Dodaj do ulubionych

PLAY czy PLUS ?

28.07.10, 16:07
mam prośbę o opinie muszę wybrać ofertę mobilnego internetu zastanawiam się play dla abonentów 10 GB 45zł czy Plus 7 GB za 75 zł ( play zasięg kończy się nie daleko- ale chodzi, w Plusie jest super i mogę dokupić 100 GB w godzinach nocnych) ul. Rydza Śmigłego - 300 m od Piłsudskiego i głównie tutaj używany
Obserwuj wątek
    • figaroo Re: PLAY czy PLUS ? 28.07.10, 22:28
      Ja mam iPlusa. Używam na Pułaskiego. Do przeglądania stron jest ok, oglądanie
      filmów na YouTube średnio, ale jakoś tam. Uważam, że mogłoby być lepiej ale jest
      na tyle dobrze, że przedłużyłam umowę. Play nie znam, ale na pewno odradzam
      Orange- tragedia!!!
      • rode_1 Re: PLAY czy PLUS ? 30.07.10, 00:10
        DZIĘKI! Orange znam , bo od 6 lat z telefonem jest tragedia, a internet przez
        modem tel. też był tragiczny i dlatego choć mam 3 tel. u nich to internetu nie
        wezmę, a z play próbowałem w marcu i pomimo, że jestem poza zasięgiem to nawet
        chodziło i dlatego chcę modem z anteną - chociaż obawiam się prędkości i limitu,
        a plus kusi tą usługą 100 GB dodatkowych, ale umowa na 2 lata i za prawie
        drugie tyle co w play ( 18 miesięcy 45 zł )
    • oleska1302 Re: PLAY czy PLUS ? 29.07.10, 08:16
      mieszkam w okolicy ul. Piłsudskiego, mam play'a i nie narzekam. działa świetnie,
      tylko najlepiej zapytać w serwisie czy obejmuje w dobrym zasięgu okolicę Twojego
      domu. Obsługa świetna, aktywacja szybka, rachunki przychodzą drogą mailową.:)
      naprawdę polecam. pozdrawiam. O.
      • rode_1 Re: PLAY czy PLUS ? 30.07.10, 00:15
        Dzięki za info! Tylko, że ja mieszkam na wysokości Piłs. 200,(bocian Atlasu) a
        zasięg zasięg kończy się trochę bliżej Warszawy i tak się trochę obawiam
    • rafxxww Re: PLAY czy PLUS ? 29.07.10, 21:01
      Co do Orange mam dostęp od 2 lat (służbowy modem) i rzeczywiście
      zasięg 3G był tragiczny (Struga), ale od kilku miesiecy nastąpiła
      znacząca poprawa. Zasięg jest bardzo dobry a prędkość też OK jak na
      sieć mobilną (do 2-3Mbit/s; średnio 1Mbit/s). Oczywiście modem
      pokazuje połączenie 7,2Mbit/s.
      • rode_1 Re: PLAY czy PLUS ? 30.07.10, 00:21
        Dzięki! Ja tylko wiem na podstawie tel., ze mieszkam tu 6 lat i nic się u mnie
        nie zmienia (jestem pomiędzy nadajnikami, a 3G mam wyłączone, bo ciągle szukał
        zasięgu i z rozmowami było tragicznie- czasem jest lepiej, ale to tylko okresowo
        i wraca do "normy") A w marcu próbowałem wykorzystać modem tel SE P1i oraz SE w
        995 i było tragicznie.
      • ro_a Re: PLAY czy PLUS ? 30.07.10, 16:46
        Potwierdzam. Orange doprowadził do swoich nadajników światłowód. Teraz to inna
        bajka. Kiedyś był rzeczywiście dramat. Mieszkam na wysokości UM. Transfery jak u
        kolegi.
        • rode_1 Re: PLAY czy PLUS ? 30.07.10, 23:58
          Wiesz dzisiaj dzwoniłem do B.O.K. i kobietka stwierdziła, że powinno być
          poprawnie. Później byłem na ul. Głębockiej i gość mi potwierdził, że radiowy
          będzie dobry sygnał, a mobilny tylko tylko przez zwykły gsm. A ja żeby
          porozmawiać muszę być nieruchomo, a najlepiej blisko okna, a i to nie
          gwarantuje tak na prawdę, że się z kimś dogadam bez rozłączeń. 3G w ogóle w
          telefonie wyłączone, żeby było jako tako. Chyba u mnie takie miejsce (do urzędu
          mam ok.2 km wzdłuż Piłsudskiego i 300m w bok) Pozdrawiam.
    • mdzalewscy1 mobilny internet mam już 4 lata w Markach, iPLUS 30.07.10, 21:24
      miałem też Orange i Erę. 2 miesiące temu przeniosłem wszystkie numery firmowe z
      Orange do Plusa. Od 4 lat z tego co zauważyłem najlepszą ofertę ma iPLus i on
      też mi najlepiej działa. Często podróżuje po dziurach i praktycznie zawsze
      działa.... Polecam iPlusa i modem USA Huawai E180
      • rode_1 Re: mobilny internet mam już 4 lata w Markach, iP 30.07.10, 23:47
        Dzięki za info. Też wybiorę chyba iPLUS, bo Play się trochę boję... A Netia na podstawie stanu sieci Tps.a. już drugi raz (wcześniej jakoś odstąpili, ale to tylko przedłużanie agonii t.j. koniec świadczenia z marca na lipiec 2010) rozwiązuje umowę, bo nie mogą zapewnić w ogóle dostępu. Pozdrawiam
        • figaroo Re: mobilny internet mam już 4 lata w Markach, iP 01.08.10, 00:07
          A nie ma możliwości w Paly wypróbowania internetu? Bo w Plusie była (i
          podejrzewam, że w dalszym ciągu jest) taka możliwość.
          A co do Orange- ja też muszę stać nieruchomo w jednym miejscu, bo brak zasięgu:/
          Już mnie doprowadzili do takiej złości, że po ok 10 latach bycia abonentem
          Orange zmieniam operatora. Mam wrażenie, że jest coraz gorzej.
    • cph Re: PLAY czy PLUS ? 04.08.10, 13:01
      polecam iPlusa, sam uzywam od paru lat (teraz mam 7gb za 56zl + 100gb w nocy; oferta bez modemu), na Granicznej smiga po hsdpa (3,5G), wiec youtube czy radio internetowe bez problemu ;-)
      zreszta zawsze warto sprawdzic jak sa rozlokowane najblizsze internetowe BTS'y: mapa.btsearch.pl/
    • nowymarecki Re: PLAY czy PLUS ? 05.08.10, 17:52
      Może ta mapka pomoże dokonać wyboru.
      mapa.btsearch.pl/gps/ll/52.31920180963472,21.104736328125/z/14
      Rozkład bts-ów w Markach.
      Można filtrować wg operatora i technologii.
      Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka