Dodaj do ulubionych

Przedszkola

02.03.04, 11:31
Ja z kolei mam pytanie o przedszkola. Które z mareckich placówek moglibyście
mi polecić? Chodzi mi tu zarówno o publiczne, jak i te prywatne. Mam problem,
bo spotkało mnie podwójne szczęście w postaci dwóch dzielnych bliźniaków i
chciałabym ich oddać w dobre ręce, ale tak żeby nie złupiono mnie za bardzo.
Będę wdzięczna za wszelkie rady.
Obserwuj wątek
    • iwonaxx Re: Przedszkola 02.03.04, 13:03
      Z publicznych przedszkoli w Markach znam tylko jedno w Strudze (przy
      Piłsudskiego obok kościoła). Moja tzyletnia wówczas córka chodziła tam przez
      dwa tygodnie i niestety jako wrażliwa i nieśmiała dziewczynka nie umiała się
      odnaleść w dużej, ok. 30-osobowej grupie dzieci. Jeśli twoi chłopcy są
      przebojowi i potrafią upomnieć się o swoje może to być dla nich swoista lekcja
      życia (z takiego założenia wychodzi część rodziców z którymi tam rozmawiałam).
      Generalnie samemu przedszkolu nie mam nic to zarzucenia: realizują program,
      uczą piosenek i wierszyków, mają piękny plac zabaw, a czesne w 2001 roku
      wynosiło ok. 280zł (nie wiem jak teraz).
      My postawiliśmy jednak na przedszkole prywatne, bardziej kameralne, takie, w
      którym dziecko czuje się jak w domu i gdzie nie wszystko robi się na "gwizdek".
      Przez dwa lata córka chodziła do "Chatki Puchatka" na ul. Cichą - na początku
      było tam tylko czworo dzieci, teraz jest ok. 12. Obecnie (od lutego br.) chodzi
      do Akademii Jacka i Agatki na ul. Grunwaldzką. Jest to nowe przedszkole, ale
      właścicielką jest Pani z dużym doświadczeniem, która sama prowadzi rytmikę i
      taniec w różnych przedszkolach, dzięki czemu w jej przedszkolu te zajęcia są
      bezpłatne. Mam też nadzieję, że w tym przedszkolu będzie od września zerówka do
      której będzie chodzić moja córka. Z tego co wiem jest tam jedno z najniższych
      czesnych - 400 zł miesięcznie. Zatem zapraszam i pozdrawiam.
      • mirella67 Re: Przedszkola 03.03.04, 15:19
        Dzięki iwono za konkrety. Niestety wiem,że chyba wszystkie publiczne
        przedszkola są przepełnione i atmosfera tam panuje właśnie takiego survivalu,
        ale to też nie o taką szkołę życia mi chodzi dla chłopaków. Zainteresuję sie
        może Jackiem i Agatką, bo cena jest zdecydowanie najtańsza. Jak długo dzieci
        mogą zostawać w przedszkolu?
        Mieszkam niestety trochę dalej od Grunwaldzkiej, bo blisko M1. Znam przedszkole
        na Szpitalnej - jest super, mogę je wszystkim mamom polecić - niestety czesne
        mają zaporowe. Nawet przy nieobecnościach nic nie odliczają. Dwa lata temu było
        500,- PLN - nie wiem, jak teraz to wygląda...
        Pozdrawiam serdecznie
        • iwonaxx Re: Przedszkola 04.03.04, 12:23
          W Akademii Jacka i Agatki dzieci mogą przebywać od 7.00 do 18.30. Czynne jest
          także w soboty. Więcej informacji znajdziesz na stronie marki.net.pl w menu, w
          dziale edukacja - są tam opisy części przedszkoli i szkół w Markach.
          Pozdrawiam
        • paulina12341 Re: Przedszkola 03.06.04, 13:53
          Ja też szukam teraz miejsca dla mojej córeczki.
          Czy ktoś jeszcze zetknął się może z przedszkolem Smerfy i może coś o nim
          powiedzieć? A czy ktoś może coś powiedzieć o Chatce Puchatka?
          • jashm Re: Przedszkola 04.06.04, 12:57
            Witam.
            Moje dzieci chodzą do przedszkola Krasnal, Ząbki ul. Graniczna 30D, to bardzo
            blisko ul. Szpitalnej w Markach.
            Opinia zdecydowanie pozytywna, przedszkole jest placówką oświatowo-wychowawczą
            z prawdziwego zdażenia. Zarówno opiekunki jak i pani dyrektor są otwarte na
            różne sugestie oraz zaangażowane w rozwiązywanie bieżących problemów.
            Dzieci lubią swoje "ciocie" i chętnie chodzą na zajęcia.
            Program edukacyjny jest urozmaicony, dzieciaki naprawdę dużo się tam uczą.
            Myślę, że to dobra inwestycja.
    • amica24 Re: Przedszkola 02.03.04, 13:30
      To nie jest "polecanie", bo nie mam jeszcze wlasnych doswiadczen w zakresie
      "przedszkola", ale widze, ze przy ul. Szpitalnej (rownolegla do Lesnej, w
      strone Warszawy) jest przedszkole "Smurfy". Moze warto zadzwonic i zapytac o
      warunki.

Pozdrawiam :-))
    • slaw Re: Przedszkola 02.03.04, 23:04
      Mirello, powinnaś chyba podać który rejon Ciebie interesuje. Marki są długie.
    • akademia0 Re: Przedszkola 11.03.04, 14:21
      witam,w odpowiedzi na Pani list, moge zaoferować swoje przedszkole w markach na
      ulicy grunwaldzkiej 38b.Jezeli bedzie Pani zajnteresowana prosze o kontakt 799
      76 68,0 694 24 93 55.Mozna nas obejrzec na portalu marek ,w dziale edukacja
      przedszkole nazywa sie Akademia Jacka i Agatki.Pozdrawiam Jolanta Pająk
    • akademia0 Re: Przedszkola 12.03.04, 09:20
      witam,mam dla pani propozycję,jezeli jest pani zajnteresowana przedszkolem,to
      polecam swoje przedszkole na grunwaldzkiej .mam propozycje jezeli zdecyduje
      sie pani przyprowadzic bliżniaki do naszego przedszkola to czesne napewno
      niebedzie 400 zł ,tylko mniej.u nas istnieja odpisy za nieobecnośc
      dziecka.pozdrawiam jolanta pajak akademia jacka i agatki 7996876 0694249355
      • mirella67 Re: Przedszkola 12.03.04, 10:24
        Dziękuję pani Jolu za ciekawą ofertę,
        czy można Państwa odwiedzić też w sobotę np. jutro 13.03.? Chcielibyśmy
        zobaczyć przedszkole, bo na razie nie jesteśmy zdecydowanie nawet na 50%, gdyż
        te maluchy wydają się być strasznie niesamodzielne, a zwłaszcza jeden. Urodziły
        się 23.10.01... Postaram się jeszcze z Panią skontaktować telefonicznie... Na
        wszelki wypadek podaję też swój 601234843.
        Pozdrawiam
        Joanna Bączyńska
    • ka3226 Re: Przedszkola 04.06.04, 19:10
      witam -goraco polecam przedszkole "smerfy"-naprawde ciepla -rodzinna
      atmosfera "ciocie''przesympatyczne wkladajace cale serca w nauke i rozwoj
      dzieci -swietna dyrektorka i rodzice chetni do wspolpracy a zajecia dodatkowe -
      rewelacja !ze 4 i 5 latki da sie tyle nauczyc ? az nie do wiary -a jednak czy
      widzial ktos pokaz smerfikow na festynie ?-swietna robota !pozdrawiam baczny
      obserwator
    • krzak_marki Re: Przedszkola 06.06.04, 21:10
      Witam.

Mój synek chodzi do Chatki Puchatka i jestem bardzo zadowolony, jest dużo
      wycieczek i róznych zabaw dla dzieci. Polecam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka