Dodaj do ulubionych

nowa gazeta motocyklowa

02.02.07, 16:31
jeszcze nie miałam jej w łapach (poluję właśnie). informację o tej gazecie
dostałam od Dragona (dzięki Smoku za pamięc :D)

www.wmc.media.pl/
Obserwuj wątek
    • laryska tak! to WMC Wiadomości Motocyklowe 05.02.07, 18:56
      oo widze, ze wieści sie niosa szybko. Znalazlam Wasze forum dzisiaj i chciałam
      się przywitać w imieniu redakcji naszej gazety (dwutygodnika) WMC Wiadomości
      Motocyklowe.

Znajdziecie w nim testy porównawcze, felietony, moto-giełdę oraz news'y.

Zachęcam do wysyłania na adres ogloszenia@wmc.media.pl ogłoszeń kupna sprzedaży
      motocykli oraz akcesoriów - ukażą się BEZPŁATNIE w kolejnym numerze.

Jeżeli nie udało Wam się kupić dwóch poprzednich numerów to możecie je przejrzeć
      na naszej stronie www.wmc.media.pl w Archiwum.

Bardzo się cieszę,ze istnieje babskie forum o tej tematyce. Bardzo Was zapraszam
      do pisania maili lub postów na forum. Każdy kobiecy głos weźmiemy pod uwagę (już
      ja się o to postaram;-) ). Interesuje mnie szczególnie:
      - co myślicie o tym "męskim" biznesie,
      - na jakie zloty jeździcie,
      - no i jakie ciuchy lubicie najbardziej...

Chciałabym dopasować naszą gazetę również pod kątem kobiet, a co! - piszcie o
      czym chcecie czytać na łamach gazety :)

Poki co, rośnie mi brzunio bo spodziewam sie dzidzi...ale juz nie moge doczekac
      sie letnich wypadów motocyklowych - mam nadzieje, ze brzdac mi na to pozwoli.
      Nie dopuśćcie proszę żebym wypadła z obiegu ;)

Pozdrawiam serdecznie Laryska.
      • szepa11 Re: tak! to WMC Wiadomości Motocyklowe 05.02.07, 21:52
        A będzie tam coś o zabytkach ???
      • goha66 Re: tak! to WMC Wiadomości Motocyklowe 06.02.07, 06:55
        witamy na forum Panią Redaktor :)

Wieści o WMC rzeczywiście rozeszły się szybko, a w nr 3 znalazłam bardzo
        miłą "niespodziankę" w postaci informacji o tym, że Redakcja zamierza wspierać
        społeczno-motocyklową akcję "Patrz w lusterka - motocykliści są wszędzie"
        (TRZYMAMY ZA SŁOWO PISANE :D). Nasze forumowiczki podczas I Babozlotu, który
        odbył sie w sierpniu 2006 r Kazimierzu nad Wisłą również zebrały "do kasku"
        pieniądze z przeznaczeniem na druk kolejnych plakatów. Ponadto (po wstępnych
        ustaleniach z Dragonem) mamy obiecane, że 3 plakat będzie poświęconym nam -
        kobietom ... jako że motocykl z reguły kojarzy się każdemu przeciętnemu
        użytkownikowi drogi wyłącznie z mężczyzną.
        Podpisuję się pod tym co napisała Szepa - BRAK mi w gazecie historii - o
        klasykach, weteranach, zabytkach ... nie ma nic (mam nadzieję, że redakcja
        uwzględni protesty wyrażane słabym, damskim głosikiem) ;)
        Natomiast bardzo podobał i się artykuł o jeździe po Anglii - byłoby fajnie,
        gdyby redakcja zechciała opisać klimaty jeździeckie w innych krajach (czego np.
        można spodziewać się jadąc na Węgry, do Rumunii, Grecji czy Włoszech). Wydaje
        mi się, że taki cykl dałby (tuż przed wakacjami) motocyklistom pewną wiedzę,
        natomiast redakcji - czytelników :)
        Gratuluję ciąży (kiedy termin porodu?) . Pozdrawiam - mam nadzieję, że
        zostaniesz stałą foremką :) - Goha
        • szepa11 Re: tak! to WMC Wiadomości Motocyklowe 06.02.07, 12:38
          Dzięki za wspracie. Myśle że nie taki słabym głosem bo jak zaczniemy krzyczeć
          wszystkie na raz to bedzie całkiem głośno.
        • laryska Re: tak! to WMC Wiadomości Motocyklowe 06.02.07, 13:31
          witajcie dzieczyny :)

Bardzo sie ciesze, ze mnie stad nie wygnalyscie:)

Zgadza sie, wspieramy akcje "Bezpieczny Motocyklista" i z Dragonem mamy juz
          wstepny plan działań. Niedlugo Targi MOTORBIKESHOW2007 - wiec dodatkowo
          postaramy sie nagłośnić temat :)
          No jeśli kolejny plakat będzie poświęcony kobitkom - to extraaaaaaaaa!
          Grunt to fajne foty I POMYSL na nie a my mamy extra fotografów.... w razie
          czego znacie do nas maila ;)

Odnośnie zabytów - objęliśmy patonat nad:
          VI WYSTAWA MOTOCYKLI ZABYTKOWYCH która trwa: 06-11.02.2007 r.
          oraz
          INAUGURACJA 15-LECIA CLASSIC VETERAN CLUB GNIEZNO 10.02.2007 r.

Niestety, nie mamy stałego korespondenta, który zająłby sie porządnie tym
          tematem. Temat również pozostawiam otwarty. Jeżeli któraś z Was czuje sie na
          siłach...to why not ?:)

Rozwijamy gazetę, nie chcemy pisać wyłącznie o motocyklach sportowych.
          W numerze, który zamykamy znajdzie sie test Suzuki Intrudera M1800R - czyli
          gratka dla chopperowiczek.

Cykl o wypadach wakacyjnych jest przewidziany. Na razie zbieramy dane.

Obecnie zajęliśmy sie serią felietonów pt "Szkoła Jazdy".
          Pisane są prostym i przystępnym językiem na prawdę dla początkujących (jak w
          tytule).

P.S no to kiedy planujecie rozpoczęcie babskiego sezonu ? :)

dzieki za gratulacje, termin w suwaczku - poniżej.
          Już mi w redakcji trują o Minimoto dla juniora; )
          • 1_leo Re: tak! to WMC Wiadomości Motocyklowe 08.02.07, 10:11
            Powitać :)

Czy odzywka "witajcie dziewczyny" odnosi się także do nielicznych (ale
            ślicznych) przedstawicieli innej konstrukcji fizycznej?

Teraz sprawa ważna, czyli plakat dot. akcji "Bezpieczny Motocyklista".
            Moim zdaniem należy uwzględnić na nim kilka osób charakterystycznych dl adanego
            rodzaju motorów - choppery, turystyki, scigacze oraz - nie byłbym soba gdybym
            nie dodał - harley'e.
            Sadzę, że w tej akcji chodzi o WSZYSTKICH motocyklistów i to warto zaznaczyc.

Co do gazetki - brakuje opisów ciekawych tras w Polsce. Będą? Proooszę:)

Byle do wiosny Leo
            • dragon600 Re: tak! to WMC Wiadomości Motocyklowe 08.02.07, 11:15
              1_leo napisał:

> Teraz sprawa ważna, czyli plakat dot. akcji "Bezpieczny Motocyklista".
              > Moim zdaniem należy uwzględnić na nim kilka osób charakterystycznych dl
              adanego
              >
              > rodzaju motorów - choppery, turystyki, scigacze oraz - nie byłbym soba gdybym
              > nie dodał - harley'e.
              > Sadzę, że w tej akcji chodzi o WSZYSTKICH motocyklistów i to warto zaznaczyc.
              >
              > Co do gazetki - brakuje opisów ciekawych tras w Polsce. Będą? Proooszę:)
              >
              > Byle do wiosny Leo

Dzięki za wszelkie uwagi, na temat plakatów. Zapraszam wszystkich do ich
              zgłaszania, a także do zgłaszania pomysłów.

Pytanie jest następujące:
              Chcemy sprawić żeby motocyklistów traktowano jak normalnych użytkowników, czy
              chcemy edukować społeczeństwo jakie są kategorie motocykli ?

Wydaje mi się że ta pierwsza kewstia jest ważniejsza. Jednak pragnę uspokoić,
              ze projekt kolejnego plakatu zakłada wykorzystania innego motocykla niż
              poprzednio.

Podobno nie jest ważne na czym się jeździ, ale to że się jeździ.
              Dla mnie osobiście gość na chopperze jest takim samym motocyklistą jak gość na
              enduro, czy na ścigu.
              Nieważne co masz pod du... tylko to co masz nad nią...
              • 1_leo Re: tak! to WMC Wiadomości Motocyklowe 08.02.07, 13:41
                Rzeczowa dyskusja, o to chodziło. :)
                Dragon600 napisał:

Pytanie jest następujące:
                > Chcemy sprawić żeby motocyklistów traktowano jak normalnych użytkowników, czy
                > chcemy edukować społeczeństwo jakie są kategorie motocykli ?

Właśnie napisałem, że chodzi o WSZYSTKICH motocyklistów.
                Co do kategorii motocykli - zgodzisz się ze mną, ze np. policjant inaczej
                traktuje jadącego na ścigaczu niż na chopperze?
                Kilkakrotnie jadąc w trzy, cztery maszyny - tylko ja na HD a pozostali na
                ścigaczach policja zatrzymywała kolegów/koleżanki a na mnie machali żebym
                jechał dalej mimo, iż ewidentnie jechałem szybciej.

Chodzi więc o edukację "społeczeństwa" że motor to motor, a motocyklista to
                motocyklista i nie jest lepszy czy gorszy w zależności od tego czym podróżuje.
                I tu się zgadzamy, ale tylko my motocykliści.

Byle do wiosny Leo
                • dragon600 Re: tak! to WMC Wiadomości Motocyklowe 08.02.07, 14:10
                  No i mógłbym ciągnąć temat w tą stronę, że właśnie bardziej trzeba ludziom
                  uświadamiać, że również Ci na ścigaczach są normalni ;-). Bo jak mówisz inaczej
                  patrzą na tych na chopperach. Nie mam zamiaru tego robić, bo nie chce
                  wprowadzać podziałów.
                  Znam takich co przeginają na ścigaczach, ale znam też takich co przeginają na
                  chopperach.

Ale podsumowując, założeniem akcji jest ogólne uświadomienie ludziom, że jest
                  taka grupa użytkowników dróg jak motocykliści.

I ŻE TO SĄ NARMALNI LUDZIE, a nie jacyś tam "dawcy"...
                  • laryska Re: tak! to WMC Wiadomości Motocyklowe 08.02.07, 18:58
                    to witajcie bylo do wszystkich rzecz oczywista!

no, no... motocyklisci i motocyklistki. To moze na plakacie umieścić parę ? :)

Dziewczyna na chopperze a chlopak na scigaczu (albo na odwrot) i po bólu ;)
                    • dragon600 Re: tak! to WMC Wiadomości Motocyklowe 08.02.07, 20:06
                      Jak to mówią papier przyjmie wszystko ;-))))

