Dodaj do ulubionych

chcę wyemigrować

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 08:11
Chcę wyemigrować do jakiegoś ciepłego,życzliwego
ludziom tam mieszkającym kraju,gdzie żyje się łatwiej
i prościej niż tutaj.Może do Australii?
Czy ktoś wie od czego zacząć albo chce mi pomóc?
Obserwuj wątek
    • leopard Re: chcę wyemigrować 01.06.01, 08:46
      Cześć Kobieto!
      Emigracja chyba nie zapewni Ci ani ciepła ani życzliwości.Takie kroki podejmują
      tylko ludzie zdesperowani albo "twardziele" żądni wielkiej kasy.
      Co ciebie pcha do tak radykalnych decyzji?
      • Gość: Kobieta Re: chcę wyemigrować IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.01, 20:05
        Do Leoparda - tak,masz rację jestem zdesperowana i to jest powód.Natomiast nie
        aż tak żeby pozostać bez wyboru i załapać się na cokolwiek
    • Gość: mario Re: chcę wyemigrować IP: *.cambr1.on.home.com 02.06.01, 05:20
      Emigracja to napewno nie droga do milych ,zyczliwych ludzi.Przewaznie trzeba
      przejsc przez czysciec adaptacji i czesto traci sie przyczyne dla ktorej sie
      przyjechalo.Najlatwiej znalezc faceta i wyjechac do niego .Omija sieduzo
      wyboistej drogi.Problemem chyba jest ilu jest facetow ze szczeremi
      intencjami.Ot i caly problem.Pierwsze dziesiec lat sa i tak zmarnowane,a reszta
      zalezy od tych dziesieciu lat.Pozdrowienia.
    • Gość: kangur Re: chcę wyemigrować IP: *.nq.net 02.06.01, 06:24
      moj przyjaciel z papua new guinea(bardzo cieplo)szuka zony..jesli chcesz moge
      ci przyslac jego zdjecie i podac adres..jest bardzo przystojny,cywilizowany-byl
      nawet poslem do parlamentu-i jest znakomitym mysliwym i wojownikiem,,,,jest
      zachwycony uroda polek,,,,jesli mowisz po angiesku i kochasz nature.......
      • Gość: Emigrant Re: chcę wyemigrować IP: *.telia.com 03.06.01, 19:19
        Gość portalu: kangur napisał(a):

> moj przyjaciel z papua new guinea(bardzo cieplo)szuka zony..jesli chcesz moge
        > ci przyslac jego zdjecie i podac adres..jest bardzo przystojny,cywilizowany-byl
        >
        > nawet poslem do parlamentu-i jest znakomitym mysliwym i wojownikiem,,,,jest
        > zachwycony uroda polek,,,,jesli mowisz po angiesku i kochasz nature.......

Szkoda,ze nie jestes mezczyzna ( 40....i w zwyz!)....185cm i nie jestes lekarzem lub anastezjologiem.
        Moze moglabym pomoc.POWODZENIA.
    • Gość: mario Re: chcę wyemigrować-do Kobiety IP: *.cambr1.on.home.com 03.06.01, 23:54
      Prosze nie reagowac na niektore wypowiedzi -sa pelne cynizmu,mysle ze czesto
      nie zamierzonego.Niektorym ludziom za granica jest ciezko i trzeba ich
      zrozumiec >
      • Gość: Kobieta Re: chcę wyemigrować-do Kobiety IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.01, 20:07
        Mario - mógłbyś być moim przyjacielem - dzięki za rady.Nie zmienia to faktu,że
        nikt tu nic konkretnego nie napisał.
        • Gość: wloczega Re: chce˛ wyemigrowac´-do Kobiety IP: 204.174.215.* 04.06.01, 21:28
          Bardzo ciezko dac ci jakas rade. Kazdy z tych, ktorzy wyjechali, czy
          emigrowali, z Polski zrobil to na swoj wlasny sposob. czasy sie zmienily.
          Dzisiaj juz sie nie da wyjechac z Polski i prosic o azyl polityczny' cos co
          wielu wyjezdzajacych kiedys z Polski moglo zrobic. Dzisiaj mozez probowac
          starac sie o oficjalna emigracje z Polski. Jezeli masz dobry zawod
          (poszukiwany), wyzsze wyksztalcenie, dobrze znasz jezyk kraju do ktore
          chcialabys wyjechac i jestes stosunkowo mloda, mozesz wyjechac bez niczyjej
          pomocy i stosonkowo szybko stanac na nogi. Niektore kraje moga ci gwarantowac
          prace jezeli jestes tym kogo im brakuje. Nie kieroj sie klimatem bowiem
          zawezasz sobie mozliwosci. Jezeli dobrze sie ustawisz w jakim kolwiek
          dobrzeprosperujacym kraju na zachodzie - 'the sky the limit', mozesz sobie
          jezdzic do cieplych krajow na wakacje. Stany Zjednoczone, jezeli chodzi o
          klimat zapewniaja doskonaly wybor. Kazdemu kto wyjezdza ze swojego rodzinnego
          kraju na dluzej, jest ciezko. Bardzo wielu nie powidlo sie, tak samo jak wielu
          zrobilo przyslowiowa kariere. To wszystko zalezy kogo sluchasz. Musisz
          popatrzyc na siebie i zastanowic sie co masz do zaoferowania. Jezeli jestes po
          studiach, wysokiej klasy programatorem komputerowym z doskonala znajomoscia
          angielskiego, wysokiej klasy pielegniarka...you're loughing! Good luck!
    • Gość: ........ Re: chcę wyemigrować IP: *.sympatico.ca 04.06.01, 21:13
      Jezeli chcesz do Australii wiec zglos sie w ich
      ambasadzie po nalezne informacje. Wiem ze Australia
      jest krajem emigracyjnym. Musisz pamietac ze nie dla
      wszystkich. Zycze szczescia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka