matago 06.11.07, 09:01 Uwielbiam koty, jeżeli ktoś ma ochotę pogadać zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pat-i27 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 06.11.07, 16:42 Lubie ale toche sie ich boję Bardziej uwielbiam pieski .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
missssi-3 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 06.11.07, 19:27 Lubie węże Koty są fałszywe!! Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 06.11.07, 20:13 Jak ktos pisze ze koty sa falszywe,daje dowod swojej ignorancji i kompletnej niewiedzy.Koty nie sa falszywe,ale nie daja sie wytresowac jak pieski,bo maja swoj honor,poza tym urzadzic potrafily sie w zyciu lepiej niz pieski .I bardzo dobrze,bo po cholere aportowac cos w zebach,jezeli mozna zamruczec,wpakowac sie wlascicielowi na kolana i czekac nasmaczne zerlo. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek_54 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 06.11.07, 20:52 Juz Cie lubie!! Zgadzam sie w 100%. uwoelbiam koty. Cale zycie mialem koty , teraz nie mam ale w bloku obok corka ma dwa o syn jednego. Wszystkie sa cudownie inteligentne , chociaz kazdy inny. To nie prawda ze pies jest przyjacielem czlowieka! przyjacielem jest kot, pies jest tylko bezwolnym slugusem. Pies daje sie kochac , kot zmusza do szacunku. Pozdrawiam wielbiciela kwasow. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pat-i27 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 06.11.07, 20:57 Lubisz ludzi za COS???:) Kocham pieski i wcale swojego nie tresowałam Boje sie kotow bo kiedyś bardzo mnie podrapał kotek jak byłam w trzeciej klasie szk.pods i ten strach został mi do dziś . Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek_54 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 06.11.07, 21:11 Nie rozumoem pierwszego pytania!! Oczywiscie ,ze lubie ludzi za cos, to oczywista oczywistosc. :))) Jest dokladnie tak jak mowisz!! Kochasz psa , a boisz sie kota , prawidlowo. Pies po to jest zeby go kochac a kot zeby go szanowac. On sam wybierze sobie przykaciol , czego psy w wiekszosci nie potrafia. Jedyne ktore posiadly te umiejetnosc to jamniki, dlatego , z psow, lubie je najbardziej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pat-i27 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 06.11.07, 21:16 Ja lubię każdego ,nawet tego co mnie poniża ,to dla mnie oczywista oczywistosc:)))Bo każdy ma swoje humory ,humorki ,złe i dobre dni . Ja też jestem zmienna i jakby każdy miał mnie za to zaraz skreslać to świat by zwariował Co do kotów Myslę ,ze mam uraz od tamtej chwili .. Nie znam sie na zwierzętach . Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek_54 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 06.11.07, 21:23 pat-i27 napisała: > Ja lubię każdego ,nawet tego co mnie poniża ,to dla mnie oczywista > oczywistosc:)))Bo każdy ma swoje humory ,humorki ,złe i dobre dni . To oczywiscie piekna , katolicka cecha. Problem w tym ,ze ja nie jestem katolikiem i tego typu zachowanie jest mi gleboko obce. Ale szanuje Twoj poglad i Twoje zasady . Masz do nich prawo . pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ditai-lutek Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 15.11.07, 00:58 Dzieci potrafią bardzo skrzywdzić kota robiąc z niego przytulankę czego kot nie lubi, to on wybiera sobie człowieka do przytulania a nie odwrotnie. Nie dawno czytałam piękną książkę pt. "My mamy kota na punkcie kota" Anny Bańkowskiej. Uwielbiałam koty, ale teraz je kocham, mam dwa i one sobie nas wybrały. Ja jestem szarej kotki a mój mąż czarno-białej która jest ciągle w jego pobliżu a szara w moim mimo, że ja obie karmie. O ich inteligencji nie będę pisać, bo o kotach można godzinami. Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
inmarco Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 14.11.07, 07:03 Zgadzam się z dziadkiem54. Koty to indywidualności. Ale są bardzo inteligentne.Nie są naszymi sługusami, ale przyjaciółmi wymagającymi szacunku. My mamy 3 koty, nasza córka 2. Kochamy też psy, ale z różnych względów nie możemy ich mieć. Kiedyś dzieci przygarnęły bezdomnego jamnika na jedną noc. Ta noc trwała 16 lat. Wspaniały był ten nasz Fafik, ktoś go wyrzucił z samochodu, a on dał nam 16 szczęśliwych lat.Z kotkami spał razem na tapczanie.Niestety, nie ma go już od 3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
missssi-3 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 06.11.07, 21:04 Ja tresuję a i owszem ale facetów nie psy! haha Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek_54 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 06.11.07, 21:16 tiaaaa. a swinia pasie pastucha! hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
missssi-3 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 06.11.07, 21:20 dziadek_54 napisał: > tiaaaa. > a swinia pasie pastucha! hehe. świnie tez pasałam a moze paslam? ale co ty możesz o tym wiedzieć miastowy inteligencie haha Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek_54 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 06.11.07, 21:26 swin nie, ale krowy miastowy inteligent(dziekuje z komplement)tez pasal , czy moze pasl ? ale co ty mozesz o tym wiedziec niemiastowy inteligencie hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
missssi-3 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 06.11.07, 21:27 gdzie????? na balkonie???????hahaha dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek_54 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 06.11.07, 21:34 Dobranoc. Jutro Ci odpisze , o ile watek jeszcze bedzie. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda491 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 14.11.07, 06:57 missi skąd to przekonanie o fałszywości kotów? W bezmyślny sposób powielasz głupie przesądy.Żadne zwierzę nie może równać się w fałszywości i podłości z człowiekiem. Zwierzę poluje wtedy, gdy jest głodne. A człowiek? Człowiek jest najwstrętniejszą istotą na ziemi, dlatego powinniśmy dla zwierząt zrobić co w naszej mocy, aby ich los uczynić znośniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
ditai-lutek Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 15.11.07, 01:07 jagoda491 Pięknie zakończyłaś swoją wypowiedź, oby ona dotarła do tych którzy je krzywdzą Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda491 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 15.11.07, 13:39 Myslę,że do bezmózgowców nie dociera nic. Najbardziej przeraża bezmyślne okrucieństwo. Dokarmiamy koty na działce od ponad 14 lat, więc wiem o czym piszę. Ciągle znajduję kamienie, koty są poprzestraszane. Jak przynoszę jedzenie, czekam,aż zjedzą, bo inaczej zostaną przegonione. A te trzy, które mamy w domu najbardziej są moje, bo jestem z nimi całe dnie. Nie pracuję już, więc dbam o nie cały czas, a one dają mi odczuć, jak bardzo są wdzięczne. Jedna z nich, którą przygarnęliśmy jako małą szarą kuleczkę nie ma jednego oka, na drugie słabo widzi, to pozostałość po kocim katarze. kocurka wykarmiłam zakraplaczem,później małym smoczkiem. Ma prawie 9 lat i nie kładę go na wagę, bo wygląda jak pantera , a nie kot domowy. Jeszcze jedną mąż przywiózł z delegacji, i tak zostało. Gdyby ludzie opiekowali się zwierzętami jak należy, a nie wyrzucali bo się znudziły nie byłoby tylu dramatów zwierzęcych. Moim zdaniem, ludzie powinni brać przykład ze zwierząt. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nemo1968 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 06.11.07, 20:45 Skoro mam 3, to chyba lubie....:) I to z wzajemnoscia, skoro ostatnio spaly mi na kolanach dwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 06.11.07, 20:58 koty są super a szczególnie kocice, zwłaszcza zwinięte w kłębek na kolanach albo wracające z nocnej włóczęgi oblepione błotem i wpychające się na poduszkę :P Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 06.11.07, 21:31 Nie wiem, czy lubię, jak Ty, ale kocham sierściuchy jak ja :) Na stanie dwa rozpasane samce trzęsące całym domem, urwipołcie jedne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 09.11.07, 12:23 Popsiadam rowniez dwie sztuki kotów.Samiczke i samca zeby sie uzupelnialy.Kompletnie snieznobialy no i jeszcze drugi caly siwy.Z bialym sa problemy,bo jak wstaje rano z kacorem,to w pierwszym odruchu mysle ze mam powazne problemy,skoro zamiast bialych myszek widze bialego kota.Ale i do tego mozna sie przyzwyczaic.Moje kocury uwiecznilem nawet w foto forum,jezeli kogos to interesuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 09.11.07, 17:15 To daj linka do tego zdjęcia :) ja swoją kocurzycę o gołębim sercu mam w wizytówce. Mój mąż, który raczej nie był miłośnikiem kotów, teraz przyznaje, że nie sądził, że koty to takie miłe zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 09.11.07, 20:32 fotoforum.gazeta.pl/uk/koty,leziox.html Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 09.11.07, 20:58 Dzięki za linka. Świetne zdjęcia, pierwszy wampir Nosferatu, nie chciałabym, żeby mi się taki przyśnił w nocy. Kot obrotowy bezbłędny :))) Obstawiam, że szary to ON, który dominuje, a białasek to ONA, która chyba pozostaje w jego cieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 09.11.07, 21:04 Łaaaał! Boskie :) Kot obrotowy, jako rzecze Ginger jest świetny. Ale ten rozbawił mnie najbardziej: fotoforum.gazeta.pl/3,0,892738,2,13.html A ta fota jest po prostu przepiękna!: fotoforum.gazeta.pl/3,0,892737,4,2,231,leziox.html (Kwiatuszek przy mordce jest tak słodki jak wisienka na torcie) ;))) Zdjęcie w ogóle świetne na maksa. Oj, muszę wrzucić na FF moje koty. I może jakieś Olsztyn znajdę, czasem tam bywam ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ditai-lutek Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 15.11.07, 01:15 Leziox, obejrzałam Twoje koty. Sama słodycz. Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
dotyk_wiatru Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 15.11.07, 13:52 leziox napisał: > fotoforum.gazeta.pl/uk/koty,leziox.html WOW! Piękne te 'kociaki':) Lezio, ten szary to rosyjski niebieski? Rasy białego nawet nie próbuję zgadywać:) Odpowiedz Link Zgłoś
dag-a24 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 09.11.07, 16:19 Bardzo lubie koty Mam kotke Stefanie ,dachową:) Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 09.11.07, 21:40 Dzieki za uznanie :-) Ten szary to rzeczywiscie samiec,dobre oko. Na fotoforum widzialem wspaniale fotki kotow,przy tym mozna ogladac je cala noc,bo jest tego tez dobrze ponad tysiac.Dodajcie swoje fotki,rowniez nacieszylbym chetnie nimi oczy ...No i milosnicy kotow tez. Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 11.11.07, 20:21 matago jeśli lubisz koty i chcesz o nich pogadać to zapraszam na świetne forum Koty-nasz mały koci zakątek forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10264 Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda491 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 14.11.07, 06:52 Ja i moja rodzina uwielbiamy. W domu mamy trzy, przepiękne koty - Kubusia - 9 lat, Misię i Zuzię - 2 lata. Są to koty rasy środkowo- europejskiej, czyli dachowce. Przygarnęliśmy je w trudnych dla nich chwilach. Bez naszej pomocy żadne z nich nie przeżyłoby. A tak mają ciepły,kochający dom, za co odwdzięczają się swoim przywiązaniem. Pozo tym od wielu lat dokarmiam koty bezdomne. W lecie przychodzi 4- 5 kotów, w zimie to nawet i 15.Podaję im do jedzenia tabletki antykoncepcyjne (tym dzikim), bo sąsiedzi na działkach są bezlitośni. Bardzo tępią koty,więc aby tego uniknąc podaję im tabletki przepisane przez weterynrza. Życie bez kotów , generalnie bez zwierząt, byłoby jakieś takie niepełne.Poza tym pamiętajcie: 17 listopada jest MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ CZARNEGO KOTA. Odpowiedz Link Zgłoś
dotyk_wiatru Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 15.11.07, 13:58 matago napisała: > Uwielbiam koty, jeżeli ktoś ma ochotę pogadać zapraszam Nie wiem czy uwielbiam koty...:) Od małego miałam...psy. Spaniel, jeden jamnik, drugi jamnik...Teraz nie mam zwierzątka:( Może kotek? Koty to indywidualności.. I pięknie! Tylko te nieposkromione pazurki:P Nie wiem czy poradziłabym sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
marijola1 Re: Czy ktoś tak jak ja lubi koty? 16.11.07, 14:42 Odkąd pamiętam miałam tak,że jeśli ktoś zwierząt nie lubił,nie miałam do niego zaufania.Zawsze coś tam z niego potem podłego wylazło. Jesli o kotki chodzi,myślę,że podstawa to je zrozumieć.A potem przekonać się samemu,jakie to cudowne,inteligentne zwierzęta.Nie sugerujcie się opiniami innych.Każdy kot,podobnie jak inny zwierzak( w tym człowiek)to indywidualność. Jeśli chcecie,moją koteczkę mozna zobaczyć w wizytówce na ulubionych stronach www.Jest tam także moja psiunia. Pozdrawiamy.. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Moja kocica 15.11.07, 15:10 Kiepskiej jakości zdjęcie, ale scenka zabawna - nie można przy Mjumju oglądać programów o zwierzętach, bo szaleje! fotoforum.gazeta.pl/3,0,957695,2,3.html A jak kot za długo ogląda wieczorem TV, to później jest śpiący fotoforum.gazeta.pl/3,0,957701,2,2.html Marzenia senne się spełniają fotoforum.gazeta.pl/3,0,957714,2,1.html ****************************************************************** Gdy spadają jak liście kartki dat z kalendarzy, kiedy szaro i mgliście - trzeba marzyć! W chłodnej, pustej godzinie na swój los się odważyć nim twe szczęście cię minie - trzeba marzyć! J.Kofta Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Moja kocica 15.11.07, 21:33 Piękna jest :) Te jesienne kolorki. Przy mojej starej pracy stoi Kościół Augsbursko-Ewangelicki i dozorca ma kota w podobnych kolorach. Jesienią trzeba mocno wytężyć wzrok, żeby znaleźć kota wśród liści na trawniku ;) P. S. Widzę, że kochasz wiklinowe koszyki tak samo, jak ja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: Moja kocica 15.11.07, 21:43 Milosnik kotow musi sie przyzwyczaic do tego,ze czasem posiada pare szramek tu i ówdzie. To rodzaj takiej akupunktury,ktora nas obdarzaja koty,pewnie z troski o wlascicieli. Ginger,popatrzalem na twoja kocie i od razu zachcialo mnie sie spac,licho wie,czemu,takie toto slodkie ze az czlowiek zjadlby takie co,naturalnie w przenosnym tego slowa znaczeniu. Co do mojego szarego kota,jest to prawie kot angielski ale o nieco innych rysach pyszczka,nazywa sie go tutaj „ Kartojzer „ w doslownym tlumaczeniu.Biala kotka jest tej samej rasy,ale ma cudownie niebieskie slepia.Przy tym nie wybieralem ich jako rasowcow,znalazly sie u mnie w efekcie bardzo dziwnego zbiegu okolicznosci i tak juz zostaly. Co mnie podnieca do bialosci,to ludzkie zbydlecenie w stosunku do kotow.Nie chce juz nawet mowic o tym,co czytalem na temat tortur zadawanych tym zwierzakom,bo sama mysl o czyms takim jest zbyt okrutna,a mnie zaraz diabli biora z tego samego powodu. Tak czy inaczej,jezeli zwierzakowi cos sie nie podoba,to podrapie lub ugryzie.Bo ma powód. Czlowiek zas potrafi patrzac w oczy zadac ból nie do zniesienia. Ot,takie glupkowate refleksje naszly mnie przy okazji.Chyba czas sie upic. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Moja kocica 16.11.07, 09:23 Poczekaj z tym piciem do wieczora ;) Szramy i zadrapania od-kocie są na porządku dziennym, a i nie raz człowiek wie, że sobie zasłużył na "ostre słowo wyryte pazurkiem" ;) Mam nadzieję, że (jeśli masz dzieci) nie kupujesz im żadnych zabawek niby-pluszowych made in China. Część z nich zawiera domieszki psiej lub kociej sierści :((( Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Re: Moja kocica 16.11.07, 09:35 Miło mi, że moja ukochana kocica wam się podoba. Co do zadrapań, to takiego łagodnego kota jak żyję nie widziałam - chodząca miłość i łagodność. Mamy ją od 3 lat i NIGDY mnie, ani nikogo nie udrapała, ani nie ugryzła, a należy dodać, że mamy małe dziecko, które nie raz sobie na to zasłużyło! Jedynie podgryza duży palec u nogi, jak się chdzi boso, ale robi to bardzo delikatnie, przyjmuję to jako objaw czułości. Nie umiem sobie wyobrazić jak można skrzywdzić bezbronne zwierzę :( Niektórzy ludzie są potworami! ****************************************************************** Gdy spadają jak liście kartki dat z kalendarzy, kiedy szaro i mgliście - trzeba marzyć! W chłodnej, pustej godzinie na swój los się odważyć nim twe szczęście cię minie - trzeba marzyć! J.Kofta Odpowiedz Link Zgłoś