kurczak1976 06.10.03, 21:55 Wczoraj ogladalam znowu ten film. Jest niesamowity, normalnie czlowiek zaczyna inaczej myslec:o) Czy tez tak macie? A moze znacie jakis inny film, ktory tez w jakis sposob zmienia zycie i sposob myslenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kathleen2 Re: Forest Gump 06.10.03, 22:02 Ja kocham "Moulin rouge".Widziałam ten film już tyle razy...jest zachwycający. Odpowiedz Link Zgłoś
maga102 Re: Forest Gump 06.10.03, 23:43 Forest Gump zmienia życie? nigdy bym tak nie pomyslała o tym filmie.... rozumiem, że zycie mogą zmieniać filmy Larsa von Triera, Felliniego czy Bunuela. Dla mnie Forest Gump to ładnie zapakowana kolejna amerykańska superprodukcja. Oświeccie mnie co tu może zmieniac zycie????? maga Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: Forest Gump 07.10.03, 09:30 maga102 napisała: > Forest Gump zmienia życie? nigdy bym tak nie pomyslała o tym filmie.... > rozumiem, że zycie mogą zmieniać filmy Larsa von Triera, Felliniego czy Bunuela > . > Dla mnie Forest Gump to ładnie zapakowana kolejna amerykańska superprodukcja. > Oświeccie mnie co tu może zmieniac zycie????? > > maga > Kazdy z nas inaczej patrzy na swiat ;o) Dla mnie Forest nie jest kolejna superprodukcja. Dla mnie jest to film przypominajacy o wartosci czystych, prawdziwych uczuc jak milosc, przyjazn i szacunek, niestety zbrukanych w dzisiejszym swiecie. Von Trier jest moze ok, ale powiedz mi co w twoim zyciu zmienili "Idioci" albo "Przelamujac fale"? Odpowiedz Link Zgłoś
maga102 Re: Forest Gump 07.10.03, 21:25 "Przełamując fale" generalnie nic nie zmieniło, jedynie poruszyło kilka czułych strun, natomiast "Idioci" wiele, oj bardzo wiele. Po ogladnięciu tego filmu okazało się, ża mozna wyjść z siebie, albo lepiej, poza siebie, ża mozna przekroczyć pewne granice, ba, że właściwie to nie wiadomo gdzie tak naprawdę te granice są. Dlatego smiało moge strwiedzic, ze "Idioci" zdecydowanie poszerzyli mój pogląd na świat. Jesli zas chodzi o Foresta Gumpa to jedyne co mi się w tym filmie podobało to moment kiedy Forest biegł. Ale, jesli juz mówimy o tego typu motywach to zdecydowanie wolę Jańcia Wodnika, który pewnego dnia siadł na ławce pod swoją chałupą i siedział tam z ptasim gniazdem na głowei az do momentu, kiedy poczuł potrzebę wstania. Wiem, o gustach się nie dyskutuje. Ale czasami to nie jest kwestia gustu tylko, jakby to powiedzieć, tego, że cos jest po prostu dobre i wartościowe obiektywnie, a coś innego słabe. maga Odpowiedz Link Zgłoś
kathleen2 Re: Forest Gump 07.10.03, 21:39 Maga, a widziałaś może "Dogville"? Jeśli tak, to ciekawa jestem co sądzisz o tym filmie? i jak interpretujesz koniec? ja dziś byłam na tym filmie, ale byłam trochę zawiedziona, bo okazało się, że była to "okrojona" wersja, a w internecie było napisane, że grają 3-godzinną:(Tak więc dla warszawiaków- nie idźcie na to do Kinoteki!!!!Pełną wersję grają tylko w Muranowie. Odpowiedz Link Zgłoś
maga102 Re: Forest Gump 11.10.03, 16:37 Niestety, nie widziałam "Dogville", zresztą dawno juz nie widziałam czegoś co by się mi naprawdę podobało. ciekawa jestem jaki jest ten nowy film von Triera, bo "Tańcząc w ciemnościach" nie zrobiło na mnie aż takiego wielkiego wrażenia. A czy sa na tym forum miłośnicy filmów P. Almodovara? Osobiście uwielbiam "Wszytsko o mojej matce". Ostatnio tez zachwyciła mnie "Boża podszewka" puszczana w TVP, ale chyba mniej jesli chopdzi o treść, głównie urzekła mnie muzyka P. Satanowskiego. maga Odpowiedz Link Zgłoś
ariel23 Re: Forest Gump 13.10.03, 16:31 maga102 napisała: > A czy sa na tym forum miłośnicy filmów P. Almodovara? TAAAK! JA JESTEMMM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ettess Re: Forest Gump 13.10.03, 19:03 maga102 napisała: > A czy sa na tym forum miłośnicy filmów P. Almodovara? > Osobiście uwielbiam "Wszytsko o mojej matce". I ja, i ja, i ja :)))) Duże wrażenie zrobił na mnie film "Porozmawiaj z nią". A "Wszystko o mojej matce" oglądałam bez przerwy po powrocie z Barcelony... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ariel23 Re: Forest Gump 15.10.03, 16:45 A ja myslalam, ze po filmie "Wszystko o mojej matce" nie da sie zrobic lepszego filmu. No i zmienilam zdanie po "Porozmawiaj z nia". Almodovar jest mistrzem!!! ettess napisała: > > I ja, i ja, i ja :)))) > > Duże wrażenie zrobił na mnie film "Porozmawiaj z nią". A "Wszystko o mojej > matce" oglądałam bez przerwy po powrocie z Barcelony... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: Forest Gump 08.10.03, 09:43 Pod Janciem Wodnikiem sie podpisuje bo tez mi sie strasznie podobal! I jak z tego wynika kazdy z nas ma potrzebe zobaczenia czegos innego, co moze wlasnie stracil z oczu. Dla jednego bedzie to uswiadomienie sobie braku granic a dla drugiego ktory miota sie w swiecie bez ograniczen uswiadomienie ze sa jednak stale, niezmienne wartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Forest Gump 07.10.03, 08:38 Zgadzam sie ze Forest Gump jest swietny, ja jeszcze lubie Bridget Jones i francuska komedie: Auberge Espagnole, a w Polsce to bylo pod tytulem: Smak zycia.....komedia do poplakania sie ze smiechu o studentach Erasmusa w Barcelonie. Tym bardziej ja lubie, bo teraz sie czuje czescia tego swiata: tez jestem Ersamusem tyle ze nie w Hiszpanii pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tristana Re: Forest Gump 08.10.03, 12:43 dla mnie to filmy Tarkowskiego, szczegolnie 'Nostalgia' czy 'Solaris'. Nie jestem fanka Lema, ale ten film to po prostu cale zycie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wakarpl Re: Forest Gump 11.10.03, 14:26 Mowcie co chcecie, ale ja do Forresta czuje sentyment i dla mnie jest to najlepszy film, a ksiazka byla nawet jeszcze lepsza. "Smak zycia" tez mi sie podobal, moze dlatego, ze tez jestem studentem i tez jestem za granica, pozdrawiam wszystkich, a szczegolnie Polakow na obczyznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Forest Gump 13.10.03, 11:57 Pozdrowienia i buziaki z Francji !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: Forest Gump 13.10.03, 14:21 wakarpl napisał: a ksiazka byla nawet jeszcze lepsza podobala Ci sie? serio?? Odpowiedz Link Zgłoś
wakarpl Re: Forest Gump 15.10.03, 16:37 pewnie, ze mi sie podobala, smialem sie duzo i czesto, a film jest moim ulubionym Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Amelia i inne 11.10.03, 15:20 Dużo takich filmów. Ostatnio dodali filmiki na dvd, między innymi "Co gryzie Gilberta Grape'a"...widziałam to kiedyś, ale już nie pamiętałam. Bardzo lubię. No i może będziecie się śmiać, ale "Amelia", chciałoby się taką poznać:)) "Zawieście Czerwone Latarnie", bardzo ciekawy film... Oj, mogłabym tak wymieniać godzinami, bo i "Samotne" (nie mylić z czeskim filmem "Samotni") i "Lekcja Włoskiego dla Początkujących". Kończę, kończę, bo się zanudzicie! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
shoah Re: Forest Gump 13.10.03, 16:38 Foresta bardzo lubię i jeszcze nie udało mi sie go obejrzeć bez uronienia kilku łez. Ale mój ukochany film to "Między niebem a piekłem" z Robinem Wiliamsem. Zupełnie inaczej spojrzałam na swój związek... Piękny, ciepły film. Odpowiedz Link Zgłoś