Dodaj do ulubionych

zle sie czuje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 12:25
Nie jem miesa od ok roku. Od ok 2 miesiecy czuje sie strasznie zmeczona i
slaba. Nie wiem, chyba zrobie sobie kontrolne badania, bo zaczynam sie
martwic. Staram sie by moja dieta byla zroznicowana, ale tak na prawde ucze
sie dopiero jak byc wege. Zazywam b-12, od czasu do czasu centrum, pije
wapno...
Wydaje mi sie ze dbam o siebie, ale najwyrazniej cos zaniedbuje. Ktos mial
podobne problemy? Jak je rozwiazal?
Obserwuj wątek
    • blasphemy Re: zle sie czuje 08.07.04, 15:14
      ja tez tak mialem jak pierwszy raz przestalem jesc mieso. W momencie
      odstawienia jestes przyzwyczajony do duzej ilosci bialka zwierzecego itd, wiec
      sprobuj lagodnie - bez czerwonego miesa, tylko ptaki i ryby. Po miesiacu -
      tylko ryby i skorupiaki. Potem juz idzie bardzo latwo i trudno patrzy sie na
      schabowego.
      • Gość: :( Re: zle sie czuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 15:39
        Ale ja miesa nie jem juz od roku i do tej pory wszystko bylo w pozadku.
        Odtawialam kolejno czerwone mieso, drob, na koncu ryby. Ostatnio tylko tak
        oslablam ze zaczelam sie martwic. Co wiecej razem z siostra postanowilysmy w
        jednym czasie nie jesc miesa i z nia jest jeszcze gorzej. Kilka razy zaslabla w
        autobusie, alergia na zwierzeta futerkowe do tej pory bardzo lagodna ostro sie
        poglebila. Nie poddam sie latwo, ale nie wiem jak moge pomoc sobie i siostrze.
        Pozdrawiam
        • Gość: dr-divlo Re: zle sie czuje IP: *.pl 08.07.04, 16:26
          a czy jaką odmianę wegetarianizmu stosujesz?> czy jesz jajka i nabiał?
          • Gość: are [...] IP: 195.82.167.* 08.07.04, 16:43
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: krish Re: zle sie czuje IP: 62.233.233.* 08.07.04, 16:53
              a mnie kiedyś znajoma zielarka, kobieta o b. dużej wiedzy o funckjonowaniu
              człowieka rzekła w te słowa:

bracia europejczycy dziela sie na dwa rodzaje:
              tych, którzy jedzac warzywa są potrafią wyprodukować sobie w organiźmie i
              przyswoić wszystko, co trzeba

i tych którzy tego nie potrafią

ot i co.

i nie mówcie wegetarianie, że mądrzejsi od niej jesteście.
              nie uwierze.
              • Gość: telemasca Re: zle sie czuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 17:59
                taaaak znajoma zielarka to istny czlowiek renesansu...laczy ludowa magie z
                chlopska medycyna
                • Gość: krish Re: zle sie czuje IP: 62.233.233.* 08.07.04, 19:13
                  nie. nie umie projektować linii kolejowych.

zapewniam Cię, że gdybyś miała w swojej dziedzinie taką wiedze, jaką ona ma w
                  swojej, nie musiałabyś zabijać nudy na forum.
                  • Gość: telemasca Re: zle sie czuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 00:27
                    tyle ze w "czary-mary" wiedze moze miec kazdy...wystarczy kilka numerow Wrozki
                    i podobnych bzdetow a bedziemy wierzyc ze bialy ser nalezy jesc po 14, w dni
                    nieparzyste i do tego gdy ksiezyc jest w nowiu
          • Gość: :( Re: zle sie czuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 14:26
            Jem jajka i nabial. Nie duzo, bo nie przepadam, ale jem
        • brumbak Re: zle sie czuje 08.07.04, 21:20
          Gość portalu: :( napisał(a):

> Ale ja miesa nie jem juz od roku i do tej pory wszystko bylo w pozadku.
          > Odtawialam kolejno czerwone mieso, drob, na koncu ryby. Ostatnio tylko tak
          > oslablam ze zaczelam sie martwic. Co wiecej razem z siostra postanowilysmy w
          > jednym czasie nie jesc miesa i z nia jest jeszcze gorzej. Kilka razy zaslabla
          w
          >
          > autobusie, alergia na zwierzeta futerkowe do tej pory bardzo lagodna ostro
          sie
          > poglebila. Nie poddam sie latwo, ale nie wiem jak moge pomoc sobie i
          siostrze.
          > Pozdrawiam
          .............
          ja nie jem mieśa 20 lat
          wczoraj rozegrałem w słońcu partię tenisa z trenującym juniorem
          wygrałem ten mecz i biegałem co najmniej tak szybko jak on
          --
          nie jedzenie miesa nie ma nic wspólnego z "siła"
          sa kulturysci wegetarianie/veganie, sportowcy veganie/ wegetarianie

to coś nienormalnego
          - jeżeli odzywiacie się w sposób w miare urozmaicony
          warzywa. owoce. produkty pełnoziarniste, fasolki jakies nasiona orzechy
          to powodem osłabienia nie jest dieta

trzeba szukac innych powodów
          jesli rzeczywiście jest tak źle trzeba się zbadac
    • Gość: Tramp Ktoś miał podobne problemy i wylądował w szpitalu IP: *.p-s-inter.net 08.07.04, 20:56
      Miał podobne problemy. O tym tu:

sec25.webpark.pl/farma.htm
    • Gość: Krzysiek Re: zle sie czuje IP: *.tsclos01.al.comcast.net 09.07.04, 01:20
      Według mnie, niezależnie co wyznajesz - wiadro warzyw, czy wiadro smalcu na
      dzień, przy takich objawach zglosiłbym sie na badania. A na pewno zrobiłbym
      sobie badanie krwi (bez skierowania, na własne życzenie kosztuje jakieś 6 zł).
      • Gość: :( Re: zle sie czuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 14:24
        Tak tez zrobie.
    • Gość: polka Re: zle sie czuje IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.11.04, 22:30
      Wroc do miesa wtedy dowiesz sie czy to jego brak spowodowal dolegliwosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka