jorgusw 22.05.04, 08:47 witam wszystkich, ciekawi mnie brak flagi unijnej na naszym urzedzie. Czy urzad chce czy nie chce jestesmy juz w nowej rzeczywistosci i chyba tam wlasnie powinna powiewac flaga. Pozdrawiam JorgusW Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafal.redel Re: flaga UE 22.05.04, 09:22 Ja nie uważam, by było to potrzebne. Flaga unijna została wywieszona na pierwsze dni maja (co mnie zresztą trochę zaskoczyło - chyba, że był to obowiazek narzucony z góry) i to było ok. Natomiast na co dzień moim zdaniem w zupełności wystarczy przed siedzibą Urzędu Miasta flaga naszego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jorgusw Re: flaga UE 22.05.04, 10:16 ja jednak sie upieram przy tym, ze urzad juz nie tylko jest polskim urzedem ale i unijnym. Mam nadzieje, ze to nie jest przez ten narodowy brak optymizmu, dumy, przynaleznosci i moze jakiegos wstydu (ja nie wywiesze bo inni nie wywieszaja). Naprawde uwazam, ze powinna wisiec obok naszej, flaga Unii, a pierwszego maja wisiala i dobrze. Dziwil bym sie jakby jej nie bylo. szczesliwy z naszego wejscia do UE JorgusW pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stary.pustelnik Re: flaga UE 22.05.04, 13:39 jorgusw napisał: > ja jednak sie upieram przy tym, ze urzad juz nie tylko jest polskim urzedem > ale i unijnym. Kilka dni temu, gdzieś czytałem juz na ten temat. Otóż wyjasniał ktoś z oficjeli polskich, że flaga unijna powinna wisieć tam gdzie mają siedzibę urzędy unijne lub ich delegatury. I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel Re: flaga UE 22.05.04, 15:15 jorgusw napisał: >Mam nadzieje, ze to nie jest przez ten narodowy brak optymizmu, >dumy, przynaleznosci i moze jakiegos wstydu (ja nie wywiesze bo inni nie >wywieszaja). Coś z tego, o czym piszesz pewnie w wielu z nas jest. Ja na przykład cieszę się z naszego przystąpienia do UE (przy świadomości problemów, jakie nas jeszcze czekają), ale obawiam się, ze namolne epatowanie symboliką unijną może przynosić efekt inny niż założony. Może to jakiś uraz po PRL-u, może następne pokolenie będzie traktować te sprawy normalnie. W każdym razie osobiście poprzestałem na wywieszeniu przed swoim domem flagi państwowej na 3 Maja. Odpowiedz Link Zgłoś