dociek 13.11.06, 14:24 Lublin po dezynsekcji stanie się zdrowszym miastem. Prusaki by, by! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jetbang Re: Osiem lat i chwatit ! 13.11.06, 15:22 łoj ale mi ulzyło ... sam skresliłem Izę ale to z bardziej taktycznych powodów ... niż ze 100% przekonania, miałem nadzieję ze bedzie druga. a tu prosze państwa niespodziewajka jakich mało ... rada miejska tez nie wygląda źle wiec ... trzeba by zakrzyknąć że lada moment Panowie szlachta "do roboty"!!!! a najciekawszym jest to ze teraz moze troche sie przestrasza że jak bedą sie obijać to ich drugi albo trzeci albo 15 raz nie wybiorą ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: Osiem lat i chwatit ! 14.11.06, 20:31 Dokładnie ... wypadało zmienić coś ... tym bardziej że pozostanie przy starym nie wróżyło nic dobrego ponad "wsamraśne" miasto :\ Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pep-per Re: Osiem lat i chwatit ! 15.11.06, 19:50 W poniedziałek tuż po obudzeniu się poczułem lekką niepewność. Włączyłem od razu Radio Lublin. Podali wstępne wyniki. Od razu powrócił dobry humor. Co prawda "kibicuję" Sierakowskiej, ale jeśłi wygra Wasilewski, nie będę rozpaczał. Czuję, że zarówno Sirrakowska jak i Wasilewski to setki razy lepsze rozwiązanie dla Lublina niż nowy radny sejmiku wojewódzkiego Andrzej P. Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: Osiem lat i chwatit ! 15.11.06, 20:09 Oj ja siedziałem mniej więcej gdzieś tak do 2 w nocy w oczekiwaniu na choćby najmniejsze przewidywania wyników dla Lublina. Niestety do samego końca TVN "podniecał" się bojem o miasto o stu licach :/. Jakoś tak sprowadzono całe wybory do wyborów o Warszawę. Dopiero rano doznałem wielkiej ulgi :). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Złe fatum nad Lublinem 17.11.06, 19:40 zawisło w postaci Pruszkowskiego w sejmiku wojewódzkim z perspektywą koalicji PiS z PO i ex-prezydentem jako marszałkiem województwa. Targi te się toczą, a kartami przetargowymi są również nienaruszalni ludzie Pruszkowskiego w instytucjach magistrackich i firmach miejskich oraz miejska koalicja PO-PiS. Ta sytuacja może mieć miejsce zwłaszcza z chwilą wygranej Wasilewskiego w grze o Ratusz. Wasilewski zostanie jeszcze bardziej "reprezentacyjnym" prezydentem (bo bez władzy), a miastem poprzez PiS i swoich ludzi nadal bedzie trząsł Pruszkowski. Oby nie!!! Tfu, zgiń maro! Przepadnij! Odpowiedz Link Zgłoś
jetbang Re: Złe fatum nad Lublinem 18.11.06, 11:58 To bedzie koniec PO jesli dojdzie do powtórki AWS + UW. Brak kompetencji (AWS) i żądność władzy (PO) moze kwalifikować do kolejnego rozbioru Lublina który niekoniecznie sie okaże wyburzeniem "zascianka i kamienic" by budować nowoczesna europę. Tylko musisz wiedzieć o jednej rzeczy wielu "niezatapialnych" w swoich kontraktach ma zapisany zamkniete katalogi powodów do wylania. W kilku przypadkach bedzie jedynie możliwa zmiana ze względu na inną lepszą propozycje. Nawet Iza do której mam zajebisty szacunek nic na to nie poradzi. Tu trzeba dużo czasu i wielu mądrych głów. PO już pokazało ostatnio budując płot na jednym z osiedli że nie przeskoczy pewnych spraw ukłądów itp. Z drugiej strony taka przeciwwaga regionalna do sytuacji rządowej nie jest też dobra. Z mojego doświadczenia oznacza np odcięcie od funduszy rozpowszechnianych w instytucjach rzadowych (PARP, MG itp). UPS i znowu sie wybiera między dzuma i cholerą :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Złe fatum nad Lublinem 21.11.06, 19:37 Biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenia - Kraków, Lublin... mam wrażenie, że dorabiasz się nowego fachu: "jasnowidza". ;p Odpowiedz Link Zgłoś
jetbang Re: Złe fatum nad Lublinem 09.12.06, 23:28 tak patrze na nowinki i widze różne dziwne zachowania ... o ile Wasilewski jest w miarę ok o tyle co do inżyniera miasta mam złe przeczucia ... jako absolwent tego wydziału (ich i mojego wydziału) wiem że sprawowanie władzy szanownemu głównemu inżynierowi w roli prodziekana nie szło ... delikatnie mówiąc nie szło ... mam nadzieję że w roli zastępcy sie sprawdzi ... W każdym razie chyba czas zaczać sprzątać syf po poprzedniku ... troszke larw sie zakorzeniło w róznych miejscach i czasem już mają całkiem grubą otoczkę ... ot kokony rzekł bym ... DO ROBOTY !!!! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś