedz Link Zgłoś
rasgeea Re: co ostatnio czytałyście?? 20.10.06, 07:40 nowinko:) czytałam cień wiatru chyba ze 3 razy:) naparwde super ksiażka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tysia77 Re: co ostatnio czytałyście?? 21.10.06, 13:01 Ja też czytałam to ostatnio,polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: co ostatnio czytałyście?? 19.10.06, 17:30 Kończeę "Tortilla Flat" Steinbecka. Chwilami jest nieco monotonne, ale za to jak już zabawne to zabawne że hej. W wolnym tłumaczeniu fragment: "Gdy miała szesnaście lat, pan Alfred ortez ożenił się z nią i dał jej swoje nazwisko. Zrobił to bardzo chętnie. Sam zresztą uzywał go tylko tymczasowo.". Odpowiedz Link Zgłoś
esiaesia Re: co ostatnio czytałyście?? 20.10.06, 00:05 'Miłość w czasach zarazy' -Marqueza 'Wielki kłamca' - Black - takie sobie ;/ 'Być jak płynąca rzeka' - Coelho Odpowiedz Link Zgłoś
masha_qrella Re: co ostatnio czytałyście?? 20.10.06, 00:41 o , zafon'a mam dostac na urodziny bo mama chce przyczytac;) podobno super:) a ja jak zwykle cos tam AMelii Nothmob przy lozku trzymam. na kazda pogode! Odpowiedz Link Zgłoś
rasgeea Re: co ostatnio czytałyście?? 20.10.06, 07:41 Miłość w zcasach zarazy... super ksiązka, właściwie to bardzo lubię wszystkie ksiązki Marqueza. Jedyna książka która nie przypadfła mi do gustu to "sto lat samotności". nie mogłam jej przemóc i ciągle się zastanawiam co w niej jest takiego, że ludzie sie zachwycają:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoniska Re: co ostatnio czytałyście?? 29.10.06, 21:21 tortille przeczytałam w jedeno popołudnie, nie mogłam przestac sie smiac, i nie mogłam sie oderwac :) Odpowiedz Link Zgłoś
beesok Re: co ostatnio czytałyście?? 20.10.06, 01:49 Wczoraj skonczylam "Cien Wiatru" - rewelacyjana ksiazka ostatnio duzo czytalam Allende - po angielsku wiec nie zanm polskich tytulow "The Infinite Plan" "Daughter of Fortune" "Portrait in Sepia" Swietne, jezeli ktos lubi "Dom Dusz" to goraco polecam te 3 ksiazki W kolejce czekaja: najnowsza ksiazka Olgi Tokarczuk, Garcia i "Paula" (tez Allende - chyba mam obsesje!!!) Goraco polecam ksiazke "Sophie's World" - swietna przedstawiona historia filozofii i ksiazka z typowym twisted ending, ktore osobiscie uwielbiam.... PS Bardzo przepraszam za angielskie "wstawki" :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
prabucianka Re: co ostatnio czytałyście?? 20.10.06, 09:45 Allende to tez uwielbiam, zwlaszcza Niezglebiony zamysl, Ewe Lune i Paule:) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: co ostatnio czytałyście?? 20.10.06, 09:53 a ja jeszcze "Afrodytę", jej książkę kucharską :) jakoś mi się udało zdobyć to wydanie obite aksamitem, ech, fajna rzecz :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: co ostatnio czytałyście?? 20.10.06, 10:45 przebiłam się ostatnio przez kilka tytułów Dana Brown'a.. zaczęłam od "kodu.." i nawet mi się podobał... potem zajęłam sie "cyfrwą twierdzą" oraz " zwodniczym punktem"... nudy... wszystkie na jedno kopyto..tylko historyjka inna... obecnie zabieram sie za Alex Kava... to takie thrillerki.. Odpowiedz Link Zgłoś
yoniska Re: co ostatnio czytałyście?? 29.10.06, 21:23 najlepsza, moim zdaniem, z ksiązek browna, to Anioły i demony Odpowiedz Link Zgłoś
prabucianka Re: co ostatnio czytałyście?? 20.10.06, 11:21 sumire napisała: > a ja jeszcze "Afrodytę", jej książkę kucharską :) > jakoś mi się udało zdobyć to wydanie obite aksamitem, ech, fajna rzecz :) tez mam:) I jeszcze Zupe z granatow Marshy Mahram i Przepiorki w platkach rozy:) Polecam;) Odpowiedz Link Zgłoś
beesok Re: co ostatnio czytałyście?? 20.10.06, 22:35 o tak Afrodyta to jedna z moich ulubionych ksiazek!! Genialna :) Kupilam ja bedac na wycieczce "za miastem" i zaczelam czytac w pociagu w drodze powrotnej i nie odstawilam az skonczylam :))))))) Aksamitne wydanie? Cudne musi byc - gdzie mozna takie dostac? :) Odpowiedz Link Zgłoś
anulkina Re: co ostatnio czytałyście?? 25.10.06, 14:59 ponoewaz ;ubie czytac kilka ksiazek "na raz" obecnie czytam Fride, S@motnosc w sieci i Psychologie osobowosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: co ostatnio czytałyście?? 25.10.06, 15:12 beesok napisała: > o tak Afrodyta to jedna z moich ulubionych ksiazek!! Genialna :) Kupilam ja bed > ac na wycieczce "za > miastem" i zaczelam czytac w pociagu w drodze powrotnej i nie odstawilam az sko > nczylam :))))))) > Aksamitne wydanie? Cudne musi byc - gdzie mozna takie dostac? :) Może na Allegro? To było pierwsze wydanie tej książki. Nie wiem, czy jest jeszcze dostępne. Ja to dostałam od mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: co ostatnio czytałyście?? 25.10.06, 15:48 nie przepadam szczególnie za Coelho, ale przeczytalam ostatnio Jedenaście minut i dosyć przypadła mi do gustu;) Odpowiedz Link Zgłoś
anulkina Re: co ostatnio czytałyście?? 25.10.06, 16:10 ja z Coelho to tylko alchemika :] za to Marqueza to całego! :) Odpowiedz Link Zgłoś
archi_joa Re: co ostatnio czytałyście?? 26.10.06, 18:30 kończę "Mój ojciec - Freud" Odpowiedz Link Zgłoś
aserath Re: co ostatnio czytałyście?? 27.10.06, 12:06 "twórcze zarządzanie" ale to chyba nie na długie jesienne wieczory... Odpowiedz Link Zgłoś
tisse2 Re: co ostatnio czytałyście?? 28.10.06, 19:54 A ja czytałam ostatnio "Czasami wołam w niebo"T.Zwierzyńskiej Matzke i S.Matzke. I tu cytat z innej książki "Nie czytaj tego kiedy jest ci źle.Bedzie jeszcze gorzej"...Ale moim zdaniem warto. Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_de_flore Re: co ostatnio czytałyście?? 28.10.06, 20:11 a ja czytam Devil wears prada na zmiane z ksiazkami do pracy mag ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alice1984 Re: co ostatnio czytałyście?? 28.10.06, 22:55 ja sobie czytam "dary" ursuli k. le guin. ostatnio jakos wsiaklam w jej tworczosc. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: co ostatnio czytałyście?? 29.10.06, 10:56 Skończyłam właśnie "życie seksualne mojej ciotki" M. Cheek, "Godziny" M. Cuningham i biorę się za "zahir" Coehlo, natomiast książką mojego życia jest "100 lat samotności". Odpowiedz Link Zgłoś
anulkina Re: co ostatnio czytałyście?? 30.10.06, 16:00 nati.82 napisała: >natomiast książką mojego życia jest > "100 lat samotności". moją też :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
normalna_ja Re: co ostatnio czytałyście?? 31.10.06, 19:05 Ja ostatnio to 'Ojca Chrzestnego' M.Puzo, a wieczorem wezmę do rąk 'Sycylijczyka'.Również M. Puzo... Odpowiedz Link Zgłoś
prabucianka Orhan Pamuk 02.11.06, 11:58 Choc nie jestem fanka wszytskich pisarzy, ktorzy dostali Nobla, to Pamuk bardzo mi sie podoba- wczoraj skonczylam czytac Snieg. Mialam potem tyle przemyslen nad kwestia roznic kulturowych, ze szok po prostu. Nie moge sie doczekac kolejnych jego ksiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotenienka Re: co ostatnio czytałyście?? 04.11.06, 01:11 ostatnio, z racji kierunku studiów (germanistyka) zaczytuję się w Grassie i tak poszły "Szczurzyca" i (po raz kolejny) "Blaszany bębenek".. a teraz jakoś nie mogę przebrnąć przez "Idąc rakiem", chociaż podobno najlżej się z tych trzech czyta.. ;) ale osobiście Grassa polecam, a sama się nie mogę doczekać wakacji, kiedy będę miała czas sięgnąć po resztę tomów z Gdańskiej Trylogii :) Odpowiedz Link Zgłoś
goscinnie_ino Re: co ostatnio czytałyście?? 05.11.06, 18:04 gorąco, naprawde gorąco polecam Kraszewskiego! Dziewczyny, zaczytuję sie w nim już od jakiegoś czsu. zaczęło się od tego, że kupiłam za 1 zł u "ulungów" "Dolę i niedolę", potem poleciałam za ciosem i przeczytałam "Starą Baśń", obecnie zachwycam się "Matką Królów". piękna literatura - jak znalazł na długie jesienno-zimowe wieczory. Odpowiedz Link Zgłoś
goscinnie_ino Re: co ostatnio czytałyście?? 05.11.06, 18:10 fragmencik na zachętę: "Królowa podniosła się z łoża łudząc nadzieją, że Witold był przejednanym. Jagiełło znowu puścił sie na łowy do Wielkopolski, na Mazowsze, na Ruś swą, i długo w Krakowie go nie było. Ale kolebkę drugą wprędce trzeba było na trumienkę zamienić, zmarł Każmierz" idę zrobic sobie herbatkę i wracam do knigi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: co ostatnio czytałyście?? 05.11.06, 19:28 A ja czytam "Festung Breslau" Marka Krajewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
brytfanka88 Re: co ostatnio czytałyście?? 06.11.06, 01:01 "White teeth" Zadie Smith- swietna (zwlaszcza ze to debiut), bardzo polecam.Teraz przymierzam sie do "On beauty" tej samej autorki, podobno tez bardzo fajna. Odpowiedz Link Zgłoś