masiwa 11.07.08, 15:42 polskalokalna.pl/wiadomosci/mazowieckie/warszawa/news/motorem-w-przepasc,1144807 ktoś cos wie wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewel-inca Re: stolica-wypadek motocyklistki 11.07.08, 19:37 jej stan jest nadal ciezki, ma uszkodzone 3 kregi, bardzo uszkodzony caly kregoslup i zgruchotane kosci twarzy,wciaz jest nieprzytomna. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka741 Re: stolica-wypadek motocyklistki 11.07.08, 19:48 ktos z forum??????????? I jakim cudem spadła?????szybkość? Odpowiedz Link Zgłoś
ewel-inca Re: stolica-wypadek motocyklistki 11.07.08, 19:51 szybkość+ brak doświadczenia, jezdzi od niedawna, a czy jest tutaj na forum to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
riders123 Re: stolica-wypadek motocyklistki 11.07.08, 20:50 Boże mój! Czy z Forum czy nie - niech jej nic nie będzie, z kręgosłupem... Swoją drogą, nasze kursy, na A i na B nie przygotowują najlepiej. Jeśli do tego ktoś jest bardzo młody i ma nienajlepszą wyobraźnię, to tak może wyglądać. Będę się za nią modlić, bo chyba tylko to zostało... Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ewel-inca Re: stolica-wypadek motocyklistki 11.07.08, 22:26 jak tylko będę wiedziała o stanie zdrowia dam znać, na razie nic się nie zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
carrymoon Re: stolica-wypadek motocyklistki 11.07.08, 23:07 och :( żeby wszystko bło ok Odpowiedz Link Zgłoś
joanka741 Re: stolica-wypadek motocyklistki 12.07.08, 07:41 Raczej nie będzie wszystko ok.... Zależy które trzy kręgi i czy ucisk na rdzen będzie. A jeżeli wyjdzie z tego, to cały proces zrastania i dochodzenia do siebie to czas około 2 lat wyrwanych z życiorysu. I to zycie z bólami różnego typu. Bo niestety ale cały kręgosłup pouszkadzany nie daje innej mozliwości. Więc zanim rozpedzicie się na maxa, to pomyslcie kto będzie siedział przy waszym łóżku i kto będzie płakał za wami..... Ja nie krytykuje, ani nie mówię że sama sobie winna itd. wypadek to wypadek. Ale tak strasznie żal mi jej najblizszych, bo nie ma nic gorszego jak patrzec na cierpienie i smierć szczególnie młodej osoby. Wiem co pisze bo jestem pielęgniarką i oglądam śmierć ludzi i patrzę w te twarze i oczy rodzin, na ból i rozpacz. Odpowiedz Link Zgłoś
carrymoon Re: stolica-wypadek motocyklistki 12.07.08, 09:55 joanka741 napisała: > Więc zanim rozpedzicie się na maxa, to pomyslcie kto będzie siedział > przy waszym łóżku i kto będzie płakał za wami..... przypuszczasz, że dziewczyna weszła ze zbyt duża (na maxa) prędkością w zakręt? Wiesz ja wyleciałam z zakrętu pryz prędkości ok 40km/h to nie jest duża prędkość. Aby stracić panowanie nad motocyklem nie potrzeba pędzić z prędkością 200km/h wystarczy zwykła chwila nieuwagi :( ja miałam więcej szczęścia nie dotarłam do przeszkody czyli płotu i za tym płotem nie było przepaści. Ta dziewczyna być może po prostu spanikowała, nie zdążyła, nie pomyślała a może po prostu nie miała możliwości manewru. Prędkość mimo, że jeden z ważniejszych czynników nie musiała być powodem wypadku. I Joanko pamiętaj każda z nas wyjeżdżając myśli o tych których zostawia w domu. O rodzicach, o chłopaku a bardzo wiele z nas o dzieciach. > Raczej nie będzie wszystko ok.... Zależy które trzy kręgi i czy > ucisk na rdzen będzie. a nadzieje warto mieć zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
yacey Re: stolica-wypadek motocyklistki 12.07.08, 12:33 Carrymoon ma racje, nie mozna powielac stereotypow, ze wszystko przez szybkosc. Jestem tez przykladem, ze wcale nie potrzeba duzej predkosci, zeby sie wyeliminowac z aktywnego zycia na kilka miesiecy. A Kolezance powrotu do pelnego zdrowia zycze :) Odpowiedz Link Zgłoś
joanka741 Re: stolica-wypadek motocyklistki 12.07.08, 14:44 No ale zawsze jest to prędkosć za duża, albo do umiejętności, albo do trasy. Wiem ze mozna sie wyłożyć bądź gdzie, my ostatnio mało nie leżelismy na serpentynach bieszczadzkich. Tylko w naszym przypadku był to żwirek i mała prędkośc. Jacek dodał gazu i powstalismy. Kiedys jakis owad pod kask mu wleciał i mało do rowu nie wjechalismy:)), też przy skręcie i przy prędkości dosłownie 10/h. Ale strasznie smutno się robi, jak człowiek wie że tak byc nie musiało.. A dziewczyny często chcą udowadniać sobie i innym że też potrafią. Facetom szczególnie, że potrafi, może i jest w tym dobra. Oczywiście nie znam tej akurat dzieczyny, mogła byc spokojna zrównoważona i poslizgnać się na plamie oleju.... Odpowiedz Link Zgłoś
margushia Re: stolica-wypadek motocyklistki 13.07.08, 12:08 jej stan jest ciężki, ale stabilny. to najwazniejsze. Jutro bedzie wiadomo wiecej. Niestety szmatławce wykorzystały okazje, by znów pisać przekoloryzowane artykuły, że co to motocykliści nie są... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
angia-suzuki Re: stolica-wypadek motocyklistki 14.07.08, 08:59 ja mam nadzieje, że jakos sie ułozy i wszystko sie zrośnie może to tylko kręgi złamane a rdzeń jest cały i zrosną sie troche to potrwa i będzie dobrze, i nie ważne czy to była jej wina czy nie ważne aby doszła do siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
motocyklistka_1983 Re: stolica-wypadek motocyklistki 14.07.08, 14:08 jak znam sytuację to raczej owa dziewczyna ma nie uraz kręgosłupa a uraz głowy a dokładnie zbicie pnia mózgu,poza tym nic innego jej się nie stało,spadła z 3 metrów,a nie jak piszą z 8,faktem jest że słabo ogarniała sprzęta i nie miała doświadczenia,faktem jest również to że chciała dorównać facetom,a może pokazać że umie się składać w zakręty?nie wiem ale szkoda mi jej... Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna1pl Re: stolica-wypadek motocyklistki 14.07.08, 18:38 ważne, żeby ją wspierać pozytywnymi myślami, ją i jej bliskich ... Odpowiedz Link Zgłoś
domiska75 Re: stolica-wypadek motocyklistki 14.07.08, 19:12 Nie zaglądałam na forum kilka dni i nie słuchałam wiadomości...a tu taki smutny post...Będę trzymać za nią kciuki, to mogłam być równie dobrze ja... Odpowiedz Link Zgłoś
joanka741 Re: stolica-wypadek motocyklistki 14.07.08, 19:30 no akurat pień mózgu odpowiada za zyciowe funkcje organizmu.... Odpowiedz Link Zgłoś
ewel-inca Re: stolica-wypadek motocyklistki 16.07.08, 09:59 Niestety Agnieszka przegrała walkę:( Odpowiedz Link Zgłoś
margushia Re: stolica-wypadek motocyklistki 16.07.08, 11:16 Wczoraj wieczorem [*] Taka młoda i fajna dziewczyna.. Dziś jest wspólne zapalanie świeczek.. Odpowiedz Link Zgłoś
visha [*] 16.07.08, 11:19 Niech Aniołowie prowadzą ją niebieskimi autostradami [*] Odpowiedz Link Zgłoś
qgel600 Re: stolica-wypadek motocyklistki 16.07.08, 12:13 [*] śmigaj po niebiańskich winklach Odpowiedz Link Zgłoś
ashtare Re: stolica-wypadek motocyklistki 16.07.08, 12:39 w takich momentach zastawaniam sie czy dobrze zrobilam zapisujac sie na kat.a Odpowiedz Link Zgłoś
domiska75 Re: stolica-wypadek motocyklistki 16.07.08, 14:14 Wyrazy współczucia dla Rodziny i Przyjaciół... Odpowiedz Link Zgłoś
joanka741 Re: stolica-wypadek motocyklistki 16.07.08, 19:07 współczucie dla rodziny................(*) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotii3 Re: stolica-wypadek motocyklistki 17.07.08, 17:43 [*] niech śmiga po błękitnym szlaku... Odpowiedz Link Zgłoś
pagnieszka Re: stolica-wypadek motocyklistki 18.07.08, 15:36 ['] moja imienniczka tym bardziej mi żal Odpowiedz Link Zgłoś
motocyklistka_1983 Re: stolica-wypadek motocyklistki 21.07.08, 11:54 żal mi Agi....za młoda była na śmierć,ale widocznie TAM była potrzeba bardziej....[*] Odpowiedz Link Zgłoś
ewel-inca Re: stolica-wypadek motocyklistki- WAŻNE 09.08.08, 20:16 Dnia 08.08.2008 po godzinie 18, skradziono kask z krzyża mieszczącego sie pod estakadą przy Trasie Łazienkowskiej, obok Torwaru. Jest to miejsce pamięci naszej koleżanki i kask ten ma dużą wartość, ale tylko i wyłącznie sentymentalną. Dla znalazcy czeka nagroda pieniężna. Kontakt 501-170-488 warszawcy motocyklisci. " Odpowiedz Link Zgłoś
riders123 Re: stolica-wypadek motocyklistki- WAŻNE 09.08.08, 21:04 No nie do wiary!!! Brak słów na coś takiego:(((( Aga, ZX-6R Odpowiedz Link Zgłoś
qgel600 Re: stolica-wypadek motocyklistki- WAŻNE 09.08.08, 22:46 a jaki to kask, wiadomo ? (mam nadzieję, że to tylko jakieś pijaczki nieświadomie zabrały...) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: stolica-wypadek motocyklistki- WAŻNE 11.08.08, 14:06 ewel-inca napisała: skradziono kask z krzyża ... dajcie ogłoszenie (z opisem kasku i/lub fotą) w jakiejś poczytnej lokalnej gazecie ... być może osoba w której posiadaniu jest obecnie, nie ma świadomości skąd został zabrany. Odpowiedz Link Zgłoś
granulla Re: stolica-wypadek motocyklistki- WAŻNE 08.01.09, 21:35 Straszne..jak można ,ludzie są do wszystkiego zdolni..heh myślę jednak,ze to nie ukradł człowiek tylko bydle.. Odpowiedz Link Zgłoś
asiafoczka Re: stolica-wypadek motocyklistki 11.08.08, 09:37 [*], a złodziejom to..... ahhhh, szkodza gadać... Odpowiedz Link Zgłoś