Dodaj do ulubionych

Bezpieczeństwo w Markach

23.01.04, 13:20
Chciałbym podzielić się ze wszystkimi wesołą nowiną. Otóż po głośnej
już „bitwie” policji, która zdarzyła się w Sylwestrową Noc Komenda Stołeczna
Policji poważnie zainteresowała się stanem bezpieczeństwa w Markach. Około 12
stycznia 2004r. Do naszego Komisariatu Policji trafił nowy radiowóz (już 6-
sty).Co do osiedla (którego jestem mieszkańcem) znajdującego się w rejonie
ulic Al. Piłsudskiego – Bandurskiego – Okólna – Słoneczna to piesze patrole
policji chodzą codziennie non stop!! (z wyjątkiem sobót i niedziel) od ok. 9
rano do późnych godzin wieczornych. Jak się dzisiaj dowiedziałem od
Kierownika Osiedla policja wzięła pod uwagę ciągłe pisma obu Spółdzielni
Mieszkaniowych mających tam swoje budynki (Spółdzielnie „Praga” i „Marki”) i
poważnie zajęła się porządkiem na tym terenie. Do tej pory teren osiedla był
miejscem schadzek młodzieży z tzw. „domków” otaczających osiedle i innych
rejonów Marek oraz „lumpów”. Obecnie każda osoba, która stoi pod jakąkolwiek
klatką jest natychmiast przez policję spisywana, i badana alkomatem na
trzeźwość. Jeżeli okaże się, że jest w stanie wskazującym to zostaje wezwany
radiowóz z Komisariatu w Markach i taka osoba jest bezzwłocznie odwożona na
ul. Kolską w Warszawie. Jeżeli taka osoba zachowuje się agresywnie w stosunku
do policjantów jest bita pałami (sam dwukrotnie byłem świadkiem takiej
sytuacji, i popieram taką postawę policji), a jeżeli i to nie pomaga
kierowany jest przeciw niej wniosek do Sądu Grodzkiego w Wołominie (dawniej
nazywało się to kolegium).
Policjanci zaczeli nawet ostatnio zatrzymywać samochody i rowerzystów. Badają
alkomatem stan kierowcy lub rowerzysty a nawet stan pojazdu jakim się
porusza. Sam byłem świadkiem jak jednemu rowerzyście kazali spuścić powietrze
z kół roweru oraz kazali mu ponownie je napompować sprawdzając w ten sposób
szczelność dętek. Wystawiane są także mandaty za parkowanie w niedozwolonym
miejscu itd. Po osiedlu całą noc jeździ radiowóz patrolując osiedlowe
uliczki. Jak się dowiedziałem, policjanci którzy chodzą na pieszych patrolach
są policjantami przysyłanymi przez Komendę Stołeczną Policji oraz Komendę
Powiatową w Wołominie. Załga naszego Komisariatu ogranicza się tylko do
nocnych patroli radiowozem oraz ewentualnym przewozem na Kolską.
Chciałbym zapytać się innych mieszkańców miasta: Czy w rejonie gdzie
mieszkacie zauważyliście poprawę pracy policji?

Obserwuj wątek
    • orlowski8 Re: Bezpieczeństwo w Markach 23.01.04, 16:32
      Ostatnio nie udzielam się na forum, lecz na temat bezpieczeństwa w Markach,
      chętnie wezmę udział.
      Otóz jestem mieszkańcem tzw. kamienic sukc. K. Whiteheada.
      Policji na tym terenie nie widziałem od wielu lat choć miała by wiele do
      zrobienia, zwłaszcza z nasilającymi się kryminalnymi przestępstwami i
      pijaństwem.
      Opisana przez man72 sytuacja jest bardzo potrzebna na terenie Kamienic, lecz
      wtedy w ciągu trzech miesięcy powiatowy Policyjny budżet osiągnąłby punkt
      zerowy.
    • msp1 Re: Bezpieczeństwo w Markach 26.01.04, 13:25
      Oj zapachniało pokrzywą z kołnierza szarobłękitnej kurtki. Czyżby tekst
      sponsorowany?
      Pozdrawiam.
      • orlowski8 Re: Bezpieczeństwo w Markach 26.01.04, 14:14
        Jeżeli chodzi o mój tekst, to napewno nie jest sponsorowany, lecz dbałość o
        bezpieczeństwo własne i uczciwych ludzi.
        • y2k Re: Bezpieczeństwo w Markach 29.01.04, 15:56
          chodzilo raczej o post mana. czesto bywam u rodzicow w markach (okolice
          granicznej). w zeszlym roku okradli im dom, za 3cim razem wyprowadzili z
          podworka samochod. policja bardzo szybo umozyla sledztwo. moze chodza po osiedlu
          i paluja malolatow ale wykrywalnosci w ten sposob nie podnosza. jak jest cieplej
          jezdze do nich rowerem i jakos sobie nie moge wyobrazic zeby paly spuszczaly mi
          powietrze z kol i kazali pompowac...
        • loloo1 Re: Bezpieczeństwo w Markach 06.10.04, 22:42
          NASZA KOCHANA MARECKA POLICJA CO WAM PRZYPOMINA 8800ZL?
    • rafal.redel Wiadomość z BIP-u 03.02.04, 10:45
      Oto wiadomość z mareckiego Biuletynu Informacji Publicznej:
      "Policyjna drużyna prewencji
      - Burmistrz miasta wystapił z wnioskiem do Komendy Stołecznej Policji o
      skierowanie do Marek na stałe druzyny prewencji, która patrolowałaby ulice
      naszego miasta. Miasto ze swej strony zapewni zakwaterowanie i wyżywienie
      skierowanych policjantów."
      Czyżby była szansa, że prewencja w Markach pojawiłaby się na stałe a nie tylko
      w ramach "akcji"?
      Trochę tylko zaniepokoiło mnie to, co Man72 napisał o rowerzyście, któremu
      policjanci kazali spuszczać powietrze z opon dla "sprawdzenia stanu
      technicznego" - czyżby zamiast zajmować się złodziejami i wandalami znów
      okazywali swoje nieprzejednanie i bohaterstwo nie na tych, na których powinni?
      O ile rozumiem np. karanie za jazdę wieczorem bez oświetlenia roweru (swoją
      drogą to prawdziwa plaga w Markach, może tym także mogłyby się zainteresować
      patrole zanim ktoś zostanie potrącony?) to akcja z tymi oponami wydaje mi się
      co najmniej dziwna...
      • man72 Re: Wiadomość z BIP-u 05.02.04, 21:30
        Widzę iż temat rowerzysty, który został zmuszony do spuszczania powietrza z kół
        cieszy się dużym zainteresowaniem. Dlatego, jako ciekawostkę powiem iż owy
        rowerzysta po ponownym napompowaniu kół roweru został ukarany mandatem w
        wysokości 50 zł.
        Powód był bardzo prozaiczny: robiło się już ciemno, a jego rower nie miał
        elemętów odblaskowych oraz lampy przedniej i tylniej. Zostało mu ponownie
        spuszczone powietrze (tym razem osobiście uczynił to jeden z policjantów) i
        nakazano piesze odprowadzenie roweru. Najśmieszniejsze w tym jest to, iż owy
        rowerzysta został zatrzymany pod blokiem w którym mieszka, 20 metrów od swojej
        klatki.Jak już pisałem w poprzednim liście dawniej osiedle było miejscem
        schadzek osób zamieszkałych w innych rejonach Marek. Normalny był widok grupy
        20 młodych ludzi, którzy obficie popijali alkohol głośno się przy tym
        zachowując. Policyjne radiowozy potrafiły do nich przyjeżdżać nawet po 6 razy w
        ciągu jednej nocy!!!. Często znajdowano przy nich narkotyki. Obecnie sytuacja
        zmieniła się diametralnie. Pod żadnym za szczytów nikt nie stoi, a nawet jeżeli
        zaplącze się jakiś osobnik, jest natychmiast zgarniany przez policję do
        radiowozu.
        Jako receptę, dla zmuszenia policji do lepszego działania jest założenie
        zrzeszenia mieszkańców. Na osiedlu od ponad 7 lat, istnieje zrzeszenie „Kolonia
        Marki”.Członkami są wszyscy mieszkańcy osiedla. Członkostwo jest w pełni
        bezpłatne i do niczego nie zobowiązuje. Chętni mieszkańcy działają w owym
        stowarzyszeniu zajmując się pisaniem pism do Policji, Urzędów itd.
        Uważam, iż sukcesem tego stowarzyszenia jest organizowanie corocznego
        spotkania „na szczycie”. Owe spotkanie organizowane jest zawsze na przełomie
        marca i kwietnia.
        Organizowane jest wtedy spotkanie, w którym uczestniczą (corocznie): Z-ca
        Komendanta Stołecznego Policji, Komendant Powiatowy Policji., Komendant
        Komisariatu w Markach, Z-ca Komendanta Komisariatu w Markach, Dzielnicowy
        (któremu podlega osiedle), Burmistrz, Z-ca Burmistrza, Radny z osiedla, władze
        spółdzielni („Marki” i „Praga”), a w tym roku słyszałem iż planuje zaprosić się
        także przedstawicieli ZTM-u (Zarządu Transportu Miejskiego). Odbywa się ono
        zawsze o godz. 18.00, tak oby wszystkie chętne osoby mogły w nim uczestniczyć.
        Omawiane są wtedy sprawy dotyczące spraw osiedlowych, a także bezpieczeństwa na
        jego terenie. Z ubiegłych lat wiem, iż przychodzą na to zebranie nie tylko
        mieszkańcy osiedla, ale także osoby zamieszkałe w okolicy. Jest to niebywała
        okazja, aby wygarnąć wszystkim ważnym osobom z naszego miasta, powiatu i
        województwa co myśli się o ich pracy. Po zeszłorocznym zebraniu Z-ca Komendanta
        Stołecznego tak uciekał do służbowego samochodu, iż mało co nie połamał się na
        schodach.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany terminem i miejscem tegorocznego spotkania i
        chciałby w nim uczestniczyć mogę ogłosić to na tym forum, jak tylko termin
        będzie już oficjalnie podany.
        • orlowski8 Re: Wiadomość z BIP-u 06.02.04, 15:21
          W Markach od czterech lat z różnymi skutkami, działa Ogólnopolski Ruch Ochrony
          Interesów Lokatorów. Stowarzyszenie, które jest "bardzo znane" w Urzędzie
          Miejskim. Mamy swój Statut, program pracy i chętnie uczestniczylibyśmy na takim
          spotkaniu.Proszę o kontakt na emai: orlowski-marki@wp.pl.
    • amica24 Re: Bezpieczeństwo w Markach 09.03.04, 14:04
      > Chciałbym zapytać się innych mieszkańców miasta: Czy w rejonie gdzie
      > mieszkacie zauważyliście poprawę pracy policji?

W okolicy Szkolnej ani Lesnej nie widzialam jeszcze nigdy (od pol roku) zadnego
      policyjnego patrolu: ani pieszo, ani rowerowo, ani samochodem. Za to przezylam
      2 kradzieze: jedna powazna, druga drobna. Nie komentuje.

• akalinka Re: Bezpieczeństwo w Markach 11.03.04, 14:00
        Amica24 w pełni zagadzam się z Twoją wypowiedzią. Odkąd mieszkam w Markach
        (czyli pół roku) nie widziałam żadnego patrolu ani na ulicy Leśnej, ani na
        Szkolnej- nie licząc sytuacji, kiedy nas okradli i sami wezwaliśmy policję.
    • stary.pustelnik Re: Bezpieczeństwo w Markach 02.04.04, 17:54
      W bip opublikowny został protokół z 12 sesji Rady Miasta. Jest tam w punkcie 12
      dyskusja nad wystąpieniem Komendanta Stołecznego Policji, w którym Komendant
      zwraca się z prośbą o rozważenie możliwości przekazania przez gminę Marki
      nieruchomości pod budowę nowego obiektu na potrzeby mareckiego Komisariatu
      Policji oraz partycypacji w kosztach budowy.
      marki.bip.ornak.pl/pl/bip/rada_gminy/sesje/sesja_12
      • ewelinaklosek Re: Bezpieczeństwo w Markach 04.04.04, 00:01
        Nie twierdzę, że w okolicy ulicy Leśnej jest bezpiecznie, ale przyznajcie, że
        są w Markach "ciekawsze" miejsca gdzie takie patrole sa niezbędne- chociażby
        wspomniane wczesniej osiedle przy Rejtana (i pobliskie okolice) lub bloki przy
        ulicy Wspólnej potocznie zwane Pekinem.
        Jeśli chodzi o rejon ulicy Wspólnej to rzeczywiście widać, że policja
        patroluje, spisuje itd. Wystarczyło kilka dni,żeby było widać efekt-
        zdecydowanie mniej zbierających się wieczorami podejrzanych grupek. Ale w jakim
        stopniu poprawi to bezpieczeństwo? Trudno powiedzieć. Okaże się.
        A jeśli chodzi o zatrzymywanie rowerzystów to akurat nie spotkałam się z
        żadnymi problemami choć mijam często patrole swoim rowerem, który nie ma
        odblasków :)
    • owlosiony Re: Bezpieczeństwo w Markach 02.08.04, 17:10
      trzej mężczyźni obezwładnili kierowcę terenowego samochodu, związali go,
      położyli na tylnym siedzeniu i odjechali skradzionym pojazdem.

Dopiero po dłuższej chwili zorientowali się, że kierowcą był nie kto inny,
      tylko burmistrz

info.onet.pl/958860,12,item.html
      Nie , nie w Markach :-))))
      Ale tu też możliwe
    • baddog Re: Bezpieczeństwo w Markach 22.08.04, 02:30
      man72 napisał:

> Chciałbym podzielić się ze wszystkimi wesołą nowiną. Otóż po głośnej
      > już „bitwie” policji, która zdarzyła się w Sylwestrową Noc Komenda
      > Stołeczna
      > Policji poważnie zainteresowała się stanem bezpieczeństwa w Markach. Około 12
      > stycznia 2004r. Do naszego Komisariatu Policji trafił nowy radiowóz (już 6-
      > sty).Co do osiedla (którego jestem mieszkańcem) znajdującego się w rejonie
      > ulic Al. Piłsudskiego – Bandurskiego – Okólna – Słoneczna to
      > piesze patrole
      > policji chodzą codziennie non stop!! (z wyjątkiem sobót i niedziel) od ok. 9
      > rano do późnych godzin wieczornych. Jak się dzisiaj dowiedziałem od
      > Kierownika Osiedla policja wzięła pod uwagę ciągłe pisma obu Spółdzielni
      > Mieszkaniowych mających tam swoje budynki (Spółdzielnie „Praga” i &
      > #8222;Marki”) i
      > poważnie zajęła się porządkiem na tym terenie. Do tej pory teren osiedla był
      > miejscem schadzek młodzieży z tzw. „domków” otaczających osiedle i
      > innych
      > rejonów Marek oraz „lumpów”. Obecnie każda osoba, która stoi pod ja
      > kąkolwiek
      > klatką jest natychmiast przez policję spisywana, i badana alkomatem na
      > trzeźwość. Jeżeli okaże się, że jest w stanie wskazującym to zostaje wezwany
      > radiowóz z Komisariatu w Markach i taka osoba jest bezzwłocznie odwożona na
      > ul. Kolską w Warszawie. Jeżeli taka osoba zachowuje się agresywnie w stosunku
      > do policjantów jest bita pałami (sam dwukrotnie byłem świadkiem takiej
      > sytuacji, i popieram taką postawę policji), a jeżeli i to nie pomaga
      > kierowany jest przeciw niej wniosek do Sądu Grodzkiego w Wołominie (dawniej
      > nazywało się to kolegium).
      > Policjanci zaczeli nawet ostatnio zatrzymywać samochody i rowerzystów. Badają
      > alkomatem stan kierowcy lub rowerzysty a nawet stan pojazdu jakim się
      > porusza. Sam byłem świadkiem jak jednemu rowerzyście kazali spuścić powietrze
      > z kół roweru oraz kazali mu ponownie je napompować sprawdzając w ten sposób
      > szczelność dętek. Wystawiane są także mandaty za parkowanie w niedozwolonym
      > miejscu itd. Po osiedlu całą noc jeździ radiowóz patrolując osiedlowe
      > uliczki. Jak się dowiedziałem, policjanci którzy chodzą na pieszych patrolach
      > są policjantami przysyłanymi przez Komendę Stołeczną Policji oraz Komendę
      > Powiatową w Wołominie. Załga naszego Komisariatu ogranicza się tylko do
      > nocnych patroli radiowozem oraz ewentualnym przewozem na Kolską.
      > Chciałbym zapytać się innych mieszkańców miasta: Czy w rejonie gdzie
      > mieszkacie zauważyliście poprawę pracy policji?
      >
      Pewnie zalujesz ale mnie tam nie bylo.LOBUZ Z PIWEM.
      • man72 Re: Bezpieczeństwo w Markach 24.08.04, 13:53
        baddog napisał:

> Pewnie zalujesz ale mnie tam nie bylo.LOBUZ Z PIWEM.

Ostatnio jak "złapałem kapcia" w samochodzie na Okólnej, jechali akurat
        radiowozem policjanci. Zatrzymali się, pomogli szybko wymienić koło aby nie
        tamować ruchu i pojechali - tak powinni się zachowywać wszyscy policjanci.
        • baddog Re: Bezpieczeństwo w Markach 06.09.04, 23:06
          man72 napisał:

> baddog napisał:
          >
          > > Pewnie zalujesz ale mnie tam nie bylo.LOBUZ Z PIWEM.
          >
          > Ostatnio jak "złapałem kapcia" w samochodzie na Okólnej, jechali akurat
          > radiowozem policjanci. Zatrzymali się, pomogli szybko wymienić koło aby nie
          > tamować ruchu i pojechali - tak powinni się zachowywać wszyscy policjanci.
          > SWOJ SWOJEGO POZNA!!!
    • yaro24 Re: Bezpieczeństwo w Markach 22.09.04, 13:59
      Na ulicy Szkolnej wieczorami przy wejsciu do szkoly czesto mozna zauwazyc kilka
      osob pijacych piwo i moze cos jeszcze. To samo jest pod pomnikiem przy ul.
      Piłsudskiego. Tam czesto mozna zauwazyc puste butelki i puszki. Dlaczego tym
      nikt sie nie interesuje. A samo spisywanie nic nie da.
      • rawi_pozn Re: Bezpieczeństwo w Markach 23.09.04, 09:25
        yaro24 napisał:
        > Na ulicy Szkolnej wieczorami przy wejsciu do szkoly czesto mozna zauwazyc
        kilka
        >
        > osob pijacych piwo i moze cos jeszcze. To samo jest pod pomnikiem przy ul.
        > Piłsudskiego. Tam czesto mozna zauwazyc puste butelki i puszki. Dlaczego tym
        > nikt sie nie interesuje. A samo spisywanie nic nie da.

no dobra a co Ty z tym zrobiłes ?
        Widzisz to opisujesz i co ?
        Piszesz że trzeba coś z tym zrobić i co robisz ?
        pochwal się
        Pzdr
        Rawi
      • man72 Re: Bezpieczeństwo w Markach 27.09.04, 17:27
        yaro24 napisał:

> Na ulicy Szkolnej wieczorami przy wejsciu do szkoly czesto mozna zauwazyc
        kilka
        >
        > osob pijacych piwo i moze cos jeszcze. To samo jest pod pomnikiem przy ul.
        > Piłsudskiego. Tam czesto mozna zauwazyc puste butelki i puszki. Dlaczego tym
        > nikt sie nie interesuje. A samo spisywanie nic nie da.

Wystarczy jeden telefon - radiowóz lub pieszy patrol pojawi się na miejscu w
        ciągu 3 minut - ale do tego trzeba chęci pomocy ze strony mieszkańców.

• yaro24 Re: Bezpieczeństwo w Markach 01.10.04, 16:16
          Kiedys rozmawialem z jednym z tych co stoja pod szkola. Powiedzial, ze "mendy"
          przyjezdzaja, spisuja ich i koniec. Samo spisywanie nic nie da, przynajmniej ja
          tak uwazam.
          • man72 Re: Bezpieczeństwo w Markach 04.10.04, 10:55
            yaro24 napisał:

> Kiedys rozmawialem z jednym z tych co stoja pod szkola. Powiedzial,
            ze "mendy"
            > przyjezdzaja, spisuja ich i koniec. Samo spisywanie nic nie da, przynajmniej
            ja
            >
            > tak uwazam.

Ale niestety policji wolno tylko spisywać i nakładac mandaty.

• gustaw1 Re: Bezpieczeństwo w Markach 04.10.04, 12:34
              Jeśli dobrze zrozumiałem, wystarczy zazdwonić na policję żeby przyjechała?
              Udało mi się dzwonić (faktem jest że minęło nieco czasu) kilkakrotnie w różnych
              sprawach ważniejszych niż odwiezienie na Kolską i nie przyjeżdzali.
              hmmm
              spróbuję
              na ulicy Pomnikowej pod SP3 co wieczór stoi grupa "młodziezy". Wystarczy jeden
              telefon? sprawdzę.
              • man72 Re: Bezpieczeństwo w Markach 04.10.04, 13:20
                gustaw1 napisał:

> Jeśli dobrze zrozumiałem, wystarczy zazdwonić na policję żeby przyjechała?
                > Udało mi się dzwonić (faktem jest że minęło nieco czasu) kilkakrotnie w
                różnych
                >
                > sprawach ważniejszych niż odwiezienie na Kolską i nie przyjeżdzali.
                > hmmm
                > spróbuję
                > na ulicy Pomnikowej pod SP3 co wieczór stoi grupa "młodziezy". Wystarczy
                jeden
                > telefon? sprawdzę.

Prosze o sygnał jak zachowała sie nasz policja. Jak będzie coś nie tak to
                obiecuję interwencje u rzecznika Prasowego Komendy Stołecznej Policji - już
                kiedyś tak napisałem e-mailem skargę i na naszym komisariacie pojawił się zaraz
                Wydział Kontroli Wewnętrzej Komendy Stołecznej Policji.

• yaro24 Re: Bezpieczeństwo w Markach 04.10.04, 14:10
                  > Prosze o sygnał jak zachowała sie nasz policja. Jak będzie coś nie tak to
                  > obiecuję interwencje u rzecznika Prasowego Komendy Stołecznej Policji - już
                  > kiedyś tak napisałem e-mailem skargę i na naszym komisariacie pojawił się
                  zaraz
                  >
                  > Wydział Kontroli Wewnętrzej Komendy Stołecznej Policji.
                  >
                  >
                  Jesli do kazdej interwencji Policji trzeba bedzie pisac az do rzecznika to
                  straci sens istnienie Policji w Markach.
                  • flash3 31.12.2004 01.01.05, 19:28
                    Wczoraj nasza policja spisała się na medal - po ulicach miasta w newralgicznych
                    godzinach (tzn. wieczornych i nocnych) jeździły non-stop 3 radiowozy, chodziło
                    6 pieszych patroli - efektem był całkowity spokój na ulicach, jakiego w Markach
                    chyba nigdy jeszcze nie było... Zrobili nawet porządek z amatorami fajerwerków
                    którzy nie mogli się doczekać północy i już praktycznie godziny 17:00 zatruwali
                    życie innym mieszkańcom... podobno posypała się cała lawina mandatów, a
                    wylegitymowanych osób było tyle że po dwóch godzinach nikt ich już nawet nie
                    liczył.
                    • test20 Re: 31.12.2004 01.01.05, 23:16
                      Człowieku! Zapewne nie zdajesz sobie nawet sprawy jaki jesteś żałosny! A jeśli
                      ci się to naprawdę podobało to wyemigruj sobie na kubę, do korei albo jeszcze
                      lepiej do chin - tam za fajerwerki od razu wieszają. Wtedy będziesz dopiero
                      szczęśliwy!
                      • flash3 Re: 31.12.2004 02.01.05, 11:11
                        Ja wyznaję jedną zasadę – prawo. Jak ktoś prawo łamie to powinna go czekać
                        kara, i to taka aby na przyszłość nie pomyślał nawet o zrobieniu tego samego.
                        Gdyby ktoś tobie pod oknem strzelał już od 17:00 przez dwie godziny non-stop to
                        byś inaczej pisał – ale na szczęście około 19:00 pojawił się pieszy patrol
                        policji – od razu zrobiło się cicho i spokojnie. Dopiero pierwsze wystrzały
                        pojawiły się o północy, czyli wtedy kiedy jest na to pora i ja też to robiłem –
                        i zapewniam że wtedy policja nikogo nie przeganiała.
                        • j1988 Re: 31.12.2004 02.01.05, 11:52
                          Jakie prawo, co Ty wogule człowieku mówisz!!?!! Niedługo nie będzie można wyjść
                          na ulice!! Przecierz każdy ma prawo strzelać kiedy chce przynajmniej w ten
                          jeden dzień bo to w końcu sylwester!! i nie ciesz sie tak z tych naszych
                          policjantów bo oni spisują bo im za to płacą i gdzieś majączy ta osoba jest
                          winna czy nie, może kiedyś i Ciebie spiszą za nic...
                          • flash3 Re: 31.12.2004 02.01.05, 12:34
                            j1988 napisała:

> i nie ciesz sie tak z tych naszych
                            > policjantów bo oni spisują bo im za to płacą i gdzieś majączy ta osoba jest
                            > winna czy nie, może kiedyś i Ciebie spiszą za nic...

Jeżeli liczba w twoim nicku oznacza twój rocznik kiedy się urodziłeś to wcale
                            nie dziwię się temu co napisałeś – jesteś po prostu w grupie docelowej będącej
                            w zainteresowaniu tych policjantów.
                            Mam dla ciebie myślę jeszcze jedną „złą” wiadomość – po oddaniu nowego
                            komisariatu do Marek ma trafić jeszcze 10 policjantów prewencji i 3 nowe
                            radiowozy. Ma się także pojawić monitoring uliczny.
    • test20 Ze specjalnymi życzeniami 04.01.05, 01:24
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2466744.html
      Powyższy artykuł dedykuję wszystkim zwolennikom państwa policyjnego. Życzę wam,
      aby podobna historia przytrafiła się także wam bądź waszym dzieciom.
      • flash3 Re: Ze specjalnymi życzeniami 04.01.05, 10:38
        test20 napisała:

> serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2466744.html
        > Powyższy artykuł dedykuję wszystkim zwolennikom państwa policyjnego. Życzę
        wam,
        >
        > aby podobna historia przytrafiła się także wam bądź waszym dzieciom.

Tak... dla niektórych grup społecznych o dosyć specyficznym trybie życia lepiej
        aby zamiast policji było jedno prawo – „prawo pieści”.

A co do artykułu... bo jak Ja zacznę codziennie wynajdywać teksty z gazet o
        napadach grup dresiarzy i innych im podobnych to ten wątek dobije setki w ciągu
        tygodnia.

Jak powiedział kiedyś nasz komendant, że „towarzystwo” z Marek które do czasu
        pojawienia się policjantów prewencji robiło co chciało, tak po pojawieniu się
        tych policjantów przez jakiś czas tolerowało tę sytuację bo myśleli że to
        sytuacja tymczasowa, ale przyjdzie pora kiedy te osoby które niewątpliwie są
        zainteresowane aby w Markach był „burdel” na ulicach i aby zwykły człowiek bał
        się wyjść na ulicę zaczną się buntować i wszędzie rozgłaszać jakie to one są
        bardzo poszkodowane i jak im Ci policjanci dają odczuć im swoją obecności -
        jak widać komendant wypowiadając te słowa w lipcu 2004 roku był niczym prorok i
        jego słowa zaczynają się spełniać.

• owlosiony Re: Ze specjalnymi życzeniami 04.01.05, 22:00
          Nie mieszkam w Markach ale życzę Wam takiej reakcji policji jak u mnie na osiedlu.
          Pewnej letniej nocy trzy dresy bez żenady rozbierały autko na parkingu. Robili
          przy tym taki łomot że obudzili połowę bloku a na uwagi by zostawili autko
          sąsiada w spokoju posypały się przekleństwa i życzenia nie świąteczne . Ku
          mojemu zdziwieniu i zaskoczonych dresów bez sygnału i świateł wjechał na parking
          radiowóz , jeden koleś uciekł ale reszte skuli i położyli na beton a kolo który
          najmocniej się stawiał dostał niezłe pałowanie ( inaczej mówiąc zastosowano
          środki przymusu bezpośredniego ), rozbudzona gawiedź nagrodziła policjantów
          gromkimi brawami .
          A co do artykułu to flash3 ma rację, jeśli się obraca w środowisku wędkarzy to
          kiedyś się złapie rybę. Przydybany paser nie sypnie kolesi z których żyje tylko
          poda policji namiary na jakiegoś frajera który kupił za dwie stówki radyjko
          warte więcej niż jego poldek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka