Dodaj do ulubionych

"Ekipa" - byl watek?

13.09.07, 13:44
Jak byl, to sorki, ja nie widze.
O Ekipie:
www.pardon.pl/artykul/2475/przyjrzyjcie_sie_to_premier_jakiego_nigdy_nie_bedziecie_mieli
Bardzo jestem ciekawa. Najbardziej chyba tego, czy na Polsacie da sie ogladac
jakis serial. Chyba jeszcze nie probowalam, troche boje sie rekklam, ze mnie
wkurza i wylacze. Ale poza tym warto, jak wynika z tekstu.
Obserwuj wątek
    • nioma Re: "Ekipa" - byl watek? 13.09.07, 13:55
      nie mam polstau
      kupilam na dvd ale nie mam czasu obejrzec
    • mameluch Re: "Ekipa" - byl watek? 13.09.07, 13:56
      ja kupiłem w piątek dwa pierwsze odcinki na płycie. nawet niezłe, ale pierwszy
      odcinek gorszy od drugiego. więc jeśli ktoś zniechęciłby się po pierwszym, niech
      zaciska zęby i spróbuje jeszcze godzinę wytrzymać;)

a sam mam dylemat, czy warto wydawać 10zł w piątek za odcinki które pójdą w tv w
      czwartek? pewnie za jakiś czas wyjdzie paczka całego sezonu taniej.
      • romy_sznajder Re: "Ekipa" - byl watek? 13.09.07, 14:16
        Nie bardzo wiem, o czym piszecie;)))
        Mnie sie zdawalo, ze to PREMIERA. Widzialam gdzies nawet.. kurcze, gdzie to
        moglo byc? ...w nocy, wiec na TVN, TVN Style, lub TNV24... No, widzialam
        zwiastun, z Gajosem, Gajos mowil, ze takiego filmu nie bylo jeszcze i potem cos
        o tym, czy przerysowany.

I na DVD jest co? Nioma ma calosc, a Mameluch odcinki po jednym?
        Zreszta na jedno wychodzi, mnie doswiadczenie juz nauczylo, ze film, ktory sie
        ma, obojetnie: nagrany, czy kupiony - on jest w naszej swiadomosci dostepny - i
        sie w go w zwiazku z tym nie oglada, poniewaz "zawsze mozna to zrobic". A taki
        emitowany o jednej porze jest ulotny i sie czlowiek jakos stara;)

No ale jesli kazdy sobie oglada w innym czasie i nie ma czegos takiego jak
        premiera, to juz nie ma zupelnie wspolnoty doswiadczen.
        • aga_ata Re: "Ekipa" - byl watek? 13.09.07, 14:42
          Ja jestem bardzo ciekawa. Grają dobrzy aktorzy, więc pewnie będzie niezły.
          Na drugi odcinek zacisnę zęby:-D
          • aggy80 Re: "Ekipa" - byl watek? 13.09.07, 23:06
            kasia herman cos nieciekawy makijaz miala...
            • romy_sznajder Re: "Ekipa" - byl watek? 14.09.07, 00:41
              Herman byla zrobiona na jarajaca fajki doradczynie-pracoholiczke, nieznajaca
              slonca i swiezego powietrza;)
              Makijaz mial byc lekko zatęchły, tak mnie sie zdaje...

Nie no, sprawnie to zrobione, bardzo. Nie moglam sie skoncentrowac w 100% na
              serialu, wiec mnie zaskoczylo, ze tak szybko koniec;)
              • anmanika Re: "Ekipa" - byl watek? 14.09.07, 10:08
                Jak drugi odcinek jest lepszy od pierwszego to ja juz sie boje.
                Herman gra genialnie, zreszta wszyscy staneli na wysokosci zadania.
                Niech te Mroczki, Delagi i Goralczyki co sie pchaja do grania
                obejrza ten serial i honorowo zrezygnuja z aktorstwa.
                Wierzylam w Agnieszke Holland a tu caly tandem rodzinny, to nie
                moglo sie nie udac!
                • mameluch Re: "Ekipa" - byl watek? 14.09.07, 10:44
                  pierwszy taki raczej zachowawczy aktorsko mi się wydaje, w drugim jakby zaczęli
                  się rozkręcać. fajnie że są wyraźnie narysowane postaci, raczej brak
                  rozmemłanych, przez co już po pierwszym odcinku wszystkich się kojarzy.
                  byłem z rana w saloniku Wybiórczej i płyty jeszcze nie było. może to jednak nie
                  dziś? nawet nie wiem jaka jest polityka wydawania płyt, po jednym odcinku
                  tygodniowo od teraz czyjak?
                  • romy_sznajder Re: "Ekipa" - byl watek? 14.09.07, 10:54
                    A wiesz, ze ja bym powiedziala to samo o 1. i 2.-im odcinku, ale z powodow
                    subiektywnych;) Ja po prostu NIENAWIDZE, jak ludzie wrzeszcza i krzycza bez
                    powodu, a pol pierwszego odcinka, to bylo przekrzykiwanie helikoptera. W drugim
                    bylo bez tej atrakcji.
                    • figurka_z_porcelany Re: "Ekipa" - byl watek? 14.09.07, 14:07
                      romy_sznajder napisała:

Ja po prostu NIENAWIDZE, jak ludzie wrzeszcza i krzycza bez
                      > powodu, a pol pierwszego odcinka, to bylo przekrzykiwanie
                      helikoptera.

Romy. To była najbardziej humorystyczna scena i do tego celowa.
                      Miała pokazać osobowość rzecznika. Młodego pistoleta, któremu wydaje
                      się, że wszystkie rozumy pozjadał, schylającego kark przed tymi,
                      którzy w hierarchii dziobania stoją wyżej i pomiatającego swoim
                      personelem. Młodego, napuszonego japiszona sprowadzonego do parteru
                      prostym pytaniem o przepis Konstytucji. Człowieczka, który jeśli nie
                      może działać "schematem" - nie ma tak naprawdę własnego pomuysłu. W
                      tej postaci zawartych jest wiele cech prawdziwych rzeczników z
                      ostatnich lat i nie tylko rzeczników, ale i innych młodych członków
                      kolejnych "dworów". To NIE JEST sympatyczna postać w tym serialu,
                      przynajmniej w pierwszych odcinkach. I nie dlatego, że nie ma czasu
                      dla córeczki :)
                      • romy_sznajder Re: "Ekipa" - byl watek? 14.09.07, 14:48
                        > To była najbardziej humorystyczna scena i do tego celowa.

Gdyby to byla SCENA, to owszem, ale tego bylo pol filmu;)))
                        Oczywiscie, ze Mackowiak to "wygral", ale tego procentowo bylo w tym za duzo, no
                        mnie zmeczylo. Jak ktos wrzeszczy, a ja odwrzasnąć nie moge, to jestem
                        sfrustrowana, bo co moge zrobic? Wylaczyc? Bez sensu.
                        To jest glowny powod, dla ktorego omijam filmy typu "brutalna strzelanina". Nie
                        przeszkadza mi strzelanina, nadmiar krwi, ani zwloki, tylko nerwowe krzyki;)

> To NIE JEST sympatyczna postać w tym serialu,
                        > przynajmniej w pierwszych odcinkach. I nie dlatego, że nie ma czasu
                        > dla córeczki :)

Tak myslisz? Dla mnie to jakies za proste. Jest po prostu mlody i glupi, a nie
                        sympatyczny lub nie. No nie? W kazdym razie podoba mi sie, jak wyrosl. W
                        Billboardzie go kojarzylam bardzo podobnie: mlody, ambitny, zachmurzony, ale
                        dzieckowaty jednak, jakby dopiero pierwszy wąs mu wyrosl. Tu widac, ze chlopak
                        sie juz goli.

Ale zobacz, NARESZCIE film bez Lindy, bez Foremniak, ja juz zapomnialam, ze tak
                        sie da. A Perchuć to zostanie po tym serialu obiektem westchnien, nie da sie
                        inaczej...
                        • figurka_z_porcelany Re: "Ekipa" - byl watek? 14.09.07, 15:05
                          Hehe, romy, ja żyję w TYCH KORYTARZACH od ćwierć wieku z hakiem i w
                          ciągu dwóch godzin filmu przewinęła mi się przed oczami cała ta
                          menażaria, z którą miałam do czynienia przez tyle lat. Może mam na
                          to inne spojrzenie, ale uzasadnione doświadczeniem. Film pokazuje
                          kulisy władzy do bólu prawdziwie, taśmy begerowej to mały pikuś....
                          • romy_sznajder Re: "Ekipa" - byl watek? 14.09.07, 15:32
                            Aaaaaaaahaa;)

> Może mam na
                            > to inne spojrzenie, ale uzasadnione doświadczeniem.

Inna perspektywa, w rzeczy samej;) Mniej rozrywkowa, niz moja..
                            • figurka_z_porcelany Re: "Ekipa" - byl watek? 14.09.07, 15:50
                              romy_sznajder napisała:

>
                              > Inna perspektywa, w rzeczy samej;) Mniej rozrywkowa, niz moja..

Nooo... Tyle lat siedzę dupą na brzytwie w oku cyklonu ...
                              Trza się umieć dostosować do panujących tu warunków jak bakteria,
                              żeby się dało pracować zgodnie z sumieniem i zdrowym rozsądkiem :/
                      • aasiek Re: "Ekipa" - byl watek? 14.09.07, 16:01
                        Ot, popatrz, a mnie on się właśnie wydał sympatyczny, właśnie MIMO tych cech, o których napisałaś. Może tylko napuszenia mu brakuje w moich oczach - bo reszta to owszem - charakterystyka jak w wypracowaniu normalnie :)
                        Btw - scena z pytaniem o Konstytucję mnie powaliła po prostu :) Pół minuty się chyba chichrałam :)
                  • romy_sznajder Re: "Ekipa" - byl watek? 14.09.07, 10:55
                    Emitowali dwa odcinki. Nie wiem, czy to stala praktyka, czy zacheta.
                    • mameluch Re: "Ekipa" - byl watek? 14.09.07, 11:04
                      chyba wyjątek, bo w Wydarzeniach mówili że nie będzie Lisa ze względu emisji
                      dwóch odcinków Ekipy.
                      • anmanika Re: "Ekipa" - byl watek? 14.09.07, 13:12
                        Ciekawostka:
                        www.konstantyturski.pl/Turski/0,0.html
                        • mameluch Re: "Ekipa" - byl watek? 14.09.07, 13:30
                          heh, świetny pomysł. oby go jakoś sensownie pociągnęli, np. mącąc w akcji przez
                          subiektywne i sprzeczne opinie bohaterów, jakieś hipotezy.
                          • aga_ata Re: "Ekipa" - byl watek? 14.09.07, 17:59
                            Genialny!
                            Ogląda się zupełnie jak nie serial, jak taki dokument polityczny, dla mnie
                            majstersztyk.
                            Świetny Maćkowiak, Stroiński..
                            Wszyscy dobrzy.

Nareszcie normalny serial! :)
                            • mameluch Re: "Ekipa" - byl watek? 14.09.07, 18:04
                              a GW niech się goni. zastanawiałem się czy warto dać dychę za dwa odcinki, które
                              po kilku dniach mogę zobaczyć w tv. a tu dziś patrzę i jest JEDEN odcinek za
                              tyle samo. to ja dziękuję, obejrzę w Polsacie albo ściągnę.
                              a i tak niedługo pewnie będą sprzedawać w dworcowej wyprzedażowni gazetowej o
                              połowę taniej:)
                              • nioma Re: "Ekipa" - byl watek? 15.09.07, 18:41
                                wlasnie obejrzalam wszystkie 3 odcinki
                                bardzo mi sie podobalo
                                bardzo
                                swietnie zagrane, swietnie zakrecone, naprawde super
                                • romcia.p Re: "Ekipa" - byl watek? 15.09.07, 19:33
                                  najlepszy serial od czasu "Gliny"
                                  zaczelam oglądac z pewną dozą sceptycyzmu,bo wyborcza straszliwie ten serial reklamowała i myślałam,że chcą go sprzedac na dvd ale rzeczywiście jest tak dobry
                                  • romcia.p Re: "Ekipa" - byl watek? 15.09.07, 19:37
                                    Wyborcza z ceną przegięła
                                    jestem ciekawa co będzie w następnym odcinku,ale nie aż tak by wydac 10 zeta
                                    9,99 za dwa było OK,ale nie za jeden
                                    • aga_ata Re: "Ekipa" - byl watek? 15.09.07, 20:08
                                      Ja na razie nie kupuje.
                                      Później pewnie ktoś wyda wszystkie odcinki i wyjdzie taniej:)
                                      • mameluch Re: "Ekipa" - byl watek? 15.09.07, 20:20
                                        dokładnie Romcia i dokładnie Agata:)
                                        może w tym tygodniu jest dycha, bo dołączyli eleganckie tekturowe pudełko?;)
                                        • mameluch Re: "Ekipa" - byl watek? 15.09.07, 20:24
                                          w ogóle wiadomo ile będzie odcinków w pierwszej serii (bo o kręceniu drugiej
                                          zadecydowano podobno jeszcze przed emisją pierwszego odcinka:)?
                                          • aga_ata Re: "Ekipa" - byl watek? 15.09.07, 22:38
                                            To dobrze, że będzie II seria. Czuję, że ten serial złamie konwencję "gorszej
                                            kontynuacji" ;)
                                            odcinków ma być 13?
                                            • mameluch Re: "Ekipa" - byl watek? 15.09.07, 22:43
                                              jeśli tak, to 120zł za sezon, prawie jak zagraniczne produkcje, tyle że więcej
                                              odcinków posiadające. tyle że tu mamy odcinek przed premierą w tv. daliby za
                                              piątaka od następnego i już:)

ps. 24 miało aż cztery (wg mnie) lepsze sezony od pierwszego, dopiero szósty był
                                              poniżej. ale liczę (i Mall na pewno też), że to była tylko obniżka formy przed
                                              miażdżącą siódemką:]
                                              • romy_sznajder Re: "Ekipa" - byl watek? 20.09.07, 14:45
                                                to dzis? tak mi czas przyspieszyl, ze nie wiem jaki dzien tygodnia;)
                                                • mameluch Re: "Ekipa" - byl watek? 20.09.07, 17:24
                                                  mam to samo:) ale chyba dziś:) postaram się nie zapomnieć.
                                                  • aga_ata Re: "Ekipa" - byl watek? 20.09.07, 18:12
                                                    Dziś, dziś!
                                                    Nie zapomnijcie:)
    • mameluch Re: "Ekipa" - byl watek? 20.09.07, 21:45
      o kurwa, Paździoch:D został politykiem i wąsa zapuścił?;)
      • romy_sznajder Re: "Ekipa" - byl watek? 20.09.07, 23:26
        mameluch napisał:

> o kurwa

hehehehehe;) wpisujesz sie w tonacje dnia:
        bi.gazeta.pl/im/4/4505/m4505464.jpg
        www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2007092001
        "Dupa na okładce
        Tego jeszcze nie było. Przekroczono kolejną granicę. Dzisiejsza "Trybuna" na
        pierwszej stronie wielkimi wołami napisała słowo "dupa". Do tego olbrzymie
        zdjęcie rzeźbionych pośladków. A na kogo są one wypięte? Na... DZIENNIK./.../
        --> www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=96&ShowArticleId=60982
        • mameluch Re: "Ekipa" - byl watek? 20.09.07, 23:30
          :)))
          bo mnie Paździoch poruszył i tak jakoś wyszło:)
          w Ekipie też bluzgów nie żałowali, głównie Szyc:)

dobry pomysł z zawieszeniem akcji, zachęca do jutrzejszego wydania dychy w kiosku:P
      • romcia.p Re: "Ekipa" - byl watek? 20.09.07, 23:28
        he he,a Jędrula rzucił Alutkę i poszedł w psy,Kruszon został wielbicielem Adolfa H.,Tulipan dostał sie do Sejmu,doktor Kotowicz dostał pomieszania zmysłów i gada po japońsku itp itd :DDD
        • mameluch Re: "Ekipa" - byl watek? 20.09.07, 23:32
          z tych nowych to ja chyba tylko Jędrule kojarzę i gościa ze Złotopolskich sprzed
          paru dobrych lat (Zenek?). chyba w Weselu też grał, ale nie oglądałem niestety.
          • aasiek Re: "Ekipa" - byl watek? 21.09.07, 08:30
            Tak, tak, Zenek! :) Pereszczako chyba, tak? :)
            • mozambique Re: "Ekipa" - byl watek? 21.09.07, 10:44
              mi sie najbardziej podobał Szyc ! poleciał sowbodnei po bandzie ,
              wypadło super

dr Kotowicz wersji "freak made in japan" nie pzrekoanał mnie, bardzo
              sie starał skaczac pzry tej tablicy , tak szybko wypluwal z siebei
              te skomplikowane słwoa jakby sie bał , ze za chwile zapomni

i nie wiedzialam ze sekretarki w kancelarii premiera wyglądają jak
              sprzątaczki , tam dress-code nie obowiązuje ?

objawiła sie aktorka Grochowska ze swoim stałym zwiędnięto-znudzonym
              wyrazem twarzy. Cieakwe kiedy zemdleje ?

no i jzu wiem ze nowy premeir osobiscie koordynuje akcje
              antyterrorystyczne.W nastepnym odcinku obstawiam sciąganie kota z
              dzrewa i przeprowadzanie staruszek pzrzez jezdnię. Za jakei 2-3
              tygodeni dojdą do jendosobowego ratowania pasazerskeigo odzrutowca
              wykopem z półobrotu.
              • romy_sznajder Re: "Ekipa" - byl watek? 21.09.07, 11:08
                Szyc zagral siebie. Nie moge na niego patrzec, fuj;)
                • mameluch Re: "Ekipa" - byl watek? 21.09.07, 11:33
                  podobało mi się, że nie wymyślali nazw naziolskich zespołów typu Ponure Adolfy,
                  ale używali tych rzeczywiście istniejących, np. Konkwista 88. i mówili o
                  Krew&Honor, czyli o prawdziwej grupie debili o których na pewno wszyscy słyszeli.
                  • aga_ata Re: "Ekipa" - byl watek? 21.09.07, 17:41
                    Ponure Adolfy :-D Mocne.

Podobał mi się odcinek. Szyc świetny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka