gosiaes 20.07.07, 14:10 Mam dylemat, wobec kogo powinnam być lojalna - wobec mojej przyjaciółki czy jej męża. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
menk.a Re: Lojalność... 20.07.07, 14:17 gosiaes napisała: > Mam dylemat, wobec kogo powinnam być lojalna - wobec mojej przyjaciółki czy > jej męża. Zależy czy lojalność wobec któreś z nich wiąże się z odpowiedzialnoscią karną? Albo które którego zdradza? Mąż zdradza żonę z Tobą? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaes Re: Lojalność... 20.07.07, 14:32 jako kumpela, wiem więcej niż jej mąż... Gdyby zdarzyła się sytuacja, w której musiałabym odpowiedzieć na pytania jej męża........i tu zaczyna sie dylemat. Wszak jest to sytuacja na razie czysto hipotetyczna czuję, że wisi coś w powietrzu;( Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Lojalność... 20.07.07, 14:21 To zależy na czym owa lojalność ma polegać. Jenak niezależnie od przyczyn Twego dylematu podpowiem jedno- nie pchaj się między wódkę a zakąskę. Zawsze wtedy ta trzecia osoba wychodzi z sytuacji jako ta najgorsza, wiec przemyśl sobie to, czy tego naprawdę chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaes Re: Lojalność... 20.07.07, 14:33 nie pcham się... Zastanawiam się tylko nad swoim zachowaniem w nowych dla mnie sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Lojalność... 20.07.07, 15:25 Czyżby więc Menka miała rację sugerują, że masz okazję zostać kochanką męża swej przyjaciółki? Zresztą jak się nie masz zamiaru pchać, to po co ten dylemat i zastanawianie się nad sytuacją? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica78 Re: Lojalność... 20.07.07, 16:17 Chce mieć know how na wszelką ewentualność;) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaes Re: Lojalność... 20.07.07, 16:31 zły tok myslenia. menka nie ma racji podaję przykład sytuacji: Iza ma jabłko. Ja wiem skąd. Mąż nie wie. Jeśli mąż zapyta mnie - skąd Iza ma jabłko, co mam wtedy odpowiedzieć??? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Lojalność... 20.07.07, 16:37 gosiaes napisała: > zły tok myslenia. > menka nie ma racji > > podaję przykład sytuacji: > > Iza ma jabłko. Ja wiem skąd. Mąż nie wie. Jeśli mąż zapyta mnie - skąd Iza ma > jabłko, co mam wtedy odpowiedzieć??? Odpowiedź brzmi: 'zapytaj Izę, skąd ma jabłko' . A jak ukradła... to cóż, nic tylko powiadomić organy ścigania , bo grożą Ci 3 lata;));) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaes Re: Lojalność... 20.07.07, 17:53 menka - czułam, że nie zrozumiecie przykładu. Ja wiem skąd Iza ma jabłko!!! Tylko, że Wy nic nie rozumiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: Lojalność... 20.07.07, 19:25 Zapytaj Izy co masz powiedziec jak maz zapyta skad ma jablko.. Pamietaj ze jest cos takiego jak "white lie" (bilae klamstwo) etycznie dopuszczalne a nawet wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaes Re: Lojalność... 20.07.07, 21:20 nareszcie znalazł sie ktoś, kto mnie zrozumiał;) Odpowiedz Link Zgłoś