Tylko trzeba pamiętać, że plakat spełnia pewną bardzo ważną rolę.
                      Ma dotrzeć do psychiki. A żeby to zrobić musi prosty, czytelny, łatwy w
                      odbiorze.
                      I tutaj jest największy problem, żeby wszystkim dogodzić.
                      Jednym plakatem nie da się załatwić całej tematyki, którą chcielibyśmy
                      poruszyć.
                      • cien1100 Re: tak! to WMC Wiadomości Motocyklowe 08.02.07, 22:42
                        Z kim już próbowaliście rozmawiać o takiej akcji ?
                        Może jakieś branżowe gazety (Motor, Automobilista ) udało by się namówić do
                        zamieszczenia takiego plakatu, nawet zmniejszonego do pół strony, tak na
                        początek sezonu. Niech Radio Motorbike o takiej akcji trąbi na swoich falach. Do
                        Antyradia też można zapukać, w końcu pracują tam motocykliści. Jeżeli ktoś ma
                        jeszcze jakiś pomysł niech wrzuca. Jedna parada na początek sezonu to za
                        mało,żebyśmy zostali zauważeni przez innych uczestników ruchu.
                        • dragon600 Re: tak! to WMC Wiadomości Motocyklowe 08.02.07, 23:15
                          Rozmowy były z ŚM i Motocyklem, mogę śmiało stwierdzić, że oba te czasopisma
                          wypięły się na tą akcję. Więcej nie powiem bo znowu mi ciśnienie skoczy...

Póki co liczę na owocną współpracę (a na taką się zanosi) z WMC.

Powoli wózek się rozpędza ;-)
                        • goha66 Re: tak! to WMC Wiadomości Motocyklowe 09.02.07, 06:55
                          wydaje mi się, że niezwykle ważną rzeczą jest to gdzie zostaną umieszczone
                          wydrukowane plakaty ... chodzi mi o to, że jeden plakat umieszczony w "dobrym"
                          miejscu daje wiecej niż 20 poprzylepianych byle gdzie (tak jak ten w gablocie
                          przed największym kościołem w Zawierciu). szukajmy więc "dobrych" miejsc i
                          dojścia do ludzi, którzy decydują o tym, czy plakat można umieścić - w
                          przedszkolach, żłobkach, urzędach, przychodniach, ośrodkach egzaminacyjnych,
                          sklepach z częściami samochodowymi, na parafiach itd.
                          • laryska Re: tak! to WMC Wiadomości Motocyklowe 09.02.07, 15:48
                            a co powiecie na dystrybucje plakatow poprzez WMC ?
                            • pszczola35 Re: tak! to WMC Wiadomości Motocyklowe 14.02.07, 12:20
                              Witajcie, w tym tygodniu mam troszkę więcej czasu, tak więc mogę dokładniej poprzeglądać tematy:D I w deseczkę:D:D Bardzo się cieszę, że jest nowe, hm...czasopismo, tylko go dostać nie mogę! Chociażby wczoraj będąc w EMPIKU. Laryska napisała, że można by było zamieszczać relacje dot. tras w Anglii. Hm... Można byłoby namówić kolegów z sąsiedniego forum, którzy ostro udzielają się w tym temacie, oczywiście tam mieszkając.:D

jeśli chodzi o plakat...Swietna sprawa:D popieram, jestem do usług:D

Pozdrawiam serdecznie. Aga
                              • laryska Targi MOTORBIKESHOW ? 14.02.07, 18:51
                                hmm w Empiku nie bylo? a w ktorym?...czesto pisza do nas ludzie, ze gazety nie
                                ma a de facto lezy, tylko na nizszych polkach niz miesieczniki.
                                Roznie z tym bywa.
                                Daj prosze znac gdzie bylas to sprawdze co jest grane :)

a w piatek juz kolejny, 5 numer, fajny, grubszy no i super konkurs.
                                Glowna nagroda skuter - mam nadzieje, ze sie Wam pomysl spodoba:)

Wybieracie sie na MOTORBIKESHOW na Torwar w lutym ?
                                Bedziemy tam na pewno i nasze numery archiwalne wystawimy na sprzedaż:)
                                • pszczola35 Re: Targi MOTORBIKESHOW ? 14.02.07, 19:43
                                  Larysko, w EMPiKU przy Marszałkowskiej:( Kurczka blady, chyba że oczka mi bielmem zaszły, od intensywnego wypatrywania MW. :)

Apropo`s MBS - tak jest! Idzie silna grupa pod wezwaniem:)) Niektóre z nas również dołączają do tej grupy:) O Rety, powiedz gdzie będziecie mieć swoje stoisko? Hm...chętnie Was oblookam i nabędę archiwalne egzemplarze:D:D

Uwazaj na siebie i dzidzię:D

serdeczne pozdróweczka:D
                                  • laryska Re: Targi MOTORBIKESHOW ? 15.02.07, 17:01
                                    Kurcze tam zawsze bylo najwiecej....ale to w sumie ostatni dzien sprzedazy -
                                    jutro wchodzi nowy numer - moze dlatego juz nie bylo poprzedniego ?
                                    Hmm, w takim razie na Targach sie spotkamy :)

Stoisko bedziemy miec przy wejsciu na glowna halę (z lewej strony) - postaramy
                                    sie byc widoczni :)))
                                • goha66 Re: Targi MOTORBIKESHOW ? 15.02.07, 06:24
                                  laryska napisała:
                                  Wybieracie sie na MOTORBIKESHOW na Torwar w lutym ?
                                  > Bedziemy tam na pewno i nasze numery archiwalne wystawimy na sprzedaż:)

... a WMC będzie na MBS w Zabrzu?? razem z archiwalnymi numerami?? :)
                                  • laryska Re: Targi MOTORBIKESHOW ? 15.02.07, 17:03
                                    Goha, w MBS w Zabrzu dopiero w kwietniu! Powinnismy tam byc, tylko nie wiem czy
                                    zostana nam numery archiwalne po Targach w Wawie ;)
                                    • goha66 Re: Targi MOTORBIKESHOW ? 16.02.07, 06:30
                                      :) wiem jak "załatwić" sobie brakujące mi, archiwalne WMC nr 1 ...
                                      Aga bądź (nadal) aniołem dobroci i zakup mi proszę taki egzemplarz :D
                                      ....no ... chyba załatwione ;)
                                      • laryska Re: Targi MOTORBIKESHOW ? 16.02.07, 11:07
                                        wyslalam Ci maila na adres gazetowy :)
                                        • pszczola35 Re: Targi MOTORBIKESHOW ? 16.02.07, 22:10
                                          Gosiaczku, możesz na mnie liczyć, of course:D;D:D masz załatwione!!!

buźka. Aga:D
                                  • laryska troche z innej beczki:) 15.02.07, 17:10
                                    Namowilam kolegow z redakcji na rubryke "babską":)Stalo sie to pod wplywem
                                    impulsu i dzisiejszego zakupu koszulki AlpineStars, w ktorą ledwo sie wbilam
                                    (oj kg mi przybywa dosc raptownie);)

W kazdym badz razie, wybor ubran dla kobiet byl kieeeepski. Porownujac oferte
                                    na rynku polskim z tymi zagranicznymi to naprawde mamy braki.
                                    Chcialabym jakos zmobilizowac importerow do myslenia rowniez o nas!

Moze pomozecie mi w tym temacie? Fajnie byloby gdybyscie napisaly, w czym
                                    lubicie jezdzic, czego Wam brakuje...gadzety, ubrania, malowania kasków...

Musze pomyslec nad ksztaltem tej rubryki i mam nadzieje, ze mi w tym pomozecie:)

Jezeli wolicie pisac na priv to na tego maila: laryska@gazeta.pl

pozdrawiam :))
      • szepa11 Re: tak! to WMC Wiadomości Motocyklowe 09.02.07, 17:14
        Może spróbować namówić TVN Turbo . Jest tam programn który nazywa się
        jednoślad. Wiec taka akcja uświadamoająca ludzi może by ich zainteresowała /
    • cruk Re: nowa gazeta motocyklowa 07.02.07, 12:43
      a tak tak.. kolega Pejser :-))

juz sobie posledzilam watek na ogolnym w tym temacie :-)

fajnie, ze sie chlopaki odwazyly i znow dzialaja:-)

polski rynek jest jednak tak uboi w tytuly :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka