a000000 08.01.09, 12:08 www.standwithus.com/pdfs/flyers/Hamas_covenant.pdf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 08.01.09, 14:02 Azerko, dzieki, to jest bardzo pouczajaca lektura. Dowiadujemy sie z niej ze kazdy cal palestynskiej ziemi jest Waqf, nalezy na zawsze do muzulmanow od momentu kiedy muzulmanie te ziemie podbili. Dowiadujemy sie ze walka z Zydami bedzie trwala tak dlugo, jak beda istnieli Zydzi, walka z Izraelem tak dlugo jak bedzie istnial Izrael. Dowiadujemy sie tez ze wszelkie pokojowe rozwiazania i konferencje miedzynarodowe stoja w sprzecznosci z zasadami Islamskiego Ruchu Oporu (czyli Hamasu)... Bardzo pouczajaca lektura. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 08.01.09, 14:15 mam nadzieję, że nasze pięknoduchy nieco się podszkolą... Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 09.01.09, 08:00 Czcigodna Mario, czcigodna A000000, Pomijając propagandowe kretynizmy w linkowanym dokumencie, czy Wy naprawdę uważacie, że ja nie wiem, że Hamas to zbrodnicza organizacja? Doskonale wiem, że to fanatycy, mordercy, psychopaci. Naprawdę nie musicie mnie do tego przekonywać. To, co chciałem wyrazić ostatnimi dniami, będąc pod wrażeniem (może odrażeniem) polityki rządu izraela "na terror jeszcze większym terrorem", że ta polityka prowadzi do wzmocnienia Hamasu, legitymizuje go moralnie, buduje mu zaplecze i poparcie. Zatem poza tym, że jest to "polityka" zbrodnicza (celowe strzelanie do pełnej szkoły pod patronatem ONZ i zabijanie dziesiątek dzieci, bo z podówrka strzela moździerz - o ile to prawda z tym strzelającem moździerzem, bo przedstawiciele ONZtu twierdzą, że nieprawda) jest idiotyczna i przeciwskuteczna. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 09.01.09, 09:11 A jeszcze bardziej idiotyczne i przeciwskuteczne, poza tym, ze skandaliczn i odrażające jest mordowanie c rozmysłem cywilków: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6141169,Ewakuowali_Palestynczykow__zeby_ich_potem_zbombardowac_.html Dowódcy odpowiedzialni za ten "incydent" powinni trafić do Hagi. Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 09.01.09, 10:58 Grzesiu, jako prawnik powinienes sie wstrzymac z wyrokami zanim sprawa zostanie zbadana. Chyba ze jestes jak pan Ziobro, ktory wydal wyrok na doktora G. w dzien po jego aresztowaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 09.01.09, 16:42 > Grzesiu, jako prawnik powinienes sie wstrzymac z wyrokami zanim sprawa zostanie > zbadana. Ty jakoś się nie wstrzymujesz z wyrokami w sprawie rzekomego bojownika Hamasu - dyrektora szkoły. Może by tak wyrównać standardy, co? Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 09.01.09, 16:55 Nie przypominam sobie zebym wydawala wyroki na dyrektora szkoly-bojownika Hamasu. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 09.01.09, 11:21 Grzesiu, jeśli to prawda, to masz rację - to jest zbrodnia... ale podkreślam: jeśli to prawda... w artykule występują sami nieznani świadkowie... Trzy dni temu w naszej TV nocą pokazano film o wiosce afgańskiej - chodziło o ukamienowanie (niewinnej prawdopodobnie) cudzołożnicy... reporterka chodziła od człowieka do człowieka i wyciągała zeznania... nawet sobie nie wyobrażasz, jak oni kłamali... nawet facet, który ledwo siedział tak był pobity - zapierał się, że nic mu nie jest, a matka kłamie, że go pobito... A ta matka raz mówiła, że nic mu nie jest, a raz płakała, że pobity.... Grzesiu, wśród prostych i biednych narodów muzułmańskich panuje terror i strach... "uczeni w piśmie" mułłowie zachowują się jak ...Stalin... każdy przejaw braku podporządkowania jest karany niewspółmiernie do "winy"... to samo robi Hamas w Gazie.... tam ludzie są mordowani i torturowani za ... brak poparcia... Jak myślisz, taki zastraszony człowiek na którego patrzy kamera.... powie przeciw Hamasowi czy przeciw Israelowi? Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 09.01.09, 10:56 Diabollo, juz wiemy ze Ty za jedyna skuteczna polityke Izraela uwazasz dawac sobie spuszczac rakiety na glowe , nie reagowac i czekac spokojnie az zamiast Kassamow zaczna spadac tylko Grady i Katjusze, a potem tez nie reagowac, najlepiej od razu samemu rzucajac sie do morza i oddajac Arabom ich Waqf ktory jest po wszelkie dni ich, bo go 1400 lat temu podbili. Dlaczego nie zaproponujesz Hamasowi zeby zamiast kryc sie w gruzach jak szczur wreszcie a) oglosil Gaze wlasnym panstwem w okreslonych i miedzynarodowo uznanych granicach b) stworzyl wlasna regularna armie c) wyszedl z ta armia na pole walki i stawil czola Izraelowi. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 09.01.09, 16:46 Przestań wreszcie. rakiety Hamasu w 2 lata zabiły kilka osób. Armia izraelska w 2 tygodnie 700. A Ty będzisesz cały czas gadać, jaki to hamas jest zły. Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 09.01.09, 17:06 grzespelc napisał: > Przestań wreszcie. rakiety Hamasu w 2 lata zabiły kilka osób. Rakiety zabily ok 40 osob w Izraelu. Czytales ile osob Hamas zabil wsrod Palestynczykow? Armia izraelska w > 2 tygodnie 700. A Ty będzisesz cały czas gadać, jaki to hamas jest zły. Tja... III Rzesza nie zabila ani jednego amerykanskiego cywila. A ilu niemieckich cywili padlo na skutek dzialan US Army w 1944/45 roku? III Rzesza bombardujac Coventry zabila ok 1.300 osob Royal Air Force bombardujac Drezno zabila 18-25.000 osob. A Ty caly czas gadasz ze to Hitler byl zly.... Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Przegięłaś - EOT. 09.01.09, 19:03 Po prostu ukazalam Ci Twoja logike. Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 09.01.09, 19:13 maria421 napisała: > grzespelc napisał: > > > Przestań wreszcie. rakiety Hamasu w 2 lata zabiły kilka osób. > > Rakiety zabily ok 40 osob w Izraelu. > Czytales ile osob Hamas zabil wsrod Palestynczykow? > > Armia izraelska w > > 2 tygodnie 700. A Ty będzisesz cały czas gadać, jaki to hamas jest zły. > > Tja... > III Rzesza nie zabila ani jednego amerykanskiego cywila. > A ilu niemieckich cywili padlo na skutek dzialan US Army w 1944/45 roku? > III Rzesza bombardujac Coventry zabila ok 1.300 osob > Royal Air Force bombardujac Drezno zabila 18-25.000 osob. > > A Ty caly czas gadasz ze to Hitler byl zly.... Czcigodna Mario, Gdyby to Twoją córkę zabiłyby bomby, albo artyleria, chyba nie pisałabyś aż takich głupot. Ty i czcigodna A000000, chyba naprawdę uważacie, że Palestyńczycy to są jacyś inni ludzie, mających inne emocje i inne uczucia, niż Wy, czy szerzej Europejczycy czy niedawno awansowani na Europejczyków Żydzi. Żydzi też sięgali po terroryzm, kiedy nie mieli armii ani myśliwców F16. Jeden z ojców-założycieli Izraela, absolwent prawa Uniwersytetu Warszawskiego, Menachem Begin, późniejszy premier był ścigany przez Brytyjczyków listem gończym za podkładanie bomb, które zabijały niewinnych ludzi (w tym Żydów). Niby kawał życia macie za sobą, a zachowujecie się i poglądy macie jak pensjonarki. Patrzycie na świat czarno-biało, a na ludzi w sposób skrajne urzedzony. Na przykład chrześcijanin czy wyznawca judaizmu może być ok, ale muzułanin to już dla Was inna kategoria człowieka stanowiąca zagrożenie. Tymczasem, zaprawdę, zaprawdę powiadam Wam: chuje są wszędzie, jako też i ludzie przyzwoici. Co więcej, w życiorysie każdego osobnika charkterystyka od przyzwoitego do chuja i na odwrót może się naprawdę bardzo dynamicznie zmieniać. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 09.01.09, 19:33 diabollo napisał: > Czcigodna Mario, > > Gdyby to Twoją córkę zabiłyby bomby, albo artyleria, chyba nie pisałabyś aż > takich głupot. A malo to w Niemczech jest/bylo matek ktore stracily w Dreznie czy Hamburgu dzieci na skutek bombardowan RAF? A potem traktowaly Aliantow jako wyzwolicieli. > Ty i czcigodna A000000, chyba naprawdę uważacie, że Palestyńczycy to są jacyś > inni ludzie, mających inne emocje i inne uczucia, niż Wy, czy szerzej > Europejczycy czy niedawno awansowani na Europejczyków Żydzi. Nawet nie probuj mi tego wmawiac!!! > Żydzi też sięgali po terroryzm, kiedy nie mieli armii ani myśliwców F16. Jeden > z > ojców-założycieli Izraela, absolwent prawa Uniwersytetu Warszawskiego, Menachem > Begin, późniejszy premier był ścigany przez Brytyjczyków listem gończym za > podkładanie bomb, które zabijały niewinnych ludzi (w tym Żydów). Nie chcesz chyba robic z tego "zydowskiego terroryzmu" i porownywac go z islamskim terroryzmem? > Niby kawał życia macie za sobą, a zachowujecie się i poglądy macie jak > pensjonarki. Patrzycie na świat czarno-biało, a na ludzi w sposób skrajne > urzedzony. Skarbie, widze ze u Ciebie licho z argumentami dlatego wmawiasz nam to co Ci sie wydaje. > Na przykład chrześcijanin czy wyznawca judaizmu może być ok, ale muzułanin to > już dla Was inna kategoria człowieka stanowiąca zagrożenie. BZDURA!!!!! Pokaz mi JEDNO zrodlo zydowskie takie jak status Hamasu. Postaraj sie. > Tymczasem, zaprawdę, zaprawdę powiadam Wam: chuje są wszędzie, jako też i ludzi > e > przyzwoici. > Co więcej, w życiorysie każdego osobnika charkterystyka od przyzwoitego do chuj > a > i na odwrót może się naprawdę bardzo dynamicznie zmieniać. > Te wulgaryzmy to oznaka Twego zwyklego chamstwa, czy tez zdenerwowania z braku argumentow? Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 10.01.09, 01:33 maria421 napisała: > Nie chcesz chyba robic z tego "zydowskiego terroryzmu" i porownywac go z > islamskim terroryzmem? Czcigodna Mario, Pozwolisz, że nie odpowiem szczegółowo na wszystkie Twoje argumenty, za wyjątkiem powyższego. Otóż nie "chcę robić z tego", czyli terroryzmu ś.p. pana Menachema Begina "żydowskiego terroryzmu", bo nie muszę, bo to był terroryzm, a jakie przymiotniki sobie dotego dorobisz to już Twoja broszka. Przywołałem tę postać, bo ten terrorysta podkładający bomby wiele lat później dostał Pokojową Nagrodę Nobla. Podobnie jak Palestyńczyk i terrorysta Arafat. Do niczego nie chciałem przyrównywać poszczególnych terroryzmów, bo są to rzeczy nieporównywalne. Jak już tak bardzo odrywamy motywy terrorysyczne z Palestyny i Izraela od nam bliższych geograficznie (gdzie co drugi polski bohater historyczny podpada pod definicję terrorysty z lewackim arcy-terrorystą ś.p. panem Marszałkiem Piłsudskim na czele), to chciałem zasugerować, że zdarza się, iż w pewnych okolicznościach całkiem inteligentni i (później?) rozsądni i niegłupi homo sapiens sięgają po terroryzm. Nie jest to z mojej strony żadne usprawiedliwienie terroryzmu, ani żadnej przemocy przemocy. To jest próba zrozumienia do czego najwyraźniej nie macie żadnych ambicji, czcigodne. Dziwię się tylko Wam, czcigodne, że kiedy Hamas odpala śmieszne "rakiety", które mogą zabić niewinnych (i zabijają: słownie dówch ludzi) to nie macie wątpliwości, że to terroryzm (nota bene, ja też nie mam: Hamas to terroryści i skurwiele). Kiedy jednak najbardziej wyrafinowane bomby, rakiety i artyleria armii izraelskiej zabija (jak do tej pory) setki newinnych ludzi i rani tysiące, to jest wporząsiu. Taki terroryzm dla Was jest uzasadniony. Nie uważacie, że za wysadzone autobusy w Izraelu z niewinnymi ludźmi przez terrorystów palestyńskich ponosi odpowiedzialność Izrael, bo wcześniej wygnał tych ludzi z ich ziemi, kraju, domów, potem masakrował w obozach uchodźców (w czym macie słuszność, ja też tak nie uważam). Ale łykacie wojenną propagandę "komunikatów armii", że za rozwalenie izraelską artylerią szkoły i zabicie znajdujących się w szkole kilkudziesięciu dzieci odpowiada Hamas, bo z boiska szkoły podobno (niezależnie nie sprawdzone) Hamas ustawił strzelający moździerz. Kłaniam się nisko. PS 1. Co by nie mówić o Hamasie, to na Baala, szczególnie w tych dniach nie róbcie z niego oprawcy Palestyńczyków. Nie dzisiaj, kiedy nie tylko większość Palestyńczyków, ale i większość mieszkańców krajów Arabskich daje Hamasowi pełne poparcie. I kiedy Izrael postarał się zabijając palestyńskie dzieci, aby ci Arabowie zapomnieli o zamordowanych przez Hamas terorrystach z OWP. PS.2. Czcigodna Mario, Niemcy nie witali aliantów jak wyzwolicieli, a już napewno Matki-Niemki nie witały (no może poza jakimiś pokręconymi amatorkami wrażeń) aliantów od "wujka Joe", którzy je masowo gwałcili. Wiem, że polityka historyczna w Niemczech eksponuje nieliczne bohaterskie jednostki, które w taki czy inny sposób przciwstawiały się nazizmowi. Ale nie dajmy się zwariować, że Niemcy epoki nazizmu byli antyhitlerowscy. W większości byli pro-hitlerowscy. Coś jak nasza polska polityka historyczna nagle (po 50 czy 60 latach) zaczęła eksponować bohaterskie jednostki, które ratowały w czasie okupacji Żydów. Ale nie dajmy się zwariować, że Polacy epoki okupacji hitlerowsko-sowieckiej kochali Żydów. Wśród Polaków wtedy przeważały nastroje antysemickie. A Twoje porównywanie Hamasu do nazistów i Hitlera są cokolwiek nie na miejscu przede wszystkim wobec polityki historycznej dzisiejszego Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 10.01.09, 10:46 Diabollo, za ofiary wojny ponosi odpowiedzialnosc ten, kto wojne rozpetal. Jezeli ofiary terroryzmu w Iraku ida na konto USA, bo to USA rozpoczelo wojne, jezeli ofiary cywilne w III Rzeszy ida na konto ofiar nazizmu, to dlaczego nagle ofiary cywilne w Gazie maja isc na konto Izraela, skoro to Gaza te wojne sprowokowala? Moje porownanie Hamasu do Hitlera wynika z bardzo podobnych ideologii jakie ich lacza. Statut Hamasu jaki Azerka tu wkleila powinien byc opatrzony napisem "Uwaga! Zawiera tresci podburzajace do nienawisci rasowej". Czym bowiem rozni sie on od "Mein Kampf"??? I jak myslisz, co zrobilby Hamas gdyby mial mozliwosci jakie mial Hitler? Diabollo, jezeli Izrael pokona Hamas, to wyrzadzi tym mieszkancom Gazy taka sama przysluge jaka Alianci wyrzadzili Niemcom. Nawet zakladajac ze obecnie mieszkancy Gazy popieraja Hamas tak jak kiedys Niemcy Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 11.01.09, 13:20 maria421 napisała: > Diabollo, za ofiary wojny ponosi odpowiedzialnosc ten, kto wojne rozpetal. > > Jezeli ofiary terroryzmu w Iraku ida na konto USA, bo to USA rozpoczelo wojne, Naprawdę za terorr islamski w Iraku już nie odpowiada zbroniczy islam tylko USA? Świetnie, i to pisze czcigodna Maria? > jezeli ofiary cywilne w III Rzeszy ida na konto ofiar nazizmu, to dlaczego nagl > e Aha, to Hitler zbombardował barbarzyńsko Dreznno, a Hirohito przeprowadził bombardowania nuklearne Hiroshimy i Nagasaki. Nie wiedziałem. > ofiary cywilne w Gazie maja isc na konto Izraela, skoro to Gaza te wojne > sprowokowala? Fajnie, że w końcu piszesz, że Gaza, a nie Hamas. > Moje porownanie Hamasu do Hitlera wynika z bardzo podobnych ideologii jakie ich > lacza. Statut Hamasu jaki Azerka tu wkleila powinien byc opatrzony napisem > "Uwaga! Zawiera tresci podburzajace do nienawisci rasowej". Czym bowiem rozni > sie on od "Mein Kampf"??? > > I jak myslisz, co zrobilby Hamas gdyby mial mozliwosci jakie mial Hitler? > > Diabollo, jezeli Izrael pokona Hamas, to wyrzadzi tym mieszkancom Gazy taka sam > a > przysluge jaka Alianci wyrzadzili Niemcom. > Nawet zakladajac ze obecnie mieszkancy Gazy popieraja Hamas tak jak kiedys > Niemcy Hitlera. Izrael nie zniszczy Hamasu, lecz swoją agresją wzmocni tę organizację. Izrael aby wygrać tę wojnę musi ją wygrać, to znaczy naprawdę zniszczyć Hamas, co jest niemożliwe, bo musiałby zabić nie setki Palestyńczyków, ale z ponad milion w samej strefie Gazy. Hamas, aby wygrać tę wojnę musi tylko przeczekać najlepiej kassamami pokazując, że Izrael zabijając tylu niewinnych ludzi nic nie zdziałał. Izrael wyjdzie na tępego siepacza szafującego krwią niewinnych w tym kobiet i dzieci. Hamas wyjdzie na "jedyny, niezłomny ruch opowru", na Dawida stawiącego czoła Goliatowi. Choć oczywiście czcigodna Maria dalej będzie powarzała mantrę: "tylko Hamas winny". Zaczynasz w końcu łapać mega-idiotyzm rządu Izraela w tym konflikcie? Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 11.01.09, 13:42 diabollo napisał: > > ofiary cywilne w Gazie maja isc na konto Izraela, skoro to Gaza te wojne > > sprowokowala? No i jeszcze taki mały szczegół, jak to się stało, Izrael, z najlepszą w regionie armią, z takim wywiadem, pewnie z niezłymi analitykami okazał się głupi jak przeszkolak w piaskownicy, dał się sprowokować podobno bezmyślnym, tępym, fanatycznym terrorystom? Od rządu Izraela oczekiwałbym nie podatności na prowokacje, nie tępych i zbrodniczych reakcji, nie dawania się wpuszczać w maliny, lecz zarządzania tym konfliktem, rozgrywania, sterowania nim pożądanym kierunku. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 11.01.09, 18:13 diabollo napisał: > No i jeszcze taki mały szczegół, jak to się stało, Izrael, z najlepszą w > regionie armią, z takim wywiadem, pewnie z niezłymi analitykami okazał się głup > i > jak przeszkolak w piaskownicy, dał się sprowokować podobno bezmyślnym, tępym, > fanatycznym terrorystom? > Od rządu Izraela oczekiwałbym nie podatności na prowokacje, nie tępych i > zbrodniczych reakcji, nie dawania się wpuszczać w maliny, lecz zarządzania tym > konfliktem, rozgrywania, sterowania nim pożądanym kierunku. A ja od rzadu Izraela oczekuje tego, co jest jego obowiazkiem wobec jego obywateli: OBRONY. Izraelczycy maja PRAWO zyc nawet w strefie przygranicznej bez strachu, bez wiecznego zagrozenia, bez wycia syren, bez chowania sie w schronach kilka razy na dzien, bez ofiar, bez szkod materialnych. Tego samego oczekiwalabym od mojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 11.01.09, 22:17 > Izraelczycy maja PRAWO zyc nawet w strefie przygranicznej bez strachu, bez > wiecznego zagrozenia, bez wycia syren, bez chowania sie w schronach kilka razy > na dzien, bez ofiar, bez szkod materialnych. A Palestyńczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 11.01.09, 22:43 grzespelc napisał: > > Izraelczycy maja PRAWO zyc nawet w strefie przygranicznej bez strachu, be > z > > wiecznego zagrozenia, bez wycia syren, bez chowania sie w schronach kilka > razy > > na dzien, bez ofiar, bez szkod materialnych. > > A Palestyńczycy? Przypominam ze to Palestynczycy z Gazy zlamali rozejm... Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 12.01.09, 06:02 Wszyscy? Małe dzieci też? Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 12.01.09, 11:24 grzespelc napisał: > Wszyscy? Małe dzieci też? Male dzieci sa zakladnikami terrorystow z Hamasu. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 12.01.09, 19:18 I dlatego trzeba je zabijać? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 12.01.09, 19:32 grzespelc napisał: > I dlatego trzeba je zabijać? dzieci??? nie wiem, dlaczego hamaśniki wystawiają własne dzieci na linię ostrzału.... chyba aby oskarżać potem Israel... nie wiem, ktoś kiedyś mówił, że cel uświęca środki... tylko co takie dziecko ma obiecane w ogrodach Allaha? Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 12.01.09, 21:46 > dzieci??? nie wiem, dlaczego hamaśniki wystawiają własne dzieci na linię > ostrzału... Ty jesteś naprawdę niereformowalna. Naprawd ewierdzysz, ze każde dziecko PALESTYŃSKIE Z gaZY TO WYSTAWIONY NA OSTRZAŁ MAŁY BOJOWNIK???? Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 12.01.09, 23:02 grzespelc napisał: > > dzieci??? nie wiem, dlaczego hamaśniki wystawiają własne dzieci na linię > > ostrzału... > > Ty jesteś naprawdę niereformowalna. Naprawd ewierdzysz, ze każde dziecko > PALESTYŃSKIE Z gaZY TO WYSTAWIONY NA OSTRZAŁ MAŁY BOJOWNIK???? Gdzie Azerka pisze o KAZDYM dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 12.01.09, 23:31 Grzesiu, Bój się Boga!!! jak Ci to wyszło, że mowa o KAŻDYM dziecku??? Przede wszystkim nie wszyscy Palestyńczycy to hamaśniki!!! Wyobraź sobie, że ja jestem przekonana, że wśród Palestyńczyków są też normalne matki... A że jestem niereformowalna to fakt.... zbyt dużo w życiu widziałam... Powiem Ci jak tak : gdy dojdziesz do moich :P lat - też będziesz niereformowalny... Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 12.01.09, 23:35 Azerko, Grzesiowi po prostu brak argumentow i dlatego sam zaslania sie palestynskimi dziecmi:) Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 13.01.09, 19:55 > Grzesiu, Bój się Boga!!! jak Ci to wyszło, że mowa o KAŻDYM dziecku??? > Przede wszystkim nie wszyscy Palestyńczycy to hamaśniki!!! To dlaczego mas to być argumentem w dyskusji o wojnie, w której mali Palestyńczycy giną dziesiątkami? Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 13.01.09, 19:42 Nie wmówisz mi, ze każde, które zginęło to mały terrorysta. Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 13.01.09, 19:51 grzespelc napisał: > Nie wmówisz mi, ze każde, które zginęło to mały terrorysta. A kto twierdzi ze kazde dziecko ktore zginelo to maly terrorysta? Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 13.01.09, 19:57 No widzisz. Izzraelska armia morduje dzieci, a wy tylko o terroryźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 13.01.09, 20:10 grzespelc napisał: > No widzisz. Izzraelska armia morduje dzieci, a wy tylko o terroryźmie. Grzesiu, armia Izraelska rozprawia sie z terrorystycznym Hamasem ktory uzywa ludnosci cywilnej (rowniez dzieci) jako tarcze, a Ty tylko o tym, ze Izrael dzieci morduje. P.S. A dzieci w Darfurze to gorsze??? Dlaczego NIGDY nie protesrowales i nie protestujesz przeciw armii muzulmanskiej mordujacej dzieci w Darfurze??? Dzieci iranskie to gorsze??? Protestowales przeciw wysylaniu na pola minowe dzieci z kluczami do raju na szyi??? Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 13.01.09, 21:03 > Grzesiu, armia Izraelska rozprawia sie z terrorystycznym Hamasem ktory uzywa > ludnosci cywilnej (rowniez dzieci) jako tarcze, a Ty tylko o tym, ze Izrael > dzieci morduje. Bredzisz. > P.S. A dzieci w Darfurze to gorsze??? Dlaczego NIGDY nie protesrowales i nie > protestujesz przeciw armii muzulmanskiej mordujacej dzieci w Darfurze??? A dlcaczgo ty nie protestujesz przeciwko zabijaniu dzieci w Gazie? > Dzieci iranskie to gorsze??? Protestowales przeciw wysylaniu na pola minowe > dzieci z kluczami do raju na szyi??? Co? Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 13.01.09, 22:13 grzespelc napisał: > > Grzesiu, armia Izraelska rozprawia sie z terrorystycznym Hamasem ktory uz > ywa > > ludnosci cywilnej (rowniez dzieci) jako tarcze, a Ty tylko o tym, ze Izra > el > > dzieci morduje. > > Bredzisz. A Ty glupoty piszesz. > A dlcaczgo ty nie protestujesz przeciwko zabijaniu dzieci w Gazie? Czyli- Ty Twoj protest przeciwko zabijaniu dzieci w Darfurze uzalezniasz od mojego prorestu przeciw zabijaniu dzieci w Gazie? Tak mam rozumiec? Posluchaj, Grzegorzu, w Darfurze chrzescijanie sa wyniszczani pomimo tego ze nie maja zadnych Kassamow czy Gradow do strzelania... Dzieci nie maja nawet szkol ktor ich rodzice czy nauczyciele mogliby zamienic w sklady broni... Nie maja od wielu lat najwiekszej sawiatowej pomocy finansowej na glowe mieszkanca. Pies z kulawa noga nie urzadzi w ich imieniu demonstracji w Europie, choc zginelo juz prawie pol miliona osob i jest 2,5 miliona uchodzcow. Dlaczego nie protestujesz??? > > Dzieci iranskie to gorsze??? Protestowales przeciw wysylaniu na pola mino > we > > dzieci z kluczami do raju na szyi??? > Co? To: www.racjonalista.pl/kk.php/s,4907 Tegp zrodla chyba nie zakwestionujesz. A swoja droga, myslalam ze o tym ze Chomeini w wojnie z Irakiem wysylal chlopcow powyzej lat 12 na pola minowe wieszajac im na szyjach klucze do raju, gdzie mieli sie znalezc jako meczennicy, to nawet Ty wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 12.01.09, 19:50 grzespelc napisał: > I dlatego trzeba je zabijać? Z pewnoscia nalezy je CHRONIC przed zabijaniem. Zapytaj Hamasu dlaczego tego nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 11.01.09, 18:02 Kiedy Grzespelc nas tu informowal ze wedlug prawa to wlasnie USA ponosza cala odpowiedzialnosc za ogolna liczbe ofiar w Iraku, to wtedy protestowales? Nie przypominam sobie... Wiec nie udawaj ze nie rozumiesz ze chodzi mi o podwojne standardy z jakimi traktuje sie , wedlug aktualnie obowiazujacego trendu, rozne strony. Raz jest winne USA za wszystkie ofiary w Iraku, bo to Amerykanie rozpoczeli wojne, raz znowu Izrael jest winny za wszystkie ofiary w Gazie bo to Gaza rozpoczela konflikt. A co do bombardowan dywanowych niemieckich miast to przypomne ze Arthur Harris dostal za to tytul "Sir" i doczekal sie pomnika. A co do "mega-idiotyzmu" Izraela, to poradz cos madrzejszego, bo- znow sie powtorze- krytykowac siedzac w cieplych kapciach przed kompem jest bardzo latwo. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 11.01.09, 22:23 raz > znowu Izrael jest winny za wszystkie ofiary w Gazie bo to Gaza rozpoczela konfl > ikt. Przepraszam, to armia Gazy zaatakowała Izrael? Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 11.01.09, 22:45 grzespelc napisał: > raz > > znowu Izrael jest winny za wszystkie ofiary w Gazie bo to Gaza rozpoczela > konfl > > ikt. > > Przepraszam, to armia Gazy zaatakowała Izrael? Gaza nie ma regularnej armii, tylko armie terrorystow. I ta wlasnie armia terrorystow zaatakowala Izrael slac na niego pociski. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 11.01.09, 22:03 > > Ty i czcigodna A000000, chyba naprawdę uważacie, że Palestyńczycy to są jacyś > > inni ludzie, mających inne emocje i inne uczucia, niż Wy, czy szerzej > > Europejczycy czy niedawno awansowani na Europejczyków Żydzi. > > Nawet nie probuj mi tego wmawiac!!! To prawda. Ślepy by zobaczył. > > Żydzi też sięgali po terroryzm, kiedy nie mieli armii ani myśliwców F16. > Jeden > > z > > ojców-założycieli Izraela, absolwent prawa Uniwersytetu Warszawskiego, Me > nachem > > Begin, późniejszy premier był ścigany przez Brytyjczyków listem gończym za > > podkładanie bomb, które zabijały niewinnych ludzi (w tym Żydów). > > Nie chcesz chyba robic z tego "zydowskiego terroryzmu" i porownywac go z islamskim terroryzmem? To jest dokładnie to samo. Sprzeciwem potwierdzasz wyżej postawioną tezę na swój temat. Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 11.01.09, 22:50 grzespelc napisał: > To prawda. Ślepy by zobaczył. A Ty jestes antysemita. Slepy by to zauwazyl. > > Nie chcesz chyba robic z tego "zydowskiego terroryzmu" i porownywac go z > islamskim terroryzmem? > > To jest dokładnie to samo. Sprzeciwem potwierdzasz wyżej postawioną tezę na swó > j > temat. Chyba ze jestes z tych, co uwazaja ze to Zydzi stoja za zamachami na WTC i wszystkimi innymi? Jezeli tak to ja sie wycofuje, ze spiskowymi teoriami dziejow nie jestem w stanie dyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 09.01.09, 19:36 Czy Palestyńczycy to inni ludzie niż ja? Czy Palestynka godząca się być czwartą żoną jest inną kobietą niż ja??? OCZYWIŚCIE!!! ja bym się nigdy nie zgodziła.. Czy Palestynka uznająca prawo męża do "skarcenia" kobiety jest inna niż ja? OCZYWIŚCIE!!! Czy Palestynka uznająca prawo męża do własności dzieci jest inna niż ja? OCZYWIŚCIE! Czy Palestynka uważająca śmierć syna jako powód do chwały jest inna??? Czy muzułmanin stanowi dla mnie zagrożenie? TAK - i jest to wyartykułowane w islamskim prawie koranicznym. Diabolciu.... to SĄ inni ludzie... oni inaczej świat widzą... Ale zgadzam się, że ch... są wszędzie... jak i ludzie przyzwoici.... Ten podział akurat przebiega zupełnie inaczej niż granice religii, koloru, wykształcenia, płci.... Co do terroryzmu... przeważnie ojcowie-założyciele zaczynali od walki narodowo-wyzwoleńczej, która w zależności od punktu siedzenia była nazywana partyzantką, lub bandą... Dla Israela Begin nigdy nie był terrorystą... Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 09.01.09, 11:24 Diabolciu... przedstawiciele ONZ-tu uciekli z Gazy, bo niebezpiecznie... a w "świadectwa" palestyńczyków - nie wierzę... ludzie żyjący pod butem terrorystów - mówią to, co chcą terroryści.. Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Pokoj milujacy Palestynczycy w Europie 09.01.09, 11:05 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6140678,Propalestynska_demonstracja_zaatakowala_manifestacje.html Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Dla czcigodnego Diabolcia - edukacyjnie 09.01.09, 22:20 Podwojna moralnosc hamasnikow, czyli jak sobie technik TV Hamasu prace uprzyjemnial- ogladajac polski kanal erotyczny, ktory przez pomylke wyemitowal w TV zamiast obrazkow ofiar izraelskich nalotow: www.spiegel.de/video/video-46099.html Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Cele Hamasu po polsku 10.01.09, 10:50 Cel organizacji Hamas: "Islamski ruch oporu jest wyróżniającym się ruchem palestyńskim, którego podstawowym założeniem jest wiara w Allaha i życie zgodnie z zasadami islamu. Jego usilnym staraniem jest rozpowszechnienie wielkości Allaha na każdym centymetrze Palestyny". (art. 6) * Zniszczenie Izraela: "Izrael będzie istniał dopóty, dopóki islam nie zlikwiduje go, tak jak uczynił to z innymi przedtem". (wstęp) * Wyłączna natura muzułmańska tego rejonu: "Ziemia palestyńska jest świętą posesją islamską poświęconą przyszłym pokoleniom, aż do dnia sądu ostatecznego. Nikt nie może wyrzec się nawet kawałka tej ziemi, czy też opuścić choćby jej skrawek". (art. 11) "Palestyna jest krajem islamskim... Od czasu, gdy stanowi to problem, wyzwolenie Palestyny jest indywidualnym obowiązkiem każdego muzułmanina, kiedykolwiek miałoby to nastąpić". (art. 13) * Wezwanie do Dżihadu: "W dniu, kiedy wróg przywłaszczy sobie choćby kawałek ziemi muzułmańskiej, Dżihad stanie się indywidualnym obowiązkiem każdego muzułmanina. W przypadku uzurpacji żydowskiej, obowiązkiem jest wznieść wojenny sztandar Dżihadu". (art. 15) "Wszyscy bojownicy połączą się i staną w szeregi, masy całego świata islamskiego pójdą naprzód, wypełniając swój obowiązek i nawołując głośno: 'Powitajcie Dżihad!' Ten okrzyk dosięgnie niebios i będzie rozbrzmiewał, aż nadejdzie wyzwolenie, najeźdźcy zostaną pokonani i nadejdzie zwycięstwo Allaha". (art. 33) * Odrzucenie wynegocjowanej umowy pokojowej: "(Pokojowe) inicjatywy, tzw. rozwiązania pokojowe i konferencje międzynarodowe są sprzeczne z zasadami islamskiego ruchu oporu... Konferencje te nie są niczym więcej, jak środkiem do wyznaczenia niewiernych na rozjemców na ziemiach islamskich... Nie ma innego rozwiązania problemu palestyńskiego poza świętą wojną Dżihad. Inicjatywy, propozycje i konferencje pokojowe są jedynie stratą czasu, działaniem na próżno". (art. 13) Potępienie izraelsko-egipskiego traktatu pokojowego: "Egipt w dużym stopniu został odsunięty z pola walki (przeciwko syjonizmowi) poprzez zdradliwe porozumienie w Camp David. Syjoniści próbują wciągnąć inne kraje arabskie w podobne układy, aby usunąć je z pola walki... Odejście z pola walki z syjonizmem jest zdradą i przeklęty będzie ten, kto popełni ten karygodny czyn". (art. 32) * Podżegania antysyjonistyczne: "Dzień sądu ostatecznego nie nadejdzie, dopóki muzułmanie nie staną do walki z Żydami i zabiją ich. Żydzi będą chować się za skały i drzewa, a skały i drzewa będą wykrzykiwać: 'Muzułmaninie, jest tutaj Żyd ukrywający się za mną, chodź i zabij go'." (art. 7) "Wróg od dłuższego czasu knuje intrygi... i jednocześnie gromadzi ogromny i wpływowy dobytek materialny. Mając pieniądze, objął swą kontrolą światowe media... Przy użyciu swych pieniędzy rozpętał rewolucje w różnych częściach globu ziemskiego... Opowiedział się za rewolucją francuską, rewolucją komunistyczną i większością innych rewolucji, o których słyszymy... Mając pieniądze, powołano do życia takie organizacje, jak wolnomasoneria, kluby rotariańskie i Lions, które rozproszone są po całym świecie i mają na celu zniszczenie społeczeństw i prowadzonych interesów syjonistycznych... Opowiedziano się za I wojną światową i sformowano Ligę Narodów, poprzez którą wróg może rządzić światem. Opowiadając się za II wojną światową, osiągnięto ogromne korzyści finansowe. Nie ma na świecie wojny, w której (Żydzi) nie maczaliby rąk". (art. 22) "Intrygi syjonistyczne nie mają końca, po Palestynie obejmą one swym zasięgiem tereny od Nilu aż po Eufrat. Kiedy zakończy się proces przyswajania terenu, nad którym zawisła ich ręka, będą oni kontynuować swe ekspansywne działania. Knowania żydowskie wyłożone zostały w 'Protokołach Mędrców Syjonu'." (art. 32) "Hamas sam uważa się za czołówkę i przednią straż na polu walki przeciwko światowemu syjonizmowi. Z chwilą, gdy ugrupowania islamskie z całego świata będą dobrze wyposażone, w imię ich przyszłej roli w walce z podżegającymi do wojny Żydami, powinny również prowadzić taką działalność". (art. 32) Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: Cele Hamasu po polsku 11.01.09, 14:48 Czcigodne, no i? Jakie wnioski? Izrael przez 50 lat zwalczał ideę państwa palestyńskiego. A jednym z celów OWP przez ponad 30 lat też była likwidacja państwa Izrael. I czego to niby te fakty miałyby dowodzić? Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
maria421 Re: Cele Hamasu po polsku 11.01.09, 17:50 Porownaj ten statut do konstytucji Izraela i sam wyciagnij wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Cele Hamasu po polsku 12.01.09, 10:51 diabollo napisał: > Izrael przez 50 lat zwalczał ideę państwa palestyńskiego. a na czym ta IDEA polegała??? czyż nie na LIKWIDACJI fizycznej państwa Israel? Israel oddał West Bank i Gazę....wycofał się stamtąd zupełnie...i co? lata mijają, a państwa jak nie było tak nie ma.. Jest za to grupa ludzi, którzy nie chcą SWOJEGO państwa.... chcą CUDZEGO państwa... Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Gadka-szmatka 12.01.09, 21:51 > "Islamski ruch oporu jest wyróżniającym się ruchem palestyńskim, którego > podstawowym założeniem jest wiara w Allaha i życie zgodnie z zasadami islamu. A w rzeczywistości: bartoszweglarczyk.blox.pl/2009/01/Jak-Hamas-polskie-porno-puszczal.html Odpowiedz Link Zgłoś