jeriomina 30.04.07, 15:34 głupie pytanie: jaką pastą myjecie zęby? Czy naprawdę jest skuteczna? Ja na razie Colgate Herbal czasem Elmex ale jest droga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paenka Re: pasta do zębów 30.04.07, 15:56 normalnie to colgate ta zelowa wdomu jak jestem, jak jestem w lodzi to aquafresh zelowa, a jak mam stany oslabienia to elmex ale te pomaranczowa lub bez mentolu(biala) bo ta zielona to mi dziwny posmak zostawia Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia85 Re: pasta do zębów 30.04.07, 16:02 ponieważ pracuję w gabinecie dentystycznym,wiem,że Elmex jest bardzo często polecany jako skuteczna pasta,ale że sama nie używam,więc nie mogę polecić z czystym sumieniem :-) ja używam róźnych, poza ziołowymi - Colgate, Signal itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: pasta do zębów 30.04.07, 17:06 elmex/blend-a-med/lacalut activ na zmianę używam wszystkich trzech :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.badowska Re: pasta do zębów 30.04.07, 17:36 ja uzywam dokladnie te same co jeriomina, wydaja mi sie jeszcze w miare najlepsze, nie chce mi sie po nich tak bardzo pic.. Odpowiedz Link Zgłoś
sanyu Re: pasta do zębów 30.04.07, 18:49 Elmex, Blend-a-Med wybielającej, Pearl Drops niekiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia109 Re: pasta do zębów 30.04.07, 23:35 nie polecam pasty do zebow wybielajacych. scieraja szkliwo. najlepiej zwykla pasta mysc zeby na zmiane z pasta np elmex ktora zawiera duzo fluoru. teraz to wyjatkowo dbam o moje zeby bo mam aparat wiec co nieco na ten temat moge powiedziec;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
normalna_ja Re: pasta do zębów 01.05.07, 12:25 Elmex albo Blend-a-med soda/3 d płyn Listerine Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: pasta do zębów 30.04.07, 18:55 Ostatnio miałam cytrynową Blend-a-med,ale nie rozumiem pytania o "skuteczność"pasty? Czy są po niej czyste zęby?:) Odpowiedz Link Zgłoś
wiolunia79 Re: pasta do zębów 30.04.07, 19:08 colgate 12 w paski granatowo-białe i blend-a-med 7 (te smakowe np cytryna, brzoskwinia dla mnie są okropne) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: pasta do zębów 30.04.07, 23:23 jak juz raz prochnice zlapiesz to nie ma pasty ktora by wyleczyla z tego Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: pasta do zębów 01.05.07, 13:13 Ubytki miałam tylko wtedy jak źle czyściłam zęby..Pasta nie miała znaczenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
crrazy colgate 30.04.07, 21:45 najjj bardziej lubię taką zwykłą białą, calcium czy coś, z niebieskim paskiem na pudełku.. i płyn colgate niebieski Odpowiedz Link Zgłoś
mikiotlowsky Re: colgate 21.07.15, 22:56 Czy ktoś z Was korzystał może z tej pasty Colgate? www.colgate.pl/app/ColgateOralCare/Toothpaste/MaxWhiteOne/PL/Home.cwsp#.Va6xl_ntkSU Chodzi mi o to, czy Colgate Max White One mocno wybiela zęby? I po jakim czasie widać efekty? Pozdrawiam i dzięki za wszystkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
azazela Re: pasta do zębów 03.05.07, 15:57 w zasadzie uzywam 3 co jakis czas elmex i paradontax (rozowa) a na codzien ktoras z tanszych jak colodent Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_elzbieta Re: pasta do zębów 04.05.07, 12:36 ja cierpię na na nadwrażliwość dlatego używam Sensodyne (skuteczna). Odpowiedz Link Zgłoś
jolitha Re: pasta do zębów 06.05.07, 15:17 A uzywa ktoras z was lub uzywala pasty blanx??? Bo mnie do dluzszego czasu kusi... Odpowiedz Link Zgłoś
mad_die Elmex 06.05.07, 22:05 I zadna inna. Mam wrażliwe zęby i tylko tę pastę toleruję. Czasami Sensodyne. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: pasta do zębów 11.05.07, 10:52 zależy, co rozumieć przez skuteczność - zapobieganie próchnicy i innym problemom? do tego moim zdaniem potrzebny jest pełen zestaw, tj. także nitka do zębów i płyn do płukania jamy ustnej. lubię pasty mocno miętowe, aby dawały wyraźne uczucie świeżości. najczęściej używam Blend-a-med. na odsłonięte szyjki zębowe najlepszy jest Elmex. ostatnio z kolei kupiłam nowość - pastę Oriflame. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia67 Re: pasta do zębów 11.05.07, 22:50 Meridiol -jako posiadaczka stalego aparatu - musze miec paste z dodatkowym fluorem- a ze elmex mi nie pasuje, myje meridiolem :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: pasta do zębów 11.05.07, 22:56 ja właśnie przez aparat używałam elmexu zielonego. Odpowiedz Link Zgłoś
said_no_more meridol 20.07.07, 23:18 na problemy z dziaslami i nadwrazliwe zeby jest najlepsza- Odpowiedz Link Zgłoś
sandy327 Re: pasta do zębów 12.03.16, 15:08 Ja używam sensodyne. Ogólnie jest tam duży wybór, ale zawsze wybieram jakieś wybielające. Od czasu do czasu też elmex. Używacie czegoś do wybielania zębów? Kiedyś były paski z blenda med ale je wycofali a były świetne. Jak raz wybieliłam to efekt trzymał się nawet z 2 lata (nie pale więc pewnie też dlatego). Teraz chciałam znów wybielić ale pasków nie znalazłam. Znalazłam za to białą perłę w zestawie z żelem, pastą i płynem, ale dużo z tym babrania, żel wycieka z tych gumowych "szczęk", które mają dopasować się do naszych zębów ale tego nie robią więc totalna porażka. Dajcie jakąś alternatywę plisss :D Odpowiedz Link Zgłoś
verysoon Re: pasta do zębów 13.09.16, 15:28 Ja się nad tą czarną zastanawiam, ale nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś