Dodaj do ulubionych

Co czytacie/ogladacie/sluchacie?

29.10.03, 11:35
Cześć, fajne forum, mam pytanie: jakich gazet czytacie, co oglądacie w tv i
słuchace wradiu? Cierpię na brak mediów dla 20-30-latków, a wy? Kiedyś
miałem ulubione tytuły ( o grach komputerowych np. pisane w młodzieżowym
stylu).

Pozdawiam
Obserwuj wątek
    • malen_a Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 29.10.03, 12:07
      hmmm, to trudne, gdyz ja np czytam regularnie 4 miesieczniki: FILM oraz 3 o
      urzadzaniu mieszkan :-)) a w sumie te gazety sa adresowane do ludzie w kazdym
      wieku
    • miziek Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 29.10.03, 12:08
      Helloł
      - gazety: Wyborcza,z tygodników: Polityka, Przekrój, Tyden (jak mi się uda
      zdobyć), oprócz tego Elle
      - w tivi to nie za dużo, bo po powrocie do domu jestem padnięta jak pies
      Pluto:) ale np. filmy przyrodnicze w niedzielny poranek.. głos Czubówny jakoś
      mnie wtedy koi :))) i jak mi się uda to Fakty wieczorne, i obowiązkowo Cartoon
      Network :p
      - radio : tylko Radio Jazz, kiedyś (w zamierzchłych czasach) Radiostacja, ale
      teraz jest taka plastik- fantastik że aż przykro :/

pzdr
    • egon.olsen Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 29.10.03, 13:00
      Czytam:
      Codziennie: Rzepa
      Co tydzień: Przekrój, Tygodnik Powszechny, Wprost
      Co miesiąc: Press

Słucham: Trójki i Radia PiN
      Oglądam: BBC Prime
    • kamcia_79 Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 29.10.03, 13:16
      Ja czytam co poniedziałek wyborczą.... ;-(((
      • ariel23 kamcia 04.11.03, 09:36
        Szukasz pracy?
        Jesli tak to jakiej?

kamcia_79 napisała:

> Ja czytam co poniedziałek wyborczą.... ;-(((
        • kamcia_79 Re: kamcia 12.11.03, 15:03
          A i owszem, szukam bo obecna przestała dawać mi satysfakcję.

Pracuję w dziale ekonomicznym jako analityk i specjalista ds. cen transferowych
          i szukam czegoś podobnego, tak zebym mogła się rozwijac i za parę lat byc
          kontrolerem albo dyr. finansowym. Zapału mi na razie nie brakuje ale jak tak
          dalej pójdzie (czyli zero ofert) to ;-((((((
    • kamcia_79 Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 29.10.03, 13:22
      A poza tym z tygodników Wprost, Polityke i Newsweek, chociaz irytuje mnie że
      czasem powtarzają się w nich tematy artykułów, ale jakoś nie mogę zdecydowac
      się na jeden z nich.

Radia, to głównie w samochodzie, nie ważne jaka stacja, byleby dobra muzyka
      leciała.

W TV lubie programy przyrodnicze, Fakty, Prognoze pogody, i czasem (o zgrozo!)
      wciągam się w jakiś serial. Lubię regularnie widziec te same twarze, w jakiś
      spokój mnie to uspokaja i czuję się bezpiecznie... hehe.
    • camina Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 29.10.03, 16:08
      czytam: Wyborczą namiętnie, POlitykę regularnie, Twój styl czasami, brukowce
      typu: Viva jak mama kupi (chyba spadam na psy!) i ostatnio Mieszkanie, 4 kąty.
      W tv mam tylko 1,2 i Polonię, więc mnie to ogranicza. Słucham Zetki, Eski.
      • wakarpl Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 29.10.03, 21:55
        Ja teraz mam ograniczony dostep i czasu nie zawsze starcza, wiec koncentruje
        sie na onecie i wyborczej. Slucham ZETKi i mamy....
        A w TV, jak jestem w domu to generalnie wiadomosci i pilke nozna, a tu pilke
        nozna i The Simpsons!
    • rebbi Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 30.10.03, 10:47
      Ja czytam Wyborczą, Politykę, czasmi Newsweek. Z odprężających "babskich" gazet
      lubię "Zwierciadło". No i regularnie przeglądam "Szkołę specjalną" i "Logopedię"
      - to tak żeby wiedzieć co w branży piszczy ;)
      TV prawie nie oglądam... Nie mam czasu :D
      A słucham... Zetki przede wszystkim, poza tym konkurencji czyli RMF-u, czasami
      Plusa, przed zaśnieciem :)

rebbi.
      • ariel23 Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 04.11.03, 09:48
        Czytuje:
        regularnie: Wysokie Obcasy
        nieregularnie: Polityke, Charaktery, Kino, Wielcy Malarze
        sporadycznie: Newsweek, Samo zdrowie, Zwierciadlo
        Nie znosze gazet typu: Cosmopolitam czy Glamour-nawet nie wiem czy bym
        odroznila je od siebie.

Ogladam (generalnie malo ogladam):
        Prawie niczego nie ogladam regularnie (moze oprocz Faktow albo Wiadomosci, ale
        one raczej leca w tle jak wracam do domu po pracy, wiec raczej slucham niz
        ogladam). Kiedys ogladalam Ally McBeal. Jesli jestem w piatek wieczorem w domu
        to ogladam Sex w wielkim miescie.
        Lubie dokumenty na Planete, i lubie dobre filmy, ale o normalnych porach (jakis
        czas temu w tv4 puszczali b fajne filmy, np Chinatown.)

Slucham:
        rano: radia wawa, bo tak jest ustawione radio w kuchni, ktore ma 100lat i
        lepiej go nie ruszac. A w ciagu dnia to slucham rmfu (kiedys to byla zetka)
        albo radia klasyka.
    • kurczak1976 Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 12.11.03, 15:27
      No prosze jak wszyscy ambitnie!

A teraz napiszcie prawde bo nie wierze ze jakiegos dziadostwa tez nie
      czytacie/ogladacie hihi

Ja sie przyznaje, jak mam czas to ogladam rozne badziewie ;o)
      • anetchen Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 12.11.03, 15:32
        Ja ostatnio zaczęłam oglądać "Na Wspólnej" - taki serial na TVN. Ale jak mój
        luby wraca do domu, to szybko przełączam, bo na mnie krzyczy....
        • kurczak1976 Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 12.11.03, 16:48
          Co to znaczy ze krzyczy. Zyjesz w wolnym kraju i mozesz robic co chcesz
          lacznie z ogladaniem tego co sprawia ci przyjemnosc. Wez kobito krzyknij raz
          na niego! Tak nie mozna bo dzis telewizor a co za kilka lat?
          • chiara76 Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 12.11.03, 17:12
            Dobra, to ja też się przyznam do jednej rzeczy, oglądam "M jak Miłość".
            Śmiesznie, bo mój Mąż popatruje sobie też jednym okiem. Jakiś czas temu syn
            kolegi z jego pracy miał podobny kłopot, co jeden z bohaterów, rodzice jego
            dziewczyny chcieli ją wysłać do szkoły prowadzonej przez zakonnice, żeby
            młodych rozdzielić. I podobno mój Mąż wtedy przejęty krzyknął "Ojej, to jak w M
            jak Miłość", potem podobno tłumaczył się, że żona to ogląda i przejęła się
            losem bohaterów. Dobra dobra:))
            • ariel23 Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 12.11.03, 17:19
              Ja kiedys ogladalam Klan, jak jedna z bohaterk zdawala mature (i ja tez wtedy
              zdawalam). A teraz pracuje do 18, w domu jestem ok 19, wiec klanu juz nie
              ogladam. A co do innych telenowel... to nawet nie bardzo potrafie je odroznic
              od siebie.
              A z innych rzeczy to ogladalma Idola2- pierwszej edycji w ogole, i moze teraz
              sprobuje upolowac 3.
              W ogole jakos mi sie nie chce ogladac telewizji.
              A co do plotek, to regularnie sobie wchodze na onet i tam podczytuje o naszych
              lokalnych, zalosnych gwiazdeczkach i mam ubaw :)
          • anetchen Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 13.11.03, 10:21
            Spoko spoko, ja mu się odwdzięczam, jak on chcę oglądać coś takiego jak Rambo
            (w jego pojęciu film kultowy....). A krzyczy bo jest polonistą i przedkłada
            czytanie książek nad oglądanie telewizji. W sumie to ma rację, bo telewizja to
            mimo wszystko strata czasu. Pozdrawiam
            • kurczak1976 Anetchen 13.11.03, 10:44
              No to mnie uspokoilas! hihi
              Ja mam zwyczajnie uczulenie na wszelkie nawet najmniejsze przejawy meskiej
              tyranii, dlatego zawsze jak jakas niewinna owieczka o tym wspomina od razu sie
              jeze brrr
              To pewnie dlatego ze zmarnowalam kilka lat z pewnym oszolomem :o))))
              • anetchen Re: Anetchen 13.11.03, 12:25
                kurczak1976 napisała:

> No to mnie uspokoilas! hihi
                > Ja mam zwyczajnie uczulenie na wszelkie nawet najmniejsze przejawy meskiej
                > tyranii, dlatego zawsze jak jakas niewinna owieczka o tym wspomina od razu
                sie
                > jeze brrr
                > To pewnie dlatego ze zmarnowalam kilka lat z pewnym oszolomem :o))))
                >

Popieram walkę z męską tyranią - mój miś zawsze zmywa naczynia, wynosi śmieci,
                sprząta razem ze mną chatę (np. zawsze czyści kabinę od prysznica, bo ja tego
                nie cierpię). Ja za to gotuję (ale tylko dlatego że mi prostu bardziej smakuje
                to co sama zrobię...). Faceta nie mozna rozpuszcać, bo się rozbiesi!!!!!
    • ferla Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 12.11.03, 20:25
      A ja czytam: Wprost, Wybiorczą, ale tylko poniedzialkowa ( tak z
      przyzwyczajenia ), Twoj Styl, sporadycznie Vive - jak zobacze kogos fajnego na
      okladce ;) i codziennie Onet.pl
      Ogladam: Fakty oczywiscie, czasem Na Wspolnej, chociaz juz powoli wypadam z
      rytmu i obowiazkowo Siódme Niebo :))
      Słucham: Trojki
      • kiki78 Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 13.11.03, 11:48
        Hi hi Siódme Niebo ja też oglądam, mnie się podoba a co tam...oglądam też
        czasami na Wspólnej i M jak miłość, czytam Twój Styl a słucham radyjka Na Fali
        i Zetki
        • ariel23 Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 13.11.03, 11:56
          A coz to jest to Siodme Niebo? Bo ja nigdy o tym nie slyszalam!
        • chiara76 Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 13.11.03, 12:08
          Siódme Niebo ja też lubię.
          Słucham Jedynki, do tej pory tylko Lata z Radiem, a od tego roku już zostało na
          tej fali i słucham. Lubię , jak do mnie mówią, a nie tylko leci muzyka.
          Czytam głównie książki, ale i "Pani", "Zwierciadło", pisma o podróżach, czasem
          przeglądnę pisemka, do których dodają filmy na dvd, jeśli akurat film nas
          zainteresował i nabyliśmy.
          • camina Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 14.11.03, 12:20
            O serialach zupełnie zapomniałam napisać: "M jak miłość" musi być, poświęcę dla
            tego serialu nawet pójście do znajomych czy kina. Ale najlepsze jest to, że mój
            ukochany zawsze wyśmiewał sie ze mnie, "durnych seriali", a teraz sam
            krzyczy: "M jak miłość, chodź" i namawia kumpla do oglądania.
    • cat21 Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 14.11.03, 14:46
      Co do braku mediów dla 20/30latków... Widziałam ostatnio u siebie na uczelni
      reklamę "Magazynu Młodych i Dynamicznych" (czy jakoś tak). Nie wiem, jak Wam
      się podoba taki pomysł, mnie odstrasza sama sztuczność tytułu. W środku
      (przeglądałam) - podobnie: silenie się na "młodzieżowy" styl, który ma polegać
      głównie na wtrącaniu wszędzie słowa "cool".

Czytam pisma skierowane do ludzi w każdym wieku - głównie tony magazynów o
      urządzaniu wnętrz, Wprost, czasem Auto-szmatę, Aktivista. Pisma kobiece, jeżeli
      jest jakiś przyjemny film na dvd. Codziennie albo prawie codziennie Rzepę
      (najczęściej w internecie, przy porannej herbatce).
      Słucham raczej płyt niż radia, telewizji nie oglądam. Przez pierwszy rok
      studiów nie miałam telewizora, potem go dostałam i moja styczność z tym
      urządzeniem ograniczyła się do zaprogramowania. Chyba się odzwyczaiłam - może i
      lepiej.
      --
      • anetchen Re: Co czytacie/ogladacie/sluchacie? 14.11.03, 14:58
        Też na studiach w ogóle nie oglądałam telewizji. Ale skończyłam je trzy lata
        temu, teraz mam własne mieszkanie, chodzę o regularnych godzinach do pracy,
        przychodzę do domu zmęczona i chce mi się przy kolacji (którą jem zazwyczaj
        sama, bo mój mąż pracuje dłużej) pooglądać coś na szklanym ekranie. Zazwyczaj
        leci badziewie, dlatego często włączam jakiś niemieckojęzyczny kanał (bo tak
        się składa że znam niemiecki)i oglądam badziewie naszych sąsiadów. Po prostu
        nie chce mi się od razu rzucać do gazet, książek, bo cały dzień gapię się w
        monitor i zwyczajnie mnie od tego głowa boli. Ale książki staram się czytać
        przed spaniem, zawsze mnie to relaksuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka