jureek 26.11.03, 08:28 Najlepszego, Catalino :))) Jura Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: lepiej późno niż wcale 26.11.03, 08:42 Ja tez, znaczy wczoraj z tym sernikiem to mi synapsy zdominowalo i juz nie zdazylem. nagle sobie uswiadomilem ze zyje na pustyni beztwrogoej gdzie nikt imienin nie obchodzi, he he. No to otwieram wirtulanego szamapana w godzinach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: lepiej późno niż wcale 26.11.03, 08:49 Na szczęście nie żyjemy na pustyni i szampana z przyjemnością się napijemy. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: pustynia beztwarogowa... 26.11.03, 09:00 ... to rzeczywiście problem. W Danii też pustynia? Jura (co nie czuje knura) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: pustynia beztwarogowa... 26.11.03, 09:03 Znaczy w Danii jest cos co sie nazywa hytteost, ale to jest wedzone i pomijajac wszystko inne z tego powodu na sernik nadaje sie tylko w warunakch skrajnej desperacji. Podobno z Australii idzie do nas jakas siec sernikarni, zalozonych przez rodakow. A jak juz potracamy problem patriotyzmu gospodarczego to zobaczcie tu: www.kubus24.de Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: pustynia beztwarogowa... 26.11.03, 09:14 brezly napisał: > Znaczy w Danii jest cos co sie nazywa hytteost, ale to jest wedzone i pomijajac > wszystko inne z tego powodu na sernik nadaje sie tylko w warunakch skrajnej > desperacji. Do sernika biorę tzw. schichtkäse, trochę podobne to do imperiału. Gorzej, gdy przyjdzie mi ochota na twarożek ze szczypiorkiem, wtedy już muszę brać urlop. > Podobno z Australii idzie do nas jakas siec sernikarni, zalozonych przez rodako > w. Globalizacja, Panie. > A jak juz potracamy problem patriotyzmu gospodarczego to zobaczcie tu: > www.kubus24.de O, widzę, że rodzi się konkurencja dla mojego prywatnego importu. Oprócz kubusia importuję też frugo zielone, dżemy z Łowicza i musztardę chrzanową Roleski (Dzida, ostatnio widziałem ją w Tesco we Wrocławiu, widzę że wyciągnęli wnioski, albo Roleski skapitulował i dał gifty kierownikom stoisk) Jura (co nie czuje knura) Odpowiedz Link Zgłoś
konradbryw Re: pustynia beztwarogowa... 26.11.03, 09:18 jureek napisał: > kubusia importuję też frugo zielone, dżemy z Łowicza i musztardę chrzanową > Roleski Roleski jest IMO paskudna. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: pustynia beztwarogowa... 26.11.03, 09:25 konradbryw napisał: > Roleski jest IMO paskudna. > Według mnie najlepsza jest chrzanowa Roleski. Dobra jest też sarepska i kozacka. Nie lubię stołowej i jerozolimskiej. Koledzy z pracy już nie mogą doczekać się na następną dostawę chrzanowej. Jura (co nie czuje knura) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: pustynia beztwarogowa... 26.11.03, 09:29 Acha, a za symbol globalizacji to mi robi danie w stolowce zakladowej: krakauer currywurst :-) Musztarda jerozolimska do tego pasuje jak ulal :-)) Tego Kubusa to reklamuja nawet w miejscowej TV, jak donosza mi dokladnie ta sama reklama z ta sama pisoenka. Tyle ze skrzetnie ukrywaj gdzie toto robione, he he. Jak chodzi o Frugo to u nas tylko rozowe chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
raduch Re: pustynia beztwarogowa... 26.11.03, 11:12 brezly napisał: > Znaczy w Danii jest cos co sie nazywa hytteost, ale to jest wedzone i pomijajac > wszystko inne z tego powodu na sernik nadaje sie tylko w warunakch skrajnej > desperacji. Moznaby ser zrobić, ale pewnie tamtejsze mleko kartonowe prędzej wyschnie niż skwaśnieje? > A jak juz potracamy problem patriotyzmu gospodarczego to zobaczcie tu: > www.kubus24.de A podobno Kubuś wigoru dodaje? :-DDDDDDDDD R Odpowiedz Link Zgłoś
raduch Re: lepiej późno niż wcale 26.11.03, 11:09 jureek napisał: > Najlepszego, Catalino :))) > Jura O właśnie. :-)) R Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: lepiej późno niż wcale 26.11.03, 13:23 raduch napisał: > O właśnie. :-)) No. I buzi. Od Długiego też właściwie. O! Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: lepiej późno niż wcale 26.11.03, 21:46 Jeszcze raz dziękuje Wam wszystkim ;-) Odpowiedz Link Zgłoś