yacey 15.12.08, 19:15 Dla tych co udaja twardzieli taka drobna informacja, gdy na dworze temp. +4, to jadac z szybkoscia 70km/h nasz organizm odczuwa temp. -14 i odpowiednio, przy temp. 0, odczuwalna to juz -21. Wszystkiego najlepszego :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grazyna1pl Re: Czynnik chlodzący 15.12.08, 20:32 nieźle a ja w sobotę wzięłam moto na przejażdżkę do myjni i na stację zatankować na zimę (może zrobiłam ze 3 km), ale w garażu okazało się, że rękawiczki już zimują w domu. Mogę dodać, że jazda motocyklem 70 km/h bez rękawiczek powoduje odczuwanie jeszcze z minus 10 ;) ale i tak było fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
qgel600 Re: Czynnik chlodzący 15.12.08, 20:45 yacey, ale ten czynnik chłodzący byśmy odczuwali jak byśmy na golasa śmigali :) na szczęście są ciuchy z czynnikiem chroniącym przed czynnikiem chłodzącym :) Odpowiedz Link Zgłoś
yamasz Re: Czynnik chlodzący 15.12.08, 21:09 To ja już wiem czemu w niedziele przy jakiś -1,5st jak jechałem to zaczeły mi gile w nosie zamarzać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: Czynnik chlodzący 16.12.08, 07:08 yacey napisał: przy temp. 0, odczuwalna to juz -21 ... brrrr... chyba po raz pierwszy naprawdę powiało chłodem na forum ;) P.S. potrafisz zniechęcić ;D Odpowiedz Link Zgłoś
yacey Re: Czynnik chlodzący 16.12.08, 09:04 goha66 napisała: > potrafisz zniechęcić ;D Nie chce nikogo zniechecac :D, tylko staram sie zapobiec np. odmrozeniom rak, tak jak to sie przytrafilo w zeszlym roku naszej Pszczole. No bo takie czerwone rączki podawane do calowania, troche kiepsko wygladaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
brudny.ucek Re: Czynnik chlodzący 16.12.08, 18:02 > Dla tych co udaja twardzieli taka drobna informacja, gdy na dworze > temp. +4, to jadac z szybkoscia 70km/h nasz organizm odczuwa temp. > -14 i odpowiednio, przy temp. 0, odczuwalna to juz -21. > Wszystkiego najlepszego :D No dzięki! :-D Mnie tam się tak nawet podoba! Kwestia optyki.. ..Lasy puściutkie, koleiny interesująco pozamarzane w esy-floresy, kałuże nie chalpią - bo skute lodem ;-), 3 pary termicznych gatek wiernie grzeje newralgiczne okolice kumulacji energii Qi ;-), a goretexowe, ciepluśkie mufki na handbarach przyjemnie furkoczą na lodowatym wietrze.. Żyć nie umierać! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
yacey Re: Czynnik chlodzący 16.12.08, 21:11 Wiesz, Ucek, te wszystkie informacje odnosza sie raczej do tych mniej zakreconych. Ciebie nie dotyczy prognoza pogody, prawa fizyki i taka tam wiekszosc roznych dupereli na ktore zwraca sie uwage wsiadajac na motocykl :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
brudny.ucek Re: Czynnik chlodzący 17.12.08, 00:28 ale fakt - gęba totalnie odpada... w tym roku wypróbuje taki neoprenowy namordnik, w którym zwykle na snowboardzie pomykam (eureka! ;-))+ stara dobra kominiara sie założy - sie okaże :-) no risk no fun ;-) Odpowiedz Link Zgłoś