edzioszka 16.06.03, 17:39 Czym jest dla mnie??? Czy wogóle możliwy jest taki dobrostan psychiczny byśmy postępowali tak,jak czujemy,a nie tak,jak od nas oczekują inni??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edzioszka Re: Wolność??? 20.07.03, 21:30 o maty, gdybym była wolnym człowiekiem, bez tych wszystkich nałogów, potrafiącym stanąć w prawdzie, mającym pełną świadomość wartości samej siebie jako osoby, znając jednocześnie granice swoje i drugiego człowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
sabba Re: Wolność??? 21.07.03, 07:54 ale czy czasem nie jest tak, ze sparwia ci radosc to ze spelniasz oczekiwania kogos...komus radosc dajesz ze swojej niewolnosci...to co wtedy? my chyba nie ze wsztykich wolnosci korzystamy...nie zawsze powiemy to co moglibysmy powiedziec na przyklad... wolnosc od "przyzwyczajen", nalogow...czy zylo by ci sie wtedy lepiej...nie wiem...chyba zawsze wpada sie w jakies tam sidla i w jakies klatki...sidla wolnosci?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Wolność??? 21.07.03, 09:51 samo myślenie, utarte schematy są pewnym rodzajem niewolnictwa, nie wiem, czy nie jest nim miłość i przywiązanie do drugiego człowieka...niby z wyboru, a choć nas rani nie potrafimy odejść...;) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Wolność??? 21.07.03, 14:46 Bo gdy uczucia w gre wchodza, to koniec z wolnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Wolność??? 21.07.03, 15:09 słyszałam gdzieś stwierdzenie, że nadzieja czyni nas niewolnikiem, a rozpacz wolnym człowiekiem - ile w tym prawdziwości nie wiem...;) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Wolność??? 21.07.03, 15:31 Z tego wniosek, ze wolnosc jest bolesna. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Wolność??? 21.07.03, 15:36 podobnie jak prawda, bo ku wolności prowadzi...;) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Wolność??? 21.07.03, 16:01 Prawda bywa czasami oczyszczajaca. I sporadycznie mila. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Wolność??? 21.07.03, 16:08 racja jednostki choć najszczerszą mówi prawdę nie jest racją systemu...;) Odpowiedz Link Zgłoś