Dodaj do ulubionych

Jakie macie wrażenie z otwarcia sezonu ....

16.04.07, 12:16
.... pytanie kieruję oczywiście do tych, które były.
Ja byłam w sobotę po południu i w niedzielę w południe, zostałam tez
na "święcenie" i mimo, że do kościoła nie chodze samo święcenie bardzo mi sie
podobało.
Ogólnie spotkałam wielu znajomych, bliższych i dlaszych, w ty także
znajomych, których nie spodziewałam sie spotkać. Kupiłam sobie spodnie i
czapkę z daszkiem i z tego jestem zadowolona.
Ogólnie podobało mi się, baaaa wogóle w weekend sobie polatałam więc jestem z
tego powodu szczęśliwa.
Na paradzie nie byłam, opinie o niej i jej organizacji słyszałam różne.

Ogólnie Ok, a wy co myślicie .....
Obserwuj wątek
    • izetta to zależy gdzie kto otwierał :) 16.04.07, 13:31
      ja byłam na otwarciu sezonyu w poznaniu. spotkałam tam reggie z łysym, z ae mną
      pojechała jaga z facetem. było pięknie, też mi poświecili motocykl, no i potem
      przejazd kawalkadą na stary rynek. bez żadnych problemów, kłótni, otarć
      motocykli itp. spokojnie i z kulturą. jaga robiła zdjęcia to pewnie coś podeśle
      w necie. pozdrawiam
      • reggie85 Re: to zależy gdzie kto otwierał :) 16.04.07, 19:36
        Jak czytałam o rozpoczęciu na Bemowie to nasze było mistrzostwem
        organizajii.Podobno zero zabezpieczeń,auta razem z motocyklami-masakra.Był ktos?
        Izetta i Jaga bardzo miło było wypić piwko po paradzie;)Tu wtrące tez
        pozdrowienia dla Grzesia :)
        • goha66 Re: to zależy gdzie kto otwierał :) 17.04.07, 06:47
          troszkę nie na temat dopiszę :)
          w sobotę 14go udaliśmy się rodzinnie i znajomkowo na Moto Bike Show do
          Zabrza ... zrobiliśmy to po raz ostatni - krótko mówiąc najgorzej wydane 45 zł
          (czyli 3 x 15) w tym roku, ciekawych motocykli było wiecej na zewnatrz niż w
          środku, całość można było obejść powoli w 20 minut, słuchając jak pan z
          mikrofonem w dłoni zachęcał do oglądania Augusty, która: "ma prędkość
          maksymalną 312 kM i żaden zdezelowany policyjny polonez, a nawet 4 równocześnie
          nie mają szans jej dogonić" (koniec cytatu)... ufff
          • dragon600 Re: to zależy gdzie kto otwierał :) 17.04.07, 20:55
            Fakt, Zabrze to była porażka, a już parada to tragedia. Jakiś "mądry" ciągał
            nas po mieście przez 1,5 godziny.

W środku jedyne co mi się podobało to włoszczyzna:

1. Ducati 1098
            2. Benelli
            3. MV Augusta F4

W przyszłym roku żadnych parad. A i na ten chyba też juz wystarczy...
    • dragon600 Re: Jakie macie wrażenie z otwarcia sezonu .... 17.04.07, 09:55
      Dla tych co nie byli, krótki filmik zrobiony przeze mnie:

rapidshare.com/files/26430128/JasnaG_ra2007.wmv.html
      • laryska Re: Jakie macie wrażenie z otwarcia sezonu .... 17.04.07, 20:45
        czesc...

mam ogromna prosbe Dragon. Czy moglbys mi ten plik przysłac ?
        bardzo jestem ciekawa jak bylo - niestety nie udalo mi sie dojechac...

pozdrawiam!
        • dragon600 Re: Jakie macie wrażenie z otwarcia sezonu .... 17.04.07, 20:52
          Z przesłaniem to będzie problem, bo on ma 100MB. Dlatego właśnie umieściłem go
          na serwerze, zeby mozna było go sobie ściągnać.

Link znajduje się w poprzednim poście.

Sposób postępowania :
          1. Klikamy na link.
          2. Potem wypieramy opcję "FREE".
          3. Wpisujemy podany kod.
          4. Potem "Download"
          5. I na koniec zapisujemy w wybranej przez siebie lokalizacji.
          • laryska Re: Jakie macie wrażenie z otwarcia sezonu .... 17.04.07, 20:56
            no dobra juz probuje :D
    • rider79 A ja byłem w Częstochowie:) 18.04.07, 08:26
      Fakt, zależy kto gdzie otwierał.
      Zabrze - bez komentarza.
      Ale w niedzielę wybrałem się do Częstochowy. Generalnie krajową jedynką już tak
      od Tychów od rana rządziły jednoślady, o mieście nie wspomnę. Wrażenie
      niesamowite. Pod Jasną Górą zebrało się około 5 tys. sprzętów (policja szacuje
      że 12 tys, ale nie wiem, skąd takie dane, imho za dużo). Otwarte aleje NMP,
      gdzie normalnie jest zakaz wjazdu motocykli:)
      Nie polecam na przyszłość parady - organizatorzy wymyślili, że Górka Przeprośna
      będzie miejscem, gdzie się wszyscy pomieszczą - nie pomieścili się. Korek przed
      dojazdem, zawracanie w miejscu, potem 10 km w ciągu godziny przy bolących
      łapach, zarzynanym półsprzęgle i gotującym się silniku - lepiej jechać od razu
      pod klasztor.
      W programie była msza koncelebrowana przez księży motocyklistów, poświęcenie -
      ksiądz stał w koszu ruska i jeździł między rzędami sprzętów. Zbierano pluszaki
      dla dzieci. Niezłym efektem było włączenie wszystkich klaksonów na podniesienie
      i na koniec mszy.
      Zdjęcia panoramiczne obrazujące całość (nie moje) są tu:
      www.ksw-funcard.civ.pl/RSM_Jasna_Gora_2007/RSM_Jasna_Gora_2007.JPG
      www.izi.pl/foto/jasnagora2007.jpg
      Spotkałem koleżanki z jakiegoś innego konkurencyjnego forum motocyklistek (?),
      w tym Monikę Jaworską:)

Za rok jadę znów na pewno.
      Pozdro
      • dragon600 Re: A ja byłem w Częstochowie:) 18.04.07, 08:38
        rider79 napisał:
        > Nie polecam na przyszłość parady - organizatorzy wymyślili, że Górka
        Przeprośna
        >
        > będzie miejscem, gdzie się wszyscy pomieszczą - nie pomieścili się. Korek
        przed
        >
        > dojazdem, zawracanie w miejscu, potem 10 km w ciągu godziny przy bolących
        > łapach, zarzynanym półsprzęgle i gotującym się silniku - lepiej jechać od
        razu
        > pod klasztor.

Dokładnie, szkoda sprzęta na parady.
        W przyszłym roku jadę od razu pod klasztor. Natomiast jazda w kolumnie na DK1 -
        obowiązkowo ;-)))
        • kitka81 Re: A ja byłem w Częstochowie:) 24.04.07, 21:16
          ja też byłam w Częstochowie, w sumie było całkiem fajnie tylko właśnie
          organizacja parady do d... niczego ;/ , a korki na wyjeździe koszmarne ;/,
          zagotowałam moto ;/ ;/ ;/ za to powrót był barrrdzo przyjemny ;]
          • cruk Warszawa - Bemowo 25.04.07, 18:12
            ... bylismy "puszka" rodzinnie i ..

1. ogolne wrazenie pewnego nieladu i balaganu, nie wiem jak to sie jawilo z
            punktu widzenia moturu, bo jako "widzowie" piechcacy, troszke sie czulismy
            niedopieszczeni

2. naglosnienie masakryczne, nie dosc ze kolo darl sie do mike'a tak ze bebenki
            wyskakiwaly z czaszki, to jeszcze brylowal z jakimis idiotycznymi tekstami i
            konkursami w stylu przeciaganie liny miedzy dziewczynami ze strazy miejskiej a
            uwaga "dziewczynami motocyklistow" byp.. :-)

3. podobno parada - jak mowili ludzie na valkiriach spotkani na drugim koncu
            miasta na stacji benzynowej - to nie byla parada a lanserka i wyscigi bez ladu
            i skladu, zenada

4. spotkani znajomi motocyklisci byli "po cywilnemu" albo pojechali na
            wycieczke za miasto, bo szkoda marnowac czas na lanserke i to jakos dalo do
            myslenia :-))

5. mysmy byli na otwarciu dla Pitka, ktorego notorycznie straszyl dracy sie
            przez mikrofon koles co psulo mu i nam utrudnialo troszku funkcjonowanie :-)

bylismy w sumie moze z 1,5h wiec niedlugo, ciekawostka byla "przenosna"
            hamownia oraz "stacjonarny motocykl" powiedzmy demonstracyjny na ktorym mozna
            bylo pocwiczyc "na sucho" wheely, ciagali tez kaskadera za motocyklem

bylo stoisko strazy miejskiej i policji, wystawila sie Yamaha ze stoiskiem, po
            koszulki i znaczki byla niebotyczna kolejka ze nawet kobieta w ciazy nie
            mialaby szans :-) zdaje sie ze byly jakies akcje z udzielaniem pomocy i
            ratownictwem (jak co roku), ale mi umknely, stal autobus krwiodawcow ale
            zabraklo mi jakos w tej szczekajacej konferansjerki przypominania ze stoi :-) w
            poprzednich latach jakos lepsza chyba byla mobilizacja..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka