pierans 28.07.03, 14:18 gł spec od zawracania gitary? asystentka d/s wyrywania sie jak filip z konopii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnajagoda Re: A ja? 28.07.03, 14:26 hahaha... niewiem jak tu, ale gdybym miała zupełnie własne forum, to pewnie byś była specjalistką od białej poezji ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: A ja? 28.07.03, 14:32 w czymś w końcu trzeba być dobrym hyhy bialej poezji nierytmicznej Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: A ja? 28.07.03, 14:46 ale rymy też Ci ładnie wychodzę... haiku prawie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: A ja? 28.07.03, 14:49 jestem zwolenniczką lapidarnej formy - odbieram to jako komplement! utwór, który masz na myśli powstał w okresie wczesno-młodzieńczym i jest mi bardzo bliski ze względu na formę właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: A ja? 28.07.03, 15:00 A jaki utwor, Pieransku, bo ja jestem podlaczon od niedawna, jeszcze mi stylki blyszcza miedzia. Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: A ja? 28.07.03, 15:13 www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=10031&w=7169060 ten najkrótszy, jaki tam jest Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: A ja? 28.07.03, 16:29 przebiegła ta myśl mój umysł tanecznym krokiem, ale rozwiała się zanim ją zwerbalizowałam. Może na stare lata? Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: A ja? 28.07.03, 16:38 Ona? Nie, to była myśl próżna i egocentryczna łamane na majak i złudzenie - te sie niczemu nie kłaniają nawet Architektowi Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: A ja? 28.07.03, 16:46 Fakt, mysli nie powinny byc zbyt dobrze wychowane. Te nieuczesane sa njaciekawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: A ja? 28.07.03, 16:47 nagła niespodziewana olśniewająca och, mam ochotę na taką! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: A ja? 28.07.03, 16:51 Takie przychodza innym. My musimy sie za nimi dlugo nalazic, tropiac ich niewyrazne slady, az w koncu spadaja nam nagle na glowe z drzewa, ale nie te ktore tropimy, ale zupelnie inne i calkiem niespodziewane. Dziwny dialog jak na poniedzialek, co? Pachnie piatkiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: A ja? 28.07.03, 17:10 jak pod nas to oryginale espresso z serca słonecznej Italii jedynie...;) Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: A ja? 28.07.03, 17:02 mysli wypsnięte, ze tak powiem pon, wto, pią, ech, wistość rzeczy tych nie ze świata tego Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: A ja? 28.07.03, 17:07 jest to rzecz która mi towarzyszy w zyciu od ósmej klasy SP :) On i ja, ja i on, w przeróznych sytuacjach i aspektach Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: A ja? 28.07.03, 17:09 Mature o Nim pisalem. Regulamin jest tu: www.bezuprzedzen.pl/dokumenty/witkacy_rfp.html Zawsze zachwycal mnie §3. Jakbym widzial nasze Elity Polityczne III RP :-) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: A ja? 28.07.03, 17:11 ja tylko pamiętam, że pisałam zrusyfikowane wypracowanko na jeden z tzw. "wolnych tematów"...;) Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: A ja? 28.07.03, 17:13 zmahatmiały mi pęcinki brzuszek mam juz całkiem swięty tylko nie chą mi zmahatmieć wyświechtane stare pięty Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: A ja? 28.07.03, 17:17 To kazdego oniesmiela Plaszcz czerwony, karabela A buciska te czerwone Oczy straszne, wywalone A w reku ogromne szablisko Takim jest i takim bede... PS. Dlaczego wypracowanie bylo zrusyfikowane, E-i? Pisalas o Pryjazni i Wspolpracy Z? PS.II Dla mnie takim drugim co mi towarzyszy to WG. 'Transatlantyk' czytam za kazdym wyjazdem z Polski :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: A ja? 28.07.03, 17:20 > PS.II Dla mnie takim drugim co mi towarzyszy to WG. > 'Transatlantyk' czytam za kazdym wyjazdem z Polski :-) Tesz :) do poczytania, lece Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Materialistka 28.07.03, 17:18 Dziarski byczek, co jeszcze zielono miał w główce, ofiarował stokrotkę dorodnej jałówce. Ale panna wyśmiała ten dowód uczucia: "Ech, ty głupcze! Czy kwiatek to przysmak do żucia? Chcąc ujawnić, że kochasz mnie miłością wierną, mogłeś mnie poczęstować przynajmniej lucerną!" Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Materialistka 28.07.03, 17:20 Prosze nie obrazac Bykow. Nasza powszechnie znana solidnosc i prostota zycia wewnetrznego nie powinna byc przyczyna jakis smiuchow-huhow :-( Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Materialistka 28.07.03, 17:22 a Pan Brezluś zodiakalnym Byczkiem jesteś?...;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Materialistka 28.07.03, 17:26 Nie poznac? :-) Na rogi beret nakladam - dlatego moze. A Ty Waga? Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Materialistka 28.07.03, 17:32 Wagę to mam w Medium Coeli czyli gwiezdnej karierze...jestem Lwiaczką z Ascendentem w Strzelcu i uczuciowością Baranka <Księżyc w tym znaczku> - taki poszczelony i niespokojny duch, którego ciążko w ryzach utrzymać...;) PS. to oczywiście taki ogrooooonmy skrót...;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: A ja? 28.07.03, 15:04 jeśli idzie o poezję, to ja zasadniczo też... jeśli "tworzę" to zasadniczo są to dwuwiersze... kiedyś w LO, na polskiem stworzyłam taką fraszkę Na Kochanowskiego wypił flaszkę i napisał fraszkę... to oczywiście było w temacie lekcji... Odpowiedz Link Zgłoś