Dodaj do ulubionych

Organizacja pracy

09.12.03, 10:25
Czy jestescie zorganizowani w pracy, szkole?
Ja staram sie wszystko ladnie opracowac jeszcze przed podjeciem jakiejs
pracy, zeby potem nie tracic niepotrzebnie czasu.
Wczoraj myslalam, ze mnie krew zaleje, bo te cholerne Francuzki sa za bardzo
rozlazle, na wszystko maja czas, przychodzimy na 9 zeby cos robic, ale do
10.30 siedzimy patrzac sie na siebie, gadajac o pierdolach ewentualnie
ogladajac kalendarz z golymi facetami, a ja sie wsciekam!!! bo ja wole zrobic
szybciej i wczesniej wyjsc niz siedziec po poludniu. Przeciez istnieje inne
zycie poza szkola czy praca, a one chyba o tym zapominaja. Tu ogolnie jest
taka tendencja, ktora pojawia sie i w naszych polskich firmach, zeby dluzej
siedziec w pracy: niewazne czy produktywnie czy nie....byle pokazac innym,
szaefowi ze sie siedzi!!! glupota!!!
Jak jest u was z tym wszystkim?
Obserwuj wątek
    • aariel Re: Organizacja pracy 09.12.03, 10:30
      Ja teraz mam taka prace, ze musze siedziec od-do. Nie lubie tego, bo trudno
      jest mi sie zdyscyplinowac. Duzo szybciej (i wydajniej) bym pracowala gdybym
      musiala zrobic cos konkretnego.
      A tutaj czasem jest tak, ze przez caly dzien nic sie nie dzieje. A w ostaniej
      godzinie zwala mi sie na glowe wszystko. Ale juz sie przyzwyczaiam do tego. I
      juz sie nie wsciekam jak siedze bezproduktywnie, tylko sobie tlumacze, ze mi
      placa pieniadze za takie siedzenie. I ze to ich problem. (Ja wtedy mam wiecej
      czasu, zeby byc tu na forum na przyklad ;))
      • kasienka80 Re: Organizacja pracy 09.12.03, 11:02
        Jezeli to jest narzucone z gory, to nie mozesz nic zrobic, ale jesli masz, ze
        tk powiem wolny czas, zeby wykonac jakas prace to juz inna bajka!!! A one
        wlasnie w ramach tego wolnego czasu tak bezproduktywnie siedza!! o ile lepiej
        zrobic szybko, a potem isc do domu, na aerobik itp
        • aariel Re: Organizacja pracy 09.12.03, 11:06
          kasienka80 napisała:

> A one
          > wlasnie w ramach tego wolnego czasu tak bezproduktywnie siedza!! o ile lepiej
          > zrobic szybko, a potem isc do domu, na aerobik itp

A nie, w takim przypadku mi by bylo szkoda czasu.... Chyba ze bym nie miala ani
          przyjaciol ani faceta ani jakichkolwiek innnych zainteresowan i nie spieszyloby
          mi sie do domu, bo i po co?
          • kasienka80 Re: Organizacja pracy 09.12.03, 13:35
            One chyba nie maja patrzac po tym co robia no i po reakcjach na kalendarze z
            golymi graczami rugby hahaha
            • aariel Re: Organizacja pracy 09.12.03, 14:57
              kasienka80 napisała:

> One chyba nie maja patrzac po tym co robia no i po reakcjach na kalendarze z
              > golymi graczami rugby hahaha

O fuuu!!!! Goly gracz rugby? W samym kasku? czy to jest sport bez kasku?
    • kurczak1976 Re: Organizacja pracy 09.12.03, 13:10
      Mam wrazenie ze takie siedzenie i nic nierobienie to chyba cecha wszystkich
      narodow poludniowych wlaczajac Francje. Oni maja taka mentalnosc.
      A moze te dziewczyny po prostu sie nawzajem lubia i tak spedzaja czas ze soba!
      Ja tez lubialam zawsze takie szkolne pierdu pierdu o niczym z psiapsiulami :o)
      wiec chyba jestem zdezorganizowana i powinnam sie wyniesc na poludnie hihi.
      • kasienka80 Re: Organizacja pracy 09.12.03, 13:37
        Ja tez mialam dobre kolezanki i lubilam sobie poplotkowac, ale wtedy gdy sie
        umawialysmy np na robienie zadan z inzynierii to je robilysmy, a gadalysmy jak
        jedna z nich szla na papierosa!!!
        • kurczak1976 Re: Organizacja pracy 09.12.03, 14:24
          No to gratuluje swietnej organizacji :o)
          Ja jak umawialam sie z kolezankami ze cos zrobimy to bylo wiadomo, ze na pewno
          tego nie zrobimy.
          Zwykle bywalo tak: juz mialysmy cale zadanie rozlozone, juz zaczynalysmy
          myslec i nagle jedna wyskoczyla "a wiecie, ze..." i juz bylo po ptokach :o))
          Ale ja to tak milo wspominam!
          • kasienka80 Re: Organizacja pracy 09.12.03, 17:45
            hahaha...czasami tez tak bywalo, ale w liceum. Tutaj trafilam na rownie
            zmobilizowane dziewczyny i chlopakow zreszta tez no i dobrze nam szlo :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka