yacey 06.04.09, 10:59 Jeszcze troszkę i zakwitną. tiny.pl/zh3m Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzkaf Re: W poszukiwaniu kwitnących jabłoni 06.04.09, 12:10 E...no! Turystyk "pełną gębą" :D przy okazji-ten deflektorek to w zestawie był czy to coś akcesoryjnego? Odpowiedz Link Zgłoś
majca1971 Re: W poszukiwaniu kwitnących jabłoni 06.04.09, 16:45 To ja o wczorajszym, moim poszukiwaniu kwitnących jabłoni. Kierunek Góra Kalwaria i Czersk, ale wcześniej Chojnowski Park Krajobrazowy- wspaniałe miejsce mojego dzieciństwa, gdy co roku spędzałam tam wakacje. Obraz pamięci TOTALNIE zniszczył obraz rzeczywisty, teraźniejszy. Las wytrzebiony masową wycinką drzew, przeorane ścieżki ciężkim sprzętem i samochody, motocykle, wjeżdżające po same stawy. Deptak jak Kabaty w weekend. Jeszcze rok temu był zakaz wjazdu od strony Zalesia G. A teraz....dzicz. Wyjechałam stamtąd z poczuciem straty kolejnego ładnego miejsca i z niesmakiem, jak człowiek nie docenia tego co ma i jak potrafi niszczyć. Aby nie jechać główną , zasmrodzoną trasą, zjechałam nad Wisłę. I tu kolejne zaskoczenie. Tym razem pozytywne. Pustka, tylko od czasu do czasu rowerzysta lub motonita. Wiosenny zapach czuć wieczorem, gdy słońce powoli zachodzi, a w powietrzu jest więcej wilgoci. Gdzieniegdzie na gałązkach już widać dość pokaźne zielone listki, miejscami jednak tylko napęczniałe pączki świadczą że w powietrzu jest powyżej 10C. Do Góry K. nie dojechałam, bo jak zwykle zauroczyła mnie Wisła i łąka z żółtymi kwiatkami. Aparat rozgrzał się do czerwoności, a czas tak szybko mija..... W przyszłą sobotę- Bolimów, Sromów, Maużyce. Jak ktoś chce dołączyć, zapraszam. Jazda z przystankami na zdjęcia i pogadanie. Pozdrawiam majka Odpowiedz Link Zgłoś
yacey Re: W poszukiwaniu kwitnących jabłoni 06.04.09, 19:37 Marzkaf, szyba razem z deflektorem jako akcesoryjna :) Majca, a ta przyszła sobota to która? ta świąteczna, czy następna po świętach? Odpowiedz Link Zgłoś
majca1971 Re: W poszukiwaniu kwitnących jabłoni 07.04.09, 15:13 Następna po świętach, oczywiście ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lula666 Re: W poszukiwaniu kwitnących jabłoni 08.04.09, 16:42 Witaj Majca! Ja byłabym chętna na taki wspólny wyjazd w okolicach Wawy - tak w promieniu 100 km. Jeśli masz ochotę pomęczyć się ze świeżakiem to daj znać :) Odpowiedz Link Zgłoś
majca1971 Re: W poszukiwaniu kwitnących jabłoni 09.04.09, 13:02 Jak dla mnie , jak najbardziej i jak najchętniej się "pomęczę". ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lula666 Re: W poszukiwaniu kwitnących jabłoni 09.04.09, 14:39 Super!! W takim razie przypomnę się jeszcze dzień-dwa przed sobotą (18 kwietnia). Odpowiedz Link Zgłoś