ceper_pepper 17.09.03, 13:47 Jakie pozycje powinny znaleźć się w biblioteczce?? Co polecacie?? Jakieś nowości, stare tytuły odkrywane na nowo?? Książki, do których często sięga się?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paladin Re: Biblioteczka. 17.09.03, 15:43 u mnie na zamku w prywatnej bibliotece zamkowej naczelna pozycje zajmuje Ksiazka Kucharska co by z glodu nie zemrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Biblioteczka. 17.09.03, 16:57 hyhy...przez żołądek prowadzi ścieżyna do serca mężczyzny? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Biblioteczka. 17.09.03, 20:46 a niby skąd masz podobne informacje? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ceper_pepper Re: Biblioteczka. 18.09.03, 08:42 A książeczka czekowa?? Też przydałaby się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Biblioteczka. 18.09.03, 11:30 a! jeszcze taka skarg, wniosków & zażaleń - w każdem stadle małżeńskiem byc winna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ceper_pepper Re: Biblioteczka. 18.09.03, 16:12 W herbaciarni takowa juz jest ;) Kucharską - gdyby się uprzeć też można zmnaleźć. Modlitewnika też poszukam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Biblioteczka. 20.09.03, 16:21 A u mnie? Niedługo się zawalą półki z książkami..., razem ze mną oczywiście, hehe. Literatura górska, przewodniki. słowniki, mapy, trochę historii,kuchni..., dużo z zakresu spraw zawodowych... za duzo... a szkoda wyrzucić, hehe i tak się tego dużo nazbierało i wciąż, wciąż miejsca mało... A co z sobą wezmę w zaświaty? Trzeba pomyśleć przecie zawczasu i o tym! Naska poezję, gwarę i to, co prostym góralskim jezykiem pisane. A co wywalę??? Wiem ! Jeszcze trochę... sprawy zawodowe! I co? Może wreszcie odpocznę? Po górach jeszcze połażę...? Może..., moze... Daj Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
ceper_pepper Re: Biblioteczka. 22.09.03, 21:56 U mnie?? Skompletowałem Gombrowicza (czarna edycja Wydawnictwa literackiego z charakterystycznym WG na okładce), kompletuję dzieła zebrane Marka Hłaski oraz PIW-owską dziesięciotomówkę Białoszewskiego. Poza tym mam zamiar skompletować BN-kę. Przynajmniej cześć I ( literatura polska). Odpowiedz Link Zgłoś